Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#372064 nass είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το είχα δει ως ερώτηση στα 'σήματα' νέου τύπου (multiple choice).
Επιτρέπεται μόνο όταν τα αυτοκίνητα είναι σταματημένα και με μικρή ταχύτητα.

Αυτό που λέει ξεκάθαρα ο ΚΟΚ είναι ότι απαγορεύεται η κίνηση παράλληλα στην ίδια λωρίδα (εξαιρούνται οι φίλοι ποδηλάτες στην Κηφισιάς because it's fun and because zbucham naum :s_sarcastic ).

Πάντως είναι βέβαιο ότι αν βγει ρύθμιση/τροποποίηση που να λέει ότι 'επιτρέπεται η διήθηση', έχει αναπαραχθεί argi-burgi σε όλα τα σχετικά φόρα-βλογκς και πλέον ο Χάρος θα περνάει με σούζα because legal και because διάβασε σχετικό λύγκα.

@Νίκος Παππάς
δεν είναι καθόλου ασφαλές όταν το αυτοκίνητο πηγαίνει με 50 γιατί μπορεί να αναγκαστεί να στρίψει ελάχιστα εντός της λωρίδας του (λακουβίτσα - μου έχει τύχει) και ο αναβάτης που κάνει διήθηση να μην προλάβει να υπολογίσει.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
EDDIE_147 έγραψε:
@Νίκος Παππάς
δεν είναι καθόλου ασφαλές όταν το αυτοκίνητο πηγαίνει με 50 γιατί μπορεί να αναγκαστεί να στρίψει ελάχιστα εντός της λωρίδας του (λακουβίτσα - μου έχει τύχει) και ο αναβάτης που κάνει διήθηση να μην προλάβει να υπολογίσει.

Παντα θα υπαρχει κινδυνος οταν περνανε μοτα αναμεσα στα αυτοκινητα.
Κοντεψα να σκοτωθω οταν σταματημενος στην κινηση ταριφας ανοιξε πορτα να φτυσει ροχαλα :dizzy:
Σωθηκα γιατι πηγαινα με 20 και προλαβα να φρεναρω. Θα με θυμαται ακομα ομως ο μπαγασας :inlove:

Επισης ο μεσος αναβατης μοτο ειναι κλασεις καλυτερος οδηγος απο τον μεσο οδηγο ΙΧ και αν πηγαινει με 20 χαω περισσοτερα, μια χαρα το σωζει χωρις δραματα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#372079 Βασικά είσαι τυχερός που άνοιξε την πόρτα και δεν έριξε τον ουζομεζέ απ' το παράθυρο.
:lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Νίκος Παππάς έγραψε:Επισης ο μεσος αναβατης μοτο ειναι κλασεις καλυτερος οδηγος απο τον μεσο οδηγο ΙΧ και αν πηγαινει με 20 χαω περισσοτερα, μια χαρα το σωζει χωρις δραματα.

Ανάλογα πως ορίζεις τον μέσο οδηγό του κάθε οχήματος...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#372136 Πιστεύω ότι το 80-90% των νορμάλ μοτοσυκλετιστών μπορούν να πηγαίνουν με +20χλμ ανάμεσα σε σταματημένα/βραδέως κινούμενα αυτοκίνητα, μιας και όταν οδηγείς καθημερινά σε πόλη μαντεύεις την πλειψηφία των μλκιων που μπορούν να σου συμβούν, όπως:

*αλλαγή λωρίδας
*έλλειψη χώρου
*άνοιγμα πόρτας
*άλλο μηχανάκι να πετάγεται από κενό
*κλπ κλπ

Δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αν αλλάξει η νομοθεσία. Όπως πχ λέτε ότι οι μηχανόβιοι θα χώνονται παντού, έτσι από την άλλη μπορεί να κάνουν ότι έκαναν και απλά οι οδηγοί να τους προσέχουν λίγο παραπάνω. :hmmm: Αν δεν δοκιμάσεις κάτι δεν ξέρεις τι γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#372179 Απο βίντεο στο εξωτερικό που βλέπω, θα έλεγα οτι τόσο οι μηχανάκηδες, αλλά και οι αυτοκινητάκηδες είναι άμπαλοι στο θέμα της διήθησης σε σχέση με τους Έλληνες οδηγούς.

Οι μέν κινούνται εντελώς λάθος στο δρόμο, χωρίς να "διαβάζουν" την κίνηση μπροστά τους και κλείνονται απο μόνοι τους. Οι δέ τσαντίζονται όταν τους περνά η μοτοσυκλέτα, όσο καθαρή και αν είναι η διήθηση.

Γενικά πιστεύω όπως είπαν και οι προηγούμενοι οτι είναι απόλυτα εφικτό να προβλέψεις σε ποσοστό 99,9% το τί βλακείες θα κάνουν και να τις αποφύγεις εγκαίρως, και κατα συνέπεια να μπορείς να κινηθείς και με σχετικά μεγάλες ταχύτητες, αλλά και με απόλυτη ασφάλεια.

Γι αυτό βλέπεις κάποιους να κινούνται σβέλτα ανάμεσα στα αυτοκίνητα χωρίς να κινδυνεύουν καθόλου, και στο άλλο άκρο άλλους που ενώ πάνε με 20-30 μονίμως να κλείνονται και να βρίζουν τα αυτοκίνητα (και να έχουν άδικο).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
EDDIE_147 έγραψε:Βασικά είσαι τυχερός που άνοιξε την πόρτα και δεν έριξε τον ουζομεζέ απ' το παράθυρο.
:lol:

Εικόνα

εκλαψα ρε γμενε :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#372202 ^report :lol: :s_sarcastic

Μιλώντας για χιούμορ στο θρησκευτοτοπικό, μια υποδειγματική περίπτωση

http://www.tokoulouri.com/society/iaveri_veri_sniki/

Να βρίζει οδηγούς σε φανάρια ντυμένος Χάρος εντοπίστηκε νωρίς το πρωί ο Ιαβέρης

Σε έξαλλη κατάσταση, φανερά αποπροσανατολισμένος και σε πνευματική και συναισθηματική φόρτιση, μεταφέρθηκε πριν λίγες ώρες σε ιδιωτική κλινική ο Τάσος Μαρκουίζος, πιο γνωστός με το παρατσούκλι «Ιαβέρης».

Στη συνέχεια, άρχισε να πετάει κόλλυβα προς τους οδηγούς και να κολλάει κηδειόχαρτα στο παρ μπριζ τους, μέχρι που συνελήφθη, αφού δεν δίστασε να επιτεθεί και στους αστυνομικούς, λέγοντας πως ούτε εκείνοι ξέρουν να οδηγούν και είναι απλά «Ελληναράδες».

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον κ. Μαρκουίζο, ο οποίος σαφώς πιο ήρεμος, έπαιζε Grand Theft Auto και δεν αρνήθηκε να κάνει ένα σχόλιο: «Βλέπω παντού κάγκουρες με ημερομηνία λήξης. Σύντομα θα ξυπνήσω και θα έχω μείνει μόνος μου σε αυτή τη χώρα. Μόνο τότε θα νιώσω ασφαλής», για να κλείσει στη συνέχεια βιαστικά το τηλέφωνο, αφού διαισθάνθηκε τροχαίο στην εθνική οδό, φόρεσε και πάλι τη στολή του Χάρου κι ετοιμάστηκε για σκληρή επίθεση.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Morx
fubar.gr έγραψε:Απο βίντεο στο εξωτερικό που βλέπω, θα έλεγα οτι τόσο οι μηχανάκηδες, αλλά και οι αυτοκινητάκηδες είναι άμπαλοι στο θέμα της διήθησης σε σχέση με τους Έλληνες οδηγούς.

Συνηθως τα βιντεο που ανεβαινουν, εχουν σαν σκοπο να δειξουν κατι ξεχωριστο. (τρακαρισμα, γλιστρημα, |λογοκρισία| αλλου, του ιδιου κτλ ....)

Ποιος ο λογος να ανεβασει καποιος ενα βιντεο με την τελεια διηθηση σφηνα απο ακρη σ'ακρη μεσα σε μια πολη, πηχτρα στην κινηση; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Νίκος Παππάς έγραψε:Τελικα εχει πολυ ενδιαφερον η κουβεντα που ξεκινησε περι διηθησης.
Βιντεο απο την πολιτεια της Νεας Νοτιας Ουαλιας στην Αυστραλια που επιτρεπει πλεον την διηθηση.

Πραγματικά το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο απ' ότι γίνεται στην μπανανία. :lol: :lol: ΜΑΚΑΡΙ να γίνονταν έτσι και εδώ.

Νίκος Παππάς έγραψε:Οπως ειπε και ο nass, δεν επιτρεπεται καθολου, αλλα επειδη δεν απαγορευεται ρητως, αν δεις στον χαρτη που υπαρχει στο αρθρο εχουν την χωρα μας με πρασινο (σαν να επιτρεπεται δηλαδη).

Μάλλον επειδή εδώ παρότι απαγορεύεται όλοι γράφουν στα @@ τους την απαγόρευση... :lol:

Νίκος Παππάς έγραψε:Ειναι αρκετα ασφαλες αν πηγαινεις με +20-30 χαω σε σχεση με τα αυτοκινητα.
Αν πηγαινεις με 130 ενω τα αυτοκινητα πανε με 60-70 οπως πηγαινε ενας τυπος σημερα με ενα καινουριο multistrada στην Κηφισιας :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:

Δηλαδή αν τ' αμάξια πήγαιναν με 100 θα ήταν ασφαλές;;; Δεν νομίζω... Ένας να φτερνιστεί ή να πάει ν' αλλάξει λωρίδα χωρίς να σε δει, έγινες μακαρίτης. Αν πας με 30χαω (ή κάπου εκεί, αργά πάντως) έχεις σαφέστατα περισσότερα περιθώρια αντίδρασης... :s_yes Και περισσότερα περιθώρια να γλιτώσεις τα κυπαρίσσια... :oops:

Νίκος Παππάς έγραψε:Σωθηκα γιατι πηγαινα με 20 και προλαβα να φρεναρω.

Εικόνα

:inlove:

Όσο υπάρχει ο παπάκιας που περνάει ξυστά από τον καθρέφτη μου για να χωθεί μπροστά μου στο κόκκινο, σταματώντας πάνω στη διάβαση των πεζών, και μετά να κάνει 3 χρόνια να ξεκινήσει επειδή στέλνει χέσε μεσ΄ στην γκόμενα (και νευριάζει κιόλας άμα κορνάρεις) δεν πρόκειται ν' αλλάξω γνώμη. Άμα γίνουμε Αυστραλία, έχω ήδη αλλάξει γνώμη... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Morx
#372291 Σαν μοτοσυκλετιστης που λατρευει τη ΕΞΥΠΝΗ και ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ διηθηση, μου τη σπανε ΑΠΕΙΡΑ οσοι δεν μπορουν απλα να κατσουν στη λωριδα τους.
Η πλειοψηφια, οδηγαει με τις 2 ροδες στη διαχωριστικη, τερμα αριστερα.
Αλλοι, κοβουν τις στροφες στο apex λες και θα φυγουν εκτος δρομου αν στριψουν με 40 απο εξοδο του περιφερειακου....
Αλλοι, σταματημενοι, ειναι ο ενας πιο αριστερα απο τον αλλο, λες και παιρνουν ματι γκομενα να ξεντυνεται στο φαναρι....

Εξυπνη διηθηση ειναι αυτη που θα σε βγαλει πρωτο στο φαναρι, χωρις να περιμενεις το φαναρι.
Βλεπω κατι πυροτουβλα, που περνανε τα σταματημενα αυτοκινητα με μια ηλιθιωδη μανια... μετα κοπων και βασανων, βρισκονται μπροστα... αφου εχουν κινδυνεψει 100 φορες... περιμενοντας το φαναρι να αναψει πρασινο. Εχουν κερδισει ισα με 3 ολοκληρα δευτερολεπτα, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ρε πουστη μου!!!
Το οποιο δε βλεπουν, η μαλλον ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ... επειδη πολυ απλα, ο "μαλακας" θα κορναρει...

Απυθμενη η βλακεια, τα χουμε πει πολλακις.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#372301 Άλλος ένας ευτυχής κάτοχος note 7:
ΕικόναΕικόναΕικόνα
Δεν ξέρω πώς έγινε, αλλά το αγγουράκι μας το φάγαμε καλά μέχρι την ΕΡΤ.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Morx έγραψε:Η πλειοψηφια, οδηγαει με τις 2 ροδες στη διαχωριστικη, τερμα αριστερα.

Άλλο πάλι αυτό! Να έχεις το πιο μικρό σε όγκο όχημα στο δρόμο και να καταφέρνεις με τη |λογοκρισία| που σε δέρνει να κλείνεις 2 λωρίδες. :rant: :rant: Μείνε στη λωρίδα σου ρε αρχιπαπάρα!!! :protest:

Μία φορά με το 206 είχα χωθεί λίγο άσχημα σε έναν μπάρμπα με μεγάλη on-off μηχανή που κινούνταν πάνω στο διαχωριστικό των λωρίδων, μία λίγο στην αριστερή και μία λίγο στη δεξιά... Και το κράνος για τον αγκώνα... Εγώ βέβαια απλά πήγαινα στη λωρίδα μου, αυτός έκανε πέρα δώθε συνεχώς... με 30... :rant: Σε άδεια Βασ. Όλγας...

Πήγε να μου την πει με ύφος δασκάλου (αυτός ήταν καμιά 50αριά, εγώ 23-24 τότε), οπότε του υπενθύμισα ότι δεν είναι σε θέση να μου μιλάει για ασφαλή οδήγηση με το κράνος στον αγκώνα και όταν μου είπε "δεν είναι αυτό το θέμα μας, κόντεψες να με ρίξεις, οδηγείς πολύ επικίνδυνα" του απάντησα (πάντα με μειλίχιο ύφος :innocent: ) "αλλάζατε λωρίδες συνεχώς χωρίς φλας, πηγαίνεται εξαιρετικά αργά, εγώ πήγαινα στη λωρίδα μου με το όριο (50), δεν φοράτε κράνος και θέλετε να μου πείτε για ασφαλή οδήγηση;;; Αν θέλετε, σταματάω, κανένα πρόβλημα, να πάρουμε ένα τηλέφωνο την τροχαία να μας λύσει το πρόβλημα"... :innocent: :twisted: :twisted: Δεν είπε τίποτα, απλά έφυγε... :twisted: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Morx έγραψε:...Αλλοι, σταματημενοι, ειναι ο ενας πιο αριστερα απο τον αλλο, λες και παιρνουν ματι γκομενα να ξεντυνεται στο φαναρι....

Θα έπρεπε να είναι στοιχισμένα "εις παράταξιν εφ ενός ζυγού" όπως σε παρέλαση;