Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
xenos έγραψε:
QsisVTS έγραψε:πήγαινε στο φαρμακείο να πάρεις τη σχετική αλοιφή και μερικές σταγόνες και φεύγει

εγώ όταν βλέπω ότι είναι η ώρα το σπάω σαν σπυράκι γιατί βασικά σπυράκι είναι με ψαγμένο χωρίς λόγο όνομα, αλλά προφανώς αυτό δεν στο προτείνει κανένας γιατρός

Την tobrex λες; Έχω βάλει αρκετές φορές (και κοκκινίζει όταν βάζω). Σταγόνες; :hmmm:

Με το χαλάζιο δίνουν και κάτι ενζυμα αν θυμάμαι καλά (brasan). Γενικά ό,τι λέει ο κιουσης------> το αντίθετο :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By cosneo
xenos έγραψε:Έχω βγάλει ένα χαλάζιο στο μάτι ρε παιδί μου και δεν λέει να φύγει με τπτ. Καμία συμβουλή/γιατροσόφι/μαγικό;

Αλοιφή Tobradex κάθε βράδυ. Η Tobrex δεν κάνει τίποτα.
Ξεχωριστή πετσέτα για το κάθε μάτι.

Γιατροσοφι υπάρχει η σκελιδα σκόρδου πάνω από το δέρμα αλλά όχι όταν είναι πολύ ερεθισμενο. Βοηθάει!
Άβαταρ μέλους
By pgs
#440062 καλησπέρα αυτές τις μέρες τρέχω για την υγεία του πατέρα μου στο νοσοκομείο μεταξά τον πειραιά από ότι μου είπε η γιατρίνα ακτινολόγος ογκολόγος ή ακολουθούμε τις αργές διαδικασίες του δημόσιου νοσοκομείου πχ αξονική που χρειάζεται για να ξεκινήσει τις ακτινοθεραπείες και χημιοθεραπείες θα την κάνει σε μια εβδομάδα ενώ είναι επείγον ζωής και θανάτου να ξεκινήσει άμεσα και οι ακτινοθεραπείες και χημιοθεραπείες ένα μήνα στην καλύτερη μετά την αξονική. ή ακολουθούμε τη λύση του ιδιωτικού και μας έδωσε και ένα τηλέφωνο να πάρουμε στο υγεία στο μαρούσι που ξεκινάς άμεσα την αξονική και τις ατινοβολίες και χημειοθεραπεία και έχει περισσότερες πιθανότητες με λίγα λόγια αν δεν έχεις λεφτά απλά πεθαίνεις
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#440284 Έχουμε θέμα δυσκοιλιότητας, και επειδή η σύζυγος έχει την συνήθεια όπου πονάει να γκογκλάρει "Ca <<εκεί που πονάω>>" θα πάμε αναγκαστικά για ακτινογραφία κοιλίας (κατ΄αρχήν).

Ξέρουμε 1) αν συνταγογραφείται και 2) αν μπορεί να την γράψει γενικός παθολόγος ή πρέπει να απευθυνθούμε σε γαστρεντερολόγο;
Άβαταρ μέλους
By belgarion
stavrosg έγραψε:Έχουμε θέμα δυσκοιλιότητας, και επειδή η σύζυγος έχει την συνήθεια όπου πονάει να γκογκλάρει "Ca <<εκεί που πονάω>>" θα πάμε αναγκαστικά για ακτινογραφία κοιλίας (κατ΄αρχήν).

Ξέρουμε 1) αν συνταγογραφείται και 2) αν μπορεί να την γράψει γενικός παθολόγος ή πρέπει να απευθυνθούμε σε γαστρεντερολόγο;
Ναι συνταγογραφειται, μπορεί να την γράψει Γενικός ιατρός, παθολόγος ή Γαστρεντερολόγος.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#440438 Σε νέο άνθρωπο χωρίς ενοχλήσεις η ακτινογραφία δε θα δείξει τίποτα (το πολύ πολύ να δείξει σκατά, κυριολεκτικά). Δε θα έπρεπε πρώτα να τσεκάρει τη δίαιτά της, την κινητικότητά της και τέλος να το συζητήσει πρώτα με γενικό ιατρό/παθολόγο/γαστρεντερολόγο;
Υπέρηχος άνω κάτω κοιλίας και κολονοσκόπηση θα ήταν πιο σωστά (και χωρίς ραδιενέργεια) αλλά αφού πρώτα δοκιμάσει αλλαγή διατροφής/συνηθειών ή έστω κάποια απλά καθαρκτικά.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#440499 Εντάξει, όλα καλά... Πήγαμε σε γαστρεντερολογο , έκανε κολονοσκοπηση & υπέρηχο και δεν είχε τίποτα. Αν είχε δυσκοιλιότητα, ότι είχε μέσα είχε ήδη φύγει με το κλυσμα που είχαμε κάνει προηγουμένως και της είχε μείνει μόνο το αίσθημα της δυσφορίας.

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#440507 είχα κάποτε συνάδελφο που είχε δυσκοιλιότητα και μου έσκαγε συχνά πυκνά σκασμένη

κάποια στιγμή πρέπει να είχε φτάσει το 10ημερο ή κάτι τέτοιο και τη έβλεπα δεν πήγαινε καλά..

της λέω, στο στρατό αυτό το λύναμε με duphalac :whistlink: παντού είχε τέτοιο και μόλις κατάλαβα πώς πάει η φάση με το που άλλαζα κάθε φορά μονάδα πήγαινα και ζητούσα ένα μπουκαλάκι να υπάρχει...

όχι δε θέλω τέτοια πράγματα..

μωρέ θέλε.. της λέω εγώ.. άκουσε με και δεν θα χάσεις :iconcool:

τεσπά μετά από δυο μέρες σκάει και μου λέει "τι ήταν αυτό που μου κανες" :rant:

τι έγινε;

πήρα αυτό το πράγμα και δεν σταμάτησα να πηγαίνω τουαλέτα :help:

ε ωραία της λέω, σε έπιασε για τα καλά, εμένα δε με έπιανε και τόσο... :s_dunno

σε μισώ για αυτό, υπέφερα κτλ.. :x

βρε κορίτσι μου ήσουν τόσες μέρες έτσι και άδειασες, τι παραπονιέσαι; θα έπρεπε να με ευχαριστείς :rtfm:

εν τω μεταξύ υπάρχουν διάφορα σκευάσματα για τη δυσκοιλιότητα :hmmm: και αυτό που μου κάνει την περισσότερη εντύπωση είναι το παραφινέλαιο.. τι βλακεία είναι αυτό; και γιατί να πιεις παραφινέλαιο; ενώ με dupha είσαι άρχοντας :lol: αν το ήξερα από την αρχή δεν θα μου είχε εκδηλωθεί και αιμορροϊδοπάθεια εκεί μέσα μιας και με πηδούσε το κωλοφαγητό τους, καθόλου πρασινάδες πέρα από λάχανο που σου χειροτερεύει την κατάσταση και γενικά στεγνότητα :thumbsdown: μόνο με συστηματικό σουβλάκι κάθε βράδυ κάπως ισορροπείς
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 05 Οκτ 2017, 09:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#440528 Ξέρετε καμια γκόμενα που ΔΕΝ εχει θέμα με δυσκοιλιότητα :s_coffee

Εγώ αν δεν πάω 2 φορές τη μέρα τουαλέτα το θεωρώ αποτυχία :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#440530 η δική μου δεν έχει γιατί τρώει κανονικά σαν άνθρωπος :s_dunno
(και θέλει βέβαια να βλέπει κι εμένα να τρώω αλλιώς δεν είναι το ίδιο.. )

οι περισσότερες όμως που είτε τρώνε σαν σπουργίτια ναι έχουν
Άβαταρ μέλους
By Asimov
QsisVTS έγραψε:οι περισσότερες όμως που είτε τρώνε σαν σπουργίτια

:hmmm:
:s_rofl
Αστειεύεσαι.
ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΑΙ.

G, τι λέει αυτός