Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#318991 :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
drdino έγραψε:Ίδια=εντός συγκεκριμένων ανοχών. Κάθε μπεκ περνάει ένα τεστ που καθορίζει σε ποιο κομμάτι του εύρους των επιτρεπτών ανοχών ανήκει (βελόνα, ροή κλπ). Από το τεστ βγαίνει ο κωδικός που αναγράφεται στο μπεκ πάνω.

Σε ποιά μπέκ αναφέρεσαι, στα απλά ηλεκτρομαγνητικά και από ποιά χρονολογία και μετά, kai από πόσα bit και πάνω οι ECU μπορούν να ελέγχουν τα μπέκ, μήπως εννοείς στα πιεζοηλεκτρικά μπέκ που οι κινητήρες που τα φορούν έχουν μοντέρνες και γρήγορες ECU ?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#319021 Στο μοτέρ του Πάνου, γι'αυτό ρώτησα. Τα περισσότερα σύγχρονα CRD πάντως θέλουν κωδικοποίηση.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#319031 Nα κάνω κι εγώ μια ερώτηση που μου έχει κολησει εδώ και καιρό.

Αν παρατηρήσετε, οι δαγκάνες των φρένων σε πολλά αυτοκίνητα είναι σε διαφορετικό σημείο της περιμετρου του δίσκου.

Ποιος παράγοντας επηρέαζει την απόφαση για το πού είναι καλύτερο να τοποθετηθούν?
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
rocsta έγραψε:

Η τοποθέτηση στα σπόρ αυτοκίνητα της δαγκάνας σε μεγάλο ποσοστό στο πίσω μέρος του τροχού κατά την γνώμη μου δίνει μεγαλύτερη ακρίβεια στο τιμόνι αφού τα ημίμπαρα συνήθως είναι τοποθετημένα κοντά στον καθρέφτη όπου εκεί στηρίζεται η κρεμαγιέρα, έτσι τοποθετημένα στην ίδια πλευρά με την δαγκάνα δεδομένου της μεγαλύτερης ευθυγράμμισης των δυνάμεων που ασκούνται στον τροχό από την δαγκάνα και το ημίμπαρο και όχι στην απέναντι όπου θα υπήρχε η διπλάσια απόσταση από το κέντρο του τροχού με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ευαισθησία σε ότι flex ερχόταν από τα φρένα και θα έφτανε στο τιμόνι μεγενθυμένο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
rx8_drifter έγραψε:Nα κάνω κι εγώ μια ερώτηση που μου έχει κολησει εδώ και καιρό.

Αν παρατηρήσετε, οι δαγκάνες των φρένων σε πολλά αυτοκίνητα είναι σε διαφορετικό σημείο της περιμετρου του δίσκου.

Ποιος παράγοντας επηρέαζει την απόφαση για το πού είναι καλύτερο να τοποθετηθούν?

Το είχαμε συζητήσει και παλιότερα.
Αν παρατηρήσεις θα δεις ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα με το κινητήρα κατά μήκος έχουν τις δαγκάνες στο πίσω μέρος, ενώ αυτά με το κινητήρα εγκαρσια τις έχουν προς τα μπρος.
Μάλλον για θέμα χώροταξικο μου κάνει.

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#321928 Κινητήρας που όταν ζεσταίνεται μυρίζει σαν αρπαγμένη φλάντζα, πίνει λίγο νεράκι (γύρω στο 1 λίτρο κάθε 2000 χλμ), αλλά δεν έχει κάνει τα λάδια του μουστάρδα, δεν σώζεται, ε; :(
Άβαταρ μέλους
By Morx
#321933 1L καθε 2000 χλμ για 'μενα ειναι πολυ.
Το αν σωζεται η οχι, εξαρταται απο το ποσο βαθια προκειται να μπει το χερι την τσεπη και ΑΝ φυσικα ειναι σε θεση να τα δωσει ο ιδιοκτητης.

Ολα σωζονται, ειδικα αν ακομα δεν εκανε τα λαδια φραππε.

(οκ εξαρταται το ρηγμα σε κεφαλη/κυλινδρο .... :lol: )
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
REALZEUS έγραψε:Κινητήρας που όταν ζεσταίνεται μυρίζει σαν αρπαγμένη φλάντζα, πίνει λίγο νεράκι (γύρω στο 1 λίτρο κάθε 2000 χλμ), αλλά δεν έχει κάνει τα λάδια του μουστάρδα, δεν σώζεται, ε; :(

Μπορείς να δοκιμάσεις με επανασφίξιμο του καπακιού κατά την ανάποδη φορά μία - μία τις βίδες με σφίξιμο την ίδια ροπή του κατασκευαστή, λύνουνε την τελευταία βίδα την Νο 10 την βγάζουμε την καθαρίζουμε και τις βάζουμε λίγες σταγόνες λάδι μηχανής και την σφίγγουμε στη ροπή της, συνεχίζουμε την Νο 9 κλπ, δοκιμασμένο από εμένα, τώρα που μιλάμε το quadra έχει 3 επανασφιξίματα ( το μπλόκ είναι αλουμινίου ) με περισσότερα από 120.000 χλμ από την στιγμή του προβλήματος σε σύνολο 335.000 χλμ και δεν έχω ακόμα πρόβλημα ούτε διαρροές - απώλειες κλπ.

Το ίδιο και στο άλλο μου 21 με μπλόκ από μαντέμι, 2 επανασφιξίματα και ακόμα είναι μια χαρά, τα καπάκια περπατάνε για αρκετούς λόγους επάνω στα μπλόκ και οι φλάτζες απλές ή μεταλλικές κάθονται μετά από 80-100.000 χλμ και κάποια στιγμή αρχίζουν τα προβλήματα και με την λογική αφού θα το φτιάξεις γιατί δεν δοκιμάζεις πρώτα ένα επανασφίξιμο ? Δεν θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά και ίσως του δώσεις μια ζωή ακόμα για 30-50.000 ή και παραπάνω χλμ αν είναι ακόμα στην αρχή και δεν έχει - γράψει - η φλάτζα κάνοντας αυλάκι, οι μεταλλικές δεν το παθαίνουν.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#322570 Ευχαριστώ Morx και Quadra!

Θα φανεί Πάνο... :lol: Ίσως δακρύζει η αντλία και η μυρωδιά προέρχεται από εκεί καθώς το νερό με το αντιψυκτικό εξαερώνεται. Το λέω γιατί δεν βλέπω πρόβλημα στα λάδια.