Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#389420 συμπληρώνει το κενό στον λογαριασμό τους.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
EDDIE_147 έγραψε:Από τη μικρή και ευκαιριακή ενασχόληση μου με το θέμα 'ομοιοπαθητική' (όχι ως 'ασθενής' ή ασθενής FFS :lol: ) κατάλαβα ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να βοηθήσει/ενισχύσει το έργο της ιατρικής.

Γι αυτό και υπάρχουν αξιόλογοι επιστήμονες γιατροί που είναι παράλληλα και ομοιοπαθητικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν την ομοιοπαθητική για συγκεκριμένα θέματα.

Υπάρχει βέβαια και το άκρο του να βλέπεις άτομα που ΔΕΝ είναι γιατροί (πχ τεχνικοί ακτινολόγοι ή άλλες συναφείς με το χώρο της υγείας ειδικότητες) να έχουν τουπέ επιπέδου ΓΙΑΚΟΥΜΠ και να τοποθετούνται με το τουπέ αυτό δια πάσα νόσο και |λογοκρισία|.

status: τσαρλατάνοι/βαρουφάκηδες

Προσωπικά αντιμετωπίζω το χώρο αυτό με επιφύλαξη (υπάρχει κόσμος που σε κάτι αλλεργίες κλπ βρήκε λύση - could be placebo?) αλλά από την άλλη δεν θα το έβλεπα φάση τύπου 'ομοιοπαθητική = Lyoness, απάτη, πυραμίδα, Σώρρας'.

Εικόνα

Πάλι παίζει η κλασσική ρουτίνα Eddie "Εγώ δεν ξέρω, ερωτήσεις κάνω, αλλά..." και σπας τα @@ όλων των παρευρισκομένων σε ακτίνα 5 φόρουμ (από φίλτρα νερού για πισίνες μέχρι ραπτομηχανές)...

Η ομοιοπαθητική δεν είναι ούτε καν "εναλλακτική ιατρική", αγιουβέρδα, κινέζικα βότανα κλπ. Δεν είναι ούτε καν φάση "το μετελάει ακόμα η επιστήμη, δεν έχει αποδειχτεί, αλλά δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις". Η ομοιοπαθητική αποδεδειγμένα δεν δουλεύει. Εξ'ορισμού είναι Lyoness, απάτη, πυραμίδα, Σώρρας κλπ, γαμω τον Avogadro μου μέσα.

Και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο (έστω και σαν ενδεχόμενο "επικουρικά", ούτε καν με σιγουριά), είναι από άσχετος (στην καλύτερη περίπτωση) έως τσαρλατάνος (σαν τον μαϊμουδοδοκτωρ από τη Κατερίνη).-
Άβαταρ μέλους
By JBT
#389458 κάτι για να κλείσει γιατί πραγματικά δεν υπάρχει τίποτε άλλο να ειπωθεί:

γιατί δεν υπάρχουν ομοιοπ. αντισυλληπτικά;

πριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιτσ για κοίτα εδώ καλύτερα

http://abchomeopathy.com/forum2.php/58092/

:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Have you considered permanent sterilization?

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#389469 zorz παντογνώστη και ξεράουλα που τρως φαπίδια σε άλλα τοπικά όταν γράφεις μπούρδες και σε ψάχνουν στα αμπελαλέ για να σχολιάσεις κάτι (γιατί όταν έχει εξακριβωθεί η |λογοκρισία| σου --> απαξιείς να απαντήσεις :s_thumbsup ):

Ξεκαθάρισα ότι η εικόνα/εντύπωση που έχω είναι επιφανειακή και μικρή.
Εγώ δεν θα έμπλεκα σε καμία περίπτωση με κάτι τέτοιο αλλά από τη στιγμή που δεν είμαι γιατρός δεν μπορώ να κρίνω όλο αυτό το χώρο.

Όταν βλέπω ένα διευθυντή κλινικής κρατικού νοσοκομείου (όχι ο Βαρουφάκης της διπλανής πόρτας) να λέει ότι η ομοιοπαθητική έχει τη χρήση της αλλά δεν είναι και για χόρταση πως μπορώ εγώ ο αγράμματος να τον βάλω στην ίδια ρούγα με ένα κοινό τσαρλατάνο/φραπελιά/νερό Καματερού;

Μόνο ένας παρλαπίπας/ξεράουλας που δεν είναι γιατρός θα μπορούσε να κρίνει ένα γιατρό με αυτό τον τρόπο (έχω δυνατά entries στα προηγούμενα ποστίδια).

Γύρνα τώρα στη μυρμηγκοφωλιά σου και να πεις στον ψυχαναλυτή σου ότι μου απάντησες.
:)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#389474 Εντυ πες στον διευθυντή κλινική του κρατικού νοσοκομείου να ανοίξει και καμια έρευνα για την αποτελεσματικοτητα της ομοιοπαθητικης, αντε για να μην χαραμιζει και τον πολύτιμο χρόνο του (=καυλαντα με βουλευτές) κάνω μια σουμα :

http://rationalwiki.org/wiki/Evidence_for_the_effectiveness_of_homeopathy

Ουπς, ξέχασα, είναι στα αγγλικά, δεν θα καταλάβει Χριστό. :oops:
Σουμα της σουμας :
Και ένα ποτήρι φραπελια να πιεις πιθανόν δεν θα πάθεις κάτι περισσότερο από διαρροια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θεραπεύει τον καρκίνο. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Zorz
EDDIE_147 έγραψε:Μόνο ένας παρλαπίπας/ξεράουλας που δεν είναι γιατρός θα μπορούσε να κρίνει ένα γιατρό με αυτό τον τρόπο (έχω δυνατά entries στα προηγούμενα ποστίδια).

Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς γιατρός για να αντιληφθεί ότι αυτά είναι |λογοκρισία|, μιλάμε για χημεία επιπέδου Α'-Β' Λυκείου.

Περισσότερο θα δεχόμουν λχ. έναν ογκολόγο που θα έλεγε "προτείνω τη τάδε χημειοθεραπεία, κι από εκεί και πέρα -αν πιστεύετε- προσευχηθείτε", γιατί ως αγνωστικιστής, η μεταφυσική πίστη του καθενός είναι κάτι μη falsifiable, και όσο δεν εμποδίζει την evidence-based ιατρική, δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Διευκρίνηση ότι άλλο πράγμα ο τσαρλατανισμος τύπου Steve Jobs (ξεχνάμε την ιατρική και πάμε φουλ για σμούθις με σμέουρα και κινόα κλπ).

Αν κάποιος υποστηρίζει την ομοιοπαθητική, που είναι ντιντερμινιστικά dead in the water (pun intended :iconcool: ), τότε για μένα είναι άσχετος.- Και αν τελείωσε την Χ ή Υ Ιατρική σχολή, είναι ένδειξη ότι απλά παπαγάλισε στις εξετάσεις και δεν έχει πάρει ακόμα χαμπάρι τι στο διάολο είναι αυτό που υποτίθεται ότι εξασκεί. Λυπάμαι, αλλά είμαι με τον "Χρήστος Λάππας" σε αυτό, αν ακούσω κάποιον να προτείνει -επικουρικά ή μη- τέτοιες αντιεπιστημονικές μπαρούφες, η απάντηση μου είναι --> ευχαριστώ, γειά σας.-

Κατά τα άλλα, η απάντηση σου ειναι κλασσικά (P=1) προβλέψιμη-->

Εικόνα

ο ίδιος αχτύπητος συνδυασμός ασχετοσύνης-ισχυρογνωμοσύνης που όλοι αγαπάμε (ΝΟΤ). :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#389490 :lol: Κι όμως ένα ωραίο ομοιοπαθητικό είναι ό,τι πρέπει για τον ασθενή που δεν χρειάζεται τίποτα αλλά πρέπει να του δώσεις κάτι για να μην φύγει με άδεια χέρια. Τι πιο υγιεινό από κάτι ομοιoπαθητικό. Άρα έχει θέση η ομοιοπαθητική....

Υποτίθεται ότι αν ασκείς την ομοιoπαθητική (εννοώ ότι υφίστασαι τον τρόπο ζωής που αυτή προβλέπει, δεν είναι απλά κάνε ό,τι θέλεις και πάρε κι αυτά τα χαπάκια) έχεις κάτι περιορισμούς του τύπου όχι καφέ κλπ.

Πιο πολύ μου άρεσαν τα χάπια αλατιού για αντισύλληψη..... από το Pennsylvania... Καλή τύχη...

Και μη μπερδεύουμε την ομοιoπαθητική με τα ματζούνια. Τα ματζούνια αποτελούν την βάση των φαρμάκων της κλασικής ιατρικής. Δεν είναι ομοιαπαθητικά είναι πιο αγνά κοινά φάρμακα.
Άβαταρ μέλους
By mrnoname
#389508 Να μην υποτιμάει κανείς τη δύναμη του μυαλού. Όπως υπάρχει το placebo, αποδείχτηκε ότι υπάρχει και το nocebo effect. Και τα δύο τα ξέρουν πολύ καλά οι ομοιοπαθητικοί και θησαυρίζουν.

2012 (νομίζω) Συμμετέχω σε διπλή τυφλή μελέτη για ένα σκεύασμα που αργότερα πήρε έγκριση για την υπερλειτουργική κύστη, το mirabegron.
Η μορφή της κλινικής μελέτης ήταν 2 εβδομάδες wash-out ως μονή τυφλή μελέτη με placebo (ο γιατρός ξέρει ότι δίνει placebo, ο ασθενής δεν ξέρει), 3 μήνες διπλή τυφλή μελέτη (ούτε ο γιατρός, ούτε ο ασθενής ξέρουν αν το σκεύασμα που παίρνει ο ασθενής -ίδιο κουτί, ίδιο χάπι, όλα ίδια- είναι ενεργό ή Placebo)

Μια από τις πρώτες ασθενείς δέχεται να συμμετάσχει με χαρά στη μελέτη. Η ποιότητα ζωής της από συμπτώματα υπερλειτουργικής κύστης ήταν κακή και είχε δοκιμάσει τα πάντα από χάπια. Ξεκίνησε η θεραπεία (ξαναλέω με placebo, το ήξερα για τις πρώτες 2 εβδομάδες) και έρχεται πίσω για την 1η επίσκεψη, όπου και περίμενα απλά να εγκαταλείψει τη μελέτη, μιας και θεωρούσα ότι πλέον θα υποφέρει. Προς μεγάλη μου έκπληξη δήλωσε σημαντική βελτίωση, και μάλιστα... τη νύχτα. Οι δε μετρήσεις της επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της. Στη συνέχεια τυχαιοποιήθηκε από το σύστημα, οπότε δεν ήξερα τι έπαιρνε. Κατά την ίδια και τις μετρήσεις της παρέμενε σταθερή πάντως. Όταν έληξε η μελέτη και αποκαλύφθηκε το πού ανήκε ο κάθε ασθενής, είδα από περιέργεια ότι εκείνη έπαιρνε καθόλη τη διάρκεια των 3 μηνών το ενεργό φάρμακο.

Μεμονωμένο, και προφανώς πολύ low evidence περιστατικό, αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#389515 Μα στις περισσότερες μελέτες που έχουν placebo , αυτοί που τα παίρνουν μια χαρά εμφανίζουν παρενέργειες ή και βελτίωση των συμπτωμάτων ενίοτε. Σε ότι αφορά την ομοιοπαθητική , εγώ δεν πιστεύω ότι δουλεύει αλλά βλέπω συναδέλφους που εκτιμώ να κάνουν σεμινάρια , να την εφαρμόζουν στα παιδιά τους αλλά όχι στους ασθενείς , τουλάχιστον όχι μπροστά μου. Μόνο Ένας συνάδελφος παίρνει ομοιοπαθητικό ιστορικό μπροστά μου (και πήγε να μου πάρει και εμένα μια φορά αλλά τον απέφυγα ) αλλά στο τέλος αντιμετωπίζει τον ασθενή κλασσικά, μάλλον το κάνει εν είδη προπόνησης. Το αστείο είναι ότι στις τελευταίες εκλογές πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι εδώ ήταν γνωστός ομοιοπαθητικός της πόλης , με πτυχίο ιατρικής μεν άνευ ειδικότητας δε ο οποίος στα φυλλάδια κλπ ανέφερε απλά ότι είναι γνωστός ιατρός , πάλι καλά που δεν έβγαλε βουλευτή το Ποτάμι στον νομό, αν και μάλλον θα έκανε χρυσές δουλειές στη Βουλή
Άβαταρ μέλους
By italakias
#389517 Δεν ξερω τι λετε εσεις,εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ο πρωινος πονοκεφαλος απο βραδυνη κραιπαλη αλκοολ,περναει μονο με αλκοολ.
Πινεις ενα ποτηρακι απο αυτο που επινες το βραδυ και σε 2 λεπτα εισαι ενταξει.
Λειτουργει 100%
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#389535 Περίληψη για τους τηλεθεατές που μόλις τώρα άνοιξαν τους δέκτες τους.
Πέφτει κράξιμο στην ομοιοπαθητική.
Σχολιάζω ότι -χωρίς να το έχω ψάξει εις βάθος και χωρίς να είμαι γιατρός- δεν θα ασχολιόμουνα με τέτοια κόλπα αλλά μου κάνει εντύπωση που φαινομενικά σοβαροί γιατροί ασχολούνται σε ένα βαθμό με το άθλημα.

Δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω διαβάζοντας το ποστίδι του zorz.
Να υπερασπιστώ την ομοιοπαθητική; :help:

g8777 έγραψε:Εντυ πες στον διευθυντή κλινική του κρατικού νοσοκομείου να ανοίξει και καμια έρευνα για την αποτελεσματικοτητα της ομοιοπαθητικης

Μάνα μου δεν μπορώ να το κρίνω αυτό.
Μπορεί να έχει διαβάσει 100 τέτοιες και να ξέρει καλύτερα που είναι μούφα, που μπορεί να μην είναι, που μπορεί να έχει νόημα...
:oops:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#389541 Εντυ αγορι μου,μην αγχωνεσαι.
Καποιοι προσπαθουν να αποδειξουν οτι εχουν γνωσεις ή να το παιξουν γνωστες.
Με μικροαστους θα ασχολουμαστε τωρα. :thumbsdown:
Αστους στην ημιμαθεια τους.