Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JBT
#245261 Όρκο δεν παίρνω, αλλά πρέπει να ήταν τουλάχιστον 2,5/3λιτρο γιατί ήταν δυνατό...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#247846 Οδήγησα πριν από λίγο την BMW X4 Xdrive 20d και την X6 xdrive 30d.Διαδρομή με ένα μικρό κομμάτι Εγνατία και ένα κομμάτι της εισόδου της πόλης των Ιωαννίνων από Αθήνα.Δεν έχω να πω πολλά παρά μόνο ότι βαρέθηκα την ζωή μου.Οκ πολύ τεχνολογία,ωραίο αυτόματο και στα 2 αλλά το μικρό μου φάνηκε αργό για 190 ίππους και εξαιρετικά βαρετό σαν συμπεριφορά ενώ το μεγάλο αν και πιο γρήγορο ,ιδίως στο πρόγραμμα sport ,μου φάνηκε και πιο κουραστικό λόγω όγκου αλλά και κακής ποιότητας κύλισης όπου το οδόστρωμα ήταν ελάχιστα κατσαρό.Προσωπικά δεν θα έδινα ποτέ τόσα λεφτά για κάτι τέτοιο ,αφού ούτε οδηγικό ενδιαφέρον δεν έχουν ούτε με έπεισαν ότι κάνουν για ταξιδιάρικα -οικογενειακά.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#247886 Κάνουν όμως για μούρη όπου το παρκάρουν όσοι θέλουν να δείξουν ότι έχουν μεγάλο... χρήμα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
21 quadra έγραψε:Κάνουν όμως για μούρη όπου το παρκάρουν όσοι θέλουν να δείξουν ότι έχουν μεγάλο... χρήμα.

Εντάξει μην υπερβαλουμε κι όλας...

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#247935 Το x6 είναι το πιο fail μέσο επειδηξης , κάνει ένα σωρό λεφτά και είναι τραγικά κακάσχημο, γελάει ο κόσμος και εσύ καμαρώνεις
Ο βασιλιάς είναι γυμνοοοος...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
21 quadra έγραψε:Κάνουν όμως για μούρη όπου το παρκάρουν όσοι θέλουν να δείξουν ότι έχουν μεγάλο... χρήμα.

Κοκοκοκόφτες γραφικότητας.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#252499 Δεν θα αναφέρω την οδήγηση κάποιου καινουριου οχήματος, αλλά του... δικού μου σε αγαπημένη διαδρομή, εκεί που έμαθα να οδηγώ.
Μιλώ για την διαδρομή από την έξοδο της πόλης των Ιωαννίνων μέχρι το χωριό μου, στην παλιά εθνική Ιωαννίνων-Τρικάλων.
Την τελευταία φορά που χρονομέτρησα την διαδρομή αυτή, είχα το θρυλικό Zastava. Με το μοτέρ των 1.3 λίτρων χωρίς καμία άλλη μετατροπή, ο χρόνος ήταν 28 λεπτά, με το δρόμο σε πλήρη κυκλοφορία, με αρκετή κίνηση.
Την ίδια διαδρομή, με την BMW 120i την έκανα σε 22 λεπτά, με πολύ πολύ λιγοτερη κίνηση, λόγω Εγνατίας Οδού πια...
6 λεπτά ταχύτερα, με πολύ μεγαλύτερη άνεση, με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς φόβο μην βράσουν τα φρένα (ήταν πριν βάλω αεριζόμενα και στο Zastava που σήμαινε πως τα φρένα μετά από λίγα λεπτά σχεδόν δεν υπήρχαν και έπρεπε να χρησιμοποιείς το κιβώτιο για να φρενάρεις και να "σέρνεις" τα λάστιχα σε κάθε στροφή... :lipsealed: ).
Είναι μεγάλη διαφορά στο χρόνο και μιλάμε πως στην απόσταση των 36.5 χλμ η μωτ ήταν σχεδόν 100 χλμ/ώρα. Όποιος έχει περάσει το δρόμο, καταλαβαίνει πως είναι πραγματικά υψηλή.
Η παλαιότερη μωτ αντίστοιχα είναι 78 χλμ/ώρα που και πάλι, τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών είναι πολύ υψηλή.
Το τελευταίο που έχω να πω είναι πως σ' αυτό το δρόμο φάνηκε πως πρέπει ν' αλλάξω και τα εμπρός λάστιχα, αφού είχα αρκετή υποστροφή, είχα τα ηλεκτρονικά μερικώς απενεργοποιημένα όπως το επιτρέπει η BMW. Άλλη μια τεράστια διαφορά από το παρελθόν, που δεν υπήρχε ούτε ABS ούτε ESP.
Συμπέρασμα: στην Ελλάδα μπορείς ακόμη να χαρείς οδήγηση, αφού τέτοιες διαδρομές υπάρχουν παντού, δεν χρειάζεται να τρέχουμε στο Nürburgring!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Anonymous Founder έγραψε:... σ' αυτό το δρόμο φάνηκε πως πρέπει ν' αλλάξω και τα εμπρός λάστιχα, αφού είχα αρκετή υποστροφή, είχα τα ηλεκτρονικά μερικώς απενεργοποιημένα όπως το επιτρέπει η BMW. Άλλη μια τεράστια διαφορά από το παρελθόν, που δεν υπήρχε ούτε ABS ούτε ESP.
Συμπέρασμα: στην Ελλάδα μπορείς ακόμη να χαρείς οδήγηση, αφού τέτοιες διαδρομές υπάρχουν παντού, δεν χρειάζεται να τρέχουμε στο Nürburgring!
:lol:
Μπορεί και να μη θέλουν αλλαγή. Όλα τα σε μαμά ρύθμιση εμπροστομήχανα πισωκίνητα εμφανίζουν υποστροφή σε κάποιες περιπτώσεις ιδίως φουρκέτες με ελληνική γλυστερή άσφαλτο (εξαρτάται φυσικά και από την οδήγηση). Συνήθως αν ξέρεις το αυτοκίνητο αυτό είναι ελεγχόμενο και μετατρέπεται σε υπερστροφή στην κορυφή της στροφής.

Το σπουδαίο όμως είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε διαδρομές φανταστικές με ελάχιστη κίνηση και μηδενική αστυνόμευση. Χαρείτε τες, όσο έχουμε αυτοκίνητα και καύσιμα....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#252746 Όχι, είχα υποστροφή σχεδόν παντού και κατόπιν τσέκαρα τα λάστιχα και είδα πως τα εμπρός είναι σε κακή κατάσταση.
Θα βγάλουν το καλοκαίρι, αλλά το φθινόπωρο πάνε για αλλαγή.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#252765 Από τα πιο διασκεδαστικά χλμ είχα όταν τα πίσω ελαστικά προσθιοκίνητου (καλορυθμισμένου κανονικά) βρέθηκαν να είναι παλιά με τα εμπρός καινούργια... δεν την μπορώ την υποστροφή. Βέβαια η κατάσταση γινόταν επικίνδυνη με λίγα πιο πολλά χλμ.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#252788 Γρηγορη διαφωνω με τη λογικη σου (δεν εισαι ο μονος φυσικα..) του οτι αλλαζω τα λαστιχα το φθινοπωρο κ οχι τωρα , εφ οσον δεν μιλαμε για οικονομικους λογους...
Εφ οσον λες οτι ειναι σε κακη κατασταση , πως θα βγαλουν το καλοκαιρι; :hmmm:
Δηλαδη , ενα ξεραμενο κ φθαρμενο λαστιχο , μπορεις να το εμπιστευεσαι σε συνθηκες ελληνικου καλοκαιριου ;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
sknipper έγραψε:Από τα πιο διασκεδαστικά χλμ είχα όταν τα πίσω ελαστικά προσθιοκίνητου (καλορυθμισμένου κανονικά) βρέθηκαν να είναι παλιά με τα εμπρός καινούργια... δεν την μπορώ την υποστροφή. Βέβαια η κατάσταση γινόταν επικίνδυνη με λίγα πιο πολλά χλμ.

Αυτό πάλι τι είναι;
Το σωστό είναι να μην μπορείς την υποστροφή εξίσου με την υπερστροφή.
Και τα δύο είναι επικίνδυνα εφόσον προκύπτουν από στήσιμο κατασκευαστή. Το επιτηδεύμενο είναι άλλο θέμα.