Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#400005 Εγώ ξέρω αρκετό κόσμο με επιτυχημένη καριέρα και "κακά" πτυχία, χωρίς πτυχία και φυσικά και κάμποσους "αιώνιους". Δεν τα καταφέρνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο σ' αυτή την ζωή. Δεν χρειάζεται να είμαστε ούτε απαξιωτικοί, ούτε κυρίως τιμωρητικοί.
Έχω γνωστό που έχει δική του εταιρεία ΙΤ με παράρτημα και στην Ευρώπη και δεν πήρε ποτέ του πτυχίο από το Αριστοτέλειο.
Και πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις. Επίσης γνωρίζω παιδιά από ΤΕΙ με πολύ όρεξη και πολλές γνώσεις παραπάνω από άλλους από ΑΕΙ. Ειδικά σε προγραμματιστές PLC, οι πιο δυνατοί στην Ελλάδα είναι από ΤΕΙ Αυτοματισμού. Και έχω γνωρίσει και κάποιους που έμαθαν μόνοι τους εντελώς...

@dimik
Με όλα ιδιωτικά, προφανώς το να πάρεις πτυχίο είναι θέμα του ποσού που θα σκάσεις. Αυτό αφορά τους πάντες και όλες τις χώρες του πλανήτη. Προφανώς με το κατάλληλο ποσό, παίρνεις πτυχίο από οπουδήποτε, λογικά και ένας μπαμπουίνος μπορεί να πάρει πτυχίο από το Harvard αν πληρώσει το αφεντικό του μερικά εκατομμύρια.

Εγώ αυτό που λέω είναι πως η επίθεση που γίνεται συχνά στα ελληνικά πανεπιστήμια, είναι εν πολλοίς άδικη. Και κυρίως όταν λέει πως είναι κακά γιατί έχουν "αιώνιους" φοιτητές (οι οποίοι δεν ενοχλούν κανέναν, ούτε κοστίζουν τίποτε).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#400006 Οι αιώνιοι είναι το μικρότερο πρόβλημα των ελληνικών πανεπιστημίων, η παντελής έλλειψη ελέγχου, οργάνωσης και φυσικά η έντονη κομματικοποίηση η οποία επηρεάζει και το προσωπικό είναι αυτά που το καταστρέφουν.

Στο ότι τα πτυχία είναι πολύ σχετικά για την επαγγελματική εξέλιξη δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ ξέρω αρκετό κόσμο με επιτυχημένη καριέρα και "κακά" πτυχία, χωρίς πτυχία και φυσικά και κάμποσους "αιώνιους". Δεν τα καταφέρνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο σ' αυτή την ζωή. Δεν χρειάζεται να είμαστε ούτε απαξιωτικοί, ούτε κυρίως τιμωρητικοί.
Έχω γνωστό που έχει δική του εταιρεία ΙΤ με παράρτημα και στην Ευρώπη και δεν πήρε ποτέ του πτυχίο από το Αριστοτέλειο.
Και πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις. Επίσης γνωρίζω παιδιά από ΤΕΙ με πολύ όρεξη και πολλές γνώσεις παραπάνω από άλλους από ΑΕΙ. Ειδικά σε προγραμματιστές PLC, οι πιο δυνατοί στην Ελλάδα είναι από ΤΕΙ Αυτοματισμού. Και έχω γνωρίσει και κάποιους που έμαθαν μόνοι τους εντελώς...

ναι ρε δε διαφωνώ, έχω φίλο μου ψιλοαιώνιο με πτυχίο άσχετο με το αντικείμενο που παρακαλούσε χαριστικά να τον πάρουν σε μια εταιρεία και τον πήραν αρχικά με βαριά καρδιά και επειδή είναι δραματικά πιο έξυπνος από τους υπόλοιπους εκεί πέρα έχει φτάσει κορυφή, από πάνω του είναι μόνο οι ιδιοκτήτες και γόνοι και οι πιο παλιοί μανατζαρέοι με 8πλασια εμπειρία που και αυτούς έχει αρχίσει να τους παίζει στα ίσια

βέβαια εμπλούτισε και εμπλουτίζει τις σπουδές του για να δικαιολογεί ακόμα περισσότερο και τη θέση του, αλλά πιο πριν ένα ρεμάλι ήταν κι αυτός (και παραμένει στη ψυχή :metalo: )
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:Οι αιώνιοι είναι το μικρότερο πρόβλημα των ελληνικών πανεπιστημίων, η παντελής έλλειψη ελέγχου, οργάνωσης και φυσικά η έντονη κομματικοποίηση η οποία επηρεάζει και το προσωπικό είναι αυτά που το καταστρέφουν.

Στο ότι τα πτυχία είναι πολύ σχετικά για την επαγγελματική εξέλιξη δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πολύ καλύτερο επίπεδο από αυτό που παρουσιάζεται. Απόδειξη, πτυχιούχοι τους γίνονται δεκτοί σε όλο τον κόσμο χωρίς κόπο. Όχι πως δεν χρειάζονται βελτιώσεις, αλλά η εικόνα είναι περισσότερο καλή παρά κακή.
Κάποια ΤΕΙ θα έπρεπε να πάρουν πούλο και να μείνουν τα σωστά.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimik έγραψε:Οι αιώνιοι είναι το μικρότερο πρόβλημα των ελληνικών πανεπιστημίων, η παντελής έλλειψη ελέγχου, οργάνωσης και φυσικά η έντονη κομματικοποίηση η οποία επηρεάζει και το προσωπικό είναι αυτά που το καταστρέφουν.

ναι είναι το μικρότερο, αλλά πριν χρόνια στα μμε και εδώ στο φόρουμ είχε αναδειχθεί στο κορυφαιότερο πρόβλημα όλων των εποχών

επειδή έχω κάνει έναν αρκετά μακρύ κύκλο σε αυτό που λέμε ελ πανεπιστήμια είδα και κάμποσες "αλλαγές" και "μεταρρυθμίσεις" μέχρι και πέρυσι το χειμώνα που πήρα μια και καλή πούλο από αυτά (αν και θα ήθελα λίγο ακόμη :lol: έχω πάθει εξάρτηση :lol: ) κάποια στιγμή κουράστηκα να συζητάω με κόσμο που καταπίνει το σανό αμάσητο
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:

Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πολύ καλύτερο επίπεδο από αυτό που παρουσιάζεται. Απόδειξη, πτυχιούχοι τους γίνονται δεκτοί σε όλο τον κόσμο χωρίς κόπο. Όχι πως δεν χρειάζονται βελτιώσεις, αλλά η εικόνα είναι περισσότερο καλή παρά κακή.
Κάποια ΤΕΙ θα έπρεπε να πάρουν πούλο και να μείνουν τα σωστά.

Tο επιστημονικό επίπεδο είναι υψηλό, τα υπόλοιπα υποφέρουν.
Αν υπολογίσουμε και τους πόρους που χάνονται για τους παραπάνω λόγους τότε σκέψου σε τι επίπεδο θα μπορούσαν να είναι και από πλευράς παροχών, εξοπλισμού, οργάνωσης σπουδών κοκ.
Καταρχήν θα ήταν πολύ ευκολότερο στους φοιτητές να αφοσιωθούν στις σπουδές τους και θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα περισσότερα πράγματα.

Ναι τα περισσότερα ΤΕΙ θα έπρεπε να κλείσουν.
QsisVTS έγραψε:

ναι είναι το μικρότερο, αλλά πριν χρόνια στα μμε και εδώ στο φόρουμ είχε αναδειχθεί στο κορυφαιότερο πρόβλημα όλων των εποχών

επειδή έχω κάνει έναν αρκετά μακρύ κύκλο σε αυτό που λέμε ελ πανεπιστήμια είδα και κάμποσες "αλλαγές" και "μεταρρυθμίσεις" μέχρι και πέρυσι το χειμώνα που πήρα μια και καλή πούλο από αυτά (αν και θα ήθελα λίγο ακόμη :lol: έχω πάθει εξάρτηση :lol: ) κάποια στιγμή κουράστηκα να συζητάω με κόσμο που καταπίνει το σανό αμάσητο

Το πρόβλημα είχε να κάνει περισσότερο νομίζω με τους "¨παραταξιακούς" αιώνιους, μέλη πολιτικών νεολαίων κλπ κλπ που η φοιτητική τους ιδιότητα του έδινε το δικαίωμα να εμπλέκονται στα πανεπιστήμια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#400014 Το πρόβλημά τους είναι η υποχρηματοδότηση και οι παρεμβάσεις από κόμματα κατά δεύτερον. Το δυναμικό είναι πολύ καλό, τόσο των καθηγητών, όσο και των φοιτητών.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Το πρόβλημά τους είναι η υποχρηματοδότηση και οι παρεμβάσεις από κόμματα κατά δεύτερον. Το δυναμικό είναι πολύ καλό, τόσο των καθηγητών, όσο και των φοιτητών.

Υποχρηματοδοτηση γιατί υπάρχουν πάρα πολλά και πολλές σχολές χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, παρά μόνο ψηφοθηρικο, όπως επίσης και η έλλειψη ελέγχου και οι εκτεταμένες ζημίες τα κάνουν να φαίνονται σαν μαύρη τρύπα.

Αν δεν υπάρχουν ξεκάθαρες διαδρομές των χρημάτων που δίνονται, κι αν δεν εκλογικευτουν οι ανάγκες συντήρησης γιατί να δίνονται χρήματα έτσι?

πχ θέμα πρόσφατα με τον πρύτανη του Δημοκρίτειου και κάτι εταιρείες συγγενών του κλπ

Γενικά το όλο πρόβλημα έχει απλωθεί τόσο που δύσκολα μαζεύεται.

< 5 >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimik έγραψε:

Το πρόβλημα είχε να κάνει περισσότερο νομίζω με τους "¨παραταξιακούς" αιώνιους, μέλη πολιτικών νεολαίων κλπ κλπ που η φοιτητική τους ιδιότητα του έδινε το δικαίωμα να εμπλέκονται στα πανεπιστήμια.

α ναι είναι πρόβλημα; όταν ο κόσμος σκίζει τα βρακιά του για να τους κάνει από βλαχοδημάρχους (στη χειρότερη δημοτικούς συμβούλους) μέχρι βουλευτές εκεί είναι καλά; :lol:

ξαναλέω τα βλέπω χρόνια.. βλέπω και πώς εξελίσσονται στη συνέχεια οι πιτσιρικάδες πρώην "αφισοκολλητές" και τονίζω ότι αυτοί αύριο μεθαύριο θα μας κυβερνήσουν.. έχουν βέβαια και αυτοί τα εσωτερικά τους ζητήματα και "αδικίες" όμως αυτός είναι ο δρόμος προς τη πολιτική καριέρα :rtfm:

και από τη στιγμή που έχουν τις ευλογίες όλων των σημαντικών κομμάτων είναι κομμάτι του συστήματος, θεσμός πρακτικά

πλέον βέβαια τα πράγματα έχουν ηρεμήσει αρκετά, δεν γίνεται όπως γινόταν παλιά η φάση, αλλά αυτά τα άτομα δεν ξεκολλάνε από κει μέσα με τίποτα γιατί κανένα κόμμα δεν το θέλει και πολλοί από αυτούς κάνουν σημαντική επένδυση για το μέλλον

δε μπορείς τυχαίος και ξέμπαρκος να φυτρώσεις και να περιμένεις να εκλεγείς αν δεν έχεις περάσει από κει μέσα και δεν έχεις στήσει το δίκτυο σου

και φυσικά μην βλέπουμε μόνο τα προφανή αρνητικά (τραπεζάκια, αφίσες, κάνα κονέ με κάποιους καθηγητές και λοιπή σαπίλα) είναι κι άλλα, ότι ώρες ώρες οι παρατάξεις επίσημα υποκαταστήματα κομμάτων εξουσίας λειτουργούν σχεδόν όπως οργανωμένες συμμορίες. τέτοια ορκ λοιπών είναι οι διάφοροι στη συνέχεια εκλεγμένοι άρχοντες της χώρας :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#400049 Κάτι σου ξέφυγε αγαπητέ admin :innocent:

Anonymous Founder έγραψε:Πού θα πάει αυτό το πράγμα με τους αιώνιους φοιτητές, θα μου πείτε; :protest: :protest:
Πήρε λέει ο άλλος πτυχίο μετά από 13 χρόνια, τιμής ένεκεν κιόλας! :thumbsdown:
Αν είναι δυνατόν! Ο άχρηστος! Αν δεν μπορείς να πάρεις το πτυχίο στην ώρα σου, να μην το πάρεις ποτέ! Μόνον ένας χαζός δεν θα τα κατάφερνε... Του το δώσαν κιόλας τιμής ένεκεν, γιατί; Αντί να τον πετάξουν κλωτσηδόν... :omg:

:s_crazy
Ευτυχώς, κάτι τέτοια στα σοβαρά πανεπιστήμια του εξωτερικού, ΔΕΝ συμβαίνουν. Εκεί αν δεν πάρεις το πτυχίο σου εγκαίρως, σε πετάνε έξω! Και δεν κάνουν εκπτώσεις, αμ' πως!
:s_dance :s_gamer

http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500146213

Επιτέλους, πήρε πτυχίο ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ!

Νέα Υόρκη
Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ έλαβε τελικά το πτυχίο του χθες από το Χάρβαρντ, 13 χρόνια αφότου παράτησε τα έδρανα του διάσημου αμερικανικού πανεπιστημίου.

Ο 33χρονος δισεκατομμυριούχος επέστρεψε στο πανεπιστήμιο, όπου ξεκίνησε αυτό που έμελλε να γίνει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για να λάβει το πτυχίο του τιμής ένεκεν.

Η επίσκεψή του στο Χάρβαρντ συνοδεύτηκε από φωτογραφίες γεμάτες νοσταλγία στο Facebook, κυρίως όταν ο Ζάκερμπεργκ μπήκε στο δωμάτιο όπου διέμενε στην πανεπιστημιακή εστία ή όταν πόζαρε μαζί με τους γονείς του, Έντουαρντ και Κάρεν, φορώντας την τήβεννο.

«Μαμά, πάντα σου έλεγα ότι θα επιστρέψω και θα πάρω το δίπλωμά μου» γράφει σε σχόλιό του.

Το Facebook γεννήθηκε από μια ιστοσελίδα που δημιούργησε ο φοιτητής Ζάκερμπεργκ στην πανεπιστημιακή αυτή εστία της Μασαχουσέτης, την οποία εγκατέλειψε τον Μάιο του 2004 έπειτα από δύο χρόνια σπουδών στις επιστήμες της πληροφορικής και την ψυχολογία.

Έκτοτε, το ερευνητικό του πρόγραμμα έγινε μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αξίες παγκοσμίως και το δίκτυό του αριθμεί σχεδόν 2 δισεκατομμύρια μέλη.

Λαμβάνοντας το δίπλωμά του χθες, Πέμπτη, ο Ζάκερμπεργκ απηύθυνε ομιλία καλώντας τους φοιτητές να αδράξουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται. Ο αμερικανός μεγιστάνας ήταν ανάμεσα σε δέκα πρόσωπα, στα οποία το Χάρβαρντ απένειμε τιμητικό δίπλωμα κατά τη διάρκεια της 366ης τελετής αποφοίτησης του πανεπιστημίου αυτού.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι το να βρείτε τον δρόμο σας δεν αρκεί. Είναι η σειρά της γενιάς σας να οικοδομήσετε σπουδαία πράγματα» πρόσθεσε ο Ζάκερμπεργκ. «Δεν αρκεί μόνο να δημιουργείς πρόοδο, αλλά να δημιουργείς έναν κόσμο που όλοι θα έχουν την αίσθηση του σκοπού».

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, στις οποίες η νέα γενιά θα προσκρούσει, σύμφωνα με τον Ζάκερμπεργκ, είναι το «επίπεδο ανισότητας του πλούτου».

«Υπάρχει κάτι λάθος στο σύστημά μας, όταν εγώ μπορώ να φύγω από εδώ και να κερδίσω δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια, ενώ εκατομμύρια φοιτητές δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειό τους» δήλωσε εκφράζοντας τη λύπη του γι' αυτό.

«Θα πρέπει να εξετάσουμε ιδέες, όπως το παγκόσμιο βασικό εισόδημα, για να διασφαλίσουμε ότι όλος ο κόσμος έχει μια βάση για να δοκιμάσει νέες ιδέες» πρότεινε ο επιχειρηματίας.

Είναι καιρός να «ορίσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο» δήλωσε σε μια αναφορά του στον Ζαν Ζακ Ρουσό. «Θα πρέπει να έχουμε μια εταιρία μέτρησης της προόδου όχι μόνο βάσει των οικονομικών δεικτών, αλλά και του αριθμού αυτών μεταξύ ημών που έχουμε έναν ρόλο που έχει νόημα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#400057 Μα πώς μου ξέφυγε, αφού το έχω σημειώσει κιόλας! :lol:
Ξαναλέω, το πανεπιστήμιο και το πτυχίο από μόνα τους δεν εγγυώνται τίποτε. Είναι μια καλή αρχή σίγουρα και αν η οικογένεια έχει τα λεφτά, αγοράζει και ένα πτυχίο από το Harvard για πλάκα.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#400060 Μετά από την πολυετή :shifty: μου επαφή με το τιμημένο παπεί, συμφωνόντας με τους προλαλήσαντες, έχω να πω ότι το πτυχίο, το πότε το πήρε και αν το πήρε ο φοιτητής δηλαδή, δεν αντικατοπτρίζει το γνωστικό επίπεδο και τις εργασιακές δυνατότητές του. Για την ακρίβεια, πολλά τεμπελόσκυλα, όπως ο γράφων :svivhaha: , βγαίνουν από τη σχολή και δεν βρίσκουν δουλειά εύκολα, και γι'αυτό ψάχνονται με μεταπτυχιακά και ακαδημαϊκή καριέρα (ΛΟΛΕΝ), ενώ συνάδελφοι που ακολούθησαν άλλα μονοπάτια, εγκαταλείποντας σε πολλές περιπτώσεις τη σχολή, δουλεύουν εδώ και καιρό, κουνώντας το μαντήλι στους πρώτους.

Fun fact: τώρα μόλις με έχει πιάσει μία περίεργη αγάπη για τα "καλά" βιβλία της σχολής (είναι ΑΘΙΚΤΑ τολμώ να πω), που όντως είναι εξαιρετικού επιπέδου... ένα μόνο δείγμα της ατελείωτης βαρεμάρας και |λογοκρισία| που δέρνει τον ελ φοιτητή. :lol: Βέβαια διαβάζοντας τώρα αυτό το ζουμερό μέρος της βιβλιογραφίας της σχολής με κάνει να συνειδητοποιώ έτι περαιτέρω το διάβασμα που μένει να ρίξω στο μέλλον. :vava:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#400063 σε αυτό το σημείο να σημειωθεί στα πρακτικά ότι το ΠΑΠΕΙ έχει τα καλύτερα γκομενάκια στην Ελλάδα μαζεμένα με γιγάντια διαφορά.

Ευχαριστώ

επίσης κάποια στιγμή έχω από τις 203-204 θα πρέπει τιμής ένεκεν να μου στήσουν πλακέτα

ευχαριστώ ξανά
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#400309 ελα το collective brain να κανει και τιποτα χρησιμο!
εχω μια εργασια στο UniWien, φτιαχνω ενα metamodel και το domain που εχω διαλεξει ειναι ενα 'smartparking' με αυτομτισμους κτλ . Για πειτε μερικα processes να μοντελοποιησω
πχ
-εντοπισμος κενων θεσεων
-ενημερωση για κνες θεσεις
-guidance στις κενες θεσεις
-πληρωμη
-emergency evacuation
...αλλα??? χρειαζομαι αρκετα περισσοτερα

Μετα θελει και διαχωρισμο σε δυο model views μια γι digital και μι για physical layer αλλα αυτο ειναι διαδικαστικο