Το αν η πεζω σπορ ''παραγγειλε'' στην πεζω και μια εκδοση γυμνη(τα αρχικα race oπως αυτο το λευκο που ειχαν δοκιμασει οι 4τρ) για να μπορει να την ομολογκαρει στην Ν3 κλαση ελαφρυ, χωρις ηλεκτρικες ευκολιες κλπ, μπας και κανει τιποτα, απεναντι στον βασιλια της τοτε κατηγοριας clio williams.ειναι αλλο καπελο.
Με αρέσει το Μεγκάν. Άνετα καθίσματα, απλά, όχι ημικουβάδες, τέτοια γουστάρω. Φρένα για σεμινάριο, όπως ακριβώς τα θέλω, ανάρτηση γαλλικών καταβολών, ησυχία στην καμπίνα. Τιμόνι πολύ ελαφρύ, το ήθελα βαρύτερο. Πολύ γλήγορο όμως, μπαίνεις σε στροφή με ελάχιστες κινήσεις, αλλά λίγο μπελάς σε εθνική. Συμπλέκτης πολύ βαρύς, γιατί τέτοιο μίσος για τον συνάθρωπο? Μου φαίνεται πιο βαρύς και ενοχλητικός και από το Ντάστερ που έχουν ίδιο κινητήρα-κιβώτιο, παρόλο που όταν το οδηγάω φοράω υποδήματα εργασίας και όχι τις γόβες μου.
Πίσω κάθισμα, επόμενη ερώτηση. Κουμπάκια παιδικά. Ταμπλώ λιτοφουτουριστικό, για άλλη μια φορά χίλιες φορές τα κλασσικά όργανα.
Θα το αγόραζα? Αν ήμουν εργένης ή αυστηρά αντρόγυνο, είχε ένα κλικ βαρύτερο τιμόνι, δύο κλικ ελαφρύτερο συμπλέκτη, ένα κλικ μεγαλύτερα κουμπάκια, πιθανό.
Ακούγεται απίστευτο για αμάξι 4,3μ., αλλά πίσω έχει λιγότερη άνεση, ευκολία στο μπες/βγες και χεντρούμ από 4μετρα Ρενώ 11 και Νισάν Τσέρι των έιτις, αμάξια που γνωρίζω πολύ καλά. Και δεν είναι το μικρότερο Ρενώ που κυκλοφορεί, τι τους έπιασε?
dstou έγραψε: τι τους έπιασε?
το σχεδιασε γυναικα.
REALZEUS έγραψε:Κίκιζας . έγραψε:rx8_drifter έγραψε:Αν δεν το είχαν χαντακώσει με το απαράδεκτα μακρύ κιβώτιο και τους ψόφιους κινητήρες, θα μιλάγαμε χαλαρά για το καλύτερο αμάξι της κατηγορίας.
καλόφτιαγμενο, όμορφο, αξιοπιστο και συμπεριφορά να κρεμάν τα σαγώνια σου
Μα ηταν το καλυτερο της κατηγοριας, αλλα και το πιο αξιοπιστο της κατηγοριας...
Ούτε το καλύτερο ήταν, ούτε το πιο αξιόπιστο.![]()
Kι ομως, αυτο τον συνδυασμο "καλυτερο οδηγικα" + "αξιοπιστο" τον πετυχαινε σε υψηλοτερο βαθμο απο τον αντααγωνισμο. Δηλαδη οχι αποκλειστικα το καλυτερο οδηγικα, ουτε αποκλειστικα το πιο αξιοπιστο, αλλα σε αυτα τα δυο μαζι, ηταν οντως τοι καλυτερο, και φυσικα εννοωντας με τον 1,600αρι.
Στα 1,400κ.εκ το 306 (αλλα και το ZX θα προσθεσω εγω) θα συμφωνησω οτι ηταν οτι καλυτερο υπηρχε οδηγικα
τοτε στην κατηγορια, οχι ομως ΚΑΙ σε επιπεδο αξιοπιστιας.
REALZEUS έγραψε:Το 1.4 ήταν εντελώς επικίνδυνο. Το 1.6 είναι απλά αποδεκτό αλλά πολλές φορές σου λείπει η δύναμη. Από 1.8 και πάνω γίνεται σωστό.
Κρινοντας με βαση τις επιδοσεις της κατηγοριας, που υπηρχαν εκεινη την εποχη, επικινδυνο το 1,400αρι δεν ηταν. Απλως ηταν αισθητα κατωτερος ο κινητηρας απο τις δυνατοτητες πλαισιου και πολυ καλου στησιματος.
Προφανως και το 1,600 εκεινη την εποχη με βαση και το κοστος ηταν χρυση τομη, αλλα κι το 1,800 ηταν το "σωστο" παροτι νομιζω αρκετα ακριβοτερο για τα Ελληνικα δεδομενα τουλαχιστον.
dimviii έγραψε:μην ξεχνας και το 306.Ακριβως μια απο τα ιδια,με πιο ανετη αναρτηση,και το ιδιο ψοφομοτερ.Θα εβαζα οριακα το φοκους καλυτερο επειδη στο θεμα σπορτιφ συμπεριφορας ηταν καλυτερο.
Το παραξενο ηταν οτι ενω στα 1,4 ηταν πιο σπορτιφ το φοκους,οταν οδηγουσες τα πραγματικα σπορτιφ μοδελα,το 306 6 και το st 170 εκει το πεζω ηταν πολλα σκαλια πανω.
Δλδ στο 1,4 η φορντ εκανε εκπληκτικη δουλεια,ενω στο μεγαλο αδελφακι δειχνει να μην ασχοληθηκαν το ιδιο ικανοι? ανθρωποι.
Συμφωνω σε ολα...Για το τελευταιο, ισως καπου να τα μπερδεψαν με την μακρια κλιμακωση και μαλλον μετρια αποδοση του κινητηρα, για την ιπποδυναμη που δηλωνε.
Επιπλεον νομιζω οι Γαλλοι τοτε στους διλιτρους ατμοσφαιρικους, ηταν λιγο πιο μπροστα, ισως και λογω της εξελιξης στους αγωνες, στα kit-car/Maxi...
Κίκιζας . έγραψε:Kι ομως, αυτο τον συνδυασμο "καλυτερο οδηγικα" + "αξιοπιστο" τον πετυχαινε σε υψηλοτερο βαθμο απο τον αντααγωνισμο. Δηλαδη οχι αποκλειστικα το καλυτερο οδηγικα, ουτε αποκλειστικα το πιο αξιοπιστο, αλλα σε αυτα τα δυο μαζι, ηταν οντως τοι καλυτερο, και φυσικα εννοωντας με τον 1,600αρι.
Μετά τα 150.000 άρχιζε η διάλυση και στα 200.000 πολλές φορές αποχαιρετούσε ο κινητήρας. Συνδυάζει όμως την καλή συμπεριφορά με το χαμηλό κόστος συντήρησης (μέχρι να έρθει η ώρα του ρεκτιφιέ). Ακόμα καλύτερο σε συνδυασμό αξιοπιστίας και συμπεριφοράς ήταν το Mazda 3. Αρκετά τσουχτερή η συντήρησή του όμως.
Κίκιζας . έγραψε:Κρινοντας με βαση τις επιδοσεις της κατηγοριας, που υπηρχαν εκεινη την εποχη, επικινδυνο το 1,400αρι δεν ηταν.
Για να προσπεράσεις έπρεπε να καταθέσεις πρωτοκολλυμένη αίτηση τουλάχιστον 1 βδομάδα πριν την απόπειρα και να περιμένεις απάντηση αρμοδίως. Ούτε στον εχθρό μου! Τα περισσότερα 1400άρια τότε έπαιζαν στα 90 άλογα και τα καλά στα 100+ άλογα.
REALZEUS έγραψε:Ακόμα καλύτερο σε συνδυασμό αξιοπιστίας και συμπεριφοράς ήταν το Mazda 3. Αρκετά τσουχτερή η συντήρησή του όμως.
Σε τακτικη συντηρηση δεν νομιζω να ειχε κατι ιδιαιτερο ρε συ Αλεξανδρε.
Για δωσε λεπτομερειες γιατι το εχω προτεινει σε φιλο στην Αγγλια...
sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Μη μιλήσουμε για φανοποιία καλύτερα.
Τα λαδόξιδα είναι πιο νορμάλ και μερικά δευτερεύοντα ανταλλακτικά είναι κοινά με Ford, οπότε τα παίρνεις από εκεί στη μισή τιμή.
REALZEUS έγραψε:Κίκιζας . έγραψε:Kι ομως, αυτο τον συνδυασμο "καλυτερο οδηγικα" + "αξιοπιστο" τον πετυχαινε σε υψηλοτερο βαθμο απο τον αντααγωνισμο. Δηλαδη οχι αποκλειστικα το καλυτερο οδηγικα, ουτε αποκλειστικα το πιο αξιοπιστο, αλλα σε αυτα τα δυο μαζι, ηταν οντως τοι καλυτερο, και φυσικα εννοωντας με τον 1,600αρι.
Μετά τα 150.000 άρχιζε η διάλυση και στα 200.000 πολλές φορές αποχαιρετούσε ο κινητήρας. Συνδυάζει όμως την καλή συμπεριφορά με το χαμηλό κόστος συντήρησης (μέχρι να έρθει η ώρα του ρεκτιφιέ). Ακόμα καλύτερο σε συνδυασμό αξιοπιστίας και συμπεριφοράς ήταν το Mazda 3. Αρκετά τσουχτερή η συντήρησή του όμως.
Στα χλμ που λες, ο ανταγωνισμος ηταν ηδη...κουδουνιστρες-παζλ...Το mazda αν θυμαμαι καλα ειχε ακριβως αυτο που λες, ακριβη συντηρηση, σημαντικα ακριβοτερη απο τα περισσοτερα του ανταγωνισμου, αν και οντως οδηγικα νομιζω και κατα τα λεγομενα των περιοδικων υπερτερουσε ελαφρως του Focus με ακομα καλυτρο κιβωτιο σε αισθηση (μαλλον και κλιμακωση)
Κίκιζας . έγραψε:Κρινοντας με βαση τις επιδοσεις της κατηγοριας, που υπηρχαν εκεινη την εποχη, επικινδυνο το 1,400αρι δεν ηταν.
Για να προσπεράσεις έπρεπε να καταθέσεις πρωτοκολλυμένη αίτηση τουλάχιστον 1 βδομάδα πριν την απόπειρα και να περιμένεις απάντηση αρμοδίως. Ούτε στον εχθρό μου! Τα περισσότερα 1400άρια τότε έπαιζαν στα 90 άλογα και τα καλά στα 100+ άλογα.
Εχεις απολυτο δικιο εδω, θυμομουν λαθος!
Σε ενα πινακα συγκριτικου που εριξα μια ματια, ηταν/ειναι με διαφορα το χειροτερο σε επιδοσεις απο σταση αλλα και ρεπριζ, ΠΑΝΤΟΥ...
...στο ιδιο περιοδικο, εκτος απο το...Mega τεστ στα 1,400κ.εκ (4τροχοι Ιανουαριος 1999 , τευχος 340)
υπηρχε και το "Αγγιγμα Ψυχης" οπως ελεγε και ο τιτλος, το 306 Race, με 167 αλογα και 6αρι κιβωτιο, που κοστιζε 7,800,000δρχ , δηλαδη 23κ ευρω...

Τωρα αμα θες κατι -σχεδον- αντιστοιχο με 23κ ευρω σε καινουργιο, στην ιδια κατηγορια, δεν υπαρχει τιποτα...
Και να φανταστεις οτι τοτε ειχε μειωθει καποιος φορος και ειχε παει στα 7 κατι. Το gti 6 πριν την μειωση αυτη εκανε κοντα 10 μυρια δρχ.
Ειχα παρει 306 1,4 για να το τροπετιασω σε 2,0 167 χορσα(το ειχε κανει ο συνοδηγος του Αλιφερη το καβαλησα, και την επομενη εβδομαδα ειχα 306 1,4),ειχα παραγγηλει και τροπετο ,και μεχρι να μου to φερουνε, γινεται η μειωση.Δεν συμφερε να την κανω την μετατροπη γιατι ερχοταν πολυ κοντα στο γνησιο 2,0 167 χορσα.
Πουλαω το 1,4 και παραγγελνω το race,στα 7 κατι που ειχε πεσει.