Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#457599 1) Αυτή που έβαλες ειναι dashcam και δεν έχει μπαταρία...
2) Κοιτάς αμιγώς action cam τότε όπως ήταν mobius...

Για τα υπόλοιπα, Techmoan...
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#457600 Κάποιες dashcam έχουν και ενσωματωμένη μπαταρία, αλλά καλό είναι να περαστεί μόνιμα καλώδιο.

Δέν είναι κάτι φοβερό, αν το πάς σε κάποιο κατάστημα που εγκαθιστά ηχοσυστήματα θα σου το κάνει σε ελάχιστο χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
fubar.gr έγραψε:Κάποιες dashcam έχουν και ενσωματωμένη μπαταρία, αλλά καλό είναι να περαστεί μόνιμα καλώδιο.
Δέν είναι κάτι φοβερό, αν το πάς σε κάποιο κατάστημα που εγκαθιστά ηχοσυστήματα θα σου το κάνει σε ελάχιστο χρόνο.

Πράγματι. Ειδικά αν βάλεις μόνο μπροστά, δεν είναι τίποτα. Εγώ στο lexus έβαλα και πίσω, οπότε εκεί ήθελε λίγο δουλειά παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#457973 Κάρτα μνήμης για την A6000 λέω να πάρω τη Sandisk Extreme Pro V30 SDXC 64GB U3. Εγκρίνουμε; Και θήκη μάλλον θα χρειαστώ (εκτός κι αν κάνει κάποια από τις παλαιότερες μηχανές/βιντεοκάμερες που δε χρησιμοποιώ). Πάω για sony ή κάτι άλλο; Αν έχουμε κάποια πρόταση πριν αρχίσω το ψάξιμο, ευπρόσδεκτη.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#458012 Οι sandisk είναι πολύ καλές (κυκλοφορούν πολλές μαϊμού στο ebay, οπότε προτίμησε αξιόπιστο μαγαζί), αν η συγκεκριμένη έχει καλές ταχύτητες για το video είσαι μια χαρά.
Τώρα στις τσάντες προσωπική μου αγάπη είναι οι Crumpler και προτιμώ τσάντα ώμου, αυτή η μάρκα έχει γερή επένδυση γύρω-γύρω μέσα και είναι και σχειτικά αδιάβροχο το ύφασμα από μόνο του.
Υπάρχουν και οι πιο μαζεμένες, τύπου link.
Εσένα τι βολεύει, και να φροντίσεις να χωράνε πιθανές μελλοντικές αγορές. Απλά καλό είναι να μην πολυ-φωνάζει "μέσα υπάρχει φωτογραφική κάμερα".
Άβαταρ μέλους
By dstou
Leica unveils Noctilux-M 75mm F1.25 ASPH lens with 'hair-thin depth of focus'

Το πράμα εδώ και καιρό έχει πάρει διαστάσεις, μόνο σαν μόδα μπορώ πλέον να το εκλάβω. Ενώ το ζητούμενο σε πολλές φωτογραφίες παλιά (όχι όλες) ήταν το βάθος πεδίου, τώρα πάμε ψυχωτικά εντελώς στο άλλο άκρο. Και φυσικά πρέπει να ξηλωθεί ο κόζμάκης ανάλογα. :iconcool:
Το οξύμωρο είναι ότι αυτά συμβαίνουν παράλληλα όταν τα ΑSA έχουν γίνει κυριολεκτικώς στραγάλια, υπάρχουν κόμπακτ των 90 ευρώ με 3.200. Υπάρχει και δσλρ με 200.000 που τραβάει στα 25.000 ακκόκιστα, ενώ τα συστήματα αυτόματης εστίασης διαρκώς βελτιώνονται.

https://www.dpreview.com/news/3925315040/leica-unveils-noctilux-m-75mm-f1-25-asph-lens-with-hair-thin-depth-of-focus
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
According to Leica, the lens will retail for $12,795 when it shows up at Leica stores, boutiques and dealers in the beginning of 2018.

ένα δεκαχίλιαρο για την πλάκα μας, ΚΑΙ manual focus, όταν ο 85/1.2 της Canon είναι στα 2 χιλιάρικα :yahoo: :s_whiteflag

Νομίζω, και από κάποιες συζητήσεις που είχα με τον πατέρα μου που ασχολιόταν με το "σπορ" τέλω δεκαετίας 70-αρχές 80, ότι τότε όπως και σήμερα, το βάθος πεδίου είναι ζητούμενο στις φωτογραφίες τοπίου ενώ στο πορτραίτο ψάχνουμε φακούς με όσο το δυνατό πιο ανοιχτό διάφραγμα ακριβώς για να μπορούμε να απομονώσουμε και να τονίσουμε το πρόσωπο από το περιβάλλον.
Εγώ επίσης θέλω φωτεινούς φακούς κι ας έχω χαμηλό βάθος πεδίου γιατί το φλας χαλάει την ατμόσφαιρα στο event photography, και ίσως να ενοχλεί κιόλας ή να απαγορεύεται!

Αυτά γενικά. Ειδικά τώρα μέχρι f/1.4 έχουμε καλούς φακούς σε καλές τιμές... Με τα παραπάνω δεν κερδίζεις κάτι ουσιαστικό, πλην "bragging rights" ("έχω τον Χ φακό :yahoo: :ninja: ")
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#459785 Συν ότι πολύ παλιά είχες μια Mamiya C330 ή μια Linhof και ξεφόνταρες για πλάκα το θέμα σου με τον kit φακό.
Τώρα είναι απλά αδύνατο να κάνεις το ίδιο με μια καινούργια μηχανή που έχει πάνω έναν ψόφιο 18-55mm, ακόμα πιο αδύνατο με μια κομπακτ.

Αλλά αυτή η ανάγκη δεν είναι καινούργια, όταν βγήκαν οι φιλμάτες 35mm εμφανίστηκαν και οι ανάλογοι φακοί όπως canon 50mm f0.95 (δεκαετία 60-70). Την ίδια στιγμή το f1.4 ήταν το στάνταρ διάφραγμα σε 50άρι φακό σε όλες τις μάρκες.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#459787 Οι ανάγκες τότες ήταν άλλες, οι αστεία χαμηλές ταχύτητες φιλμ, μαξ 400 ασα, η διαρκής ανάγκη για φλας και η παντελής αδυναμία να φωτογραφήσουν στα σοβαρά τα σπορ.
Τώρα τα ασα είναι 200.000, τα φλας αχρείαστα στη γενική περίπτωση, και οι ταχύτητες στα ύψη.
Προφανώς σε σχέση με έναν ψιτ φακό με 5.6 διάφραγμα είναι τεράστια η διαφορά. Απλά όλο αυτό το χάιπ με τους φακούς σε στυλ 'δεν κάνει ο 1.4 πάρε τον 1.2' (και ξηλώσου κανονικά) είναι πιθανά αυτό που είπα, χάιπ.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#459797 Αυτό λέμε κι εμείς :lol:
Με f1.8-f2 για "καταναλωτικές" τιμές και f1.4 στα "επαγγελματικά" μοντέλα είμαστε υπερ-καλυμμένοι, τα παραπάνω είναι για να ξυλώνονται πλουσιόπαιδα.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#459809 Επίσης τα ISO μπορεί να είναι 200000, αλλά dstou για δες λίγο και πόσο κάνουν γιατί πολύ εύκολα μας τα λες :lol:

Επίσης μην κοιτάς τη leica, αυτή ζει πλέον σε άλλο αστρικό σύστημα. Χώρια που αρκετοί αγοραστές είναι συλλέκτες και δεν τις βγάζουν ούτε από τη ζελατίνα.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#459816 Έχει και πιο φθηνές, π.χ. Κ1 που μπορεί να πάρει και ένα μεσαίο βαλάντιο. Αλλά και οι φακοί 1.2 και 1.4 για εκεί όμως προορίζονται, για το χάι εντ. Άσχετα αν κάποιος πατώντας στην ίδια μοντούρα μπορεί να πάρει μια φθηνή μηχανή σειράς και να τα κοτσάρει επάνω, είναι αταίριαστο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#459909 Η Α6000 έχει ένα καμένο pixel στην οθόνη. Αξίζει να κυνηγήσω αντικατάσταση; Προσωπικά δε με ενοχλεί τόσο, ίσα που φαίνεται. Βέβαια θα προτιμούσα να μην το έχει. Από το ΠΛΑΙΣΙΟ έγινε η αγορά.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#459912 Κάνε το τώρα πριν πολλαπλασιαστούν.