Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
markvag έγραψε:
:vava: no comment...

Με τάπωσες. Πάω να κρυφτώ στο λαγουμι μου.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#361914 Σ εναν διαλογο γιατι πρεπει να ταπωσει καποιος τον αλλον;

Παρ ολ αυτα δεν ειναι καποιου ειδους ρισκο να φας τα ματια σου στα διαβασματα για 10 χρονια και μετα να εχει αλλαξει το συμπαν γυρω σου;
Δεν ειναι ρισκο να εχεις φαει ολα τα χρονια σου στα βιβλια ενω θα μπορουσες να εχεις επενδυσει τα χρηματα καπου αλλου και να εχεις καλυτερη ζωη;

Ρισκο δεν σημαινει οτι χανεις μονο χρημα. Το ρισκο της καθε επιλογης σημαινει οτι εχεις χασει χρονο, εχεις χασει στιγμες, εχεις κουραστει να αποκτησεις καποια εφοδια τα οποια πιθανως να σε ακολουθουν σε ολη σου τη ζωη αλλα μπορει και να σε αφησουν γιατι η εποχη μας ξεπερναει πολυ ευκολα πλεον.

Αλλα αν μπαινουμε σε διαδικασια με ταπωσες σε ταπωσα σιγουρα δεν θα γινει διαλογος. Στο τοπικ τωρα 25 σελιδες ο καθενας προσπαθει να πιεισει τον αλλον οτι αυτος ειναι γαματος (αλλος με σκουπα dyson, αλλος θεωρωντας ξεφτιλα το να χαλασεις 50000 euros για να κανεις σπουδες)

Δυστυχως αλλο ενα θεμα που ο καθενας προσπαθει να επιβεβαιωσει την σπουδαιοτητα του και δεν βλεπουμε σφαιρικα τις δυσκολιες/οφελη καθε επιλογης.
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 07 Φεβ 2017, 13:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#361916 Kyr συγκρίνεις μούσμουλα με πακοτίνια.
Το ρίσκο είναι σχετικό για τον καθένα.
Ρίσκο για τον μπακάλη είναι αν θα βάλει στο μαγαζί φέτα Αμφιλοχίας ή Γαστούνης, ρίσκο για τον γιατρό είναι αν θα πάρει ειδικότητα καρδιοχειρουργού ή πλαστικού, ρίσκο είναι και για το κομματόσκυλο ενός κόμματος αν θα δεχτεί θέση σε ΔΕΚΟ ή αν θα πολιτευτεί για δημαρχιλίκι (true story --> εκεί να δείτε δραματικές αποφάσεις :( ).

Όλοι βλέπουν το ρίσκο τους ως απόφαση ζωής και δεν μπορούν να καταλάβουν 100% το ρίσκο του άλλου.

Αντίστοιχα σχετική είναι η επιτυχία/αποτυχία κλπ.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ με το μεγαλύτερο μέρος των ποστιδίων σου.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#361917 Όλα ρισκο είναι αλλα είναι λιγοτερο ρισκο να δωσεις 50κ σε σπουδες παρα 50κ και δανειο για να ανοίξεις μαγαζι ή να κανεις μια επενδυση. Και οι δυο όμως ρισκαρουν σε σχεση με καποιον που κραταει τα 50κ στην τραπεζα μενει Ελλαδα και ψαχνει μια δουλεια ειτε στο δημοσιο ειτε στον ιδιωτικο τομεα και περναει χαλαρα την ζωη του.
Άβαταρ μέλους
By markvag
kyr80 έγραψε:Με τάπωσες. Πάω να κρυφτώ στο λαγουμι μου.

Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου! :roll: Πολύ εύκολα αρπάζεσαι, χωρίς λόγο... κουβέντα είπαμε να κάνουμε, όχι να το γυρίσουμε σε

kyr80 έγραψε:Αν και μετά από αυτό, δεν βλέπεις τη διαφορά, με κάνεις να αναρωτιέμαι... Σίγουρα τελείωσες οικονομικό;;

:) Το no comment ήταν για να δείξει ότι το σχόλιο μ' ενόχλησε, αν πιστεύεις ότι πρέπει να σε ταπώσω, να προσπαθήσω... :lol: :lol:

kyr80 έγραψε:Τέσπα... Καλή καρδιά

Ακριβώς... καλή καρδιά... :s_yes

Εικόνα

:s_smile
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
GTS έγραψε:Όλα ρισκο είναι αλλα είναι λιγοτερο ρισκο να δωσεις 50κ σε σπουδες παρα 50κ και δανειο για να ανοίξεις μαγαζι ή να κανεις μια επενδυση. Και οι δυο όμως ρισκαρουν σε σχεση με καποιον που κραταει τα 50κ στην τραπεζα μενει Ελλαδα και ψαχνει μια δουλεια ειτε στο δημοσιο ειτε στον ιδιωτικο τομεα και περναει χαλαρα την ζωη του.

και μπορεί να είναι ακόμα πιο χαλαρά αν πάει έξω που παίζουν λεφτά πάρει έναν σχετικά αξιοπρεπή μισθό και συνεχίσει εκεί τη ζωή του από το να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την εδώ παράνοια

γιατί το βρίσκεις μια δουλειά εδώ είναι το ένα πρόβλημα, μετά υπάρχει και το πρόβλημα του πόσο "χαλαρά" περνάς σε συνάρτηση με το κόστος ζωής που έχουμε πλέον
Άβαταρ μέλους
By gianik
#361928 Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας, όσοι έχετε φυσικά.Οι μέλλοντες μπαμπάδες επίσης , οργανώσετε έτσι τον χρόνο σας ,αφιερώνοντας οπωσδήποτε ένα μεγάλο μέρος αυτού στα παιδιά σας...
Και αυτό ,επιλογή ζωής είναι γι να είμαστε κ ον τοπικ.
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την μετράμε σε pounds/year ή οτιδήποτε άλλο...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#361930 @Kyr
εχεις αγορασει κανενα απο αυτα τα 'πτυχια' ;
Τα λεφτα που θα δωσεις ειναι το λιγοτερο, εμπεριεχονται χρονια προσπαθειας, αγχους με τελειως αβεβαιη επιστροφη οχι μονο για τα τρεχοντα χρονια, αλλα ισως και ποτε.

Για τα υπολοιπα δε σχολιαζω αλλα αποψεις τους στυλ αγορασα 3 κιλα βιβλια για τα ραφια μου (ή ισοδυναμης αγνοιας του στυλ αγορασε κει δα ενα πτυχιο των 50Κ) στη δικη μου ζυγαρια εχουνε μεγαλη διαφορα απο το αν αγορασε καποιος makbook, αυτοκινητο η οτι αλλο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
QsisVTS έγραψε:
GTS έγραψε:Όλα ρισκο είναι αλλα είναι λιγοτερο ρισκο να δωσεις 50κ σε σπουδες παρα 50κ και δανειο για να ανοίξεις μαγαζι ή να κανεις μια επενδυση. Και οι δυο όμως ρισκαρουν σε σχεση με καποιον που κραταει τα 50κ στην τραπεζα μενει Ελλαδα και ψαχνει μια δουλεια ειτε στο δημοσιο ειτε στον ιδιωτικο τομεα και περναει χαλαρα την ζωη του.

και μπορεί να είναι ακόμα πιο χαλαρά αν πάει έξω που παίζουν λεφτά πάρει έναν σχετικά αξιοπρεπή μισθό και συνεχίσει εκεί τη ζωή του από το να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την εδώ παράνοια

γιατί το βρίσκεις μια δουλειά εδώ είναι το ένα πρόβλημα, μετά υπάρχει και το πρόβλημα του πόσο "χαλαρά" περνάς σε συνάρτηση με το κόστος ζωής που έχουμε πλέον

Δεν παιζει χαλαροτητα στον βορρα εκτος και πας σε καποιο δημοσιο/πανεπιστημιο στο πουθενα με -20 θερμοκρασια και βαρυ χειμωνες. Σε οσες χωρες πανε καλα οικονομικα το κοστος ζωης είναι μεγαλυτερο από αυτό στην Ελλαδα και κανενας δεν θα σε πληρωνει για να καθεσαι. Επισης το οτι θα εισαι ξενος απο μονο του δεν θα σε αφηνει να χαλαρώσεις. Είναι δυσκολο να το καταλάβεις αν δεν εχεις βγει ποτε από την χωρα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
markvag έγραψε:
kyr80 έγραψε:Αν και μετά από αυτό, δεν βλέπεις τη διαφορά, με κάνεις να αναρωτιέμαι... Σίγουρα τελείωσες οικονομικό;;

:) Το no comment ήταν για να δείξει ότι το σχόλιο μ' ενόχλησε, αν πιστεύεις ότι πρέπει να σε ταπώσω, να προσπαθήσω... :lol: :lol:

Δεν είχα πρόθεση να ενοχλήσω, και δεν το κατάλαβα. Συγνώμη :sorry:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
KiloMeater έγραψε:@Kyr
εχεις αγορασει κανενα απο αυτα τα 'πτυχια' ;
Τα λεφτα που θα δωσεις ειναι το λιγοτερο, εμπεριεχονται χρονια προσπαθειας, αγχους με τελειως αβεβαιη επιστροφη οχι μονο για τα τρεχοντα χρονια, αλλα ισως και ποτε.

Για τα υπολοιπα δε σχολιαζω αλλα αποψεις τους στυλ αγορασα 3 κιλα βιβλια για τα ραφια μου (ή ισοδυναμης αγνοιας του στυλ αγορασε κει δα ενα πτυχιο των 50Κ) στη δικη μου ζυγαρια εχουνε μεγαλη διαφορα απο το αν αγορασε καποιος makbook, αυτοκινητο η οτι αλλο.

Ναι έχω αγοράσει πτυχίο. Και μάλιστα όχι για τον εαυτό μου. Πλήρωσα δίδακτρα, πλήρωσα να μένει μόνη της, πλήρωσα λούσα, γενικά πλήρωσα πολλά για να πάρει το πτυχίο. Μετά πλήρωσα επίπλωση, πλήρωσα αυτοκίνητο και πολλά άλλα.
Τώρα μπορώ να έχω γνώμη;
bibendum έγραψε:Σ εναν διαλογο γιατι πρεπει να ταπωσει καποιος τον αλλον;

Παρ ολ αυτα δεν ειναι καποιου ειδους ρισκο να φας τα ματια σου στα διαβασματα για 10 χρονια και μετα να εχει αλλαξει το συμπαν γυρω σου;
Δεν ειναι ρισκο να εχεις φαει ολα τα χρονια σου στα βιβλια ενω θα μπορουσες να εχεις επενδυσει τα χρηματα καπου αλλου και να εχεις καλυτερη ζωη;

Ρισκο δεν σημαινει οτι χανεις μονο χρημα. Το ρισκο της καθε επιλογης σημαινει οτι εχεις χασει χρονο, εχεις χασει στιγμες, εχεις κουραστει να αποκτησεις καποια εφοδια τα οποια πιθανως να σε ακολουθουν σε ολη σου τη ζωη αλλα μπορει και να σε αφησουν γιατι η εποχη μας ξεπερναει πολυ ευκολα πλεον.

Αλλα αν μπαινουμε σε διαδικασια με ταπωσες σε ταπωσα σιγουρα δεν θα γινει διαλογος. Στο τοπικ τωρα 25 σελιδες ο καθενας προσπαθει να πιεισει τον αλλον οτι αυτος ειναι γαματος (αλλος με σκουπα dyson, αλλος θεωρωντας ξεφτιλα το να χαλασεις 50000 euros για να κανεις σπουδες)

Δυστυχως αλλο ενα θεμα που ο καθενας προσπαθει να επιβεβαιωσει την σπουδαιοτητα του και δεν βλεπουμε σφαιρικα τις δυσκολιες/οφελη καθε επιλογης.

ΔΕΝ είναι το ίδιο ρίσκο και το λέμε εδώ και πόσες μέρες. Πρώτον με τα χρήματα που κοστίζει ένα μεταπτυχιακό, αγοράζεις βαριά καντίνα. Πόσο καλύτερη ζωή θα κάνεις με μια καντίνα, από ότι με ένα μεταπτυχιακό;
Επίσης γιατί θεωρείται ότι το χρόνο τους χάνουν ΜΟΝΟ όσοι σπουδάζουν; Δηλαδή οι υπόλοιποι δεν χάνουν το χρόνο τους σε μια επένδυση; Δεν ξενυχτάνε;
Ρε γμτ κινέζικα γράφω;;
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#361936 Λάθος από πάνω. Κ μεταπτυχιακά σε κάποιο βαθμό τα αγοράζεις, κ στην αγορά έχουν διαφορετικό ειδικό βάρος. Το ρίσκο για εμένα δεν έχει να κάνει τόσο με την καθαρά οικονομική του αξιολόγηση κ ερμηνεία. Μπορεί να είναι κατι αμτισυμβατικό σε σχέση με τις δεδομένες επιλογές σου. Έχω φίλο που σπούδασε κ αποφάσισε να δουλέψει το κομμωτήριο του μπαμπά.. Ο μπαμπάς του Θα έκανε τα πάντα Να τον στηρίξει για δουλειά πάνω στις σπουδές του. Για κάποιον άλλον η απόφαση μπορεί να ήταν μονόδρομος δουλειά στο αντικείμενο που σπούδασα. Και οι δύο παίρνουν ρίσκα από την πλευρά τους...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By sargus
#361938 Συμφωνώ μέχρι κεραίας με τον kyr80 αλλά να δώσω το προσωπικό μου παράδειγμα το οποίο νομίζω ότι είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται ο markvag και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση μου.
Τέλειωσα τη σχολή μου ψιλορέμπελος με μέτριο βαθμό και λίγο καθυστερημένος. Στα τελειώματα βρήκα μια καθηγήτρια στη σχολή μου με την οποία ταίριαξα και βασικά ταίριαξα με το αντικείμενό της. Οπότε έκανα πτυχιακή σε αυτήν την καθηγήτρια και μάλιστα πολύ πετυχημένη πτυχιακή και όλοι με εκθείαζαν "μα πως εσύ που ήσουν μέτριος φοιτητής έκανες τόσο καλή πτυχιακή, έβγαλες τόση ενέργεια κτλ." Δούλεψα πολύ, πάρα πολύ και έβγαλα και δημοσιεύσεις. Η λογική συνέχεια μετά -όπως με παρότρυναν και όλοι- ήταν να συνεχίσω το θέμα σε master. Και έτσι έκανα. Έβγαλα τον κορυφαίο βαθμό στην ιστορία του μεταπτυχιακού και νομίζω έκανα και ρεκορ δημοσιεύσεων από τη μεταπτυχιακή μου διατριβή. Έπαιρνα ότι αριστείο και υποτροφία ήταν διαθέσιμο στην πορεία. Το πράγμα ήταν πλέον ξεκάθαρο. Η πορεία μου ήταν λοκαρισμένη (και στρωμένη με ροδοπέταλα) για ακαδημαικός/ερευνητής. Φυσικά το κόστος σε προσωπικό χρόνο τεράστιο. Από εκεί που ήμουν πολύ κοινωνικός και ζούσα τη ζωή, έφτασα να είμαι σα μοναχός. Ζούσα μες το πανεπιστήμιο ενώ στην κυριολεξία έλειπα από αυτό μόνο για ύπνο. Τίποτα άλλο. Όταν τέλειωσα το master, τα έβαλα κάτω και σκέφτηκα ότι αφού με πάει καλά το πράγμα, να συνεχίσω σε διδακτορικό. Ναι μεν είναι πολύ απαιτητικό, αλλά ας το πάω και όταν δεν αντέχω άλλο το σταματάω. Άλλωστε όλα έδειχναν πρίμα: Στην ελληνική επικράτεια, άνοιγαν πανεπιστιμιακές/ερενητικές θέσεις στο αντικείμενο μου κάθε 6-12 μήνες. Με το που τέλειωνα το διδακτορικό, θα έπαιρνα την πρώτη διαθέσιμη θέση και θα έφτιαχνα τη ζωή μου. Να πω ότι σε όλη την πορεία από το πτυχίο μου και έπειτα, δούλευα (πάνω στο αντικείμενό μου σε προγράμματα ελληνικά και ευρωπαικά) και είχα και ένσημα όλα αυτά τα χρόνια. Τελείωσα ένα πολύ καλό διδακτορικό το 2009 και έφυγα φαντάρος. Από το 2010 που απολύθηκα και είμαι έτοιμος να ξεκινήσω την καριέρα μου μέχρι και σήμερα, ΔΕΝ έχει προκηρυχθεί ούτε 1 θέση!!! Οπότε αυτό που προσπαθώ να κάνω εδώ και 7 χρόνια (αφού δε θέλω να πάω εξωτερικό) είναι να συντηρήσω τον εαυτό μου και το βιογραφικό μου (αυτό είναι πιο δύσκολο) με δουλειές του ποδαριού (ερευνητικές) μήπως και κάποια στιγμή ανοίξουν κάποιες θέσεις (αφού λόγω της φύσης του επαγγέλματος είμαστε εξαρτημένοι από το κράτος) και μπορέσω με το συνεχώς πλέον μειούμενο βιογραφικό μου να διεκδικήσω κάποια. Ειδάλλως, όλη αυτή η πορεία τόσα χρόνια, πάει στον κάλαθο των αχρήστων. Και πρέπει να βρω κάτι άλλο τελείως καινούργιο και ξένο να κάνω στα σαράντα μου.
Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο εννοεί ο markvag όταν αναφέρεται σε ρίσκο επένδυσης στις σπουδές.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kyr80 έγραψε:Ναι έχω αγοράσει πτυχίο. Και μάλιστα όχι για τον εαυτό μου. Πλήρωσα δίδακτρα, πλήρωσα να μένει μόνη της, πλήρωσα λούσα, γενικά πλήρωσα πολλά για να πάρει το πτυχίο. Μετά πλήρωσα επίπλωση, πλήρωσα αυτοκίνητο και πολλά άλλα.

Αν η ίδια δεν διάβαζε όμως δεν θα έπαιρνε το χαρτί. Αυτό σου λένε οι άλλοι. Δεν αγοράζεις το πτυχίο, πληρώνεις τα έξοδα (καθηγητές, βιβλία, διαμονή, διαβίωση κλπ - τα αυτοκίνητα και τα λούσα είναι δικό σου θέμα).