Όπως και να χει αμάξι 60Κ δε μπορώ να (ξανα)πάρω οπότε από αυτή την άποψη ναι, είναι downgrade. Από την άλλη το "premium" σήμα μου είναι πλέον αδιάφορο και ψηλά στα κριτήρια επιλογής του επόμενου θα είναι οι επιδόσεις, ο εξοπλισμός/τεχνολογία και ΦΥΣΙΚΑ η πολυετής εγγύηση.
Το ιδανικό θα ήταν να βγάλει η Alfa μες την επόμενη διετία ένα hatch επιπέδου Giulia/Stelvio που με 200hp και καλό εξοπλισμό να παίζει σε ένα ταβάνι των 40Κ. Ευσεβής πόθος...έως τότε (υποθετικά) the winner is Seat Leon Cupra.
Επίσης, νομίζω πως αν δεν θέλεις καλά και σώνει πολλά άλογα, πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι κάτι τέτοιο:

Με όλα τα απαραίτητα (για εσένα κι εμένα τουλάχιστον!
) εξτρά, κάτω από 30Κ. 
Mε λίγα παραπάνω, το παίρνεις και τετρακίνητο και με 180 άλογα.
Αναγκαίο κακό. Τι να κάνουμε.SUV ξανά δεν υπάρχει κανένας λόγος. Έχω βαρεθεί να πληρώνω βενζίνες και να κουβαλάω 2τ χωρίς λόγο. Hot ή τέλος πάντων warm hatch θα είναι το επόμενο.
LEONSTCUPRA
LEON ST 2.0 TSI 300HP CUPRA DSG 4DRIVE
38.970 €
elteo έγραψε:HΦ σώνει και καλά να μην πάρει ο κόσμος Σεατ.
Όχι μωρέ, ειδικά τα πρώτα Leon τα συμπαθούσα κιόλας. Και το δικό σου ΜΚ2, μετά το αρχικό σοκ, το βρήκα συμπαθές. Είχε βέβαια εντελώς τραγική σχεδίαση μέσα, αλλά εξωτερικά το έλεγες όμορφο με ένα δικό του εντελώς τρόπο.
Απλώς πλέον έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο VAG Group και δεν θεωρώ πως προσφέρει κάτι παραπάνω για να πάρεις το ρίσκο.
Επιπλέον, δεν βλέπω καμία αξία σε πολλά άλογα σε λάθος άξονα, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσω κάτι που δεν θα το χρησιμοποιήσω. Τα 150 που έχει το Golf είναι αρκετά, άντε να τα κάνεις 180, άντε 200 κι ο κόσμος όλος, παραπάνω δεν αντέχει ο εμπρός άξονας και δεν έχει κανένα νόημα (για εμένα).
Οπότε, με 30Κ είτε αγοράζεις κάτι σαν αυτό του Busso με τα πάντα από εξοπλισμό και σου μένουν ρέστα, είτε πας σε κάτι διαφορετικό. Το Kuga πχ το βρίσκω διαφορετικό, είναι φθηνό γι' αυτά που δίνει και έχει σωστό εξοπλισμό και σωστές εκδόσεις. Με λίγο πάνω από 30Κ το παίρνεις και τετρακίνητο και με 180 άλογα βενζίνης και δεν είναι και 2 τόνοι, είναι 400 κιλά λιγότερο!
Αλλά τέσπα, θέλει γενναιότητα το δίχως άλλο να σκάσεις σήμερα 30Κ για αμάξι και μάλιστα για κάτι που είναι μεσαία κατηγορία (όχι premium δηλαδή).
Anonymous Founder έγραψε:Επιπλέον, δεν βλέπω καμία αξία σε πολλά άλογα σε λάθος άξονα, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσω κάτι που δεν θα το χρησιμοποιήσω. Τα 150 που έχει το Golf είναι αρκετά, άντε να τα κάνεις 180, άντε 200 κι ο κόσμος όλος, παραπάνω δεν αντέχει ο εμπρός άξονας και δεν έχει κανένα νόημα (για εμένα).
Άλλο στήσιμο το Cupra και από ότι φαίνεται περνάει την δύναμη στον δρόμο. Φυσικά τέρμα γκάζι με 1η και κλειστό το αντισπίν θα έχει ως αποτέλεσμα αυτό που φανταζόμαστε όλοι. Το ίδιο ακριβώς κάνει και ένα δυνατό πισωκίνητο βέβαια.
Anonymous Founder έγραψε:Απλώς πλέον έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο VAG Group και δεν θεωρώ πως προσφέρει κάτι παραπάνω για να πάρεις το ρίσκο.
Αυτό που προσφέρει το κωλοVAG οπως έχω ξαναγράψει, είναι επιλογές. Θες δύναμη? Βάζεις turbo από κάποιο αδερφάκι. Θες αναβάθμιση στα φρένα? Βάζεις από το παραπάνω μοντέλο ή στην περιπτωση του Cupra πχ, βάζεις από Cayenne με 7 κατοστάρικα. Θες να γέρνει λιγότερο? Βάζεις αντιστρεπτικές από Golf R. Θες τη μεγαλύτερη οθόνη με navi? Βρίσκεις άπειρες used στο ebay. Θες τα σπορ καθίσματα, καμιά αλλιώτικη ζάντα ή το σπορ τιμόνι? Επίσης ebay.
Με λίγα λόγια παίρνεις ένα αυτοκίνητο που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεχωρίζει πουθενά και το παραμετροποιείς κατά το δοκούν χωρίς όμως καγκουριές και λοιπές γυφτιές. Αποτέλεσμα? Λιγότερες πιθανότητες να το βαρεθείς στη 2ετία γιατί όντως είναι αυτοκίνητα χωρίς ιδιαίτερο βάθος (substance το λέμε στο Ντερέ Χανίων
) που εμένα προσωπικά δεν θα μπορούσαν να με κρατήσουν καιρό, όπως πχ το έκανε η 147.Θα μου πεις στο τέλος θα έχεις πληρώσει όσα θα έκανε μία 228i. Ίσως. Αλλά τουλάχιστον θα έχεις σήμερα καινούριο αμάξι και όχι όοοοοοταν και άαααααμα περίμενες να τα μαζέψεις για τη BMW.

