Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nEK έγραψε:Μαλλον θα παμε για grohe, σιγουραντζα.

Και πολύ καλά θα κάνεις. Να ξέρεις όμως ότι τα ανταλλακτικά τους είναι πανάκριβα.
Δες δύο πραγματάκια από μια δική μου βρύση (χειρολαβή και σπιράλ) για να πάρεις μια ιδέα.

sknipper έγραψε:Grohe υπάρχουν και φτηνά μοντέλα καθώς και θυγατρικής της (κάτι by Grohe) σε Praktiker/Leroy Merlin.

Made in China...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
sknipper έγραψε:Θέλει λίγο ψάξιμο, δεν είναι κινέζικα.

Το λέω επειδή αγόρασα από Praktiker μια Grohe για την τουαλέτα της μάνας μου και ήταν Designed in Germany ...and Made in China.

Συγκεκριμένα στις 31/7/16 αγόρασα αυτήν από το Praktiker και μου κόστισε 79,90€
Άβαταρ μέλους
By dstou
#299106 άλλο η GROHE, άλλο η Hans Grohe. Η δεύτερη ανήκει σε έναν από τους κληρονόμους ο οποίος αποδεσμεύτηκε από το αρχικό σχήμα. Εξίσου, αν όχι και πιο ακριβά και ποιοτικά όμως.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#299107 Θυμάμαι πάντως ότι κάτι κινέζικά τα έβλεπες ότι υστερούν, δε θυμάμαι τι πήρα τελικά αλλά δεν ήταν κινέζικο. Βέβαια ίσως δεν ήταν Grohe οπότε ίσως να έκανα λάθος. :oops:
Άβαταρ μέλους
By nEK
#299141 Το ξερω οτι ειναι ακριβα. Αλλα ποσο συχνα να χρειαστουν?
Σχεδον δεκαετια μια μπαταρια μπανιερας εχω και μαλιστα απο praktiker, και δεν εχει ζητησει τιποτα ακομη.

https://www.amazon.de/GROHE-32843000-Eu ... rohe+32843
(120€ στην Ελλαδα) :lipsealed:
Και ειδα διαφορες σε μοντελα απο amazon.de & skrouts μεχρι 100€
Αυτη ή κατι τετοιο λεω.

Σε γουρνα 40χ40χ20 & 35χ35χ15.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nEK έγραψε:Το ξερω οτι ειναι ακριβα. Αλλα ποσο συχνα να χρειαστουν?
Σχεδον δεκαετια μια μπαταρια μπανιερας εχω και μαλιστα απο praktiker, και δεν εχει ζητησει τιποτα ακομη..

Μια χαρά είναι οι Grohe, ακόμη κι αυτές που κατασκευάζονται στην Κίνα. Η μεγάλη διαφορά είναι στον κορμό και στην επινικέλωσή του. Ο κεραμικός μηχανισμός είναι ο ίδιος σε όλες, αλλά εξωτερικά η ποιότητα είναι διαφορετική.

Πριν από ένα δυό χρόνια είχα δεί και ένα video με τις διαφορές της οικονομικής σειρά που παράγεται στην Κίνα σε σχέση με αυτές που παράγονται στην Γερμανία. Θα προσπαθήσω να το βρώ και να το ποστάρω.
Άβαταρ μέλους
By nEK
nEK έγραψε:Το ξερω οτι ειναι ακριβα. Αλλα ποσο συχνα να χρειαστουν?
Σχεδον δεκαετια μια μπαταρια μπανιερας εχω και μαλιστα απο praktiker, και δεν εχει ζητησει τιποτα ακομη.

https://www.amazon.de/GROHE-32843000-Eu ... rohe+32843
(120€ στην Ελλαδα) :lipsealed:
Και ειδα διαφορες σε μοντελα απο amazon.de & skrouts μεχρι 100€
Αυτη ή κατι τετοιο λεω.

Σε γουρνα 40χ40χ20 & 35χ35χ15.

Ρε σεις, ανεβηκε σχεδον 20€ η τιμη της απο χτες.
Και οχι μονο αυτη αλλα σε οσες ειδα. Τι στο καλο, μετραει τα κλικ και την ακριβαινει? :protest:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#299407 Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο θέμα δεν βρήκα κάτι αναλυτικό για εξωτερική θερμομόνωση, οπότε ρίχνω ερώτηση, αν κανείς έχει ίδια εμπειρία ή εργάζεται στο αντικείμενο.
Καινούρια κατοικία, σε φάση επιλογής εξωτερικής μόνωσης. Από τις επώνυμες επιλογές fibran, dow, knauff έχει κανείς σας συγκεκριμένη πρόταση/γνώμη; Οι δύο πρώτες έχουν εξηλασμένη πολυστερίνη στις λύσεις που προτείνουν, η knauff προωθεί περισσότερο τη διογκωμένη γραφιτούχα, απ' όσα λένε οι αντιπρόσωποι και οι ιστοσελίδες των εταιρειών. Τα δε συνεργεία ο καθένας το μακρύ και το κοντό του, ο δε μηχανικός νίπτει τας χείρας του, τους τυπικούς συντελεστές κοιτάει και είναι οκ. Ε, αυτό το κάνω κι εγώ με όσα θυμάμαι απ' το πολυτεχνείο! :s_biggrin
Any idea?
Άβαταρ μέλους
By nEK
JarnoT έγραψε:Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο θέμα δεν βρήκα κάτι αναλυτικό για εξωτερική θερμομόνωση, οπότε ρίχνω ερώτηση, αν κανείς έχει ίδια εμπειρία ή εργάζεται στο αντικείμενο.
Καινούρια κατοικία, σε φάση επιλογής εξωτερικής μόνωσης. Από τις επώνυμες επιλογές fibran, dow, knauff έχει κανείς σας συγκεκριμένη πρόταση/γνώμη; Οι δύο πρώτες έχουν εξηλασμένη πολυστερίνη στις λύσεις που προτείνουν, η knauff προωθεί περισσότερο τη διογκωμένη γραφιτούχα, απ' όσα λένε οι αντιπρόσωποι και οι ιστοσελίδες των εταιρειών. Τα δε συνεργεία ο καθένας το μακρύ και το κοντό του, ο δε μηχανικός νίπτει τας χείρας του, τους τυπικούς συντελεστές κοιτάει και είναι οκ. Ε, αυτό το κάνω κι εγώ με όσα θυμάμαι απ' το πολυτεχνείο! :s_biggrin
Any idea?

Κοιταξε το συνολικο συστημα, οπως κολλες και σοβαδες που ειναινεξισου σοβαρα κομματια της μονωσης.
Εγω θα ελεγα γραφιτουχα διογκωμενη μιας καινεχει το καλυτερο συντελεστη.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
nEK έγραψε:Κοιταξε το συνολικο συστημα, οπως κολλες και σοβαδες που ειναινεξισου σοβαρα κομματια της μονωσης.

Δεδομένο ότι θα επιλεχθεί το σύνολο των υλικών από την ίδια εταιρεία. Από κει και πέρα, δύσκολο (από πλευράς μας) να γίνει σύγκριση συνολικής λύσης σε επίπεδο κόλλας ή σοβά. Η μόνωση θα είναι μάλλον το κριτήριο, σίγουρα και τα οικονομικά δεδομένα κάθε προσφοράς. Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#301994 Πόσο σοβαρό θεωρούμε να υπάρχει αυτή η κολόνα της ΔΕΗ ακριβώς έξω από το γραφείο που περνάμε όλη την ημέρα;
Καθόλου, λίγο, πολύ...;
Εικόνα

< >