Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#46187 Δεν τα έχει δοκιμάσει απ'ότι είδα, αμερικάνικα είναι αν δεν κάνω λάθος. Ας πάμε σε κάτι πιο δικό μας δλδ. Έβγαλε η vredestein νέα snowtrac 5. Tα 3 είχαν πολύ καλή φήμη. Το σκέφτομαι.
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#49095 Μετά από 10.000χλμ το τελευταίο δίμηνο με τα Michelin Latitude Cross στη C5, σας μεταφέρω κάποιες εντυπώσεις.

Τα καλά νέα:
- Eίναι φθηνά, η τετράδα σε 215/65/16 βγήκε 420ε, ενώ το φθηνότερο all weather στην κανονική διάσταση 225/60/16 ξεκινούσε από τα 520ε.
- Έχουν μεγάλο treadwear (420 αν θυμάμαι καλά), οπότε θα κρατήσουν αρκετά. Μετά από 10.000χλμ δεν έχουν δείξει καμία αλλαγή στο βάθος των αυλακώσεων.
- Είναι γερά, αφού προορίζονται κυρίως για off road χρήση και φορτώματα σε τετρακίνητα pickup (102XL) =>δε φοβάσαι να ανεβαίνεις πεζοδρόμια σαν ταλιμπάν, ανήκουν μάλιστα σε κατηγορία ελαστικών που είτε έχει πίεση 36psi, είτε 10psi, το λάστιχο δεν "κάθεται".
- Στο στεγνό είναι πολύ ήσυχα ,πιό ήσυχα από τα σπορ Nokian ZG2, στα επίπεδα Primacy 2 HP, πολύ καλύτερα από τα Marangoni Meteo SUV.
- Στο στεγνό είναι αξιοπρεπέστατα σε κράτημα και -ειδικά- φρενάρισμα, πολύ καλύτερα από τα Marangoni Meteo SUV,
- Σε λάσπες/χωράφια δεν παίζονται, αυτή είναι άλλωστε η κύρια χρήση τους.
- Στο βρεγμένο τα πάνε πολύ καλά, χωρίς υδρολίσθηση ακόμα και όταν περνάς από λίμνες με αντικοινωνικές ταχύτητες, με πολύ καλό φρενάρισμα.

Τα άσχημα νέα:
- Είναι λάστιχα Μ+S 50-50 για φορτηγάκια και 4Χ4. Αυτό το θυμάσαι κάθε φορά που κάνεις απότομο ελιγμό με πολλά χαω, ειδικά σε βρεγμένο. Σε κράτημα με βροχή και απότομες αλλαγές πορείας (είτε σε στεγνό, είτε σε βρεγμένο) δεν έχουν καμία σχέση με τα Primacy 2 ή τα Nokian. Ειδικά με τα Primacy 2HP μπορούσες να κάνεις απότομη αλλαγή λωρίδας με 160χαω σε συνθήκες κατακλυσμού, αυτά τα ξεχνάς με τα Latitude Cross.
- Χάνεις εκείνη την αίσθηση απόλυτης ασφάλειας που είχες με -ακριβά- καλοκαιρινά λάστιχα, μπαίνεις με λιγότερα χαω στη στροφή. Αν ξεχαστείς και μπεις με παραπάνω πάλι θα στρίψει, αλλά θα το κάνει άτσαλα και με κάποια καθυστέρηση περίπου 0,5sec κατά την οποία θα τρομάξεις.

Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα σε πολύ χιόνι, αλλά κάτι μου λέει πως θα είναι μιά χαρά, ενώ από άνεση δεν είδα κάποια διαφορά (ίσως λόγω υδροπνευματικής).

Tέλος, έφαγα μιά γείωση όταν διάβασα -κατόπιν εορτής- την αναφορά στο site της Michelin για τη σχεδίαση των συγκεκριμένων ελαστικών:
" Η Michelin, για το σχεδιασμό της γόμας των Latitude Cross, αξιοποίησε όλη την εμπειρία της από λάστιχα χωματουργικών μηχανημάτων" :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By leonp
kobulis έγραψε:Μετά από 10.000χλμ το τελευταίο δίμηνο με τα Michelin Latitude...

Έχω δει πολλά περίεργα και δύσκολα κάτι μου κάνει εντύπωση αλλά το παραπάνω τα κατάφερε. :)

Που κινείται αυτό το έρμο το C5 και του έβαλες τέτοια λάστιχα; :lol:
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#49132 Λόγω δουλειάς η C5 έχει συχνές -σχεδόν καθημερινές- επαφές με χωματόδρομους και χωράφια. Όσο είναι στεγνά κάτω, κανένα πρόβλημα. Όταν βρέξει όμως έχει αρκετή λάσπη οπότε και κινδυνεύεις να κολλήσεις.

Υπάρχει βέβαια και ένα 4Χ4 Nissan pickup για όταν αγριέψουν τα πράγματα, αλλά προτιμώ τη C5 και λόγω άνεσης και γιατί δε χρειάζεται να αλλάζω κάθε λίγο αυτοκίνητο. Λόγω της ύπαρξης του Nissan μπορώ να πειραματιστώ άφοβα με λάστιχα 215/65/16, καθώς αν δεν κάτσουν στη C5 μπορούν να περαστούν στη Νισανάρα, πχ κάτι πολύ τρακτερωτά Matador Izzarda έφυγαν στο διήμερο.

Τα πολλά χιλιόμετρα γίνονται στην Εγνατία οδό, καθώς η απόσταση μεταξύ σπιτιού και δουλειάς είναι 170 χιλιόμετρα, και πλέον με το μωρό έχω σχεδόν καθημερινό allez-retour.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#49235 Πρώτες εντυπώσεις απο τα μισελέν πιλότ σπόρ 3 σε 195 45 16, το λοιπόν, μετα απο τη σαββατιάτικη βόλτα φωκιδο-βοιωτίας, με καταρρακτώδη βροχή αισίως μονο αρχικά (θυμάστε ισως τι έριχνε β. Προαστεια κατα τις 7 το πρωι...)

Καταρχην καταπληκτικά στη βροχή . στη εθνική πήγαινα με τουλούμι βροχή άνετα στα 140 χμ/ω και χωρις κανένα ίχνος παρέμβασης του esp κ ούτε υδρολίσθησης. Μάλλον ισάξια η κ καλύτερα απο τα π ζερο νερο.

Αρκετά ησυχα, με πολυ καλά φρένα, με τα conti sport 3 να υπερέχουν ανεπαισθητα.

Στις στροφές, δινουν αρκετή πληροφόρηση, κάνουν το τιμόνι να κόβει απότομα στο αρχικό turn in. Μαγουλιάζουν ελάχιστα και σεβαστά λιγότερα απο τα κόντι3. Δεν είναι ομως η χαρντκορίλα των 050α και s drive. Επίσης ζεσταίνονται ικανοποιητικά γρήγορα. Ερωτηματικό η αντοχή τους σε χλμ, που πολλοί μισελενάκηδες είναι αποθαρρυντικοί. Θα δειξει!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#49468 Παίδες εντός Αττικής και κυρίως προς ΒΠ που αλλού αξίζει να ρωτήσω για λάστιχα, πλην Κυριαζή και Μπιλίρη που το έχω ήδη κάνει. O Μπιλίρης (μόνο εκεί βάζω λάστιχα τα τελευταία 10 χρόνια) μου έχει δώσει 750 για Pirelli Scorpion Verde 236/60/18 ενώ για το ίδιο ο Κυριαζής μου έδωσε 680. Φοβάμαι όμως ότι μου δίνει τιμή για τα All Season ενώ του τόνισα ότι θέλω τα θερινά.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#49481 1) δύσκολα βρίσκεις καλύτερες τιμές από Κυριαζή
2) ακόμα πιο δύσκολα λανθάνει σε αυτά που σου λέει

Κυριαζή καρφωτός
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#49484 Η τιμή που μου λέει είναι 99% για τα All Season και εγώ θέλω τα καλοκαιρινά. Μίλησα απευθείας με Pirelli γιατί έχουμε μια συνεργασία στη δουλειά μαζί τους και τα καλοκαιρινά θα τα έχουν από αρχή του χρόνου.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο μεγάλη είναι διαφορά των All Season σε σχέση με τα θερινά και αν αξίζει για τα 70€ λιγότερα να τα βάλω προκειμένου να έχω και νέα λάστιχα μέσα στις γιορτές που θα ταξιδέψω.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Παίδες εντός Αττικής και κυρίως προς ΒΠ που αλλού αξίζει να ρωτήσω για λάστιχα, πλην Κυριαζή και Μπιλίρη που το έχω ήδη κάνει. O Μπιλίρης (μόνο εκεί βάζω λάστιχα τα τελευταία 10 χρόνια) μου έχει δώσει 750 για Pirelli Scorpion Verde 236/60/18 ενώ για το ίδιο ο Κυριαζής μου έδωσε 680. Φοβάμαι όμως ότι μου δίνει τιμή για τα All Season ενώ του τόνισα ότι θέλω τα θερινά.

Παχυλας, λιγο πιο κατω απο σενα στην Κηφισιας. Εκει βαζω απο παντα λαστιχα, δεν ξερω αν εχει τις καλυτερες τιμες αλλα δεν ειχα προβλημα στις αλλαγες συν οτι ειναι στην γειτονια.