Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Panosss έγραψε:Παιδά έκανα μια βλακεία, πλήρωσα μέσω winbank το φόρο εισοδήματος...αλλά...αντί να βάλω την ταυτότητα οφειλής φόρου εισοδήματος...έβαλα την Ταυτότητα οφειλής του ενφια...τι γίνεται τώρα;
Τα λεφτά αφαιρέθηκαν από το λογαριασμό.

Θα πάνε στον ΕΝΦΙΑ, προφανώς. Αν περισσεύει ποσό, περνάς από τη ΔΟΥ μετά από 4-5 εργάσιμες (που θα φαίνεται η πληρωμή) για να "μεταφερθούν" σε τυχόν άλλη οφειλή σου (Φ.Ε.) ή επιστροφή μέσω κατάθεσης σε λογαριασμό σου.

Παρόλο που ακούγεται "απίθανο", τέτοιου τύπου επιστροφές είναι πανεύκολες γιατί δεν μεσολαβεί κάποιος έλεγχος :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By DAP
#44906 Νομιζω οτι την πιο σιγουρη απαντηση θα στη δωσει η ΔΟΥ σου.....Η αν αδυνατεις να πας να υποβαλλεις ερωτημα στο gsis.gr ......
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#44976 Έκανα ερώτημα στο gsis αλλά επειδή την προηγούμενη φορά που ρώτησα έκαναν 34 μέρες να μου απαντήσουν, θα πάω στη ΔΟΥ να ρωτήσω.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#45516 Έκανα παρόμοια βλακεία. Έβαλα σωστή ταυτότητα πληρωμής αλλά λάθος τύπο συναλλαγής (ενφια αντί για φόρο εισοδήματος). Πήρα αμέσως τηλέφωνο στη Eurobank (live pay), μου ακύρωσαν τη συναλλαγή και την επανέλαβα, σωστά αυτή τη φορά. Μήπως να ρωτούσες και στην Πειραιώς (μπας και...) πριν μπλέξεις με εφορία;

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#45639 Φορολογικη ενημερότητα εδώ και τουλάχιστον 20 ημέρες που τσέκαρα, δεν βγάζει το taxisnet. Κι ας είσαι καλοπληρωτής.
Απαξ και έχεις υπόλοιπο στις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ανεξάρτητα αν δεν έχεις εκπρόθεσμη οφειλή, πρέπει να πας ΔΟΥ για να σου δοθεί, και αυτή με ισχύς ενός μηνός, απόλυτα απ την ημνία έκδοσης.
Ωρε καλά κάνουν κάποιοι και δεν νοιάζονται για τις οφειλές τους, έτσι κι αλλιώς και οι καλοπληρωτές ταλαιπωρούνται. :(
Τελευταία επεξεργασία από dimitrisB και 30 Νοέμ 2014, 11:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#45645 Και το φετινό Μάιο , αλλά και αρχές του Σεπτεμβρίου που είχαν αρχίσει οι δόσεις , τύπωσα μόνος μου απο το σχετικό παράθυρο του taxis.
Και όπως αποδείχτηκε, την πήρα αμέσως στη ΔΟΥ, αφού δεν υπάρχει το παραμικρό υπόλοιπο ληξιπρόθεσμης οφειλής.
Τέσπα, ταλαιπωρία μισής ώρας (ευτυχώς) και δε βλέπω το λόγο για τους "καθαρούς"! :x
Άβαταρ μέλους
By elteo
#45660 To 2012 που χρειάστηκε ο πατέρας μου (είχε μια μη ληξιπρόθεσμη δόση για φόρο εισοδήματος υπόλοιπο να πληρώσει ακόμα αλλά επείγονταν να πάρει ενημερότητα για πώληση ενός σπιτιού) δεν έβγαζε από το taxis. Πήγε στην εφορία.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#45669 Η χορήγηση φορολογικής ενημερότητας είναι δυνατή ανεξαρτήτως της ύπαρξης βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική διοίκηση διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). Όπως εξηγεί, στην περίπτωση ύπαρξης οφειλών το πιστοποιητικό έχει ισχύ ενός μηνός και μπορεί να χορηγηθεί από οποιαδήποτε ΔΟΥ ή ελεγκτικό κέντρο και από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Από τον Σεπτέμβριο θα χορηγείται και ηλεκτρονικά.

Αυτά έγραφαν τον Αύγουστο.... :hmmm:

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#45682 Σπύρο, δεν παν΄να ΄γραφαν! :dizzy:
Και δεν ήμουν ο μόνος στην ουρά των 4-5, ο προηγούμενος απο μένα μου έλεγε πως δεν έχει ουδέν χρέος (πλήν μη ληξιπρόθεσμου ΕΝΦΙΑ, όπως εγώ) και είχε το ίδιο πρόβλημα, όντας ανήσυχος για το τί τρέχει. Και έλεγε αλήθεια ο άνθρωπος, αφού "καθάρισε" κι αυτός σε 3-4 λεπτά, όπως κι εγώ.
Τέσπα, εγώ ενημέρωσα, πάντα με ακρίβεια και με πραγματικά περιστατικά, φρέσκα-φρέσκα , της προχθεσινής Παρασκευής . :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#45685 Δεν είναι τυχαίο που δεν αναφέρουν έτος. Από το Σεπτέμβρη, γενικά (τώρα, του 2025, 2026...., ποιος ξέρει...) :lol:

:x :(
Άβαταρ μέλους
By stam69
#45958 Μπήκα σήμερα να πληρώσω δόσεις ΦΕ και ΕΝΦΙΑ μέσω web banking. Ο ΦΕ είχε προθεσμία εξόφλησης 30/11 ενώ ο ΕΝΦΙΑ 28/11. Τι ισχύει; Θα πληρώσω προσαύξηση για τη δόση του ΕΝΦΙΑ;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
stam69 έγραψε:Μπήκα σήμερα να πληρώσω δόσεις ΦΕ και ΕΝΦΙΑ μέσω web banking. Ο ΦΕ είχε προθεσμία εξόφλησης 30/11 ενώ ο ΕΝΦΙΑ 28/11. Τι ισχύει; Θα πληρώσω προσαύξηση για τη δόση του ΕΝΦΙΑ;

Λογικά θα στην έχουν περάσει την προσαύξηση, πλήρωσα εγώ 1.40 το περασμένο μήνα :metalo: Πέρασε αυτόματα την επόμενη της προθεσμίας.