- 12 Ιούλ 2016, 14:42
Οδήγησα για μια εβδομάδα το εκπληκτικό
VW Polo 1.2 TSI 90 με 4200 χιλιόμετρα.
Εξαιρετικό μικρό αυτοκίνητο, μια χαρά σε όλα για το έτος 2016. Βέβαια, το 2017 δεν θα θυμάμαι καν ότι το οδήγησα αλλά αυτό είναι ευαγγέλιο κάποιου άλλου παπά.
Δύναμη εύκολη, κιβώτιο τυπικό vag, καθόλου άσχημη ανάρτηση, όλα ήταν εκεί που έπρεπε να είναι από εργονομία, χώροι μικροί αλλά ΟΚ.
ΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΡΕΕΕΕΕ;;;
8,8 λτ/100χλμ στα περίπου 500 χιλιόμετρα τη στιγμή που με το Golf για 1000 χιλιόμετρα με τον αντίστοιχο κινητήρα είχα 5,1. Σύμφωνοι - άλλη χώρα, άλλες συνθήκες, αλλά 6 με το Πόλο δεν έπιασα για κανένα λόγο. Θα το χαρακτήριζα αδηφάγο, αν είναι να έχω τέτοια κατανάλωση καλύτερα να παίρνω το Leon 20VT να έχω και πραγματικό γκάζι.
Οδήγησα και τη
C4 Diesel με τον 1.6 και τα 90 άλογα για περίπου 1000 χιλιόμετρα. Εξαιρετικό μοντέλο, ποτέ άλλοτε τα 1200 κιλά δεν φαίνονταν σαν 1800 στο δρόμο.
Πολύ ευχάριστη η δύναμη -αν μου έλεγαν ότι είχε 180 άλογα, άνετα το 'τρωγα- και η κατανάλωση που μέσα στην πόλη ήταν 7,2 αλλά μόλις βγήκα στη Χαλκιδική έπεσε και σταθεροποιήθηκε στα 4,5 lt/100km. Τραχύς κινητήρας ωστόσο, περισσότερο από όσο θα περίμενα.
Τι μου έμεινε:
Ένας περίεργος
αεροδυναμικός θόρυβος σαν να ρουφάς με καλαμάκι τον αφρό από τον φραπέ στη μεριά του οδηγού, ένα τιμόνι με βάρος 50-60 κιλά που το είχα ξεχάσει τόσα χρόνια, ένας λεβιές ταχυτήτων που μου θύμισε να ευχαριστώ καθημερινά το Sensodrive του C3 μου και με ανάγκασε να πηγαίνω παντού με 3η. Φοβεροί χώροι αλλά το αυτοκίνητο είναι μεγάλο και δείχνει μεγάλο. Το εσωτερικό ήταν λίγο 2001 και δεν μιλάω για την Οδύσσεια του Διαστήματος αλλά για κάποιο καλοβαλμένο i30. Πάρκαρα και δίπλα σε μια πολύ περιποιημένη C4 Coupe 1ης γενιάς και δεν ήξερα ποιο είναι το παλιό και ποιο το καινούριο.
We 're on a mission from God.