Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#383421 Που'ναι οι εποχές του ακατονόμαστου που και λάδι για μαγείρεμα να ζήταγες σου πρότειναν ams oil πλήρως συνθετικό από συγκεκριμένο μαγαζί και μόνο? Αμ, οι μάχες για ιξώδες 0w-20, παντού και πάντα?
Ax, those were the days, δεν έχει τέρμα ο κατήφορος που βιώνουμε. :(
Άβαταρ μέλους
By dimik
elteo έγραψε:Από αυτούς ψωνίζω dimik. :lol:

Έχω την εντύπωση ότι όσοι έχουν VAG group από εκεί ψωνίζουν :lol:

πάντως το ότι είναι επαρχιακό μαγαζί μετράει στα συν για μένα
Άβαταρ μέλους
By elteo
#383450 ενα 5λιτράκι (4,6λ παίρνει το μαμημένο) :lol: και ένα λιτράκι spare αν χρειαστεί (που δεν μου έχει χρειαστεί σχεδόν ποτέ για συμπλήρωμα πτου πτου) :lol:

στα συν επίσης τα δωρεάν μεταφορικά για ποσό άνω των 55€.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#387125 Έχουμε και λέμε:

1. Πριν 10.000km περίπου (270.000km) service μεσαίο. Αλλαγή λάδια, φίλτρα, υγρά παντού, μπουζί, λιπάνσεις κάπου στα 70€.

2. Μαζί με αυτά έπρεπε να αλλάξω τακάκια μπροστά (κάθε 45.000km, αν και συνήθως αντέχουν λίγο ακόμη). Επειδή καμία Opel δεν είχε ετοιμοπαράδοτα τα μαμά πρώτης ποιότητας και επειδή χρειαζόταν αλλαγή δίσκων επίσης, έβαλα ό,τι είπε ο μάστορας και την πάτησα σαν ο μεγαλύτερο βλάκας. Ναι μεν μου ήρθαν στα 150€ (αντί για 250 που ήταν τα μαμά) όλα μαζί, αλλά είναι της πλάκας το αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα: τα τακάκια σφυρίζουν μόλις κάνεις μερικά φρεναρίσματα, με γρήγορη οδήγηση της πλάκας (μαζί με την γυναίκα δηλαδή) οι δίσκοι στράβωσαν μετά από 2-3 καλά φρεναρίσματα και γενικά, αν και στο φρενάρισμα δεν υπάρχει διαφορά όταν είναι κρύα, το αποτέλεσμα είναι μετριότατο. Φυσικά, ο μάστορας έχασε τον πελάτη και έφαγε και το αντίστοιχο ρεζιλίκι μπροστά στον κόσμο, ενώ του έδιωξα και 5 άτομα που ήξερα ότι πηγαίνουν εκεί (συγγενείς και φίλοι).

3. Στις διακοπές, στα 8.500km (278.500km), αλλαγή λαδιών, αντιστρεπτικών και δύο αμορτισέρ πίσω που έχουν φάει ταλαιπωρία με την μετακόμιση και το φόρτωμα λόγω παιδιού: σύνολο 150€ ανταλλακτικά και εργασία σε δικό μου άτομο που κάνει ό,τι του πω (by the book δηλαδή). Βάλε και άλλα 20€ μια ευθυγράμμιση και καθαρίσαμε με 170€ οικονομικότατα.

ΚΤΕΟ περάσαμε πανηγυρικά, αν και δεν το κοίταξαν καθόλου το αμάξι, είμαι σίγουρος 100%. Ρύποι 10 και 12ppm και θα τρελαθούμε τελείως για αμάξι 17 ετών. Τα αμορτισέρ τα καινούργια (3 ημερών) τα έβγαλαν στο 45% (41% την προηγούμενη φορά με αμορτισέρ ίδιας μάρκας - Sachs - και 6 ετών), ενώ τα παλιά (4 ετών) μπροστά πάλι στα 65% (όσο και την προηγούμενη φορά). Στο φρενάρισμα τα ίδια: με μαμά και καλύτερο φρενάρισμα είχαν βγάλει χειρότερες τιμές από τώρα...!!!

Καλοκαίρι χρειάζεται αλλαγή τυμπάνων, ρουλεμάν και ίσως αλλάξω και λάστιχα γιατί δεν αντέχουν πολύ ακόμη (εκτός κι αν καταφέρω να το τραβήξω μέχρι Οκτώβριο). Το πού θα βρω πάλι Potenza στο 205/50R16 είναι θέμα μιας και δεν υπάρχουν πουθενά αυτή την στιγμή.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By famas
#389224 Στο club ford σε focus 1.6 TiVCT του 2008 με 110Κ έσπασε η βίδα στροφάλου, 9 μήνες αφότου έγινε αλλαγή ιμάντα χρονισμού με τα παρελκόμενα του σε μη εξουσιοδοτημένο, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να πάρει και τις βαλβίδες.
Ο ιδιοκτήτης το επισκεύασε στην αντιπροσωπεία. Αναλυτικά τα κόστη:

Εργασία:
Εργασία συνεργείου: € 297,22
Εργασία μηχανουργείου (φρεζάρισμα): € 89,17

Ανταλλακτικά:
Φλάντζα κεφαλής: € 100,80
Βαλβίδες εξαγωγής (8 τεμ.): € 366,77
Τσιμουχάκια βαλβίδων (16 τεμ.): € 69,81
Φλάντζα βαλβίδων: € 57,02
Σετ ιμάντα εκκεντροφόρου: € 141,21
Αντλία νερού: € 110,29
Βίδα στροφάλου: € 6,55
Παραφλού: € 18,65
Άβαταρ μέλους
By famas
#389278 @, Νίκο αν διάβασες, παίζει το σενάριο που λες , αλλά είναι δύσκολο μετά από 9 μήνες και 7.000 χλμ να γίνει η ζημιά. Ίσως προβληματικό ανταλλακτικό, ίσως δεν αλλάχτηκε η βίδα, ίσως δεν σφίχτηκε με τη σωστή ροπή. Το θέμα είναι ότι πήγε αντιπροσωπεία και πήρε κι ένα χρόνο εγγύηση, παρότι το συνεργείο που το άλλαξε την πρώτη φορά, του προσέφερε εξαιρετική τιμή.
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#389279 Χτες έκανα service στο clio 3 tce phase 2 της συζύγου.

Αλλαγή ιμάντες, ρουλεμάν τεντωτηρα, λάδια elf 5w 30, φίλτρα αέρος λαδιού και καμπίνας, εμπρός δίσκοι και τακάκια, πίσω σιαγονες στα ταμπουρά, καθαρισμός πεταλούδας.

Συνολικό κόστος με εργασία 400 ευρώ.
Οι εργασίες έγιναν σε εξειδικευμενο και όχι εξουσιοδοτημενο συνεργείο.

.
Άβαταρ μέλους
By elvet
famas έγραψε:Στο club ford σε focus 1.6 TiVCT του 2008 με 110Κ έσπασε η βίδα στροφάλου, 9 μήνες αφότου έγινε αλλαγή ιμάντα χρονισμού με τα παρελκόμενα του σε μη εξουσιοδοτημένο, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να πάρει και τις βαλβίδες.
Ο ιδιοκτήτης το επισκεύασε στην αντιπροσωπεία. Αναλυτικά τα κόστη:

Εργασία:
Εργασία συνεργείου: € 297,22
Εργασία μηχανουργείου (φρεζάρισμα): € 89,17

Ανταλλακτικά:
Φλάντζα κεφαλής: € 100,80
Βαλβίδες εξαγωγής (8 τεμ.): € 366,77
Τσιμουχάκια βαλβίδων (16 τεμ.): € 69,81
Φλάντζα βαλβίδων: € 57,02
Σετ ιμάντα εκκεντροφόρου: € 141,21
Αντλία νερού: € 110,29
Βίδα στροφάλου: € 6,55
Παραφλού: € 18,65

Δηλαδή αυτό: Βίδα στροφάλου: € 6,55 προκάλεσε βλάβη 1200 ευρώ;;; :omg:
Άβαταρ μέλους
By elvet
makis_kanatselis έγραψε:Χτες έκανα service στο clio 3 tce phase 2 της συζύγου.

Αλλαγή ιμάντες, ρουλεμάν τεντωτηρα, λάδια elf 5w 30, φίλτρα αέρος λαδιού και καμπίνας, εμπρός δίσκοι και τακάκια, πίσω σιαγονες στα ταμπουρά, καθαρισμός πεταλούδας.

Συνολικό κόστος με εργασία 400 ευρώ.
Οι εργασίες έγιναν σε εξειδικευμενο και όχι εξουσιοδοτημενο συνεργείο.

.

Οσο θυμάμαι οτι στο clio phase 2 1/2, μας ζητούσαν κάποτε 500 μόνο για τους ιμάντες :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#389306 Προσωπικά έχω βρει τη λύση. Έχω φίλο κολητο που εργάζεται σε εξειδικευμενο στην Πάτρα. Η συμπεριφορά όλων εκεί άψογη και πάνω από όλα σέβονται την περιουσία σου και δεν σε κοιτάνε σαν πορτοφόλι. Οπότε απλά κάθε φορά προτιμώ μέρος των χρημάτων που γλιτώνω να το δινω σε βενζίνες για να πηγαίνω εκεί. Παλιότερα το έκανα αλλά τώρα λόγω έλλειψης χρόνου δεν το έκανα. Πλέον το θέμα έκλεισε.

.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
mousatos έγραψε:Γι'αυτό πήρα κινητήρα με καδένα, για να μη μου την καρφώσει κάνας άσχετος.

Αν ξεσφίξει ή σπασει η βιδα που λεει ο Famas, νομιζω το ιδιο θα παθεις ειτε εχεις καδενα, ειτε ιμαντα
Απλα οταν εχεις καδενα, συνηθως δεν γινεται αλλαγη της, τοσο συχνα οσο στον ιμαντα, ωστε να βαζει χερι συχνα ο μηχανικος και να κανει κατι λαθος
Αλλά μπορει να γινει και εχοντας καδενα