Περιέργως το λέει η καρδούλα τους ακόμα (κυρίως του πρεζάκια του Αξλ). Καλά το όργανο κλαίει στα χέρια του Σλας.
Με έχει στοιχειώσει lately o κύριος, να'ναι καλά εκεί που είναι ->
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Όσοι δουλεύετε Spotify μπορείτε να με βρείτε στο όνομα Καμπάς Εμμανουήλ. Έχω δημόσιες όλες τις λίστες μου, αν σας αρέσει κάποια μπορείτε να κάνετε follow. Όλες έχουν γνωστά τραγούδια μέσα, αλλά υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές επιλογές και ίσως ανακαλύψετε μπάντες/καλλιτέχνες που ίσως να μην γνωρίζατε. Αν έχετε και άλλοι playlists στο spotify θα χαρώ να τις ακούσω, μήπως ανακαλύψω τίποτα καινούριο.
Πόσο είναι η συνδρομή, τι μπορείς να κάνεις δωρεάν και τι επί πληρωμή, την δική σας εμπειρία.
1ον: Δεν είναι απαραίτητη η συνδρομή. Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή δωρεάν ΑΛΛΑ χωρίς την premium version, μετά απο κάποια τραγούδια, θα σου πετάει μια διαφήμιση 30". Το καλό το παλικάρι όμως ξέρει κι άλλο μονοπάτι, καθώς υπάρχει spotify web player που το δουλεύεις μέσω browser και αν έχεις addblock, bye-bye διαφημίσεις !
2ον: Κάνεις search μια μπάντα και σου βγάζει πάνω-πάνω τα 10 πιο δημοφιλή τραγούδια της και απο κάτω όλη την δισκογραφία με χρονολογική σειρά. Οπότε έχεις μπροστά σου όλα τα τραγούδια, όμορφα, οργανωμένα και μπορείς να τα προχωράς όσο θες, χωρίς να σκαλώνει το streaming. Επιπρόσθετα έχει και ένα σύντομο bio για τον κάθε καλλιτέχνη, προέλευση, πορεία, επιρροές κτλ.
3ον. Δίπλα απ'την μπάντα σου βγάζει related artists, οπότε βρίσκεις εύκολα και γρήγορα "αντίστοιχη" μουσική, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Έτσι βρίσκεις μπόλικη μουσική και την χωρίζεις σε διαφορετικά playlist ανάλογα με το genre, τα οποία μπορείς να τα μοιραστείς με τους φίλους σου ή να τα έχεις (επιλεγμένα) δημόσια και να τα βλέπουν όλοι.
4ον. Έχει το discover weekly, το οποίο σου εμφανίζει κάθε εβδομάδα δεκάδες τραγούδια που το spotify θεωρεί οτι θα σου αρέσουν βάσει αυτών που έχεις στις λίστες σου. Ο αλγόριθμός είναι πανέξυπνος, δεν ξέρω πως το κάνει. Εγώ πχ μια περίοδο άκουγα φουλ κάτι του τύπου progressive stoner blues, κάτι ατμοσφαιρικό-ψυχεδελικά κτλ. Μου πετάει λοιπόν μια τέτοια τραγουδάρα, την οποία αφού την άκουσα 4-5 φορές, πατάω πάνω στο όνομα της μπάντας με την χαρά να ανακαλύψω κι άλλα αντίστοιχα διαμαντάκια. Έλα μου όμως που η μπάντα έπαιζε αποκλειστικά σκανδιναβικό black metal, αλλά είχε βγάλει ένα και μοναδικό τραγούδι που ταίριαζε στα ακούσματα μου σύμφωνα με εκείνη την περίοδο. Το Spotify βρήκε αυτό το ένα και μοναδικό τραγούδι και μου το έβγαλε στα προτεινόμενα. Όσο περνάει ο καιρός και βάζεις περισσότερα τραγούδια στις λίστες σου, τόσο πιο spot-on γίνεται στο να αναγνωρίζει τους ήχους που σ'αρέσουν.
5ον. Έχοντας το premium version, το οποίο κοστίζει νομίζω 7€ το μήνα και με συγκεκριμένα πακέτα Cosmote το παίρνεις και δωρεάν, μπορείς να "κατεβάζεις" τα τραγούδια και να τα ακούς offline. Οπότε τα κατεβάζεις μέσω της εφαρμογής στο κινητό σου, και τις ακούς μέσω bluetooth ή jack στο αυτοκίνητο κτλ. Με λίγα λόγια, τέλος το εκνευριστικό και χρονοβόρο ψάξιμο στο youtube και κατά συνέπεια τέλος το χρονοβόρο youtube to mp3 conversion και τέλος η μεταφορά στο κινητό/στικάκι. Γίνονται όλα εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά απο τον ΗΥ σου μέσα απο μια εφαρμογή και απλά πατάς ένα download στο κινητό σου όταν θες να τα ακούσεις στο αυτοκίνητο. Φέυγεις το πασχα για το χωριό και σου την βαράει να ακούσεις το Dark Side of the Moon, το κατεβάζεις όπως είναι ολόκληρο στο κινητό σου και το ακούς offline στο αυτοκίνητο χωρίς καμία χρέωση.
Αυτά και άλλα πολλά, συγνώμη αν κούρασα !
Επίσης πως πάει στο περίπου η κατανάλωση data αν πεις οτι το βάζεις να στριμάρει έτσι. Εγώ έχω 2.8GB. Το δοκιμάζεις ή το ξεχνάς? Βέβαια αυτό θα μου πεις εξαρτάται και από την ποιότητα της μουσικής.
Είχα στο μυαλό μου περιπτώσεις σαν αυτές που έρχονται λίαν συντόμως με σουβλίσματα κτλ που πολύ πιθανό να μην υπάρχει wifi. Θα κατεβάσω οπότε playlists και αντίο κλαρίνα.
Πήρε τη θέση του στη homescreen. Ωραίο φαίνεται. |λογοκρισία| που δεν το είχα ψάξει παλαιότερα. Έχει τα πάντα εν τω μεταξύ. Μέχρι και Planet of Zeus βρηκα.