Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
rocsta έγραψε:Δεν γίνεται αυτή η καταναλωση που έγραψες με αυτούς τους ρυθμούς.
κατι εχει μπερδεψει.Εαν επεσες σε τροχαιο δεν εβγαλες αυτη τη μωτ με τιποτα.
Το τροχαίο ήταν ένα Opel corsa opc που έφυγε έξω οπότε δεν πολύ ασχολήθηκα.
Το καλό των γερμανικών αυτομινητόδρομων όταν δεν κολλάς και δεν έχεις όριο κρατάς σταθερή την ταχύτητα. Παλιός συνφορουμίτης με τις ίδιες ταχύτητες έγραφε παραπάνω. Λίγα τα κυβικά και ζορισμένα απο τουρμποκομπρέσσορα

Τώρα αν δεν πιστεύετε ελάτε να κάνουμε ταξιδάκια μαζί.
Στάλθηκε από Mercedes-Benz C55 AMG ,W203
https://n26.com/r/thomasm9467
Η μια είναι η κανονική, με όλο το χρόνο της διαδρομής και η δεύτερη μόνο για τον χρόνο οδήγησης - δεν μετράει το χρόνο που το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο.
Η δεύτερη, μέση ταχύτητα οδήγησης είναι χρήσιμη για όσους έχουν σταρτ-στοπ.
— Margaret Thatcher
Διαδρομή: Αστική
Κατανάλωση: 14.4 l/100km
Μ.Ω.Τ.: 9km/h
Είπα να κάνω μια καθαρά αστική μέτρηση με αρκετή κίνηση για το RAV.
Περίμενα κάτι παραπάνω είναι η αλήθεια. Η μόνιμη τετρακίνηση μάλλον δεν βοηθάει σε αυτές τις συνθήκες αλλά το χαμηλό, σχετικά, βάρος κάτι πρέπει να σώζει.
Μιας και αυτή την περίοδο που δεν έχω δικό μου αμάξι κυκλοφορώ με 4 διαφορετικά (RAV4 του 2004, Corolla 1.6 του 2006, Daihatsu Sirion 1.3 του 2008 και Seat Leon 1.4 TSI MK2) να πω και μερικά γενικά για αυτά.
To Leon είναι το πιο εύκολο να ξεφύγεις. Ίσως φταίει και η χαζή απόκριση που έχει στο γκάζι. Όμως στο ταξίδι είναι εύκολο να έχεις μεγάλη ΜΩΤ με κατανάλωση μικρότερη από τα υπόλοιπα.
Αντίθετα το RAV είναι το πιο εύκολο για μένα να το πάω οικονομικά. Αρκεί να βασίζεσαι στη ροπή του.
Ακόμα και στην πόλη, σε περιπτώσεις χωρίς πολύ κίνηση όπως παραπάνω, το βρίσκω πιο εύκολο σε σχέση με την Corolla και το Leon να κρατήσω χαμηλά την κατανάλωση.
Δυστυχώς στο ταξίδι το κοντό κιβώτιο δεν βοηθάει τόσο αλλά το cruise control κάνει ότι μπορεί. Χάρη σε αυτό είναι και το πιο ξεκούραστο.
Η Corolla είναι η πιο σταθερή. Είμαι σχεδόν πάντα στο 8-8.5 σε μικτή χρήση χωρίς να δίνω σημασία στην οικονομία.
Το Sirion καίει γενικά λίγο.
Ναυπλιο - Βριλησσια, πορτα-πορτα μεση ταχυτητα 102 χλμ/ωρα, μεση καταναλωση 7,5 λτ/100 χλμ.
146 + 146 χλμ
Αυτοκινητο Seat Ibiza 1.2 tsi, 2 ατομα και 2,5 βαλιτσες. Κανονικες πιεσεις ελαστικων οχι αυξημενες.
Τί ήθελες ρε ποπ;
popolaros έγραψε:αυτο τωρα θεωρείται οικονομικό;
Για τον Ορεστη ναι.

Focusman91 έγραψε:popolaros έγραψε:αυτο τωρα θεωρείται οικονομικό;
Για τον Ορεστη ναι.
Για να το πω πιο λιανα, το μεση ταχυτητα 81 σημαινει στην πραγματικοτητα 100-120 με καμια 10αρια προσπερασεις και επιταχυνση απο τα διοδια παντα τερμα γκαζι (κανονας).
Και το μεση ταχυτητα 102 σημαινει ~110 στον επαρχιακο, 5 λεπτα πισω απο ενα φορτηγο με 40 στην ανηφορα, και ~140 στον ανοιχτο δρομο, με καποια διαστηματα στις κατηφορες στα 170 και προφανως επιταχυνση απο τα διοδια τερμα γκαζι ξανα.
Προτιμηστε οποια διατυπωση θελετε...

