Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#364420 Καλά, λογικό προφανώς, αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν θα τις πληρώσεις, ή έχεις μεταφέρει πλήρως την επιχείρησή σου αλλού και είσαι κι εσύ στην δική μου περίπτωση.
Προσπαθώ να βγάλω άκρη και δεν...
:help:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#364425 Η δική μου περίπτωση δεν είναι απλή. Θέλει χρόνο δυστυχώς η μετάβαση και το καλοκαίρι θα το φάω σαν Έλληνας κάτοικος
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
kyr80 έγραψε:Οι εισφορές μου πενταπλασιάστηκαν.....

Θα τα πούμε από καμιά Βουλγαρία ή Κύπρο

^
Όταν μαζευτούν x περιπτώσεις σαν του kyr και την κάνουν για όξω, το νουμεράκι (έσοδα από εισφορές) το οποίο έχει πουλήσει στους κατοχικούς το κολλητάρι ο Ευκλείδης με αίμα, σπέρμα και ιδρώτα για να γίνει δεκτό δεν θα ισχύει και θα προκύψει νέα τρούπα στο ταμείο.

Νέα τρούπα στο ταμείο --> νέα χαράτσια.

Εναλλακτικά θα μπορούσαν να μειωθούν από αλλού ποσά και κανένας kyr να μην μπει σε καμία διαδικασία φυγής σε καμία Βουλγαρία.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By famas
#364435 Μετά προφανώς ο kyr(τυχαίο παράδειγμα) θα ασφαλίζει τους υπάλληλους του στο Βουλγάρικο ΙΚΑ, καταβάλλοντας σαφώς λιγότερες εισφορές ή δεν γίνεται αυτό;
Άβαταρ μέλους
By pro
#364436 Μιλούσα με 2 ΕΕ το ΣΚ. Και οι δυο πάνε πολύ καλά. Ο ένας που δεν μπορεί να φοροδιαφύγει, έβριζε και καταριόταν γιατί πλεον πληρώνει ταμείο πάνω από 1200 το μήνα. Ο άλλος που κόβει μια απόδειξη στο τόσο, μου έλεγε ότι μειώθηκαν οι εισφορές στο μισό, και πληρώνει πλέον λιγότερα από ένα μισθωτό που βγάζει το 1/6 του εισοδήματος του. :superman:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
famas έγραψε:Μετά προφανώς ο kyr(τυχαίο παράδειγμα) θα ασφαλίζει τους υπάλληλους του στο Βουλγάρικο ΙΚΑ, καταβάλλοντας σαφώς λιγότερες εισφορές ή δεν γίνεται αυτό;

μπααα

εδώ στην ελλάδα είτε θα έχει την επιχείρησή του ως υποκατάστημα ξένης (αλλά η μισθοδοσία ελλ) ή θα ανοίξει μια ξένη μουφοεταιρεία και θα στέλνει όλα τα κέρδη εκεί να φορολογούνται εκεί και φυσικά ο εφκα θα του βγαίνει μικρός

αν τον νοιάζει μόνο ο εφκα ίσως να την κάνει καμιά ΙΚΕ ξερωγώ και να πληρώνει εισφορές με βάση τη διαχειριστική αμοιβή (που θα είναι ξεφτίλα) , αλλά αν θέλει να γλιτώνει και εφορία τότε μιλάμε για εταιρεία έξω

αυτά έχουν βέβαια κόστος σε δικηγόρους/λογιστές και τους ειδικούς έξω τύπους που σου ανοίγουν και διατηρούν την εταιρεία σου, οπότε η λύση δεν συνηθίζεται για μικρούς τζίρους, αλλά αν μιλάμε για κάποιες 100αδες χιλιάρικα και πάνω το κάνουν κάμποσοι.. παρά αυτά τα κόστη το κέρδος από τη φοροαποφυγή είναι πολλαπλάσιο

οι πιο μικροί το μπούλο, στο ζουμί τους

δε θα πας για 10-20-30 χιλιάρικα κέρδος να ακουμπάς χιλιάρικα σε δικηγόρους που για να σου βγάλουν μια φωτοτυπία ζητάνε 100αρικα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#364486 Λοιπόν, έστω τα εξής παραδείγματα, για ΙΔΙΟ εισόδημα:
-ΕΕ που έχει κλείσει βιβλία 31/12/2016 και δεν έχει βρει δουλειά μέσα στο 2017.
-ΕΕ που έχει κλείσει βιβλία 31/12/2016 και έχει βρει δουλειά ως μισθωτός από 1/1/2017.

Σύμφωνα με το νόμο, ο πρώτος θα πληρώσει σύμφωνα με τα 2016 εισοδήματα.
Ο δεύτερος, θα πληρώσει ο εργοδότης του σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2017.

Ο νόμος λέει, πως ο ΕΕ θα πληρώνει σύμφωνα με το προηγούμενο έτος πάντα.
Άρα, σύμφωνα με το νόμο, αυτοί οι δύο, θα πληρώνουν διαφορετικές εισφορές για το ίδιο έτος! :dizzy: :s_hang
Το πιο γαμάτο; Ο ένας θα είναι και άνεργος! :help:

Πείτε μου πως δεν είναι αλήθεια το παραπάνω! :ninja:

Και αν είναι αλήθεια, θα έπρεπε εύκολα το παραπάνω να καταπέσει στα δικαστήρια... :vava:

Λέω κάτι παράλογο ρε παιδιά; :s_no
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#364488 Τοσα χρονια που ο ανεργος μηχανικος πληρωνε εισφορες ασχοληθηκε κανενα δικαστηριο;

Ασε μας κουκλιτσα μου, πληρωνε τωρα που τα εχεις, το κρατος εχει χρεωκοπησει δεν μπορει να γινει αλλιως :shifty:
Άβαταρ μέλους
By cosneo
famas έγραψε:Μετά προφανώς ο kyr(τυχαίο παράδειγμα) θα ασφαλίζει τους υπάλληλους του στο Βουλγάρικο ΙΚΑ, καταβάλλοντας σαφώς λιγότερες εισφορές ή δεν γίνεται αυτό;

Βασικά όχι. Ελληνικές εισφορές θα πληρώνει.
Με την Κύπρο υπήρχε και νομίζω υπάρχει ακόμα μια διακριτική συμφωνία για μια ιδιαίτερη μόνο περίπτωση αλλοδαπών εργαζόμενων στην Ελλάδα με εισφορές στο κυπριακό ΙΚΑ.
Η Βουλγαρία είναι άλλη ιδιαίτερη περίπτωση.

Anonymous Founder έγραψε:Λοιπόν, έστω τα εξής παραδείγματα, για ΙΔΙΟ εισόδημα:

Γιατί μου φαίνεται ότι αυτός πληρώνει (πλήρωσε ήδη) εισφορές ΟΑΕΕ του 12ου και πλέον από 1/1/17 είναι στον ΟΑΕΔ και θα επιδοτειτε ως ανεργος για κάποιους μήνες και θα ασφαλιζεται ως ανεργος?!
Κάτι λάθος κατάλαβα εγώ ή κάτι άλλο εννοείς?
Τελευταία επεξεργασία από cosneo και 13 Φεβ 2017, 19:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By vasilis
Anonymous Founder έγραψε:Λοιπόν, έστω τα εξής παραδείγματα, για ΙΔΙΟ εισόδημα:
-ΕΕ που έχει κλείσει βιβλία 31/12/2016 και έχει βρει δουλειά ως μισθωτός από 1/1/2017.

if EE=μηχανικός then πληρώνεις έτσι και αλλιώς ασφάλεια και προς το παρών πάμε όπως το λες.
if EE=non μηχανικός then α)δεν πληρώνει καθόλου ασφαλιστικές εισφορές γιατί αυτές αναφέρονται στο 2017 όπου έχει κάνει διακοπή εργασιών, β)πληρώνει με βάση το εισόδημα του 2016 και κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει όπως αναφέρει η εγκύκλιος για τα μπλοκάκια όπου χωρίζει το ποσοστό σε ΕΕ και εργοδότη.

Βασικά οι απορίες σου παίζουν πολύ στα "στέκια" των μηχανικών και όλοι αναμένουν διευκρινίσεις :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kyr80 έγραψε:Θα τα πούμε από καμιά Βουλγαρία ή Κύπρο

Επειδή γνωρίζω το αντικείμενό σου, δεν βλέπω τρόπο να μπορείς να το κάνεις αυτό. Εκτός αν όντως μετακομίσεις στην Βουλγαρία/Κύπρο και ανοίξεις εκεί την ίδια δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#364518 Δεν μπορώ να μεταφέρω έδρα και να γίνω μόνιμος κάτοικος Βουλγαρίας ή Κύπρου;; sais who;
Ανοίγω μια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, και ένα μαγαζί εστίασης και το δηλώνω έδρα. Και έλα να πάρεις ΕΦΚΑ.
Δεν ήξερα να μείνω Ελλάδα, να πληρώνω όλα τα σπασμένα και να με λένε και κλέφτη. Την Παρασκευή πρωί πήγα στο τοπικό δημοτικό κατάστημα. Οι μισοί ήταν στη λαϊκή.... Και είμαι εγώ κλέφτης...