Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#429482 Ευχαριστώ πολύ κ τους 3!

Το δάνειο δεν το επισημοποίησα ακόμη. Έχω πάρει μια βεβαίωση κ μια πρώτη πρόταση από μια τράπεζα ότι θα μου έδιναν αυτό το ποσό με βάση το εισόδημα μου, κ έναν αδρό υπολογισμό.

Θα δώσουμε κάτι λίγο από το μισό ποσό, το υπόλοιπο δάνειο για 15-17 χρόνια ανάλογα με τη δόση. Η δόση οπως υπολογίζεται χονδρικά θα είναι το 1/5-1/6 του τωρινού μηνιαίου εισοδήματος, σαν το ενοίκιο που θα πλήρωνα.

Μόλις πάρω προσφορές για δάνειο κ από άλλες τράπεζες, θα μπορώ να πω περισσότερα για επιτόκιο κτλ...

Τα συμβολαιογραφικά κ φόρος ακίνητης περιουσίας είναι περίπου συν 8% της αγοράς δυστυχώς

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
PeterPan έγραψε:
Τα συμβολαιογραφικά κ φόρος ακίνητης περιουσίας είναι περίπου συν 8% της αγοράς δυστυχώς

Εδώ ειναι 6.5% αντίστοιχα
Γράψε και για επιτόκια οταν ξεκαθαρίσει, σταθερο κυμαινόμενο κτλ
Άβαταρ μέλους
By markvag
#429546 Μπράβο ρε Πέτρο! Τα καλύτερα εύχομαι! :yahoo:

Θα αφήσεις γυναίκα να διαλέξει πλακάκια, έπιπλα, κτλ;;;; :help: Μεγάλη ζημιά για την τσέπη αυτό... :help:

Βέβαια, από την άλλη... αν τα διαλέξεις εσύ, μετά θα έχει κρεβατομουρμούρα για 2 δεκαετίες καθημερινά, οπότε... :shifty: :s_tongue :s_tongue :s_biggrin :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#429549 Προβλέπω στάση ελληνικής κυβέρνησης.... ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ.(πλακάκια χρώματα βρύσες φώτα..... έπιπλα.....) Παίξε μπάλα με τα τεχνολογικά εσύ... Και φυσικά η καλύτερη κίνηση το δεύτερο πάρκινγκ...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#429603 Λοιπόν, υπάρχει ένας χώρος με πράσινο που δεν εχει βρύση. Το είπα στην κατασκευαστική μου λεει δεν ειναι στο σχέδιο. Εν πασει περίπτωσει εγώ το έβαλα σαν παρατήρηση στο handover οτι διατηρώ κάθε δικαίωμα κτλ να το ψάξω γιατι δεν ειναι fit for purpose το συγκεκριμένο, τα διαφημίστηκα είχαν δέντρα φυτεμένα εκεί, πως θα τα ποτίζεις;
Με τα πολλα , μου λένε πάρε μια εκτίμηση απο τον εγκεκριμένο υδραυλικό.
Έρχεται ο τύπος... βασικά του λέω θα σκύψεις κάτω από το νεροχύτη θα κανείς ενα Τ θα τρυπήσεις τον τοίχο και θα βγάζεις μια βρύση ακριβώς απέξω....
Μου στέλνει προσφορά με της Παναγίας τα μάτια, θα ξηλώσει ντουλάπια κτλ κτλ... 3000€
Χαχα.... τη στέλνω στην κατασκευαστική που λέει, οκ καλή τη θελήση θα πληρώσουμε τα μισά εμείς.... δηλαδή να δωσω 1500 για μια βρύση

Το δείχνω στο μάστορα πού έβαλε τα πλακάκια, κατα βάση υδραυλικός ειναι.... το κοιταει μου λέει αααα πολυ εύκολο, μέσα σε μια ωρα το εχω κάνει.... κανα 100αρικο λέει.
Το θεμα ειναι οτι αυτός ειναι Άγγλος και παρολο που εχει άδεια υδραυλικού στη χώρα του, εδώ Αυστρία δεν την αναγνωρίζουν (συντεχνίες κτλ )

Τι κάνουμε τώρα; υποτίθεται άμα βάλει χέρι αναρμόδιος χάνεις την εγγύηση του σπιτιού σε αυτό το κομματι.
Παντως να δωσω ενάμιση χιλιάρικο για μια βρύση δεν παίζει
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
PeterPan έγραψε:Ευχαριστώ πολύ κ τους 3!

Το δάνειο δεν το επισημοποίησα ακόμη. Έχω πάρει μια βεβαίωση κ μια πρώτη πρόταση από μια τράπεζα ότι θα μου έδιναν αυτό το ποσό με βάση το εισόδημα μου, κ έναν αδρό υπολογισμό.

Θα δώσουμε κάτι λίγο από το μισό ποσό, το υπόλοιπο δάνειο για 15-17 χρόνια ανάλογα με τη δόση. Η δόση οπως υπολογίζεται χονδρικά θα είναι το 1/5-1/6 του τωρινού μηνιαίου εισοδήματος, σαν το ενοίκιο που θα πλήρωνα.

Μόλις πάρω προσφορές για δάνειο κ από άλλες τράπεζες, θα μπορώ να πω περισσότερα για επιτόκιο κτλ...

< >

Τώρα θ' ακουστώ πολύ σπαζοκλαμπάνιας, αλλά όπως τα περιγράφεις, θα δώσεις ένα σημαντικό ποσό εμπρός και μετά για τουλάχιστον 15 χρόνια θα δίνεις δόση όσο δίνεις νοίκι σήμερα. Άρα, το όποιο σου κέρδος, θα έρθει αρκετά μετά τα 15 χρόνια, αφού θα πρέπει να ανάγουμε το ποσό που έδωσες σήμερα μπροστά σε καθαρή αξία τότε.
Για να το πω με απλά λόγια: αν έχεις σκοπό να μείνεις για πολλά χρόνια στο σπίτι, έκανες μια χαρά συμφωνία, είναι καλύτερα από το νοίκι με ένα πρώτο υπολογισμό, αλλά σίγουρα δεν είναι κάποια ευκαιρία, ούτε νομίζω πως είναι η καλύτερη επένδυση αν φύγεις, γιατί ναι μεν θα πληρώνεται η δόση λογικά, αφού θα καταφέρεις να το νοικιάσεις, αλλά έχεις δώσει ένα μεγάλο ποσό εμπρός, που αν αλλάξεις χώρα και θέλεις ξανά σπίτι, δεν θα το έχεις...

Φιλικά πάντα, απλώς είπα τι σκέφτομαι (και επειδή σε παρόμοιους προβληματισμούς, μπορεί να μπω κι εγώ κάποια στιγμή στο μέλλον, ποτέ δεν ξέρεις...).

Τέλος, καταλαβαίνουμε όλοι νομίζω πως χάθηκαν περιουσίες στην Ελλάδα με την κρίση και πώς κοκκίνησαν τα δάνεια και οσονούπω ξεκινούν οι πλειστηριασμοί.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
KiloMeater έγραψε:

Τι κάνουμε τώρα; υποτίθεται άμα βάλει χέρι αναρμόδιος χάνεις την εγγύηση του σπιτιού σε αυτό το κομματι.

Θα χασεις την εγγυηση του σπιτιου κατω απο τον παγκο και την τρυπα στον τοιχο και κατι τρεχει στα γυφτικα :lol:
Βαλε τον ανθρωπο να στο φτιαξει με 100€ και αν,ΑΝ, χαλασει κατι σε 20-30 χρονια θα εχεις τα 1400€ που γλυτωσες να το επισκευασεις :)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
KiloMeater έγραψε:Λοιπόν, υπάρχει ένας χώρος με πράσινο που δεν εχει βρύση. Το είπα στην κατασκευαστική μου λεει δεν ειναι στο σχέδιο. Εν πασει περίπτωσει εγώ το έβαλα σαν παρατήρηση στο handover οτι διατηρώ κάθε δικαίωμα κτλ να το ψάξω γιατι δεν ειναι fit for purpose το συγκεκριμένο, τα διαφημίστηκα είχαν δέντρα φυτεμένα εκεί, πως θα τα ποτίζεις;
Με τα πολλα , μου λένε πάρε μια εκτίμηση απο τον εγκεκριμένο υδραυλικό.
Έρχεται ο τύπος... βασικά του λέω θα σκύψεις κάτω από το νεροχύτη θα κανείς ενα Τ θα τρυπήσεις τον τοίχο και θα βγάζεις μια βρύση ακριβώς απέξω....
Μου στέλνει προσφορά με της Παναγίας τα μάτια, θα ξηλώσει ντουλάπια κτλ κτλ... 3000€
Χαχα.... τη στέλνω στην κατασκευαστική που λέει, οκ καλή τη θελήση θα πληρώσουμε τα μισά εμείς.... δηλαδή να δωσω 1500 για μια βρύση

Το δείχνω στο μάστορα πού έβαλε τα πλακάκια, κατα βάση υδραυλικός ειναι.... το κοιταει μου λέει αααα πολυ εύκολο, μέσα σε μια ωρα το εχω κάνει.... κανα 100αρικο λέει.
Το θεμα ειναι οτι αυτός ειναι Άγγλος και παρολο που εχει άδεια υδραυλικού στη χώρα του, εδώ Αυστρία δεν την αναγνωρίζουν (συντεχνίες κτλ )

Γιατί δεν παίρνουν παράδειγμα από την Ελλάδα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και ν' ανοίξουν τα επαγγέλματα εκεί στην Αυστρία; :hmmm:
Πώς διάβολο, συντεχνίες, τρομακτικές (σχεδόν ληστρικές) χρεώσεις και παρόλα αυτά όλα πάνε πρίμα εκεί;
Μάλλον είναι πιο γαμάτοι και έξυπνοι από εμάς , δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη εξήγηση.
:s_scratchhead
Άβαταρ μέλους
By g8777
#429611 Με 1500 ευρώ σου τραβάω σουληνα από Μαραθωνα και ποτιζεις με ΑΓΙΑΣΜΟ το αυστριακό γκαζόν.
Άβαταρ μέλους
By buzak
Anonymous Founder έγραψε:Μάλλον είναι πιο γαμάτοι και έξυπνοι από εμάς , δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη εξήγηση.
:s_scratchhead

Μπα...αυτό α-πο-κλεί-ε-ται:
http://www.kathimerini.gr/876718/articl ... stikothtas

kilomeater (αν κατάλαβα καλά είσαι Αυστρία;) έρχομαι εγώ και στο φτιάχνω για 1499.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#429615 Αυτό το "αποκλείεται" κάτι μου θυμίζει, αλλά δεν ξέρω, δεν ξέρω... :s_scratchhead
Η ερώτηση ήταν εντελώς συγκεκριμένη: αφού είναι τόσο καλό να απελευθερώνεις επαγγέλματα και να μην επιτρέπεις συντεχνιακά συμφέροντα, οι Αυστριακοί γιατί δεν το κάνουν;
Αυτά δεν λέει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
g8777 έγραψε:Με 1500 ευρώ σου τραβάω σουληνα από Μαραθωνα και ποτιζεις με ΑΓΙΑΣΜΟ το αυστριακό γκαζόν.

Από το ρολόι του Ψινάκη φαντάζομαι ε

ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ
Άβαταρ μέλους
By dimik
#429620 Λογικό δεν είναι μια χώρα να ζητάει ντόπια άδεια εξασκησεως για τους τεχνίτες? Ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί σε όλη την Ευρώπη για υδραυλικά/ηλεκτρολογικα κοκ? Δεν πρέπει κάπως να αποδείξει κάποιος ότι τους ξέρει?

Στην Νορβηγία πχ που το έψαχνα πρόσφατα πρέπει να στείλεις χαρτιά/πτυχία/πιστοποιήσεις μετεφρασμενα για να σου δώσουν άδεια ηλεκτρολόγου.

< >