Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#233043 Πώς φτιάχνεται το σαλέπι σαν ρόφημα; Έχω πιει στο shisha στη Ν. Σμύρνη και στις Πυραμίδες στις Τζιτζιφιές και το κάνουν με γάλα και σταφίδες νομίζω. Σ'έναν πλανόδιο που είχα δοκιμάσει στον Λευκό Πύργο ήταν σαν παχύρευστο ζουμί, χωρίς πρόσθετα. Εγώ το πρώτο θέλω.
Βρήκα μια συνταγή πχ http://www.mamapeinao.gr/salepi-zesto αλλά σαν πρώτη ύλη πού το βρίσκουμε;
Άβαταρ μέλους
By dstou
#233063 Σαλέπι με γάλα και σταφίδες πρώτη φορά ακούω, μπορεί να είναι κάτι που σαλεποφέρνει, και ποιητική αδεία να απολλοτρίωσε το όνομα. Το σαλέπι που ξέρω, και Πειραιά, και Κων/πολη και Αθήνα είναι αποκλειστικά φυτικό. Μπορείς να βρεις τη βάση παρασκευής του στο σούπερ ή και σε κανένα μεγάλο μπαχαράδικο.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#233066 Είναι από φυτό, το παίρνεις έτοιμο συσκευασμένο σε μορφή σκόνης και το βράζεις με νερό. Προσθέτεις ότι θέλεις, κυρίως μπαχαρικά (κανέλα, κάρδαμο), αλλά όχι σταφίδες, αφού είναι ρόφημα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#236424 Μιας και λέμε για κρέατα κλπ (στο αδερφικό τοπικό) είχα κάτι μοσχαρίσιες TBone στην κατάψυξη από τον Οκτώβρη :lipsealed: Τις έβγαλα χθες, τις ξεπάγωσα (δεν είχα χρόνο για πολλά-πολλά, σίτεμα κλπ) και τις έβαλα σε γάστρα με λαχανικά και πατάτες μετά από 2μιση ώρες ψήσιμο βγήκαν σόλα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#236917 Δοκίμασα χθες έτοιμη ζύμη πίτσας της Alfa. Τίποτα το ιδιαίτερο, η δική μου είναι καλύτερη :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
Dimitris_P έγραψε:Μιας και λέμε για κρέατα κλπ (στο αδερφικό τοπικό) είχα κάτι μοσχαρίσιες TBone στην κατάψυξη από τον Οκτώβρη :lipsealed: Τις έβγαλα χθες, τις ξεπάγωσα (δεν είχα χρόνο για πολλά-πολλά, σίτεμα κλπ) και τις έβαλα σε γάστρα με λαχανικά και πατάτες μετά από 2μιση ώρες ψήσιμο βγήκαν σόλα :lol:

2μιση ωρες;;;;;; WTF man

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#237574 Θεώρησα ότι με αρκετό σιγοψήσιμο θα μαλακώσουν και θα γίνουν λουκούμι :slap:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#239465 Θες medium μοσχαρι στο τηγανι αλλα ο αποροφητηρας ειναι τοσο αχρηστος που αναβει ο συναγερμος καπνου? Η ΑΜΑΝ τελεσοπινκ εχει τη λυση!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#239473 Aστο μονιμα ετσι. Απαραδεκτα ψηλα το απορροφητηρι απο τις εστιες. Εκτος αν εχει την απορροφητικη ισχυ της Jenna Jameson στα 30 της.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#239479 Που να δειτε στο προηγουμενο σπιτι που ο αποροφφητηρας ειχε εξοδο πανω απο τα ντουλαπια, δεν εβγαινε απο το σπιτιΕιχε κανει ενα καταπληκτικο κιτρινο κυκλο στο ταβανι

Γενικα δεν πρεπει να το πολυεχουν οι ολλανδοι με το θεμα, δεν εχω φαει ακομα εξω και να μη σκυλοβρωμαω μετα