Η Anheuser-Busch εφτιαχνε δικες της μπυρες και εισηγαγε την budweiser.
Budweiser σημαινει "απο το budwar"
Καποια στιγμη στις αρχες του προηγουμενου αιωνα, οταν δημιουργηθηκε νομος για την κατοχυρωση των ονοματων στις ΗΠΑ, κατοχυρωσε το ονομα που δεν ειχαν προλαβει να το κανουν οι Τσεχοι και βασιζομενη στην μεγαλη φημη που ειχε η εν λογω μπυρα, εφτιαξαν δικια τους με το ιδιο ονομα.
Μετα απο δικες επι δικων παρα πολλων ετων, δεν βγηκε ακρη και κανοντας την αναγκη φιλοτιμια εχουν ερθει σε συμβιβασμο, η αμερικανικη να λεγεται bud στις αλλες χωρες και η αυθεντικη τσεχικη budweiser να λεγεται tzechsvar στην αμερικη.
Γευστικα δεν εχουν καμμια σχεση! Η μια ειναι ξεπλυμα και η αλλη ειναι μπυρα.
"ότι πληρώσεις παίρνεις".
Προσωπικά, όταν πινω μόνος με το φαγητό ή τα καλοκαιρινά βράδια στο σπίτι, παίρνω φτηνές μπύρες, αφού το θέμα το βλέπω όπως ειπε ο italakias
italakias έγραψε:.... επειδη η μπυρα δεν θεωρειται ποτο αλλα περισσοτερο αναψυκτικο,....
και , ομοίως, δεν το πολυψάχνω το θέμα, αν και τις χοντρές διαφορές (στην πικρα της γεύσης) τις αντιλαμβάνομαι.
Το θέμα μου ήταν πως, λόγω "φιλοξενίας" , δεν ήθελα να "εκτεθώ" στους καλεσμένους, οπότε και ζήτησα τα φώτα σας!
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, πάντα κάτι καινούριο μαθαίνεις!
Και δεν υπονοώ "πούλημα μούρης" , αλλά ανεπτυγμένο αίσθημα ευγένειας και φιλοξενίας του οικοδεσπότη στον καλεσμένο, αφου -συγκεκριμένα για την μπύρα-προκύπτει πως η κακής ποιότητας μπύρα είναι συνάρτηση ΚΥΡΙΩΣ της χαμηλής της τιμής .
Μόνος μου, για πολλούς και διαφόρους λόγους, μπορεί αντί μπύρας να πίνω και κάτουρο.
Σε καλεσμένους μπυρα-κάτουρο = > δε "χαλαλίζω μία" για την πάρτη σου, κυρ-καλεσμένε.
Τέσπα. Για όσους ανοίγουν συχνά το σπίτι τους σε φίλους, θα είναι (ελπίζω) πιό κατανοητός ο προβληματισμός μου!
dimitrisB έγραψε:Δεν περίμενα πως θα είναι δύσκολο να γίνω κατανοητός, με τη λέξη "εκτεθώ".![]()
Και δεν υπονοώ "πούλημα μούρης" , αλλά ανεπτυγμένο αίσθημα ευγένειας και φιλοξενίας του οικοδεσπότη στον καλεσμένο, αφου -συγκεκριμένα για την μπύρα-προκύπτει πως η κακής ποιότητας μπύρα είναι συνάρτηση ΚΥΡΙΩΣ της χαμηλής της τιμής .
Μόνος μου, για πολλούς και διαφόρους λόγους, μπορεί αντί μπύρας να πίνω και κάτουρο.
Σε καλεσμένους μπυρα-κάτουρο = > δε "χαλαλίζω μία" για την πάρτη σου, κυρ-καλεσμένε.![]()
Τέσπα. Αν ανοίγαμε κανα σπίτι πότε-πότε σε φίλους, θα ήταν πιό κατανοητός ο προβληματισμός μου!
Μαλλον φιλε Δημητρη στο δικο σου μυαλο ειναι ολα αυτα ,καπου τα εχεις μπερδεψει και σιγουρα η τιμη της μπυρας δεν εχει να κανει με το αισθημα ευγενειας φιλοξενιας και κολοκυθια στο πατερο.
Στην Ελλαδα ζουμε,ειναι γνωστες οι μαρκες που υπαρχουν,ο καθενας εχει τις προτιμησεις
Μπορεις να παρεις αλφα,πρασινες και αμστελ ,φιξ,σε μπουκαλια εννοειται ,να γεμισεις το ψηγειο ωστε να εχεις ποικιλια και να δειξεις ετσι οτι θες να τους ευχαριστησεις ολους.
Στο κατω κατω ,το να παρεις μια μαρκα ακριβης μπυρας,δεν σημαινει οτι θα αρεσει σε ολους αλλα περισσοτερο δειχνει καταραμενη μικροαστικη νοοτροπια που δυστυχως υπαρχει σε παρα πολλους ελληνες.
Y.V έγραψε:Οταν προσεχεις τι θα προσφερεις στους καλεσμενους σου, δειχνει σεβασμο, φιλοξενια και ευγενεια προς αυτους.
+1
Y.V έγραψε:Οταν προσεχεις τι θα προσφερεις στους καλεσμενους σου, δειχνει σεβασμο, φιλοξενια και ευγενεια προς αυτους.Αυτό ακριβώς.
Δε μιλάμε για υπερβολές νεοπλουτίστικες και ενδείξεις μεγαλοσύνης και largesse αλλά πρέπει να δείξεις ότι χαίρεσαι που σε επισκέπτονται, τους εκτιμάς και θέλεις να τους προσέξεις να περάσουν ωραία κλπ.
Δεν είναι φτου τι ήρθαν όλοι αυτοί, σιγά μην πληρώνω κιόλας τους χαραμοφάηδες, ας τους δώσω κάτι ό,τι νά,ναι, να βγάλε εκείνες τις προπέρσινες ξεχασμένες στην υγρή αποθήκη, μπύρες είναι κι αυτές.... ζεστές κρύες το ίδιο είναι μπύρα...
Πραγματικα οτι ναναι.
REALZEUS έγραψε:Θέμα γούστου μάλλον. Τα αρώματα της Paulaner δεν τα έχει σε καμία περίπτωση η Alfa. Για τις άλλες που λες, προσυπογράφω, ειδικά για Weihestephaner.
Επειδή είμαι λάτρης των weiss θα πω ότι η καλύτερη με γιγάντια διαφορά είναι ο βασιλιάς Λουδοβίκος (König Ludwig) και μετά ακολουθούν οι υπόλοιπες κάποια σκαλιά πιο κάτω.
Meisel και franziskaner τις κατεβάζω πολύ ευχάριστα, κάποιες άλλες όπως paulaner και weihenstephaner έχουν πιο αδύναμη γεύση και είναι πιο αδιάφορες η erdinger είναι κάπου στη μέση
Για φαγητό προτιμώ τη franziskaner ως πιο ισορροπημένη (έχει σωστή γεύση αλλά δεν έχει την υπερβολικά φρουτώδη γεύση της Ludwig) πάντως γιατί οι weiss και το φαγητό δε μου κολλάνε τόσο και ας το συνδυάζω γιατί οι μη weiss συνήθως μου φαίνονται κατρουλια ή πολύ πικρές
dimitrisB έγραψε:Δεν περίμενα πως θα είναι δύσκολο να γίνω κατανοητός, με τη λέξη "εκτεθώ".![]()
Σε καλεσμένους μπυρα-κάτουρο = > δε "χαλαλίζω μία" για την πάρτη σου, κυρ-καλεσμένε.![]()
Τέσπα. Για όσους ανοίγουν συχνά το σπίτι τους σε φίλους, θα είναι (ελπίζω) πιό κατανοητός ο προβληματισμός μου!
Εγώ όταν πηγαίνω σε σπίτια πάντα κατουρα κερνάνε και σε μπίρες και σε ουίσκι. Καμιά φορά υπάρχουν κάποια καλύτερα πράγματα για τους πιο "δύσκολους" , αλλά ειλικρινά δε νομίζω ότι κάποιος παρεξηγεί αν συμβεί το αντίθετο.
ειδικά σε πολλά άτομα το κόστος είναι πολύ σημαντικό για να απαιτεί κάνεις ποιότητα στο ποτό. Το θεωρώ αυτονόητο να μου σερβιριστεί κατουρο.
Αν δεν είναι lidl, Amstel πάντως εγώ τις πίνω και ευχάριστα. Αν κάπου δω μια άλφα, μύθο νομίζω ότι ο οικοδεσπότης έκανε παραπάνω από το απλά καλό για να προσέξει τον κόσμο που στη τελική ο πολύς κόσμος κατουρα πίνει..
Θα μου άρεσε να δω μια ωραία μπίρα κάπου αλλά σε καμία περίπτωση δε θα έλεγα ότι δε με εκτιμάει αν δεν έβλεπα
QsisVTS έγραψε:REALZEUS έγραψε:Θέμα γούστου μάλλον. Τα αρώματα της Paulaner δεν τα έχει σε καμία περίπτωση η Alfa. Για τις άλλες που λες, προσυπογράφω, ειδικά για Weihestephaner.
Επειδή είμαι λάτρης των weiss θα πω ότι η καλύτερη με γιγάντια διαφορά είναι ο βασιλιάς Λουδοβίκος (König Ludwig) και μετά ακολουθούν οι υπόλοιπες κάποια σκαλιά πιο κάτω.
Meisel και franziskaner τις κατεβάζω πολύ ευχάριστα, κάποιες άλλες όπως paulaner και weihenstephaner έχουν πιο αδύναμη γεύση και είναι πιο αδιάφορες η erdinger είναι κάπου στη μέση![]()
Για φαγητό προτιμώ τη franziskaner ως πιο ισορροπημένη (έχει σωστή γεύση αλλά δεν έχει την υπερβολικά φρουτώδη γεύση της Ludwig) πάντως γιατί οι weiss και το φαγητό δε μου κολλάνε τόσο και ας το συνδυάζω γιατί οι μη weiss συνήθως μου φαίνονται κατρουλια ή πολύ πικρές
Γύρισα πριν λίγο σπίτι από μπυραρία με την εκλεκτή παρέα των Markvag και Popolaros. Ήπια δύο Dunkel-Weiss Konig Ludvig (Μαύρη Θολή!!!
). Ωραία, αλλά όχι Paulaner, ούτε Weihestephaner. Βέβαια σαν τα βελγικά ales δεν έχει!!!
Μαύρες γενικά όχι, κόκκινες μη weiss μου αρέσουν αρκετές