Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#312250 Το Σαββατο το μεσημερι πηγα στον "Μυστικο Κηπο" στο Χαλανδρι.

Ειχα ακουσει πολυ καλα λογια απο κατι συναδελφους και μετα διαβασαμε πολυ καλα σχολια σε διαφορα sites.

Ειναι σ ενα δρομακι πιο περα απο τα εμπορικα "Καραολη Δημητριου¨.

Μπαινοντας το μαγαζι ειναι αρκετα μαπα που σε κανει να παγωσεις λιγο γιατι εχοντας ακουσει τοσο καλα λογια περιμενεις κατι καλυτερο. Λιγα τραπεζια, μπροστα τζαμαρια λες και ειναι ενα εμπορικο καταστημα, η κουζινα ανοιχτη με οτι συνεπαγεται αυτο στην μυρωδια του χωρου. Προχωρησαμε προς τα πισω που εχει τον κηπακο. Συμπαθητικος κηπος αλλα οχι κατι φοβερο. Παραδοσιακος και καλα, με τσιμεντο κατω, παραδοσιακα τραπεζακια - καρεκλες και καποια φυτα τριγυρω. Αυτα σε γενικες γραμμες ηταν καλα αλλα ειχε ενα υποστεγο που απο καθε αποψη ηταν τραγικο. Ασχημο αισθητικα, πολυ χαμηλο. Οποτε το συνολικο αποτελεσμα προκαλουσε λιγο μια αισθηση ασφυξιας και παγιδευε τον θορυβο εντος.

Μεχρι στιγμης δλδ οι προσδοκιες ειχαν παει περιπατο.

τι φαγαμε;
- Χαλουμι ψητο με μανιταρια πλευρωτους --> καλο πιατο
- Πατατες φουρνου με τυρι ναξου --> μας αρεσε, το ηθελα λιγο πιο αλμυρο τελικα
- Μακαρουνες με απακι κοτοπουλο --> ωραιες οι μακαρουνες, το απακι κοτοπουλου υπηρξε μονο σαν δειγμα
- Βλαχομπριζολα --> Το καλυτερο πιατο, πολυ γευστικο και ηταν τετοια ποσοτητα που τσιμπησαμε ολοι μας
- Καβουρμα Κομοτηνης με ντοματα και ξυγαλο --> Καλο γενικα αλλα δεν ειχα φαει ποτε καβουρμα για να εχω αποψη.

Τι πληρωσαμε;

50 ευρω, 4 ατομα. Επιπλεον του φαγητου 2 μπουκαλια νερο και μια κοκα κολα.

Συμπερασμα; Ο χωρος και το σερβις τελικα ηταν πολυ μετρια (ισως και κατω του μετριου). Το δυνατο του σημειο ηταν το φαγητο που ολα τα πιατα ηταν πολυ καλα αν και κανενα απο αυτο δεν ηταν σουπερ ουαω. Δεδομενων των σχολιων που ειχαμε ακουσει και διαβασει μαλλον απογοητευτηκαμε γιατι περιμεναμε κατι πολυ καλυτερο.

Αν θα ξαναπηγαινα; Μαλλον οχι...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#312257 Ε ειχαμε παει εκει που λες (Μπακαλοταβερνα) η ιδια 4αδα πριν καιρο και θελαμε κατι αλλο. Καλα ειχαμε φαει εκει και πιο οικονομικα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#313236 Aν και δεν είμαι λάτρης των σιροπιαστών, με αφορμή το τραπέζωμα κάποιων καλεσμένων και με δεδομένη την ανάγκη ύπαρξης στο μπουφέ 2 διαφορετικών γλυκών, έψαξα στο νετ για τα καλύτερα (εν Αθήναις) ζαχαροπλαστεία στο είδος => μίνι σιροπιαστά (σε μπουκίτσες).
Ανάμεσα στις προτάσεις απο 2-3 sites για Χατζή-Κωνσταντινίδη-Βάρσο- KARAKӦY GÜLLÜOĞLU κλπ , υπήρχαν και κάποια αλλα, μη "επώνυμα" -ευρέως γνωστά, όπως αυτό :

Εικόνα
Αρτεμις , Στρ. Μακρυγιάννη 33, Ακρόπολη (απέναντι απ΄το Μουσείο)
Μιάς και μένω κοντά, το προτίμησα με γνώμονα και την τιμή /κιλό (15,50€ έναντι 21 και 19€ των άλλων δύο αντίστοιχα).

Εικόνα

Όντως, ολόφρεσκα , μυρίζεις και γεύεσαι το βούτυρο και , κυρίως, το σιρόπι δε σε "λιγώνει". :dizzy:

Αν σας φέρει ο δρόμος, προτείνεται ανεπιφύλακτα! :)
Άβαταρ μέλους
By dstou
#313276 Επειδή αν φάω γλυκό θα είναι κάτι σε σιροπιαστό, ας γράψω και εγώ την άποψή μου. Αν βρεθείτε πέριξ της πλ.Βάθης-Λιοσίων-Αχαρνών αλλά και σε μερικά άλλα τυχαία σημεία στην Αθήνα όπως στην κεντρική αγορά έχει μερικά μαγαζάκια Αράβων. Εκεί όλοι τους πουλάνε ποικιλία σιροπιαστών σε μπουκίτσες σε έτοιμες συσκευασίες του μισού κιλού, που ισάξιά τους έχω φάει μόνο στη Μέση Ανατολή.
Έχουν τα κλασσικά συστατικά, φύλλο, ξηροί καρποί, σιρόπι, ήγουν όχι σοκολάτες και σαντιγές, αν αυτό είναι θέμα. Τα φτιάχνει κάποιος στο Φάληρο και τα διανέμει παντού. Έχω κόψει εδώ και 2 χρόνια να φτιάχνουμε γλυκά για τους καλεσμένους στο σπίτι, τους σερβίρουμε αυτά και δεν μένει λέπι. Τα πάμε και δώρο καμμιά φορά καθώς και κεράσματα στο γραφείο, γίνονται ανάρπαστα. :eat:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#313295 ε δωσε και καμια διευθυνση ρε δστου,πως θα τα βρουμε αυτα τα μαγαζακια με τους Αραβες?
Άβαταρ μέλους
By dstou
#313306 Μία που έχω την έχω στα αράπικα, δεν θα την καταλάβετε. Θα κοιτάξω και το κουτί που γράφει αποκάτω το εργαστήριο και θα επανέλθω. Πάντως τα μαγαζάκια κάνουν μπαμ στην Βάθης, είναι όλο παρδαλές επιγραφές και στα ελληνικά και στα δικά τους, έχουν και ναργιλέδες μερικά.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimitrisB έγραψε:Aν και δεν είμαι λάτρης των σιροπιαστών

Ούτε εγώ, όμως θα δοκίμαζα. :innocent: Αλλά η παρέα σας εκεί κάτω μου έλειψε! :( Θα έφερνα και σωστά γλυκά, σοκολατένια!!! Πάνε (= πηγαίνουν για εσάς :lol: ) και με το ουίσκι! :iconcool: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#313310 Αυτό το γλυκό που ποτέ δεν θα βρούμε για να φάμε εμείς οι ... Νότιοι, είναι τα τρίγωνα του Ελενίδη.
Μας άφησαν "κουσούρι", απο τότε(νες) που είμασταν συχνοί επισκέπτες της "φτωχομάνας" Θεσ/κης .

Οσοι έχουν φάει ... άλλα τριγωνα , ακόμα και στη Θεσ/κη, νομίζουν πως ξέρουν.
Αμ δέν .... :oops:
:s_bye