Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
sargus έγραψε:έχουμε κάτι άλλο που για πολλές γυναίκες είναι απείρως πιο σημαντικό: το να διαλέξεις το γιατρό που σου αρέσει και εμπιστεύεσαι και να σε πάρει αυτός από το χέρι και να σε πάει από τον πρώτο μήνα μέχρι και τη γέννα σου.

Αν ο γιατρός τη μέρα που σπάσουν τα νερά είναι σε σεμινάριο στη Μόσχα, ή μπήκε εκτάκτως για κατεπείγον αφαίρεση πέτρας στη χολή, ή βρίσκεται στην ανάρρωση από ένα έκτακτο χειρουργείο, ή απλά απολαμβάνει τις διακοπές στου στη Νίκαια, ή..........ή.......τι κάνετε?

Ακόμα ένα κόλπο για να μπουν όλοι στο τρικ της καισαρικής και τέλος...εμπόριο και εδώ :s_whiteflag

Το να συζητάμε για δωμάτια, σουίτες, privacy και ιδιωτικά είναι δικαίωμά μας καθώς υπόκεινται στην αγορά, επομένως κάνουμε την έρευνά μας. Αλλά το κουτόχορτο με τον Γιατρό και χέρι-χέρι και αυτός ξέρει τη γυναίκα μου εγώ ( και η γυναίκα μου ) δε το φάγαμε. Τι δε σπούδασαν οι άλλοι που κάνουν εφημερία και το σπούδασε ο/η γυναικολόγος μας?

Υ.Γ. Και εμείς εξωτερικό γεννήσαμε, σχεδόν με τις ίδιες συνθήκες του ast . Όποιον βρήκαμε στην εφημερία και με το ζόρι φυσιολογικά.....
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#370868 κ εδώ στη Γερμανία παρόμοια με τη Γαλλία θα έλεγα...

έκανα κ εγώ αυτά τα μαθήματα με τη περιγεννητική φροντίδα της μητέρας, τροφές για το μωρό, μασάζ για εγκύους κτλ... κ εδώ έχει τον θεσμό της μαίας που έρχεται σπίτι κτλ...

πολλοί μιλούν για χλιδή κτλ στη γέννα κτλ, αλλά από την άλλη τα δημόσια νοσοκομεία είναι ως επί το πλείστον πολύ πίσω στη παροχή φροντίδας... προσοχή, δε μιλώ για κατάρτιση, αλλά για παροχή φροντίδας.... γιατί αν έχεις μία νοσηλεύτρια για 10 δωμάτια και 4 ασθενείς σε κάθε δωμάτιο, τότε η βήθεια θα έρθει του χρόνου...

από τα χρόνια των σπουδών στη θεσνίκη μπορώ να πω πως εξαρτάται πολύ από το νοσοκομείο... πχ το παπαγεωργίου παλευόταν πριν 6 χρόνια, ίσως κ τώρα... το ιπποκράτειο κ το αχέπα κ το παπανικολάου ήταν πολύ πίσω σε θαλάμους κτλ... δεν έχεις την ησυχία που θέλεις, ο διπλανός έχει όλο το σόι εκεί κτλ...

το βασικότερο είναι που είναι ο γυναικολόγος. κ οι ιδιώτες συνεργάζονται με ιδιωτικά...

εμείς ξεγεννήσαμε με μαία, ήταν μια πολύ καλή κ δυναμική... κ ο αναισθησιολόγος ήταν ειδικευόμενος αλλά πολύ καλός... στο τέλος ήρθε κ ο επιμελητής γυναικολόγος κ ο ειδικευόμενος...
Άβαταρ μέλους
By gianik
nomarxis έγραψε:
sargus έγραψε:έχουμε κάτι άλλο που για πολλές γυναίκες είναι απείρως πιο σημαντικό: το να διαλέξεις το γιατρό που σου αρέσει και εμπιστεύεσαι και να σε πάρει αυτός από το χέρι και να σε πάει από τον πρώτο μήνα μέχρι και τη γέννα σου.

Αν ο γιατρός τη μέρα που σπάσουν τα νερά είναι σε σεμινάριο στη Μόσχα, ή μπήκε εκτάκτως για κατεπείγον αφαίρεση πέτρας στη χολή, ή βρίσκεται στην ανάρρωση από ένα έκτακτο χειρουργείο, ή απλά απολαμβάνει τις διακοπές στου στη Νίκαια, ή..........ή.......τι κάνετε?

Ακόμα ένα κόλπο για να μπουν όλοι στο τρικ της καισαρικής και τέλος...εμπόριο και εδώ :s_whiteflag

Το να συζητάμε για δωμάτια, σουίτες, privacy και ιδιωτικά είναι δικαίωμά μας καθώς υπόκεινται στην αγορά, επομένως κάνουμε την έρευνά μας. Αλλά το κουτόχορτο με τον Γιατρό και χέρι-χέρι και αυτός ξέρει τη γυναίκα μου εγώ ( και η γυναίκα μου ) δε το φάγαμε. Τι δε σπούδασαν οι άλλοι που κάνουν εφημερία και το σπούδασε ο/η γυναικολόγος μας?

Υ.Γ. Και εμείς εξωτερικό γεννήσαμε, σχεδόν με τις ίδιες συνθήκες του ast . Όποιον βρήκαμε στην εφημερία και με το ζόρι φυσιολογικά.....

Νταξει δεν ειναι κ ακριβως ετσι....
Η καθε γυναικα προφανως κ αναπτυσσει μια σχεση εμπιστοσυνης με τον γιατρο της...
Εγω προσωπικα για τον δικο μου ανθρωπο που θα γεννησει το δικο μου παιδι δεν θα σκεφτομουν καν να τον αφησω στα χερια ενος γιατρου που ουτε καν τον ξερω..
Αληθεια, αν σου ελεγε αυριο η γυναικα σου να πας την Bmw ΟΧΙ στον μαστορα/ συνεργειο που εσυ την πας εδω κ 10 χρονια αλλα σε εναν αλλο πολυ πιο φτηνο που ουτε καν τον γνωριζεις θα το πηγαινες το αμαξι;
Τελειως φιλικα σε ρωταω εννοειτε... :oops:
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
gianik έγραψε:
nomarxis έγραψε:

Νταξει δεν ειναι κ ακριβως ετσι....
Η καθε γυναικα προφανως κ αναπτυσσει μια σχεση εμπιστοσυνης με τον γιατρο της...
Εγω προσωπικα για τον δικο μου ανθρωπο που θα γεννησει το δικο μου παιδι δεν θα σκεφτομουν καν να τον αφησω στα χερια ενος γιατρου που ουτε καν τον ξερω..
Αληθεια, αν σου ελεγε αυριο η γυναικα σου να πας την Bmw ΟΧΙ στον μαστορα/ συνεργειο που εσυ την πας εδω κ 10 χρονια αλλα σε εναν αλλο πολυ πιο φτηνο που ουτε καν τον γνωριζεις θα το πηγαινες το αμαξι;
Τελειως φιλικα σε ρωταω εννοειτε... :oops:

Ακριβώς...σχέση εμπιστοσύνης αναπτύσσουμε σε πολλά θέματα. Γυναικολόγο - οδοντίατρο - λογιστή - μάστορα... κ.ο.κ.
Αν το συνεργείο - μάστορας το έκλεισε γιατί παντρεύει τη κόρη και κάνει γλέντια μία εβδομάδα, ή είναι σε σεμινάριο της BMW για την νέα μπροστοκίνητη 3άρα, ή............. ή ........ τι θα κάνω...θα το πάω εκεί που υπέδειξε η σύζυγος...έστω εξειδικευμένο, έτσι....? όπως το παράδειγμα που ανέφερα...μίλησα για το ίδιο καταρτισμένους γιατρούς.
Δεν έφερα παράδειγμα για ποιο οικονομική λύση . Απλώς σύγκρινα μία λογική με τη ( δική μου ) λογική.
Άβαταρ μέλους
By ast
kyr80 έγραψε:Φίλη που μένει μόνιμα στην Αγγλία δεν πήρε μαγνήσιο. Έκανε 2 υπέρηχους σε όλη την εγκυμοσύνη.
Προφανώς οι εγκαταστάσεις είναι σε άλλο επίπεδο στα δημόσια νοσοκομεία. Βέβαια η έννοια δημόσιο νοσοκομείο δεν παίζει στο εξωτερικό με τον τρόπο που το έχουμε στο νου μας.

Η Αγγλία είναι από μονη της ιδιαίτερη περίπτωση. Καταρχάς, πάιζει πολύ η γέννα στο σπίτι εκεί. Και πως να μην είναι; Φίλη που γέννησε τον Οκτώβριο, της είπαν πως αν είναι όλα ΟΚ θα την έβγαζαν την ίδια μέρα από το νοσοκομείο. Φταίει το υπερχρεωμένο NHS κατά βάση.

sargus έγραψε:το να διαλέξεις το γιατρό που σου αρέσει και εμπιστεύεσαι και να σε πάρει αυτός από το χέρι και να σε πάει από τον πρώτο μήνα μέχρι και τη γέννα σου.

Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά στην τελική, μια ιδέα είναι όλα. Η μαία που μας ανέλαβε ήταν τόσο καλή (όπως και όλες όσες ασχολήθηκαν όσες μέρες ήμασταν εκεί), που δεν θα μπορούσαμε να θελήσουμε κάτι καλύτερο. Και τα είδα όλα από πρώτο χέρι, μιας και ήμουν μέσα στον τοκετό. (Έκοψα και τον ομφάλιο λώρο, όπως θέλει η παράδοση εδώ. :)

PeterPan έγραψε:εμείς ξεγεννήσαμε με μαία, ήταν μια πολύ καλή κ δυναμική... κ ο αναισθησιολόγος ήταν ειδικευόμενος αλλά πολύ καλός... στο τέλος ήρθε κ ο επιμελητής γυναικολόγος κ ο ειδικευόμενος...

Ακριβώς έτσι κι εδώ.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#370890 @nomarxis

Αυτό που λες είναι το λογικό. Και το πιο συμφέρον οικονομικά και για ένα σύστημα υγείας και για την τσέπη του ασθενούς. Συμφωνώ.
Εγώ αυτό που σου λέω είναι πως το βλέπουν οι γυναίκες (οι περισσότερες τέλοσπάντων).
Έχω φίλη Γερμανίδα που γέννησε και τα 2 παιδιά της χωρίς να δει ποτέ γιατρό. Η Ελληνίδα και ο Έλληνας δύσκολα θα το δεχτούν αυτό. Θες επειδή είμαστε πιο κακομαθημένοι, θες επειδή είμαστε πιο προνοητικοί, δεν ξέρω.
Αλλά σκέψου ότι και εμείς οι άντρες όταν χρειαστεί να κάνουμε μια εγχείριση, ψάχνουμε από πριν για γιατρό, τον γνωρίζουμε, κουβεντιάζουμε τα της εγχείρισης κτλ. Έτσι νιώθουμε ας πούμε ότι έχουμε κάποιον έλεγχο στην κατάσταση (που μάλλον δεν ισχύει απλά είναι ψυχολογικό) που από μόνη της είναι αγχωτική γιατί εξ'ορισμού είναι εκτός του ελέγχου μας (αφήνουμε την υγεία μας και τη ζωή μας στα χέρια ενός ξένου αδυνατώντας στις περισσότερες των περιπτώσεων να καταλάβουμε καν τι ακριβώς θα μας γίνει).

Όσον αφορά τη δική μας περίπτωση, έκανα έρευνα αγοράς πριν καταλήξουμε σε γυναικολόγο. Την πρώτη την αφήσαμε στην πορεία. Καταλήξαμε σε ένα τύπο που κατά τη γνώμη μου ήταν καταπληκτικός επιστήμονας και έπιανε και πουλιά στον αέρα σαν άνθρωπος. Φυσικά τον ήθελε και η γυναίκα μου αλλιώς δεν κάναμε δουλειά. Επειδή ζω μες τους γιατρούς και τους ξέρω και από την καλή και από την ανάποδη, είχε σημασία για εμένα να βρούμε κάποιον που να ξέρουμε ότι είναι καλός στη δουλειά του. Το ξέρεις φαντάζομαι ότι δεν είναι όλοι οι γιατροί καλοί στη δουλειά τους, έτσι; Εγώ λοιπόν ήθελα κάποιον που να ξέρω ότι στη στραβή, θα ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ει δυνατόν θα την προλάβει κιόλας. Γιατί αν είναι να πάνε όλα κατ'ευχήν, τότε δεν υπάρχει θέμα. Μπορείς να γεννήσεις και στο σπίτι σου μόνος σου.
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
sargus έγραψε:
Το ξέρεις φαντάζομαι ότι δεν είναι όλοι οι γιατροί καλοί στη δουλειά τους, έτσι;

Το ξέρω και είμαι 100% σίγουρος πως υπάρχει και καλύτερος γιατρός από αυτόν που διαλέξατε. ( όπως και μάστορας για το κάρο μας ).

sargus έγραψε: Εγώ λοιπόν ήθελα κάποιον που να ξέρω ότι στη στραβή, θα ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ει δυνατόν θα την προλάβει κιόλας. Γιατί αν είναι να πάνε όλα κατ'ευχήν, τότε δεν υπάρχει θέμα. .

Χτύπα ξύλο....φτου φτου...έξω από εδώ......Αν ( μία στο εκατομμύριο, το απεύχομαι ) συμβεί ή δεν προλάβει τη στραβή?
Δε θα ήταν καλύτερα να γαμ@σταυρίζεις - απειλείς τον εφημερεύοντα παρά τον δικό σου? Ψυχολογικό είναι όλο..
Σίγουρα το να γεννηθεί το παιδί μας δεν είναι το ίδιο με το να αλλάξεις πολλαπλασιαστές στο αμάξι....αλλά όλα να έχουν και τα όρια - εναλλακτικές τους!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#370896 Γενικά στην Ελλάδα η εγκυμοσύνη και αντίστοιχα η έγκυος αντιμετωπίζονται σαν ασθενής. Γιατροί, εξετάσεις, τακτική παρακολούθηση με υπέρηχο κλπ. Σε αυτό έχουμε καταλήξει λόγω τεράστιου αριθμού γιατρών και ανταγωνισμού. Έχουμε ξεχάσει ότι η φυσιολογική εγκυμοσύνη είναι μια φυσική κατάσταση του ανθρώπου και καταλήγει στην γέννηση μέσα από τον τοκετό, μια φυσική διαδικασία που όλα τα άλλα θηλαστικά αντιμετωπίζουν εντελώς αβοήθητα.
Ναι, υπάρχουν κίνδυνοι και για να μειωθούν αυτοί δεν γεννάμε στα χωράφια αλλά πηγαίνουμε σε μέρη με μαίες και αν χρειαστούν έχει και γιατρούς. Και δεν μιλάω για περιπτώσεις με δυσκολίες εκεί σαφώς και απαιτείται αυξημένος έλεγχος.

Πολύ ωραία αυτά στη Γαλλία. Στην Αγγλία υπάρχει μεν παρακολούθηση μειωμένη κατά την φυσιολογική εγκυμοσύνη (σε σχέση με την ελληνική υπερβολή) και πολύ καλή υποστήριξη πριν και μετά (καθημερινό τσεκάρισμα, εκπαίδευση κλπ) αλλά στο θέμα του τοκετού έχω ακούσει κακές ιστορίες. Σπάνε νερά, καλά είσαι, είναι νωρίς ακόμα, πήγαινε σπίτι σου κι έλα σε 12 ώρες. Μπα ακόμα δεν έχεις ανοίξει αρκετά, φύγε και ξαναέλα κλπ.... Πήγαινε έλα με την κοιλιά στο λαιμό και τα νερά σπασμένα... Και μόλις γεννήσεις μετά από 6-12 ώρες καλά είσαι τώρα, φύγε, στο καλό!

Ο γυναικολόγος της καλής μου μόλις είχε σταματήσει να ξεγεννάει (και δεν μπορούσε να της κάνει τη χάρη γιατί ούτε τη δική του μαμή δεν θα ξεγεννούσε την ίδια εποχή). Οπότε ναι μεν αναγκαστικά δέχτηκε άλλο γυναικολόγο αλλά δεν δεχόταν να γεννήσει σε άλλη χώρα.
Γενικά αναπτύσσσεται ιδιαίτερη σχέση γυναίκας-γυναικολόγου (όχι απαραίτητα υγιής).

Εκτός από τους καλά πιασμένους και εξασφαλισμένους και οι γιατροί το έχουν δίπορτο, ένα πιο ακριβό και άλλο πιο οικονομικό μαιευτήριο για να μην χάσουν κανέναν. Φυσικά προτιμάνε το πιο ακριβό αλλά προσφέρουν επιλογή.
Επίσης έχουν και κάποιον κολλητό να αναλάβει την γυναίκα αν τυχόν λείπουν. Αλληλοκάλυψη για να μπορέσουν να πάνε και διακοπές με την οικογένειά τους. Βέβαια κι εκεί πάνε με 2 αυτοκίνητα για να μπορούν να φύγουν άμεσα. Και με μπαμπά γυναικολόγο αυτό το έχω ζήσει σαν παιδάκι. Και τότε κινητά δεν υπήρχαν αλλά σε ταβέρνα πηγαίναμε και έδινε τον αριθμό στη γραμματέα/μαμή για να τον φωνάξει αν χρειαστεί.

Στο Ιασώ έτυχε να μας καλύπτει καλή ασφάλεια (για μέχρι κάποιο ποσό) οπότε πήγαμε πρώτη θέση. Κοιμόμουνα μέσα, σε άνετο καναπεδάκι, μου έδιναν και σεντόνια, το φαγητό της καλής μου έφτανε και περίσσευε και για μένα μια χαρά. Και όσα περισσέψανε από το ποσό της ασφάλειας το έδωσα στο γυναικολόγο που ήταν φίλος και δεν θα έπαιρνε λεφτά από μένα. Γενικά ευχαριστημένος από το θάλαμο και όλες του ορόφου. Και δεν πλήρωσα τίποτα, ούτε φιλοδωρήματα, τίποτα, και δεν αισθάνθηκα ότι χρειαζόταν, ότι δεν με προσέχουν μέχρι να δώσω. Μόνη εξαίρεση οι δύο, ναι ΔΥΟ, μαίες που θα έβγαζαν το μωρό να το δείξουν στους συγγενείς. Αρνήθηκαν να μου το δώσουν εμένα, πολιτική του μαγαζιού κλπ για να πάρουν φιλοδώρημα. Για κακή τους τύχη όμως μόνο ο πεθερός μου ήταν εκεί που κάτι τους έδωσε αλλά κανένας άλλος (έτυχε ξαφνικά οπότε οι δικοί μου λείπανε και το θέμα τοκετού δεν το θεωρώ κοινωνικό συμβάν αλλά αυστηρά οικογενειακό οπότε δεν το ήξερε κανένας άλλος).
Έχουν εντατική και μάλιστα μεγάλη που πως και τι προσπαθούν να στείλουν νεογνά να την γεμίσουν. Κυρίως κυνηγάνε τα λίγο πρόωρα που δεν θέλουν τίποτα σοβαρό και βγάζουν εύκολα λεφτά. Τα έξοδα όμως μονάδας είναι πολύ μεγάλα οπότε αν είναι για κάτι σοβαρό, για πάνω από λίγες μέρες, δεν μπορείς να τα πληρώσεις οπότε θα πρέπει να μεταφερθεί. Επίσης θα πρέπει να μεταφερθεί αν χρειάζεται ειδική θεραπεία/χειρουργείο που δεν προσφέρεται μέσα σε ένα μαιευτήριο. Και αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα αυτών των πολύ καλών ιδιωτικών μαιευτηρίων, δεν είναι γενικό νοσοκομείο. :whistlink:

Για τα ποσοστά καισαρικών στην Ελλάδα ας μην αρχίσουμε... το έχουν ξεφτιλίσει. Και μερικοί το πουλάνε και σαν καλό, με παπαριές και "εργασίες" που λένε ότι τα παιδιά με καισαρική είναι πιο έξυπνα και άλλα τέτοια τραγικά. :rant:

Και ναι μπορεί όλοι οι γιατροί να έχουν βγάλει πανεπιστήμιο (κάπου, κάπως) και να διαθέτουν πτυχίο και να έχουν και ειδικότητα (κάπου, κάπως) αλλά υπάρχει μεγάλο εύρος σε εμπειρία, ικανότητες και δυνατοτήτες. Και ειδικά για τους γυναικολόγους δεν είναι και τελείως άδικη η εκτίμηση που ΔΕΝ χαίρουν από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
sknipper έγραψε:Και ειδικά για τους γυναικολόγους δεν είναι και τελείως άδικη η εκτίμηση που ΔΕΝ χαίρουν από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.... :lipsealed:

Καθόλου όμως.

Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται.

Από την άλλη, οι κουμπάροι μου έπρεπε να φτάσουν στις 3 αποβολές για να τους ψάξουν οι γιατροί και να να πάψουν να είναι καθησυχαστικοί...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:
markvag έγραψε:@ast: με πιάνει κατάθλιψη το τι έχουν οι πολιτισμένες χώρες και τι εμείς στην μπανανία... :sorry:

Αυτές όμως δεν έχουν τόσο ήλιο να καίει στη μάπα, ούτε κρύο καφέ ξέρουν να φτιάχνουν, ούτε φιλότιμο έχουν οι γύρω σου, ούτε, ούτε, ούτε.

< >

Ναι, μωρέ, τι κσέρουν οι κσένιδι;;; :rant: :rant:

kyr80 έγραψε:Την παρακολούθηση και την προσοχή, που δίνουν οι ιδιώτες γιατροί γυναικολόγοι-μαιευτήρες στην Ελλάδα, δεν την έχω δει αλλού. Φίλη που μένει μόνιμα στην Αγγλία δεν πήρε μαγνήσιο. Έκανε 2 υπέρηχους σε όλη την εγκυμοσύνη.

Πέρασε ποτέ από το μυαλό σου ότι όλα αυτά μάλλον δεν χρειάζονται;;; :iconcool: :whistlink: Μία σωστή διατροφή είναι υπερ-αρκετή! :s_yes

Να μην μιλήσω για τα utrogestan που τα δίνουν σαν καραμέλες και αν διαβάσεις τι λέει ο κατασκευαστής τους θα σου πέσουν τα μαλλιά... :rant: :rant: Και να μην συζητήσουμε το (πάρα πολύ) πονεμένο θέμα των καισαρικών, που σε όλες τις χώρες τις θεωρούν last resort και εδώ first... :rant: :rant:

Γιατί άραγε αυτές οι χώρες "που δεν προσέχουν τόσο πολύ" έχουν τα ίδια ή καλύτερα ποσοστά σε ότι αφορά υγεία νεογνών και μανάδων;;; :iconcool:

gianik έγραψε:Εγω προσωπικα για τον δικο μου ανθρωπο που θα γεννησει το δικο μου παιδι δεν θα σκεφτομουν καν να τον αφησω στα χερια ενος γιατρου που ουτε καν τον ξερω..

Θα πήγαινες να σου κάνει ένα οποιοδήποτε άλλο χειρουργείο ένας που δεν τον ξέρεις;;; :iconcool: :) :whistlink: (και προφανώς η γέννα δεν είναι καν χειρουργείο, μία φυσιολογική διαδικασία είναι). Προσωπικά πάντως μια χαρά αισθάνθηκα όταν μου άνοιξε την κοιλιά για αφαίρεση σκωληκοειδήτιδας ένας άγνωστος που πρώτη φορά τον είδα μία μέρα αφού ξύπνησα από την επέβαση. :s_biggrin Δηλαδή δεν αισθάνθηκα κάτι, το μόνο που ήθελα ήταν να τη βγάλουν μη τυχόν σκάσει και τρέχουμε... :lol:

@kon5: έρχεσαι το απόγευμα για γκαϊφέ να σου δείξω το μέλλον;;; :inlove: :twisted: :twisted:
Άβαταρ μέλους
By gianik
markvag έγραψε:[

gianik έγραψε:Εγω προσωπικα για τον δικο μου ανθρωπο που θα γεννησει το δικο μου παιδι δεν θα σκεφτομουν καν να τον αφησω στα χερια ενος γιατρου που ουτε καν τον ξερω..

Θα πήγαινες να σου κάνει ένα οποιοδήποτε άλλο χειρουργείο ένας που δεν τον ξέρεις;;; :iconcool: :) :whistlink: (και προφανώς η γέννα δεν είναι καν χειρουργείο, μία φυσιολογική διαδικασία είναι). Προσωπικά πάντως μια χαρά αισθάνθηκα όταν μου άνοιξε την κοιλιά για αφαίρεση σκωληκοειδήτιδας ένας άγνωστος που πρώτη φορά τον είδα μία μέρα αφού ξύπνησα από την επέβαση. :s_biggrin Δηλαδή δεν αισθάνθηκα κάτι, το μόνο που ήθελα ήταν να τη βγάλουν μη τυχόν σκάσει και τρέχουμε... :lol:

Μάρκο μου , στην περίπτωση έκτακτου χειρουργείου οπως το δικό σου (φτου μακρυά από εμάς) εννοείτε δεν έχεις και πολλές επιλογές...
Μην ξεχνάτε όμως ότι μιλάμε για γυναικεία ψυχολογία ,σε συνδυασμό με τις ορμόνες τους που παίζουν τραμπάλα... :lol:
:s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb
Άβαταρ μέλους
By markvag
gianik έγραψε:
markvag έγραψε:[

Μάρκο μου , στην περίπτωση έκτακτου χειρουργείου οπως το δικό σου (φτου μακρυά από εμάς) εννοείτε δεν έχεις και πολλές επιλογές...
Μην ξεχνάτε όμως ότι μιλάμε για γυναικεία ψυχολογία ,σε συνδυασμό με τις ορμόνες τους που παίζουν τραμπάλα... :lol:
:s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb :s_bomb

Τα ξέρω πολύ καλά... τα έχω ζήσει δις... :lol: και τα έχω πληρώσει δις... :lol: :lol: απλά δεν τα δικαιολογώ... :rtfm:

Βέβαια, θα μου πεις... σκάσε και πλήρωνε... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
markvag έγραψε:@ast: με πιάνει κατάθλιψη το τι έχουν οι πολιτισμένες χώρες και τι εμείς στην μπανανία... :sorry:

Δεν καταλαβαίνω γιατί το λες αυτό :hmmm:
Λίγο-πολύ την ίδια εμπειρία έχω και γω από το "Ελενα" στην Αθήνα (ΟΚ μείον το χαλαρωτικό μπάνιο συν κόστος €500 για το λουξ δωμάτιο)
Επίτηδες πήγαμε εκεί εξ΄αρχής γιατί αρνηθήκαμε την παγίδα "πάω όπου πάει ο γιατρός μου" και να πληρώσουμε την ίδια ιατρική πράξη διαφορετική τιμή ανάλογα με τη θέση του ξενοδοχείου. Βρήκαμε γυναικολόγο, του εξηγήσαμε, παρακολούθηση σε όλη την εγκυμοσύνη κανονικά κοκ.
Και το να 'χεις το δικό σου γιατρό έχει σημασία αντί όποιον τύχει να εφημερεύει, όπως στην περίπτωση μιας ξαδέλφης στην Αγγλία, που την πετσόκοψαν τη γυναίκα :protest: έκανε 6 μήνες να ξανακάνει σεξ.