Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
italakias έγραψε:
g8777 έγραψε:Οτσο πότε σπέρνεις;

Ελα παραδεξου το,καθε φορα που διαβαζεις ποστ του Otso,ερχεσαι σε οργασμο.

Γιατί παρουσιάζεις τον οργασμό σαν κάτι ντροπιαστικό; Είσαι ενοχικός; Δεν πρέπει.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#337962 Αγαπητέ kovathe το business plan σου για οποιαδήποτε αποχώρηση μπάζει (ή μάλλον δεν υπάρχει). Στη θέση σου την έξοδο θα την έβλεπα - με τα δικά σου δεδομένα - μόνο για Ελλάδα και αν υπήρχε άλλη έτοιμη δουλειά, ή κάποια ιδέα για νέα επιχείρηση με κάποια καινοτομία ή statrup, με συνεργάτες για το τρεξετε και να αλλάξεις αντικείμενο και περιβάλλον (που δεν είναι κακό). Άσχετα από την δουλειά σου, η Εθνική έχει προνόμια που δεν τα βρίσκεις στην αγορά σήμερα (έξτρα άδειες για διάφορους λόγους, κατασκηνώσεις για τα παιδιά, επιδόματα κλπ), οπότε πρέπει να είσαι απογοητευμένος στο χείλος του γκρέμου για αποχώρηση, για να πεις "δεν μπορώ άλλο"
Μείνε όπως είσαι και προσπάθησε να αλλάξεις τμήμα, σε κάτι πιο ενδιαφέρον και στην επόμενη εθελουσία (που θα ξαναγίνει) το ξαναβλέπεις.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#337964 Ο kyr80 το ειπε λιγο αυστηρα αυτο που ειπε αλλα εχει μεγαλη σχεση με την πραγματικοτητα.

Kovathe αν δεν εχεις δουλεψει αλλου, αν δεν εχεις ιδιαιτερες παραστασεις μπορει να φυγεις απο την τραπεζα ανακουφισμενος και εναν χρονο μετα να λες ποσο μαλακας ησουν.

Σκεψου μονο σε ποσες εταιρειες στην Ελλαδα θα μπορουσες να παρεις αδεια τοκετου και να σε περιμενουν με ανοιχτες αγκαλιες. Με το θηλαστρο θα σε περιμενανε.

Μονο αυτο που ειπε ο mirage θα ηταν η σωστη λυση. Να ειχες ψαχτει, να ειχες ετοιμη λυση, να την ειχες ζυγισει και να εκανες το επομενο βημα αμεσα και με σιγουρια.

Εξαλλου οπως εχει δειξει το παρελθον, η τραπεζα σιγουρα θα βγαλει τετοια προγραμματακια και στο μελλον (ισως με χειροτερους ορους) οποτε αν οντως θελεις να την κανεις προετοιμασε απο τωρα το εδαφος.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
kyr80 έγραψε:Δεν είναι κακό, να είσαι βολεμένος στη δουλειά σου. Κακό είναι να μην το καταλαβαίνεις.

Ρε συ κυρ λες να μην το ξέρω?
Σαφως και είμαι βολεμενος και το ξέρω πολύ καλά. Δε ζω αποκομμένος απο τον κοσμο γύρω, έχω φιλους που τρώνε αγγούρι, συγγενείς που ξενιτεύτηκαν κλπ.
Δλδ τι να κάνω να αυτομαστιγωθω?

otso έγραψε: Και τα ονειρα σου ποτε θα δοκιμασεις να τα πραγματοποιησεις ; εκτος αν πιστευεις στην μετα θανατον ζωη.
Ασε που παντα θα λες ειμαι ενας συμβιβασμενος μαλακας μεσα σου , και θα σου μεινει και η απορια πως θα ηταν αν ειχες ακολουθησει τον αλλο δρομο. .

Οτσο αν και τρολαρεις κιόλας, δεν εχεις αδικο. Έτσι το σκέφτομαι και γω.
Το θέμα είναι οτι όλες οι σκέψεις που έχω είναι στη θεωρια και δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, ενα "όνειρο" που λες να κυνηγήσω.
Δεν με εξιταρει κάτι ιδιαίτερα ώστε να τα βροντηξω όλα και να φύγω.

cmarin έγραψε:Αγαπητέ kovathe το business plan σου για οποιαδήποτε αποχώρηση μπάζει (ή μάλλον δεν υπάρχει). Στη θέση σου την έξοδο θα την έβλεπα - με τα δικά σου δεδομένα - μόνο για Ελλάδα και αν υπήρχε άλλη έτοιμη δουλειά, ή κάποια ιδέα για νέα επιχείρηση με κάποια καινοτομία ή statrup, με συνεργάτες για το τρεξετε και να αλλάξεις αντικείμενο και περιβάλλον (που δεν είναι κακό). Άσχετα από την δουλειά σου, η Εθνική έχει προνόμια που δεν τα βρίσκεις στην αγορά σήμερα (έξτρα άδειες για διάφορους λόγους, κατασκηνώσεις για τα παιδιά, επιδόματα κλπ), οπότε πρέπει να είσαι απογοητευμένος στο χείλος του γκρέμου για αποχώρηση, για να πεις "δεν μπορώ άλλο"
Μείνε όπως είσαι και προσπάθησε να αλλάξεις τμήμα, σε κάτι πιο ενδιαφέρον και στην επόμενη εθελουσία (που θα ξαναγίνει) το ξαναβλέπεις.

bibendum έγραψε:Ο kyr80 το ειπε λιγο αυστηρα αυτο που ειπε αλλα εχει μεγαλη σχεση με την πραγματικοτητα.

Kovathe αν δεν εχεις δουλεψει αλλου, αν δεν εχεις ιδιαιτερες παραστασεις μπορει να φυγεις απο την τραπεζα ανακουφισμενος και εναν χρονο μετα να λες ποσο μαλακας ησουν.

Σκεψου μονο σε ποσες εταιρειες στην Ελλαδα θα μπορουσες να παρεις αδεια τοκετου και να σε περιμενουν με ανοιχτες αγκαλιες. Με το θηλαστρο θα σε περιμενανε.

Μονο αυτο που ειπε ο mirage θα ηταν η σωστη λυση. Να ειχες ψαχτει, να ειχες ετοιμη λυση, να την ειχες ζυγισει και να εκανες το επομενο βημα αμεσα και με σιγουρια.

Εξαλλου οπως εχει δειξει το παρελθον, η τραπεζα σιγουρα θα βγαλει τετοια προγραμματακια και στο μελλον (ισως με χειροτερους ορους) οποτε αν οντως θελεις να την κανεις προετοιμασε απο τωρα το εδαφος.

Αυτη είναι η λογική κίνηση και αυτό θα κάνω τελικά.
Μακάρι να είχα σκεφτεί κάτι καινοτόμο όπως λέει ο cmarin για να κυνηγήσω, μήπως έχετε καμιά ιδέα?? :D
Άβαταρ μέλους
By kyr80
kovathe έγραψε:
kyr80 έγραψε:Δεν είναι κακό, να είσαι βολεμένος στη δουλειά σου. Κακό είναι να μην το καταλαβαίνεις.

Σαφως και είμαι βολεμενος και το ξέρω πολύ καλά. Δε ζω αποκομμένος απο τον κοσμο γύρω, έχω φιλους που τρώνε αγγούρι, συγγενείς που ξενιτεύτηκαν κλπ.

Η απόσταση του "ξέρω" από το "ζω την κατάσταση" απέχει αιώνες. Σου έγραψα και για την αδερφή μου...
Σου εύχομαι να έχεις την καλύτερη απόφαση για τη ζωή σου. Η γυναίκα του κολλητού μου, δουλεύει στην Πειραιώς(1 από τις 2 που έγραψα πριν). ΚΑΝΕΝΑ άγχος. Ξέρεις τι θα πει από το πανεπιστήμιο, κατευθείαν σε ένα γραφείο με ωράριο. Να μην ξενυχτάς, γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα; Να έχεις δάνειο κάποιες χιλιάδες ευρώ το μήνα ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ σου; Να μην μπορείς να προγραμματίσεις τη ζωή σου; Να μην έχεις το χρόνο να κάνεις παιδί;(όχι την πράξη).
Αυτά στα γράφει κάποιος, που το έργο του βγήκε κιόλας. Με αρκετές παραχωρήσεις στην προσωπική ζωή, αλλά βγήκε. Δεν ξέρω τι θα σου έγραφε κάποιος στα 38 του, που έχει αλλάξει 40 δουλειές. Που τον έχουν του κλώτσου και του μπάτσου. Που παίρνει 700€ για να δουλεύει όλη μέρα. Μαθηματικός τελείωσες. Δες την εξέλιξη των μαθηματικών της γενιάς μας, και αναρωτήσου. Μην κοιτάς μόνο τα καλύτερα. Κοίτα τι είχαν και έφτασαν εκεί.
Φυσικά αν το λέει η καρδούλα σου, προχώρα το. Βέβαια η άγνοια κινδύνου είναι προτέρημα στα 20. Όχι στα 40
Άβαταρ μέλους
By g8777
#338134 Μα το ειπε, τι να κανει, να αυτομαστιγωθει ;

Κοβαθε στο εγραψα αλλα δεν το πυροσφραγισες στο μυαλο σου.
Στην δικη σου (-μας) οικ. κατασταση δεν υπαρχει ενικος αν θελεις να εισαι δικαιος. Πρεπει να σκεφτεις και καποιους απο πισω σου που δεν ειναι βαλιτσες να σερνονται περα δωθε.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#338139 Τι σχέση έχει το αυτομαστίγωμα;;;;;;;

Ποια η πιθανότητα να καταλήξει σε κάτι καλύτερο;;;
Άβαταρ μέλους
By g8777
kovathe έγραψε:

Άβαταρ μέλους
By kyr80
#338148 Δηλαδή από τη μια αναγνωρίζει την κατάσταση και ότι είναι βολεμένος. Και από την άλλη ρωτάει αν υπάρχει κάποια καινοτόμα ιδέα........

οκ απόλυτα κατανοητό, ότι όντος αναγνωρίζει την κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#338161 ^^^^^^

+οτι είπε ο πιπίνος.
Άλλη μια παραγωγική μέρα στην τράπεζα με προβληματισμούς.

Μου φαίνεται οτι δουλευόμαστε εδω μέσα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
edmond έγραψε:^^^^^^

+οτι είπε ο πιπίνος.
Άλλη μια παραγωγική μέρα στην τράπεζα με προβληματισμούς.

Μου φαίνεται οτι δουλευόμαστε εδω μέσα.

Μη με πάρεις υπάλληλο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
kyr80 έγραψε: Δε θέλει να πάει επίσης σε ανταγωνιστική εταιρεία(θα την προσλαμβάναν χτες) γιατί είναι λίγα τα χρήματα..

Σκοπεύει να γίνει νοικοκυρά; αποκλειστικά ;