- 17 Ιουν 2016, 21:40
QsisVTS έγραψε:είναι υποχρεωμένοι να είναι οι πιο ακριβοί για να λειτουργεί ο ανταγωνισμός
Εννοείς από την ΕΕΤΤ και σε λιανικές τιμές ? Οχι, δεν έχουν καμία τέτοια υποχρέωση.
Εχουν υποχρέωση χονδρικών τιμών που να αφήνουν λογικά περιθώρια κέρδους σε όσους αγοράζουν χοντρική και επίσης κοστοστρεφών τιμολογίων λιανικής δηλ. να μην πουλάει την Α υπηρεσία με τρελλό κέρδος και τη Β υπηρεσία με ζημιά (price dumping) χρηματοδοτώντας την από τα κέρδη της Α.
Η υποχρέωση αυτή δεν υπάρχει μόνο για τον ΟΤΕ αλλά για οποιονδήποτε έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά δηλ. > 25% άρα ισχύει και για Voda/HOL και Forthnet (νομίζω αυτοί είναι >25% στην αγορά του Interne). Αντίστοιχα στην κινητή τέτοια υποχρέωση έχουν και οι 3 εταιρείες.
QsisVTS έγραψε:πάντως κάθε αλλαγή που πας να κάνεις στο συμβόλαιό σου σου προκαλεί δέσμευση 2 χρόνια
Αυτό που έπαθε ο dimviii πήγε να μου συμβεί και μένα πήρε ένας τύπος τηλέφωνο τη γυναίκα μου και μπουρου-μπουρου την έπεισε να φύγουμε από Forthnet και να πάμε σε COSMOTE. Μέχρι που μας στείλανε αιτήσεις φορητότητας με Courier στο σπίτι

Τους παίρνω τηλέφωνο και προκύπτει:
- Δέσμευση 2 χρόνια

- Ιδια λεφτά που πληρώνω τώρα στη Forthnet (25€ για double play)
- "Γρηγορότερο Internet" που ας δεχτώ ότι ισχύει όχι σε ό,τι αφορά την ταχύτητα με το κέντρο, όπου έτσι και αλλιώς, λόγω απόστασης, πιάνω 19 Mbps αλλά το overbooking στις γραμμές με το BRAS και το Internet. Βέβαια τους ρώτησα "α στα 25 είναι VDSL ?" "Α όχι"

- VoIP τηλέφωνο και πρέπει να κάνω ειδικό arrangement για να μη γίνει (πάντως, προς τιμήν τους, δίνουν "mini UPS")
- Κανένα πακέτο με κινητή, αυτοί ήταν μόνο για home, για κινητή έπρεπε να πάω στο κατάστημα

αλλά τουλάχιστον θα είχα 15% έκπτωση
Τους ευχαρίστησα ευγενικά και τους χαιρέτησα