Σε κάποιες χώρες εχουν υποχρεωτικά τσάντες τρόλευ για να μην την βάζουν στην πλάτη τα παιδάκια
Σε κάποιες χώρες εχουν υποχρεωτικά τσάντες τρόλευ για να μην την βάζουν στην πλάτη τα παιδάκια
Νίκος Παππάς έγραψε:Γυρω στα 10-12 κιλα ζυγιζει του δικου μου και η τσαντα ειναι μια Polo πλατης, παναλαφρη δηλαδη![]()
junior gt έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:Γυρω στα 10-12 κιλα ζυγιζει του δικου μου και η τσαντα ειναι μια Polo πλατης, παναλαφρη δηλαδη![]()
Εγώ ρε του μικρού ενώ είχα πάρει πλάτης ολοκαίνουρια, του πήρα και άλλη που τη σέρνεις όπως τις βαλίτσες στο αεροδρόμιο γιατί δεν τη σήκωνε με τίποτα.
Η μικρή που της βάζει λιγότερα βιβλία μέσα ίσα που τη σηκώνει στην πλάτη. Και δεν περπατάνε κι όλας να πάνε σχολείο γιατί τα πάμε εμείς. Για φαντάσου όπως εμείς πιτσιρικάδες να περπατάγανε και καμμιά πεντακοσαριά μέτρα.
Εγώ πήγα και μανούριασα με τις δασκάλες και τους είπα ότι αυτό και μόνο (ότι δεν μπορούν να κουβαλήσουνε τις τσάντες) δείχνει και την αποτυχία αυτού του συστήματος γιατί μου λέγανε κάτι παπαριές.
junior gt έγραψε:
Και μακάρι να γίνει κάθε μέρα:
http://www.koutipandoras.gr/article/kao ... h-ton-mhna
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Να δω πότε θα σταματήσει αυτή η αηδία με τις ώρες μελέτης στο σπίτι! Ελπίζω κι εγώ να γίνει κάθε μέρα. junior gt έγραψε:Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το λόγο που τα παιδιά από το δημοτικό ακόμα φορτώνονται με τόσο homework.
'Εξι ολόκληρες ώρες δε φτάνουν?
Νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι ένα βασικό στοιχείο μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Όλοι η δουλειά στο σχολείο.

dstou έγραψε:To (σχεδόν) καθόλου διάβασμα στο σπίτι ακολουθεί και η Μ.Βρεταννία, συνάδελφος από το γραφείο είναι εκεί πλέον εδώ και δύο χρόνια με δύο παιδιά δημοτικού, και μιλάμε. Το όλο στόρυ έχει ως εξής: το σχολείο δουλεύει 8:30 με 16:00, ενώ υπάρχει και ειδική αίθουσα για το μεσημεριανό γεύμα, καθώς και ντουλάπια, ένα για κάθε παιδί, στα οποία έχουν τα πράματά τους. Τεράστιες βιβλιοθήκες και αίθουσες η/υ, επίσης. Τα παιδιά γυρνάνε σπίτι κάθε μέρα στις 16:30-17:00 περίπου.Υπάρχει και στα δημόσια το ολοήμερο κι εξ όσων γνωρίζω εφαρμόζεται στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων.
Έγραψα σχεδόν για δύο λόγους: α. μια φορά την εβδομάδα έχουν και κάποια εργασία για το σπίτι, η οποία τους τρώει 5-6 ώρες να την κάνουν, και
βου. όσα παιδιά θέλουν να μάθουν περισσότερα πράματα από το βασικό πρόγραμμα, ή να κάνουν τις επαναλήψεις τους για καλύτερη εμπέδωση της ύλης, διαβάζουν και στο σπίτι, και είναι κάμποσα αυτά.![]()
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι υποδομές αυτές στα δικά μας σχολεία, και μάλλον θα αργήσουν πολλές δεκαετίες ακόμη να έρθουν. Όχι γιατί δεν υπάρχουν λεφτά, που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά για κάτι άλλο:
Το ποσοστό των γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών που θέλουν να ξεμπερδεύουν με το σχολείο μια ώρα αρχύτερα και να μαζευτούν στα σπίτια τους και στις λοιπές ασχολίες τους είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Και θα κατέβει στους δρόμους με διαθέσεις 'νο πασαράν'. Προς το παρόν, κάποιοι που το θέλουν και μπορούν να το πληρώσουν, πάνε σε ιδιωτικά που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.
markvag έγραψε:
Ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσουν και τα ασταμάτητα τεστ! Αυτό το πράγμα που στο τέλος κάθε ενότητας σε κάθε μάθημα πρέπει να γράφουν τεστ είναι απαράδεκτο! Παιδιά δημοτικού γράφουν πιο πολλά τεστ απ' όσα γράφαμε εμείς στην τρίτη Λυκείου σε σχολείο και φροντιστήριο μαζί...
Asimov έγραψε:Υπάρχει και στα δημόσια το ολοήμερο κι εξ όσων γνωρίζω εφαρμόζεται στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων.
Υπάρχουν επιλογές.
dstou έγραψε:To (σχεδόν) καθόλου διάβασμα στο σπίτι ακολουθεί και η Μ.Βρεταννία, συνάδελφος από το γραφείο είναι εκεί πλέον εδώ και δύο χρόνια με δύο παιδιά δημοτικού, και μιλάμε. Το όλο στόρυ έχει ως εξής: το σχολείο δουλεύει 8:30 με 16:00, ενώ υπάρχει και ειδική αίθουσα για το μεσημεριανό γεύμα, καθώς και ντουλάπια, ένα για κάθε παιδί, στα οποία έχουν τα πράματά τους. Τεράστιες βιβλιοθήκες και αίθουσες η/υ, επίσης. Τα παιδιά γυρνάνε σπίτι κάθε μέρα στις 16:30-17:00 περίπου.
Έγραψα σχεδόν για δύο λόγους: α. μια φορά την εβδομάδα έχουν και κάποια εργασία για το σπίτι, η οποία τους τρώει 5-6 ώρες να την κάνουν, και
βου. όσα παιδιά θέλουν να μάθουν περισσότερα πράματα από το βασικό πρόγραμμα, ή να κάνουν τις επαναλήψεις τους για καλύτερη εμπέδωση της ύλης, διαβάζουν και στο σπίτι, και είναι κάμποσα αυτά.![]()
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι υποδομές αυτές στα δικά μας σχολεία, και μάλλον θα αργήσουν πολλές δεκαετίες ακόμη να έρθουν. Όχι γιατί δεν υπάρχουν λεφτά, που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά για κάτι άλλο:
Το ποσοστό των γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών που θέλουν να ξεμπερδεύουν με το σχολείο μια ώρα αρχύτερα και να μαζευτούν στα σπίτια τους και στις λοιπές ασχολίες τους είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Και θα κατέβει στους δρόμους με διαθέσεις 'νο πασαράν'. Προς το παρόν, κάποιοι που το θέλουν και μπορούν να το πληρώσουν, πάνε σε ιδιωτικά που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.

) είναι οι Εγγλέζοι. Τετραπέρατοι και πεισματάρηδες .
Γαμάτος :lol: https://x.com/evrythngformu1a/stat[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]