Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#284044 Τώρα βέβαια, γιατί η οικονομία της Ευρωζώνης με το μεγαλύτερο πρόβλημα και τη μεγαλύτερη ανάγκη για QE δεν συμμετέχει από ... χθες, ενώ οικονομίες που δεν το χρειάζονται συμμετέχουν, αυτό αφήνεται ως άσκηση στον αναγνώστη...


Τα περί "καλών παιδιών", το επιχείρημα που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Βερολίνο και αλλού, είναι τόσο αστείο σε ότι αφορά την μακροοικονομία, που αν η Ελληνική οικονομία δεν ήταν σε τόσο κακή κατάσταση και αν οι ζωές τόσων εκατομμυρίων Ελλήνων δεν ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση, θα είχα ξεραθεί στα γέλια... Τώρα, το επιχείρημα αυτό, μόνο για κλάμματα είναι... :(
Άβαταρ μέλους
By g8777
#285634 http://www.tribune.gr/politics/news/article/270500/xana-sto-edolio-o-georgiou-tis-elstat-apofasise-o-arios-pagos.html


Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορείται ότι εσκεμμένα, μετά από υπόδειξη της Eurostat και αντίθετα με τα διεθνή πρότυπα, περιέλαβε, μεταξύ άλλων, το έλλειμμα των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού 2009 ώστε αυτό να εμφανίζεται τεχνικά αυξημένο.



:whistlink:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#285766 Έλληνες πολιτικοί και δανειστές ευθύνονται για την τραγωδία της ελληνικής οικονομίας

http://mignatiou.com/2016/07/i-tragodia ... aralipsis/
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#285767
‘Ένα άλλο συμπέρασμα είναι ότι το μεγεθος της δημοσιονομικης προσαρμογης που απαιτηθηκε απο την Ελλαδα χαρακτηριζεται πρωτοφανες για τα διεθνη αλλα και για ολα τα ιστορικα δεδομενα. H αθροιστική ύφεση που καταγραφηκε στην Ελλαδα ηταν πρωτοφανής για τις χώρες στις οποιες εχει δανεισει το ΔΝΤ αλλα και οι λαθος εκτιμησεις για την αναπτυξη ηταν υπερβολικα μεγαλες.

Πηγή: Έλληνες πολιτικοί και δανειστές ευθύνονται για την τραγωδία της ελληνικής οικονομίας http://mignatiou.com/2016/07/i-tragodia ... aralipsis/


και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#285776
21 quadra έγραψε:Έλληνες πολιτικοί και δανειστές ευθύνονται για την τραγωδία της ελληνικής οικονομίας

http://mignatiou.com/2016/07/i-tragodia ... aralipsis/


Δεν μπορώ να πω πως πέφτω από τα σύννεφα... :roll:

Αυτοί εδώ που γράφουν για την δεδομένη αποτυχία των (ακόμα) εφαρμοζόμενων πολιτικών τι είναι;;; Αριστεροί παρτάκηδες;;;; :shifty: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#285779
markvag έγραψε:
21 quadra έγραψε:Έλληνες πολιτικοί και δανειστές ευθύνονται για την τραγωδία της ελληνικής οικονομίας

http://mignatiou.com/2016/07/i-tragodia ... aralipsis/


Δεν μπορώ να πω πως πέφτω από τα σύννεφα... :roll:

Αυτοί εδώ που γράφουν για την δεδομένη αποτυχία των (ακόμα) εφαρμοζόμενων πολιτικών τι είναι;;; Αριστεροί παρτάκηδες;;;; :shifty: :innocent:


Όσα περισσότερα και συχνότερα γράφονται για τις ευθύνες τόσο καλύτερα είναι νομίζω, έστω και για να μην ξεχνιόμαστε.
Άβαταρ μέλους
By nass
#285782
η συμμετοχη του Ταμειου στο Ελληνικο Προγραμμα βοηθησε στην αποτροπη διαχυσης της κρισης σε άλλες χώρες της ζώνης του Ευρώ, και επίσης δέχεται ότι κερδήθηκε χρόνος για να δημιουργηθούν οι μηχανισμοι προστασίας της Ευρωζωνης και το θεσμικο πλασιο αντιμετωπισης τετοιων καταστασεων. Με λίγα λόγια, όλα αυτά έγιναν στην πλάτη της Ελλάδας και του ελληνικού με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.


Δεν πέφτουμε και από τα σύνεφα, το ξέρουμε (και το συζητάμε) εδώ και 5 χρόνια.

Ομως το ερώτημα είναι: ασχέτως των λαθών (που βέβαια έχουν ένα ελαφρυντικό, ότι ήταν μια πρωτοφανής κατάσταση, αλλά ότι ήταν λάθη, ήταν...) αν δεν κάναμε τα παραπάνω και βαράγαμε κανόνι, παίρνοντας μαζί μας τις τράπεζες της ευρωζώνης, θα ήμασταν σήμερα καλύτερα ?
Ας σκεφτούμε ότι ακόμα και χωρίς ελληνικό κανόνι, η ΕΕ είναι εδώ και χρόνια bear market...
Διότι πιθανότερο βλέπω να ήμασταν εμείς Αργεντινή του 2001 και η ΕΕ στο -10% επί χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#285802 Κακώς γιατί κάποιοι πρέπει να πέφτουν από τα σύννεφα γιατί 5 χρόνια τώρα έγραφαν ότι διασώθηκε η Ελλάδα, ενώ στην πράξη διασώθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες εις βάρος της Ελλάδας και με την ανοχή του τότε Παπανδρέου και με την πίεση των Ευρωπαίων. Και βέβαια όχι μόνο αυτό αλλά είχαμε τη μεγαλύτερη μεταφορά ιδιωτικού χρέους στα χέρια ευρωπαίων φορολογουμένων.

Το θέμα ήταν και είναι γιατί η ΕΕ δέχτηκε να καταστρέψει μια χώρα που αποτελούσε ένα ελάχιστο ποσοστό του ευρωπαϊκού ΑΕΠ από το να δράσει όπως έδρασε πχ. μια χώρα όπως η Αμερική που αντικειμενικά είχε και μεγαλύτερο πρόβλημα. Διότι η διαφορά μας με την Αργεντινή είναι ότι εμείς ανήκουμε σε μια ένωση, έχουμε απεμπολήσει εθνική κυριαρχία, δημοσιονομική και νομισματική πολιτική. Αν είναι να τρώμε την κρίση ως sitting ducks ποιος ο λόγος της Ένωσης;

Εγώ δε βρίσκω ελαφρυντικό, όταν η Γαλλία και Γερμανία ξεφόρτωναν ομόλογα στην ΕΚΤ, ομόλογα τα οποία πρέπει να τα αποπληρώσουμε στο 100% τώρα εμείς, θα πούμε εντάξει μωρέ δεν ήξεραν; Από την άλλη ακόμα και να δεχτούμε ότι εν γνώση τους πήδηξαν την Ελλάδα για να σώσουν την ΕΕ, δεν βλέπω κανένα "ευχαριστώ" στην κατεστραμμένη Ελλάδα, αντιθέτως βλέπω συνέχιση μιας αδιέξοδης πολιτικής απλά και μόνο για να μην ασχοληθούν με το πρόβλημα.

Το ότι η ΕΕ στέκεται αυτή τη στιγμή είναι γιατί η Γερμανία άσκησε μόνο δημοσιονομική πολιτική λιτότητας στην ΕΕ, αν δεν υπήρχε ο Ντράγκι να πάρει τις τράπεζες πάνω του θα είχε προ πολλού σβηστεί από το χάρτη η ΕΕ.
Είμαστε ήδη στο χάλια σενάριο, το ερώτημα είναι γιατί ενώ θα μπορούσαμε να είμασταν όλοι καλύτερα δεν επιλέχθει αυτή η οδός. Εκτός κι αν θέλουμε να κάνουμε το σταυρό μας που έγιναν τόσα μόνο "λάθη" και όχι περισσότερα.

Εν πάσει περιπτώσει, 5 χρόνια πριν κάποιοι δεν έβλεπαν κανένα πρόβλημα ούτε στο πρόγραμμα ούτε στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα.
Αυτό εγώ δεν το έχω ξεχάσει να πω την αλήθεια, τώρα αν πράγματι δεν έπεσαν από τα σύννεφα τότε μας δούλευαν ψιλό γαζί τόσα χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#285806 Ότι έπαθε και δεν έπαθε η Ελλάδα το οφείλει κατά 99% στους ιθαγενείς πολιτικούς της.
Ένα 0,5% πηγαίνει στην Ε.Ε και το ΔΝΤ και άλλο ένα 0,5% στους Κλίγκον.

Ευθύνη τους ήταν:
- να εκτιμήσουν την κατάσταση έγκαιρα (Καραμανλέας --> fail)
- να την αντιμετωπίσουν χωρίς μικροκομματικό σκεπτικό (ΓΑΠ --> fail)
- να πάρουν οι ίδιοι μέτρα χωρίς κανένα ΔΝΤ (ΓΑΠ --> fail)
- από τη στιγμή που ήρθε το ΔΝΤ να προτείνουν δική τους ατζέντα (ΓΑΠ --> fail)
- από τη στιγμή που υπογράφτηκε ένα μνημόνιο να το εφαρμόσουν και να μην αφήσουν να καταρρεύσει η αγορά από την αναμονή (ΓΑΠ και μετά ΝΔ --> XXL fail)
- από τη στιγμή που το νοικοκύρεμα ήταν προφανής ανάγκη να μην τάζουν παρθένες και πιλάφια (ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ --> fail)
- να μην αφήσουν μογγολοειδείς τσαρλατάνους να παίζουν το τσουτσούνι τους εις βάρος της χώρας (...)

Και ο χορός των fail συνεχίζεται όσο καθένας από τους δυο μεγάλους κοτζαμπάσηδες προσπαθεί απλά να πάρει σειρά στο γραφείο και να παίξει και αυτός "πρωθυπουργός".

Όπως βλέπεις το πράγμα είναι λίιιιιιγο πιο σύνθετο από το "μας γάμησαν οι τράπεζες".
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#285811
nass έγραψε:
η συμμετοχη του Ταμειου στο Ελληνικο Προγραμμα βοηθησε στην αποτροπη διαχυσης της κρισης σε άλλες χώρες της ζώνης του Ευρώ, και επίσης δέχεται ότι κερδήθηκε χρόνος για να δημιουργηθούν οι μηχανισμοι προστασίας της Ευρωζωνης και το θεσμικο πλασιο αντιμετωπισης τετοιων καταστασεων. Με λίγα λόγια, όλα αυτά έγιναν στην πλάτη της Ελλάδας και του ελληνικού με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.


Δεν πέφτουμε και από τα σύνεφα, το ξέρουμε (και το συζητάμε) εδώ και 5 χρόνια.

Ομως το ερώτημα είναι: ασχέτως των λαθών (που βέβαια έχουν ένα ελαφρυντικό, ότι ήταν μια πρωτοφανής κατάσταση, αλλά ότι ήταν λάθη, ήταν...) αν δεν κάναμε τα παραπάνω και βαράγαμε κανόνι, παίρνοντας μαζί μας τις τράπεζες της ευρωζώνης, θα ήμασταν σήμερα καλύτερα ?
Ας σκεφτούμε ότι ακόμα και χωρίς ελληνικό κανόνι, η ΕΕ είναι εδώ και χρόνια bear market...
Διότι πιθανότερο βλέπω να ήμασταν εμείς Αργεντινή του 2001 και η ΕΕ στο -10% επί χρόνια.


To ερώτημα αν θα είμαστε καλύτερα ή χειρότερα δεν πρέπει να τίθεται από σώφρονες γιατί η απάντηση είναι μία, θα είμαστε πολύ χειρότερα αν είμαστε έξω μόνοι μας, είναι νομοτελειακή η απάντηση.

Το ερώτημα και η συζήτηση γίνεται στον επί μέρους χειρισμό από τις κυβερνήσεις μας που απέδειξαν ότι ήταν ανέτοιμες για τέτοιου είδους και μεγέθους πρόβλημα για πολλούς λόγους που εμείς σαν Έλληνες τους καταλαβαίνουμε οι ξένοι δεν γνώριζαν πως λειτουργεί η Ελλάδα σαν κράτος, τους μηχανισμούς της, την αδράνεια του συστήματος, τις κομματικές και συνδικαλιστικές αντιδράσεις και αυτή η άγνοια τους οδήγησε στα λάθη που τώρα ομολογούν, όχι ότι δεν είχαν σχέδιο υποδούλωσης, αυτό όμως έπρεπε να το αντιμετωπίση η τότε κυβέρνηση αλλά...

- Σκέφτηκαν δεν βαριέσαι αδελφέ, θα τους πούμε αυτά, θα κάνουμε τα άλλα και τελείωσε χωρίς να έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα στο μέγεθος και στο βάθος του

- Δεν υπήρχε η ποιοτική στήριξη που χρειζόταν η κυβέρνηση από τους μηχανισμούς του δημοσίου από ανεπάρκεια αλλά και κομματικούς λόγους, δεν πάτησε πόδι ο διοικητής της ΤΤΕ παραιτούμενος λέγοντας όλη την αλήθεια

- Υπήρχαν επιχειρηματικές πιέσεις για μειώσεις των μισθών λόγω της ανέλπιστης ευκαιρίας που τους παρουσιάστηκε να κρυφτούν πίσω από τους δανειστές για να πετύχουν σύντομα ωφέλη μην προβλέποντας τον χρονικό ορίζοντα των μνημονίων και τώρα τους έχει γυρίζει μπούμερανγκ αφού πέθανε η κατανάλωση και δεν έχουν πελάτες, τα λέγαμε και παλαιότερα ότι η χαρά τους θα είναι πρόσκαιρη και η καταστροφή σε μεγάλο βάθος.

- Τα άτομα που διαχειρίστηκαν τα μνημόνιααπέδειξαν ότι ήταν και είναι ανεπαρκή, προκατειλημένα και κομματικά αγκυλωμένα

- Όλοι βρέθηκαν να είναι άτολμοι, υποχωρητικοί και άφησαν τον χρόνο να κυλίσει και τους πρόλαβαν οι εξελίξεις, ήδη από το 1ο μνημόνιο έπρεπε να υπάρχουν σθεναρές αντιδράσεις και να μην δεχθούν τον πακτωλό των δανεικών αν δεν διαπραγματευόντουσαν πρώτα το χρέος

- Δεν αντιλήφθηκαν ότι έβαλαν πλάτη για τη σωτηρία των τραπεζών Γερμανίας - Γαλλίας, αυτό όταν πριν χρόνια το είχα γράψει κάποιος γνωστός εδώ μέσα με είχε ειρωνευτεί.

- Το 1ο μνημόνιο το θεώρησαν σαν μια ακόμα κατάσταση σαν αυτές που περνούσε η χώρα δεχόμενη πιέσεις και μετά όλα ηρεμούσαν, όταν αντιλήφθηκαν το βάθος της κατάστασης είχαν ήδη πέσει οι υπογραφές και το τρένο είχε αναχωρήσει αλλά ακόμα και μετά που είχε γίνει αντιληπτό που πηγαίνουμε και τι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια, ακόμα και τότε κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τη σωτηρία τοης χώρας και των Ελλήνων αλλά το κύριο μέλημα τους ήταν η ατομική τους σωτηρία είτε μέσα από τους κομματικούς τους μηχανισμούς είτε βγάζοντας τα χρήματα τους έξω, θεωρώ ότι όσοι με όποιον τρόπο αφόδευσαν στη χώρα εσκεμμένα ή από βλακεία πρέπει να καταδικαστούν τουλάχιστον σε ισόβια

- Δυστυχώς ακόμα αυτοί που διαχειρίζονται τη χώρα με τις πολιτικές τους την χώνουν βαθύτερα στην κρίση την οικονομική και κοινωνική, η κομματική βλακεία είναι βαθειά χωμένη στους πολίτες και στους πολιτικούς και δεν πρόκειται να ξεριζωθεί ποτέ και αυτός είναι ο ένας και μοναδικός λόγος της σημερινής κατάστασης.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#285813 έντυ έχω την εντύπωση ότι η εφαρμογή του όποιου μνημονίου είναι ασπιρίνη μπροστά στο πρόβλημα της ελλάδας και όχι απλά ασπιρίνη μάλλον είναι φάρμακο με παρενέργειες

λες με τη λογική σου ότι είμαστε εδώ που είμαστε επειδή δεν εφαρμόσαμε μνημόνιο, όμως κάθε φορά που εφαρμόζουμε μνημόνιο δε βλέπουμε να τα πηγαίνουμε έστω και λίγο καλύτερα

φταίει λοιπόν ότι η "μερική εφαρμογή" τελικά κάνει χειρότερο κακό (γιατί η έστω και μερική εφαρμογή υφίσταται και χειρότερα πάμε σίγουρα) , ή μήπως φταίει ότι τα μνημόνια που προτείνονται είναι τελείως για το μπούτσο και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα απολύτως στο ελληνικό πρόβλημα;

δεν έχεις σκεφτεί δηλαδή ποτέ σου ότι αυτά που επιβάλλονται απλά θα ισοπεδώσουν τη χώρα και δεν είναι ο στόχος τους να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή (άσε τις "διασώσεις" που στη τελική μπορεί και λίγο να μας αφορούν επί της ουσίας)

ποιο είναι το αναπτυξιακό μέτρο που έφεραν τα μνημόνια; που είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας;
το πρωί καθόμουν και τσακωνόμουν, αν και προσπαθώ να το αποφεύγω, στο ικα γιατί ήθελα ενημερότητα και έπρεπε πρώτα να μου κάνουν συμψηφισμό καθυστερημένων πληρωμών οι οποίες αν καθυστερήσουν δε συμψηφίζονται αυτόματα αλλά πρέπει ένας σφραγιδοκράτης ξύστης να "τρέξει έλεγχο" κάτι που θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα από το σύστημα.
πάω χάνω 1.5 ώρα από τη ζωή μου γιατί τον έπαιζαν (2 είχα μπροστά μου μόλις) και στο τέλος αφού με είχαν εκεί και περίμενα μου λένε ωραία όλα αυτά, αλλά δεν έχεις εξουσιοδότηση :rant:
δεν ήθελα να παραλάβω κάποιο χαρτί στα χέρια μου, δεν ήθελα καν την ενημερότητα από αυτούς (θα την έβγαζα ηλεκτρονικά), ήθελα απλά να έχω μια σωστή ηλεκτρονική εικόνα των οφειλών την οποία έπρεπε να τρέξουν αυτοί αλλιώς δε γίνεται (ενώ θα έπρεπε να γίνεται μόνη της) και να πληρώσω στη συνέχεια τις τυχόν διαφορές με ebanking.
και ενώ συνάδελφοί τους σε άλλα υποκαταστήματα είναι λογικοί (γιατί πάντα υπάρχουν λογικοί) και αυτό απλά το κάνουν στο έτσι γιατί καταλαβαίνουν πόσο ηλίθια διαδικασία είναι η σημερινή γίδα με είχε να περιμένω μου έκανε τον έλεγχο απλά δεν ολοκλήρωσε τη διαδικασία, έτσι ώστε να τρέχω άλλη μια μέρα και να στέλνω και τον νομιμο εκπρόσωπο της εταιρείας στα κεπ να θεωρεί γνήσια υπογραφής και λοιπές παπάτζες :slap:
έφτασα σε σημείο να πετάω φράσεις: "γιατί λες να ξύπνησα πρωί πρωί και ήρθα και σου στήθηκα εδώ, είχα καημό πόσα χρωστάει ο τάδε; προφανώς και θέλει να γίνει ο έλεγχος" (μου έλεγε που να ξέρω εγώ αν θέλει ο εργοδότης; :slap: να φαίνεται σωστά η κατασταση των χρωστούμενων του... :slap: )

αυτά τα προβλήματα ποιος θα τα λύσει; και όχι μόνο αυτά και πάρα πολλά άλλα που είναι ουσιαστικά προβλήματα της οικονομίας μας;

όσο και να ρίξουν τους μισθούς, όσο να ρίξουν τις συντάξεις, όσο και να ανεβάσουν τη φορολογία, όσους δυ στα μέτρα του δυνατού και να στείλουν σπίτι τους (και όχι για να γίνουν συνταξιούχοι από τα 50κατι τους) όσο δεν υπάρχει ρευστό από τον ιδιωτικό τομέα και ρευστό ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ όχι να φεύγει έξω και εδώ να μένουν ψίχουλα, προκοπή δε θα δεις

και για τον ιδιωτικό τομέα πέρα από το ότι δε γίνεται και τίποτα δεν προτείνεται και τίποτα της προκοπής που να πεις ναι ρε πούστη θα γίνει αυτό και θα υπάρξει ανάπτυξη
μόνο γενικόλογα και ανούσιες εμμονές από κάθε παράταξη για να βολέψει τους δικούς της
θα κολλήσουμε τώρα αν θα απελευθερωθούν τα φαρμακεία και αν θα πουλάνε φάρμακα τα σουπερ μαρκετ, λες και ο φαρμακοποιός έστησε το καρτέλ;
οι φαρμακαποθήκες έχουν στάνταρ τιμές (άρα είναι καρτελ) και ο μπουμπούκος όντως έβαλε κάποια πράγματα στη θέση τους με τις πληρωμές του εοπυυ , problem solved παμ παρακάτω..
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#285815 Λέω ότι κανένας δεν πήγαινε να πιάσει το πηδάλιο της μαούνας και επειδή το έκανε κάποιος ξένος γιατί πηγαίναμε καρφί να εμβολίσουμε άλλες μαούνες, τώρα νιαουρίζουμε γιατί μας πήγε εκεί που γούσταρε αυτός.

Το ότι κανένα αρχίδι δικό μας δεν προσπάθησε να πάρει ευθύνη ή να προχωρήσει σε κάποιο πλάνο ("Μην κάνουμε μειώσεις στους φτωχούς συμπολίτες μας που παίρνουν 2.000 το μήνα" - Χρηστάκης Παπουτσής, Νοέμβριος 2009) το κάνουμε τουμπέκα με μεγάλη ευκολία.

Α ναι και φυσικά φταίνε οι τράπεζες, οι ξένοι και η ΚΑΡΙΟΛΩ η Μέρκελ.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#285817 Το διαγγελμα του ΓΑΠ απο το Καστελοριζο ξεκινουσε ως εξης :«Χθες, ανακοινωθηκαν τα στοιχεια για το πραγματικο μεγεθος του ελλειματος του 2009». :lol:

Το ελλειμμα στο οποιο αναφερεται ο ΓΑΠ ειναι 13,κατι% (οπως ειχε υπολογιστει τον Απριλιο του 2010) . 5-6 μηνες μετα (επι Γεωργιου ) αναθεωρηθηκε σε 15,κατι%.

Κανα χρονο μετα , ο Βενιζελος παυει τα 6 απο τα 7 μελη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ. Ο Γεωργιου (προεδρος του ΔΣ) ειναι ο μονος που παραμενει στη θεση του. Η Γεωργαντα (μελος του ΔΣ) καταγγελει οτι το ελλειμμα του 2009 αυξηθηκε τεχνηεντως (κατα παραγγελια του Υπουργειου Οικονομικων) προσθετοντας τα χρεη διαφορων ΔΕΚΟ

Φυσικα δεν λεω οτι , χωρις αυτες τις πουστιες ,τα δημοσιονομικα της χωρας ηταν μια χαρα. Λεω οτι η ιστορια για να δικαιολογηθει η επεμβαση της Τροικα και τα μνημονια βρωμαει απ οπου και αν την πιασεις. Στρωθηκε ο δρομος για να ακολουθησει ο,τι ακολουθησε.

Ο ΟΔΔΗΧ λεει οτι τον Φεβρουαριο του 2010 το ελλ. κρατος ζηταει να δανειστει 8 δις και του προσφερονται 25 δις. Και ενω εχει να πληρωσει ενα ομολογο 10 δις τον Μαιο παιρνει μονο τα 8 δις και μετα αρχιζει τους τιτανικους και τα διαγγελματα.

Ο ΓΑΠ ειχε την καουρα να επιφερει μια (νεο-)φιλελε αναδιαρθρωση στη χωρα με την βοηθεια του ΔΝΤ και των Ευρωπαιων.

Ο Σοϊμπλες το θεωρησε , περαν των αλλων , και μια καλη ευκαιρια για να επιβληθει δημοσιονομικη πειθαρχια στην ευρωζωνη και την ΕΕ (λογω της κρισης του 2008 ολες οι ευρωπαικες χωρες αυξανουν τα ελλειμματα τους το 2009).

Η ΕΚΤ εκανε την παπια.

Μνημονια, διασωση ευρωπαικων τραπεζων σε βαρος της Ελλαδας , καιταλοιπα-καιταλοιπα.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 03 Αύγ 2016, 12:14, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά