Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#446845 Καλά συγγνώμη κιόλας, υπάρχει ακόμα άνθρωπος που διαβάζει μανοσκι και δεν σκρολλαρει παρακάτω; :s_omg
Άμα ψοφατε για ηθικό πλαστικούς δεκαρικους πηγαιντε κάθε Κυριακή στον Άη Νεκτάριο της γειτονιάς σας.
Αθεα κουμμουνια. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By otso
#450923 Καλημερα
Θα ηθελα την γνωμη σας σε μια απορια μου , ειδικα δε οσων ειναι σχετικα πιο προσφατοι φοιτητες.
Μπορει οπως εχουν τωρα τα πραγματα να περασει ενα παιδι στο πανεπιστημιο χωρις να κανει φροντιστήρια και που διαβαζει αρκετα;
Εχω 2 παραδειγματα εντελως αντιθετα , παιδι ανεργου που περασε και σε καλη σχολη μαλιστα , και συγγενικο προσωπο
του 19 με αρκετο διαβασμα που ειχε παταγωδη αποτυχια (εχω την εντυπωση οτι στα μαθηματα που εδωσαν δεν ηταν μαθηματικα η φυσικοχημεια για τα οποια πρεπει να πας φροντιστήριο κατα την γνωμη μου , απ αυτα που θεωρω εγω δυσκολα ηταν μονο τα αρχαια και αρκετα μυστηριο ειναι και αυτο που παλια λεγαμε εκθεση)
Αποκλειουμε την πιθανοτητα του ψυχολογικου παραγοντα , οπου κατω απο πιεση μπορει να μην αποδωσει καποιος ακομη και καλος.
Υπαρχει καποια τεχνικη που διδασκεται στο φροντιστηριο και κανει την διαφορα με ενα παιδι που διαβαζει μονο του ;
Θεμα αποριων δεν νομιζω να υπαρχει τωρα με το ιντερνετ.Ειναι απαραιτητο για συγκεκριμενα μαθηματα; Ας πουμε ιστορια η βιολογια η εκθεση χρειαζεται;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#450924 Στο φροντιστήριο σε μαθαίνουν το σύστημα για να περάσεις. Δεν έχω εικόνα από την παρούσα ύλη, αλλά αυτοί που πάνε σε ένα καλό φροντιστήριο, έχουν πλεονέκτημα πάντα από αυτούς που δεν πάνε καθόλου. Όσο και να διαβάσουν οι τελευταίοι, θα μειονεκτούν.
Αν είναι αδύνατον; Όχι βέβαια, μπορεί κάποιος να τα καταφέρει, ό,τι σύστημα εξετάσεων και να υπάρχει. Αλλά αν δεν υπάρχει αντικειμενική οικονομική δυσκολία, τουλάχιστον μία χρονιά καλό είναι να πάει και σε φροντιστήριο.
Δεν μιλώ για πανάκριβα ιδιαίτερα, εγώ, ο αδερφός μου και πολλοί άλλοι περάσαμε πηγαίνοντας σε φθηνά φροντιστήρια χωρίς να ζορίσουμε υπέρμετρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Στο φροντιστήριο σε μαθαίνουν το σύστημα για να περάσεις.

Αυτό! :s_yes Σαφέστατα και γίνεται χωρίς φροντιστήρια, αλλά νομίζω είναι αρκετά πιο δύσκολο από το ήδη δύσκολο...
Άβαταρ μέλους
By dstou
Μπορει οπως εχουν τωρα τα πραγματα να περασει ενα παιδι στο πανεπιστημιο χωρις να κανει φροντιστήρια και που διαβαζει αρκετα;

Η ερώτηση όπως έχει τεθεί έχει μία σωστή απάντηση και μόνο :Ναι, μπορεί, κάμποσα παιδιά το κάνουν κάθε χρόνο._
Άβαταρ μέλους
By otso
#450931 Τι ειναι αυτο το συστημα που σε μαθαινουν ρε παιδια; μηπως ειναι ψυχολογικο και λιγο ψιλομουφα; ξερω και παιδια που εκαναν ιδιαιτερα απο την τριτη δημοτικου και το ενα δεν περασε πουθενα και ενα τει λαρισας , θελω να πω μηπως καρπουνται καποια φροντηστηρια την ετσι κι αλλιως προσπαθεια των παιδιων .
Καταλαβαινω στα μαθηματικα επειδη δεν τους εξηγουν η δεν προσπαθουν για ενα παιδι που δεν τα πιανει ,στο δημοσιο ,να πρεπει να παει .Αλλά αρχαια; ιστορια;
Άβαταρ μέλους
By otso
dstou έγραψε:

Η ερώτηση όπως έχει τεθεί έχει μία σωστή απάντηση και μόνο :Ναι, μπορεί, κάμποσα παιδιά το κάνουν κάθε χρόνο._

Παντως οι πρωτοι των σχολων και Ιδιωτικα πηγαιναν και φροντιστηρια εκαναν .
Άβαταρ μέλους
By 224v
#450933 Ναι φυσικά, και περνάνε. Η γυναίκα μου ειναι απο το 92 σς γραμματεία τομέα στο ΕΜΠ, και άτυπα ρωτάει τα νέα παιδια αν έκαναν και που φροντιστήριο, και ειναι πολλά παιδια απο επαρχεία και χωριά που μπήκαν με καλο διάβασμα και καλο περιβάλλον σπιτιού. Όταν βλέπουν οι καθηγητές στα λύκεια παιδί να ειναι δυνατό το βοηθάνε. Όμως εάν σε κάποιο παιδί του βάζουν βαθμούς χωρίς να το αξίζει αυτό φαίνεται στις πάνελληνιες. Παίζει και μια ατυχία αλλα όχι σε όλα τα μαθήματα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
otso έγραψε:
dstou έγραψε:

Παντως οι πρωτοι των σχολων και Ιδιωτικα πηγαιναν και φροντιστηρια εκαναν .

Φροντιστήρια ναι, ιδιωτικά όχι απαραίτητα.
Σύμφωνοι, δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο φροντιστήριο στην ιστορία, αλλά σε μαθήματα όπως τα μαθηματικά ή η φυσική, βοηθάει και βοηθάει πολύ.
Φυσικά, γίνεται κι αλλιώς, αλλά περνάς στο παιδί μεγαλύτερο φορτίο από αυτό που του αναλογεί νομίζω...
Το σύστημα που αναφέρω, είναι πώς αντιμετωπίζεις τα θέματα των εξετάσεων. Τα φροντιστήρια δεν σε κάνουν πιο έξυπνο, ούτε πιο μορφωμένο: σε μαθαίνουν πώς θα αντιμετωπίσεις καλύτερα αυτές τις δύσκολες 3 ώρες που θα διαγωνιστείς απέναντι σε χιλιάδες άλλους.
Άβαταρ μέλους
By markvag
otso έγραψε:Τι ειναι αυτο το συστημα που σε μαθαινουν ρε παιδια; μηπως ειναι ψυχολογικο και λιγο ψιλομουφα; ξερω και παιδια που εκαναν ιδιαιτερα απο την τριτη δημοτικου και το ενα δεν περασε πουθενα και ενα τει λαρισας , θελω να πω μηπως καρπουνται καποια φροντηστηρια την ετσι κι αλλιως προσπαθεια των παιδιων .
Καταλαβαινω στα μαθηματικα επειδη δεν τους εξηγουν η δεν προσπαθουν για ενα παιδι που δεν τα πιανει ,στο δημοσιο ,να πρεπει να παει .Αλλά αρχαια; ιστορια;

Εμένα το φροντιστήριο με βοήθησε ιδιαίτερα στην έκθεση. Όπως μου είπε μία καθηγήτρια στη Β Λυκείου "γράφεις πολύ ωραία, αλλά όχι για έκθεση'... Και γενικά, όντας σταθερά μαθητής του 18-19 σε γυμνάσιο - λύκειο, θεωρώ πως αν δεν πήγαινα φροντιστήριο δεν θα μπορούσα να γράψω το 18και κάτι που έγραψα. Δεν είναι μόνο θέμα γνώσεων ή απλά και μόνο να αποστηθίσεις Χ σελίδες...

Οι εξετάσεις (κάθε εξέταση, όχι μόνο οι πανελλήνιες) δεν είναι μόνο διάβασμα (που οι πανελλήνιες είναι αποστήθιση, που δεν τη θεωρώ διάβασμα). Είναι και μέθοδος. Σου μαθαίνουν τη μέθοδο, το τι πρέπει να γράψεις, πως θα το γράψεις, τι και πως θα διαβάσεις, κοκ... Προφανώς δεν είναι πυρηνική φυσική και σαφέστατα υπάρχουν πολλά παιδιά που περνάνε χωρίς φροντιστήρια, αλλά για ένα μέσο παιδί πιστεύω πως χρειάζεται.

Δυστυχώς χρειάζεται γιατί το μέσο σχολείο δεν βοηθάει (ΟΚ, υπάρχουν καθηγητές και σχολεία που βοηθάνε και είναι γενικά εξαιρετικοί, αλλά δυστυχώς είναι εξαιρέσεις) και δεν σε μαθαίνει το πως να περάσεις τις εξετάσεις (συχνά δεν σου μαθαίνει τίποτα, εκτός ίσως από ξερή αποστήθιση).
Άβαταρ μέλους
By soch
#450992 Από του χρόνου ξεκινάμε δημοτικό και θέλω το Φεβρουάριο να κάνω μια βόλτα στα ακόλουθα ιδιωτικά που είναι σχετικά κοντά. Έχετε άποψη για κάποιο ή κάποια από αυτά;
Εκπαιδευτήρια Πασχάλη
Εκπαιδευτήρια Χουρδάκη
Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη
Άβαταρ μέλους
By red_monster
dstou έγραψε:

Θέλει πάρα πολύ σθένος και όρεξη για να γίνει. Και όταν λέω πολύ εννοώ, ΠΆΡΑ ΠΟΛΥ. Επομένως, όχι δεν είναι αδύνατον, αλλά είναι αρκετά κοντά σε αυτό. Η αδερφή μου πέρασε πολυτεχνείο με ελάχιστα ιδιαίτερα 3 μήνες πριν δώσει. Αλλά αυτή είναι η δεύτερη εξαίρεση σε μια θάλασσα εκατοντάδων ακόμα παραδειγμάτων που γνωρίζω.

Κάτω από κανονικές συνθήκες (με δεδομένο δηλαδή ότι ο υποψήφιος δεν έχει κάποιου είδους διαταραχή απόσπασης προσοχής κλπ) Δεν νομίζω οτι χρειάζονται ιδιαίτερα. Για εμένα, ως υποψήφιο, θα λειτουργούσαν μάλλον αποτρεπτικά καθότι δεν θα γνώριζα το επίπεδο μου σε σχέση με τους "ανταγωνιστές" μου. Αν δε, το παιδί είναι από τη φύση του ανταγωνιστικό, μια δυνατή φροντιστηριακή ομάδα, θα το πριζώσει ακόμα περισσότερο.

Το επίπεδο των Πανελληνίων είναι επίπεδο πανεπιστημίου (ούτε καν ΤΕΙ), το επίπεδο του σχολικού βιβλίου είναι... Μια τάξη πάνω από τη δευτέρα λυκείου...

Δυστυχώς ή ευτυχώς, όσο διάθεση και να έχει ο υποψήφιος πάντα θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και τα γονίδια... Αλλά αυτό κανείς δεν τολμά να το πει προς τα έξω
Άβαταρ μέλους
By NickTG
224v έγραψε:Ναι φυσικά, και περνάνε. Η γυναίκα μου ειναι απο το 92 σς γραμματεία τομέα στο ΕΜΠ, και άτυπα ρωτάει τα νέα παιδια αν έκαναν και που φροντιστήριο, και ειναι πολλά παιδια απο επαρχεία και χωριά που μπήκαν με καλο διάβασμα και καλο περιβάλλον σπιτιού. Όταν βλέπουν οι καθηγητές στα λύκεια παιδί να ειναι δυνατό το βοηθάνε. Όμως εάν σε κάποιο παιδί του βάζουν βαθμούς χωρίς να το αξίζει αυτό φαίνεται στις πάνελληνιες. Παίζει και μια ατυχία αλλα όχι σε όλα τα μαθήματα.

Ατυχία δεν το λες αλλά γίνεται να μην γράψεις καλά σε όλα ενώ είσαι άριστος μαθητής.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
soch έγραψε:Από του χρόνου ξεκινάμε δημοτικό και θέλω το Φεβρουάριο να κάνω μια βόλτα στα ακόλουθα ιδιωτικά που είναι σχετικά κοντά. Έχετε άποψη για κάποιο ή κάποια από αυτά;
Εκπαιδευτήρια Πασχάλη
Εκπαιδευτήρια Χουρδάκη
Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη
Έχω από τον Ζώη προ 13 ετών. Διευθυντής/κάτοχος που είναι πρώτα δάσκαλος και μετά επιχειρηματίας, για αυτό δε μεγαλούργησε οικονομικά.
Το σχολείο του ήταν όπως θα έπρεπε να είναι ένα σωστό δημόσιο. Σωστό, τυπικό, με υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα.
Όμως, αμφιβάλλω αν μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω που μπορούν να δώσουν τα καλά ιδιωτικά. Θα μου πεις βέβαια ότι αυτά κοστίζουν τα διπλά και τα τριπλά. Άσε που λίγα πιτσιρίκια έχουν τις προδιαγραφές να τα εκμεταλλευτούν.

Αν ήμουν στη θέση σου κι είχα συλλέξει καλές γνώμες για το δημόσιο της γειτονιάς μου, δύσκολα θα έδινα τα χρήματά μου στον Ζώη.