Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#436507 http://www.pare-dose.net/501

Έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Το άρθρο στην Wikipedia είναι απαράδεκτο και ουσιαστικά προσπαθεί να "αγιοποιήσει" έτι περαιτέρω την Αθωνική πολιτεία.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#436510 Tο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί πλέον το άβατο δεν είναι εκτός των πυλών, όπως φαίνεται στις κατά καιρό δημοσιεύσεις στον τύπο, αλλά εντός. Εκτός τα πράματα είναι απλά.: Το ΑΟ είναι αυτόνομη περιοχή, έχει δικαίωμα να έχει τους δικούς του νόμους, πέτυχε παλαιόθεν οι νόμοι και διατάξεις να γίνουν σεβαστές και αποδεκτές από το ελ κράτος του οποίου είναι τμήμα, η εκκλησία εκτός ΑΟ έχει άλλη αρχή και οργάνωση και είναι λιγότερο αυστηρή και (σχεδόν) όλα είναι οκ. Κάτι προσφυγές σε ΕΟΚ που έγιναν παλιά, τις διάβαζα και έκανα καινούργια σπλήνα από τον γέλωτα.

Εντός τώρα : το άβατο κόβει τους καλύτερους πελάτες των μοναστηριών, τις γυναίκες. 4 στους 5 που κάνουν θρησκευτικό τουρισμό δηλαδή. Είναι επίσης οι καλύτεροι πελάτες για χαιμαλιά, εικόνες, ημερολόγια, λιβάνια, μπιχλιμπίδια, μάτια, βότανα, φυλαχτά, προσευχητάρια, βίους αγίων, 'διαβασμένα' πρόσφορα που αγοράζουν σαν να μην υπάρχει αύριο από τα gift shop των μοναστηριών. Επίσης είναι το πλέον πιστό ποίμνιο και οι πιο συχνά εξομολογούμενοι, άλλα φράγκα στο παγκάρι εδώ.
Εν ολίγοις ιλάμε για οικονομική καταστροφή, οι αγιονορείτες που επιμένουν στο άβατο είναι κυριολεκτικά αυτόχειρες. Και εδώ παίζεται το παιχνίδι πλέον, ανομολόγητα φυσικά. :iconcool:
Τελευταία επεξεργασία από dstou και 22 Σεπ 2017, 18:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#436511
dstou έγραψε:καλύτερους πελάτες των μοναστηριών, τις γυναίκες


Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια και πολύ καλό case study για την ψυχολογία-ψυχιατρική.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#436513
Anonymous Founder έγραψε:Ναι, είναι αλήθεια πως το "επιχείρημά" σου είναι αστείο, αλλά δεν ήθελα να σε πληγώσω έτσι και σίγουρα δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τέτοιες εκφράσεις.
Στο δικό μου δεν χωράει στο δικό σου κολυμπάει.

Τώρα που το λύσαμε είναι αυτοδιοικητη περιοχή και ότι γουστάρει κάνει, εκτός αν στείλουμε στρατό αύριο να επιβάλλει τα θέλω μας.

Βέβαια δεν θα είναι τόσο δημοκρατικό αυτό.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#436514 Οι εκφράσεις συνεχίζουν να μην είναι οι καλύτερες, αλλά συγχωρούνται λόγω χρόνιου butthurt. :s_empathy
Από εκεί και μετά, το "επιχείρημα" της αυτονομίας προ δημιουργίας ελληνικού κράτους είναι κυριολεκτικά αστείο, αλλά βλέπω πως επιμένεις. Είναι σαν το γνωστό απόφθεγμα για τον σοφό, τον πονηρό και τον ανόητο...
Με απλά λόγια, το νεοιδρυθέν ελληνικό κράτος, θα μπορούσε να γράψει στα @@ του το προηγούμενο status quo και να προσαρτήσει την χερσόνησο όπως γουστάρει. Όπως θα μπορούσε να αγνοήσει τα χρυσόβουλα των υπόλοιπων μονών. Κανείς δεν θα του έλεγε τίποτε.
Παρόλα αυτά δεν το έκανε, έκανε ακριβώς το αντίθετο. Πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο ν' αλλάξει κάτι, τότε θα ήταν πανεύκολο. Γι' αυτό τον απλούστατο λόγο, το "επιχείρημα" είναι αστείο.

Αλλά φυσικά, εσύ ξέρεις καλύτερα. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By dimik
#436541 Ναι ναι ναι, έτσι όπως τα λες, μια πολιτεία 1000 ετών που την σεβάστηκαν σχεδόν οι πάντες κάθε έθνους και θρησκείας θα την έγραφε στα @@ του το ελληνικό κράτος έτσι απλά γιατί δεν αρέσει το καθεστώς στον HF :lol:

Σαν το άρθρο στην wikipedia που δεν βολεύει πάλι τον HF αλλά τον βολεύει το pare-dose.net :svivhaha:


Φυσικά και δεν περιμένω να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος, άλλωστε είναι γνωστό αυτό :sleep:
Φυσικά και περίμενα να πεταχτεί υπερατου butthurt λες κι έχει κανείς όρεξη να μαλώνει με τον πάντα σωστό HF :slap:
Φσυικά δεν είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος 1000 χρόνια ιστορίας και status quo :s_shout

Το γελοιότερο όλων δε είναι ότι δεν έχει πάει :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#436542 Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει "μπορώ" και "δεν μπορώ". Η "Αθωνική Πολιτεία" ήταν δημιούργημα του Βυζαντίου που παραμένει μέχρι και σήμερα. Το ότι την επισκέπτονται Πούτιν, Κάρολος κλπ δείχνει ότι έχει τρομερά κοννέ!!! Ως εκ τούτου είναι δύσκολο εκ των πραγμάτων να την καταργήσει κάποιος, διότι μάλλον εκεί παίζονται συμφέροντα πολύ μεγαλύτερα από όσα ξέρουμε. Θεωρώ για παράδειγμα σχεδόν δεδομένο ότι το αγγλικό Στέμμα έχει εκεί κρυμμένη περιουσία και ότι οι Ρώσοι τηρούν συστήματα παρακολούθησης κι επικοινωνιών. :lipsealed:

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι σωστά και σοβαρά πράγματα αυτά because Χρυσόβουλα!!! :tomato:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#436545 Δεν έχει προσαρτήσει η Ιταλία το Βατικανό, η Γαλλία το μοναρχικό Μονακό, η Γερμανία το Λουξεμβούργο κ.ο.κ., όμως η Ελλάδα θα έπρεπε να φάει τη Χερσόνησο του Άθω, μέρος από τα ελάχιστα παγκοσμίως γνωστά για την πνευματικότητά του.

Θα μπορούσε βέβαια να βάλει ο Τσίπρας το σχετικό άρθρο του Συντάγματος στην (αντισυνταγματική) δημόσια διαβούλευση για Αναθεώρηση. Όλο και κάποιον εναντιωματικό προκλητικό θα παρασύρει. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#436550
otso έγραψε:Οσοι πανε για το κρασι προσοχη ,μην ξυπνησουν σε καποια σκητη με τσουξιμο.


Ερασιπότης alert

πφφφ :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By Serf
#436566
manosky έγραψε:Δεν έχει προσαρτήσει η Ιταλία το Βατικανό, η Γαλλία το μοναρχικό Μονακό, η Γερμανία το Λουξεμβούργο κ.ο.κ., όμως η Ελλάδα θα έπρεπε να φάει τη Χερσόνησο του Άθω, μέρος από τα ελάχιστα παγκοσμίως γνωστά για την πνευματικότητά του.

Θα μπορούσε βέβαια να βάλει ο Τσίπρας το σχετικό άρθρο του Συντάγματος στην (αντισυνταγματική) δημόσια διαβούλευση για Αναθεώρηση. Όλο και κάποιον εναντιωματικό προκλητικό θα παρασύρει. :s_roses
Και τα τρία παραδείγματα είναι άσχετα μιας και αφορούν ανεξάρτητα κράτη. Το άγιο όρος είναι αυτόνομο και λειτουργεί στα πλαίσια του ελληνικού Συντάγματος. Είναι η αυτονομια μη αναθεωρουμενο άρθρο αυτό; Δε νομίζω.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#436573
gianik έγραψε:Προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω το άβατο του Αγίου Ορους .ίσως μόνο για να μην σκανδαλίζονται οι μοναχοί..αλλιώς δεν έχει νόημα
.


Ναι, ιδίως τώρα με το ίντερνετ, αυτό έχει τεράστιο νόημα... :innocent: :lol:

Όχι πως παλιότερα είχε δηλαδή... :innocent: κάποιος είπε για ψάρι από δύο μεριές... :innocent: :lol:


manosky έγραψε:Δεν έχει προσαρτήσει η Ιταλία το Βατικανό, η Γαλλία το μοναρχικό Μονακό, η Γερμανία το Λουξεμβούργο κ.ο.κ., όμως η Ελλάδα θα έπρεπε να φάει τη Χερσόνησο του Άθω, μέρος από τα ελάχιστα παγκοσμίως γνωστά για την πνευματικότητά του.


Από γνώσεις για τη διεθνή πολιτική κατάσταση και ιστορία + το διαχωρισμό των εννοιών "αυτόνομο κομμάτι ενός κράτους" και "ανεξάρτητο κράτος" δεν βλέπω να πάμε πολύ καλά... :roll:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#436597
Serf έγραψε:
manosky έγραψε:Δεν έχει προσαρτήσει η Ιταλία το Βατικανό, η Γαλλία το μοναρχικό Μονακό, η Γερμανία το Λουξεμβούργο κ.ο.κ., όμως η Ελλάδα θα έπρεπε να φάει τη Χερσόνησο του Άθω, μέρος από τα ελάχιστα παγκοσμίως γνωστά για την πνευματικότητά του.

Θα μπορούσε βέβαια να βάλει ο Τσίπρας το σχετικό άρθρο του Συντάγματος στην (αντισυνταγματική) δημόσια διαβούλευση για Αναθεώρηση. Όλο και κάποιον εναντιωματικό προκλητικό θα παρασύρει. :s_roses
Και τα τρία παραδείγματα είναι άσχετα μιας και αφορούν ανεξάρτητα κράτη. Το άγιο όρος είναι αυτόνομο και λειτουργεί στα πλαίσια του ελληνικού Συντάγματος. Είναι η αυτονομια μη αναθεωρουμενο άρθρο αυτό; Δε νομίζω.

< Note >


Αυτό για την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ήταν πολύ πετυχημένο... :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By manosky
#436796 To Μονακό, το Βατικανό και το Λουξεμβούργο, είναι κατ' επίφαση ή κατ' επιλογή άλλων "ανεξάρτητα κράτη", που έχουν παράξενη ιστορία.

Το Μονακό είχε μάλιστα προσαρτηθεί στη Γαλλία, μετά είχε στενή εποπτεία από την ίδια χώρα και στο τέλος "αποφασίστηκε" να είναι "ανεξάρτητο". Γιατί οι Γάλλοι δεν ήταν ηλίθιοι, να σκοτώσουν τη χήνα με τα χρυσά αυγά, ένα στολίδι στο νότο τους.

Το Βατικανό θα ήταν εντελώς βλακώδες να το ενσωματώσουν στο κράτος τους οι Ιταλοί, δηλαδή να χάσουν ένα ιταλοκεντρικό μόρφωμα, με παγκόσμια επιρροή, επειδή δεν μπορείς να πάρεις εκεί μέσα τηλέφωνο τους καραμπινιέρους ή επειδή δεν εφαρμόζονται οι ιταλικοί και ευρωπαϊκοί κανόνες.

Το Λουξεμβούργο, εντάξει. Βολεύει εκεί που κάθεται, είναι φορολογικός παράδεισος για 4 κράτη από τα πλουσιότερα παγκοσμίως δίπλα στην πόρτα τους. Αυτό αρκεί θα έλεγα.


Που λέτε λοιπόν, οι λόγοι που υπαγορεύουν στα γειτονικά κράτη να επιτρέπουν την "ανεξαρτησία" τέτοιων κρατικών μορφωμάτων, είναι συμβολικοί, οικονομικοί και γοήτρου.

Εμείς έχουμε τη Χερσόνησο του Άθω. Παγκόσμιας φήμης περιοχή λόγω πνευματικότητας επαναλαμβάνω (δηλαδή, για όνομα πια, γιατί πάνε εκεί χιλιάδες άνθρωποι για μέρες, επειδή "Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει" :s_biggrin ;;;), με συμβολική σημασία για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ε, επειδή είμαστε έθνος πανέξυπνων (όχι σαν τους παραπάνω τους κουτόφραγκους), να το διαλύσουμε κι αυτό, επειδή κάποιοι έχουν στενό κάβαλο και δεν τους φτάνει η υπόλοιπη χώρα.
Δηλαδή.... :vava:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#436798 Με άλλα λόγια "παντού υπάρχουν πλυντήρια και ανεξέλεγκτα εδάφη, γιατί να μην έχουμε κι εμείς το δικό μας;". Εύγε στην νομική και πολιτική αυτή σκέψη!!! :s_thumbsup

ΥΓ1: Ξέχασες τα Channel Islands και τα Caymans. :protest:
ΥΓ2: Ξέρετε τι είχε πει ο Χίτλερ για την Ελβετία, έτσι; :iconcool: