Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#391705 Εδώ πάντως που ισχύει το άνοιγμα την Κυριακή για όποιον θέλει και παίζουν και δυνατά mall σε κάθε πόλη δεν έκλεισαν οι μικροί, ή μάλλον έκλεισαν αυτοί που θα έκλειναν αργά ή γρήγορα γιατί κορόιδευαν τον κόσμο. Επίσης είναι ανοικτά και τις υπόλοιπες αργίες τύπου 25/3 κοκ.

Η κοπέλα του αδερφού μου δουλεύει πωλήτρια, για έναν χρόνο δούλευε σε mall και τον τελευταίο χρόνο σε εμπορικό δρόμο, το αν θα κάνουν τζίρο την Κυριακή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, υπάρχουν Κυριακές που ξεσκίζονται στον τζίρο και άλλες που ανοίγουν για να ανοίξουν, κάποιες Κυριακές δε κλείνουν γιατί δεν περιμένουν να έχουν κίνηση. Στο mall φυσικά ήταν πάντα ανοιχτά.
Δεν δουλεύει κάθε Κυριακή αλλά 2 τον μήνα εκτός απροοόπτου, εορταστικών περιόδων κλπ και τα ωράρια της είναι τέτοια ώστε να συμπληρώνει 40 ώρες σε 5 ή 6 εργάσιμες, αν χρειαστεί να δουλέψει παραπάνω τις πληρώνεται υπερωρία. Οι καταγγελίες όμως στην επιθεώρηση εργασίας τζούζουν. Στην Ελλάδα δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορέσει να μπει τάξη καταρχήν στα εργασιακά και μετά στα υπόλοιπα για να λειτουργήσει ένα τέτοιο μέτρο.

Τώρα που το θυμάμαι έχω δουλέψει κι εγώ Κυριακή σαν πωλητής όταν πρωτοήρθα και δούλευα 2 άλλες μέρες μισές, δεν ήταν και τόσο άσχημο. Βασικά δουλίτσα να υπάρχει να βγαίνει ψωμάκι και όχι ψίχουλα και ας δουλεύει ο κόσμος και Κυριακή του Πάσχα.
Άβαταρ μέλους
By pro
#391709
markvag έγραψε:
pro έγραψε:Ακομη κι αν δεχτουμε οτι ανοιγοντας τις Κυριακες θα μεινουν οι μεγαλοι που ειναι καλοι και δεν φοροδιαφευγουν,


:s_rofl :s_rofl :s_rofl Καλό, ε;;; :s_rofl :s_rofl


Υπόθεση εργασίας, με ειρωνική διάθεση.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#391721 Πού ακριβώς βασίζεται ότι οι μεγάλοι δε φοροδιαφευγουν; :hmmm:

Για ποιον ακριβώς λόγο να μην το κάνουν;

Τουλάχιστον όταν πιαστεί η |λογοκρισία| στη προσωπική επιχείρηση έχουν και κάποιον να κυνηγήσουν.. στις άλλες περιπτώσεις τι θα κάνουν; Θα ρίξουν φυλακή με αναστολή στον αυτοφορακια;
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#391761 +ότι η μικρή επιχείρηση τα ποσά της φοροδιαφυγής θα τα ρίξει πάλι στην εγχώρια οικονομία και αναγκαστικά θα φορολογηθούν κάποια στιγμή εμμέσως (έστω ένα ποσοστό από αυτά).

Εκτός βέβαια αν αρχίσουν και οι μικροί τη φοροδιαφυγή να την κάνουν φοροαποφυγή και δούμε περίπτερα ως θυγατρικές εταιρειών της Ιρλανδίας και της Κύπρου...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#391764 Το θλιβερό είναι ότι πριν 10-15 χρόνια όλοι έβρισκαν χρόνο να ψωνίσουν όλες τις υπόλοιπες μέρες και σε κανένα δεν έλλειψε τίποτα. Μόλις θίχτηκε το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, όλοι ξαφνικά απέκτησαν την ανάγκη να ψωνίσουν Κυριακή.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#391769 Πως ακριβώς φαντάζεστε δηλαδή την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου σε μια χώρα που διατυμπανίζει ότι ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της είναι ο τουρισμός; Με κλειστά μαγαζιά τις Κυριακές;

Επίσης εγώ, συγκεκριμένα εγώ, ας πούμε ότι δεν μπορώ να βρίσκομαι σε δημόσιες υπηρεσίες την ώρα που δουλεύω.
Θέλω ανοιχτή εφορία και ΚΕΠ και την Κυριακή.
Δεν μπορώ να χάνω εργατοώρες και μεροκάματα από τη δουλειά μου.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#391772
saxon_747 έγραψε:Το θλιβερό είναι ότι πριν 10-15 χρόνια όλοι έβρισκαν χρόνο να ψωνίσουν όλες τις υπόλοιπες μέρες και σε κανένα δεν έλλειψε τίποτα. Μόλις θίχτηκε το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, όλοι ξαφνικά απέκτησαν την ανάγκη να ψωνίσουν Κυριακή.


Πως το ξέρουμε ότι σε κανέναν δεν έλειψε τίποτα;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#391776
Χρήστος Λάππας έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Το θλιβερό είναι ότι πριν 10-15 χρόνια όλοι έβρισκαν χρόνο να ψωνίσουν όλες τις υπόλοιπες μέρες και σε κανένα δεν έλλειψε τίποτα. Μόλις θίχτηκε το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, όλοι ξαφνικά απέκτησαν την ανάγκη να ψωνίσουν Κυριακή.


Πως το ξέρουμε ότι σε κανέναν δεν έλειψε τίποτα;


Πώς ξέρουμε ότι έλειψε;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#391777 Ζουσα σε χωρα με καταστηαματα ανοιχτα τις Κυριακες, 24ωρα supermarket κλπ. Ζω σε μια χωρα με αυστηρα ωραρια και κλειστα καταστηματα τις Κυριακες πλην τουριστικων κλπ.
Δε μου λειπει καθολου η προηγουμενη χωρα και εκτιμω το γεγονος πως εδω η Κυριακη ειναι μερα ξεκουρασης και μερα για να ειναι κανεις με την οικογενεια του.
Δεν βλεπω προβληματα με τον τουρισμο ουτε με την αναπτυξη.
Η φαση καταστήματα και δημόσιες υπηρεσιες ανοιχτες 24 ωρες το 24ωρο για αναπτυξη ειναι μια καραμελα που πιπιλιεται χρονια απο διαφορους πολιτικαντηδες και καταπινεται αμασητη απο διαφορους που θελουν να λενε πως ειναι φιλελευθεροι και υπερ της ελευθερης αγορας κτλ.
Υ.Γ. Η φαση με εργατοωρες και μεροκαματα μου θυμιζει τα επιχειρηματα για τις φορτοεκφορτωσεις οποτε γουστάρει καθενας. Δε βγαινω λεμε

< >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#391781 Το αν ένα μαγαζί πρέπει να ανοίξει την Κυριακή εξαρτάται από το αν αυτό του φέρνει συνολικά μεγαλύτερο τζίρο (σε βάθος 1 έτους).
Αν ναι καλώς ανοίγει γιατί το Νο1 αντικείμενο για εργοδότη και εργαζομένους είναι η βιωσιμότητα του μαγαζιού.

Αυτή είναι η ταμπακιέρα και όχι το αν βολεύεται ο καταναλωτής ο οποίος μπορεί να βρει και άλλες λύσεις (e-shop, 24ωρο μπακάλικο κλπ).

Βασική προϋπόθεση να παίρνουν οι εργαζόμενοι τα αντίστοιχα ανταλλάγματα (αυξημένο ημερομίσθιο, ρεπό στην εβδομάδα κλπ).

Θεωρώ ότι το κυριακάτικο άνοιγμα δεν έχει βοηθήσει τους τζίρους και αυτό φαίνεται από το ότι και οι μεγάλες αλυσίδες δεν επενδύουν τόσο στο να διαφημίσουν το ότι θα είναι ανοικτές (προσωπική εκτίμηση, δεν έχω στοιχεία).
Οπότε όλος ο χαμός γίνεται για συγκεκριμένες αλυσίδες + mall που προφανώς έχουν μετρήσει όφελος και θέλουν το μέτρο.

Κρατάω και το σχόλιο του dimik
Εδώ πάντως που ισχύει το άνοιγμα την Κυριακή για όποιον θέλει και παίζουν και δυνατά mall σε κάθε πόλη δεν έκλεισαν οι μικροί, ή μάλλον έκλεισαν αυτοί που θα έκλειναν αργά ή γρήγορα γιατί κορόιδευαν τον κόσμο. Επίσης είναι ανοικτά και τις υπόλοιπες αργίες τύπου 25/3 κοκ.


Το βασικότερο είναι να έχουν οι εργαζόμενοι τα ανταλλάγματα που πρέπει.
Εγώ πάντως αποφεύγω να ψωνίζω Κυριακές και γιατί δεν έχει προκύψει ανάγκη αλλά και γιατί βλέπω τους εργαζόμενους σε φάση 'Say what one more time. I dare you.'
:sorry:

Επίσης εγώ, συγκεκριμένα εγώ, ας πούμε ότι δεν μπορώ να βρίσκομαι σε δημόσιες υπηρεσίες την ώρα που δουλεύω.
Θέλω ανοιχτή εφορία και ΚΕΠ και την Κυριακή.
Δεν μπορώ να χάνω εργατοώρες και μεροκάματα από τη δουλειά μου.


+1 απλά η λύση εδώ είναι ψηφιακή/διαδικτυακή.
Απλά ψηφιακή/διαδικτυακή λύση που φαντάζομαι θα υπήρχε στη χώρα που ζούσε ο mirage σημαίνει απώλεια 'εργατικών κεκτημένων' για κάποιους βολεμένους πωπούς στους οποίους υπάρχει αφθονία στη χώρα που ζει τώρα ο Μπούσος.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#391782 Για καποια, αρκετα πραγματα, πρεπει να πας να μιλησεις σε ανθρωπο.
Ειναι παραδοσιακοι τυποι εδω.

< >
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#391783
saxon_747 έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Το θλιβερό είναι ότι πριν 10-15 χρόνια όλοι έβρισκαν χρόνο να ψωνίσουν όλες τις υπόλοιπες μέρες και σε κανένα δεν έλλειψε τίποτα. Μόλις θίχτηκε το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, όλοι ξαφνικά απέκτησαν την ανάγκη να ψωνίσουν Κυριακή.


Πως το ξέρουμε ότι σε κανέναν δεν έλειψε τίποτα;


Πώς ξέρουμε ότι έλειψε;


Πρώτα από όλα, να σου θυμίσω ότι το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό. Ακόμα και έτσι όμως, θα μπορούσα να σου επισημάνω ότι οι καταναλωτές μιλάνε με την τσέπη τους. Από την στιγμή που "όλοι απέκτησαν την ανάγκη να ψωνίσουν Κυριακή" όπως λες, αυτό μάλλον δείχνει ότι η ανάγκη υπήρχε, απλά δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί γιατί δεν επιτρεπόταν. Και ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η αγοραστική κίνηση είναι εις βάρος των υπόλοιπων ημερών (το οποίο ακόμα δεν νομίζω ότι έχει αποδειχτεί) οι καταναλωτές ψηφίζουν με την τσέπη τους για το ποιες μέρες προτιμούν να κάνουν τα ψώνια τους.