Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Giuseppe Busso έγραψε:
Ανοίγω χθες το manual και αρχίζω και διαβάζω όλο το κεφάλαιο περί "Φώτων".
Να μην τα πολυλογώ, γράφει μέσα ότι το καντράν φωτίζει στο φως της μέρας και όσο σκοτινιάζει αυτό σβήνει με ντιμάρισμα μέχρι να σβήσει εντελώς.
Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι για να το βλέπεις καλύτερα με το φως της μέρας, πχ μπορεί να έχεις αντανακλάσεις, ενώ σβήνει όσο σκοτινιάζει για να σου θυμίσει να ανάψεις τα μεσαία φώτα.
Εντάξει, έχει κάποια λογική αυτό.
Πράγματι λοιπόν, το παρατήρησα ότι κυκλοφορώντας σε σκιερά στενά, έσβηνε ο φωτισμός του καντράν ενώ μόλις έσκαγε μύτη ο Ηλιάτορας, αυτό άναβε.
Λύστε μου τώρα την απορία. Λογικά θα υπάρχει κάποιος αισθητήρας φωτοευαισθησίας. Που στο καλό είναι αυτός;;;;![]()
cosneo έγραψε:Στα Audi αυτός ο αισθητήρας είναι στο ταχυμετρο, στο καντράν. Τέρμα κάτω μετά τα νούμερα. Φαίνεται με φακό.
Ok, looks like something SEAT have chosen to change - thanks SEAT. Light sensor is in rev counter, just below and to right of centre of dial.
Anonymous Founder έγραψε:Σε λίγο καιρό δεν θα είναι υποχρεωτικά τα φώτα να είναι αναμμένα μόνιμα;
REALZEUS έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Σε λίγο καιρό δεν θα είναι υποχρεωτικά τα φώτα να είναι αναμμένα μόνιμα;
Για αυτό βγήκαν τα φώτα ημέρα.
Giuseppe Busso έγραψε:REALZEUS έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Σε λίγο καιρό δεν θα είναι υποχρεωτικά τα φώτα να είναι αναμμένα μόνιμα;
Για αυτό βγήκαν τα φώτα ημέρα.
Στο δικό μου πάντως, μόλις βάλω μπροστά, ανάβουν τόσο τα μπροστά DRL, όσο και τα πίσω.
Στη θέση "0" μάλιστα.
Αυτό, έχει κάνει στο διακόπτη τη θέση φώτων θέσεως σχεδόν άχρηστη, αφού όταν την επιλέγεις, το μόνο που αλλάζει είναι ότι φωτίζει στην καμπίνα ό,τι υπάρχει σε κουμπάκι και διακόπτη. Τίποτα άλλο.
Giuseppe Busso έγραψε:Πρέπει να έχει και αυτά.
Σημαντικά για μένα ήταν να πάρω τέτοιο κινητήρα, πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση, σπορ ανάρτηση και στήσιμο και full led φώτα.

MIXOStsi έγραψε:Γιατί δεν μπήκαν εξαρχής αυτόματα φώτα/υαλοκαθαριστήρες είπαμε?
Giuseppe Busso έγραψε:Πρέπει να έχει και αυτά.
Σημαντικά για μένα ήταν να πάρω τέτοιο κινητήρα, πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση, σπορ ανάρτηση και στήσιμο και full led φώτα.
...Θυμάμαι και την Αυστρία που τρελάθηκες με αυτό[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]