Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Black-eyed έγραψε:
kacey έγραψε:Αποφασιστε! :lol:

kacey έχω προσωπική εμπειρία γι'αυτό ξέρω τι ισχύει.

Εχει δικιο ο μαυροματης :lol: , mea culpa :(
Άβαταρ μέλους
By fokion
dimik έγραψε:Το τελευταίο δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αλλά έχω πληρώσει από την τσέπη μου για λάθος και δεν είπα και κουβέντα γιατί ο ΟΑΕΔ ήταν στην επόμενη γωνία.

To "νομιμο" είναι "αδιαφορο". Απαξ και τεθει το θεμα εχεις 2 επιλογές.

Α. Πληρωνεις τη ζημια ( ειδικά αν φταις με καποιο τροπο)
Β. Πας μονος σου στο λογιστηριο για τα περεταίρω.... Ειδικά την σημερον ημερα και αν εισαι και καποιας ηλικίας που ΔΕΝ θα βρεις δουλεια....
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#218638 είναι φουλ παράνομο

δε μοιράζεστε τα κέρδη για να μοιράζεστε και το ρίσκο, από κει και πέρα το πώς θα το χειριστεί ο καθένας είναι δικό του θέμα

φίλος μου πάντως απολύθηκε σε ανάλογη περίπτωση που το έκανε θέμα και μάλιστα εκεί δε του έκοψαν μισθό (γιατί είναι παράνομο), αλλά bonus
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:
δε μοιράζεστε τα κέρδη για να μοιράζεστε και το ρίσκο, από κει και πέρα το πώς θα το χειριστεί ο καθένας είναι δικό του θέμα

Tι λες τώρα... Κομμουνιστής είσαι κι εσύ;;;;

Θα σου κόψει και μισθό στα δύσκολα, γιατί μόνο οι ζημιές μοιράζονται!!!!! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
fokion έγραψε:
QsisVTS έγραψε:.................. αλλά bonus

Ορθον
Από εκει τα εκοβε....
Λαθος δικο μου δεν το διευκρινίσα...

το bonus μια χαρά το κόβει, εκτός αν (υπόθεση κάνω τώρα) υπάρχει όρος σε κάποια σύμβαση που να διευκρινίζονται επακριβώς οι προϋποθέσεις και μπορεί αυτό να αποδειχτεί και μετά εμφανίστηκαν μονόκεροι...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
trident1971 έγραψε:Αυτο που λες οτι πηγαν να σε χρεωσουν ειναι |λογοκρισία|, τα εταιρικα εχουν μικτη για αυτο ακριβως το λογο. Αλλο το λαθος στη δουλεια απο δικη σου απροσεξια και αλλο το αυτοκινητο που μπορει να σε τρακαρει καποιος αλλος χωρις να φταις.

Προφανώς και μιλαμε για απροσεξία του ΗΦ. Αλλιώς θα τα πλήρωνε η ασφάλεια του άλλου και θα τελείωνε η υπόθεση.

trident1971 έγραψε:Me too, το θεωρησα και λογικο κιολας, το εχω ξαναγραψει. Προφανως δεν μιλαμε για ενα δισεκατομμυριο.

Δλδ τώρα στα σοβαρά θεωρούμε λογικό το επαγγελματικό λάθος να στο κόβουν από το μισθό :dizzy: :dizzy:
Γιατί προφανώς δεν συζητάμε να σπάσεις το ποτήρι στην κοινόχρηστη κουζίνα, που άντε πες να προσφερθείς να το αντικαταστήσεις.
Αλλά εσύ δλδ θα προσφερθείς να πληρώσεις μισό ή ένα ή περισσότερους (?) μισθό ας πούμε για ένα λάθος που έκανες κατά την εκτέλεση του επαγγέλματός σου;

Και πες άντε εσύ προσφέρεσαι σαν "καλό παιδί". Πόσο γύφτος είναι ο άλλος να το δεχτεί τελικά, και αυτό που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει σαν ρίσκο της δουλειάς (τα λάθη των υπαλλήλων) να στο μεταφέρει;

Και ελπίζω φυσικά να καταλαβαίνεις, ότι αν το παραπάνω ήταν "λογικό", απλά δεν θα υπήρχαν υπολογιστές σε αυτόν τον κόσμο, λογισμικό και οτιδηότε έχει φτιαχτεί με αυτά :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#218732 εγώ έχω κάνει ένα λάθος μέχρι στιγμής (διαπιστωμένο) και τρώω το κλασικό πρόστιμο των 100€ από τη δου

την επόμενη φορά μου είπαν θα το πληρώσω από τη τσέπη μου :hmmm:

αναρωτιέμαι τι θα γίνει την επόμενη φορά :hmmm:

δέχομαι βέβαια ότι κάποιες φορές πληρώνεις τα λάθη σου, αλλά όταν τα λάθη σου ενδέχεται να είναι 100αδες τι κάνεις

και καλά, κλάιν το 100αρικο, άμα το λάθος σου είναι χιλιάρικα τι κάνεις;
Άβαταρ μέλους
By DAP
#218744 Παντα μιλαμε για τη θεση που κατεχει ο υπλληλος και το υψος της ζημιας που εκανε,που συνηθως βαφτιζει "κατα λαθος" την οποια ανικανοτητα του......
Προ πολλων χρονων ειχαμε ενα βαπορι που ο καπετανιος το εκατσε στα αβαθη σε καποιο ποταμι στη Ν.Αμερικη....Το ρυμουλκο που ηρθε και απλως το εσπρωξε μας στοιχησε κατι χιλιαδες ντολλαρς.....Την ιδια ωρα που διναμε την εντολη για το ρυμουλκο,πετουσε για Αμερικη και ο αντικαταστατης του.......Φυσικα διεγραφη και απο τη λιστα με τους διαθεσιμους / δικους μας καπετανιους.....
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#218757 ναι σε τέτοιες περιπτώσεις την έκατσες, αλλά μικρά λάθη είναι φυσικό να συμβαίνουν

θα μου πεις από μικρά λάθη πλοία βουλιάζουν και κόσμος πνίγεται

βέβαια στη περίπτωση του καραβιού που βρήκε σε ξέρα δε θα κάτσει να πει ο πλοιοκτήτης στο καπετάνιο δώσε μου 100000 που ήθελα για ρυμούλκηση και επισκευή

για αυτό μιλάμε για γυφτιές όταν πρόκειται για 100αρικα ή λίγα χιλιάρικα, σε κάποιες περιπτώσεις αυτά τα έχεις στην ημερήσια διάταξη και το ιδανικό είναι να έχεις εκτιμήσει αυτό τον κίνδυνο που η σύγχρονη επιστήμη ονομάζει λειτουργικό κίνδυνο
κάποτε υπήρχε και το επίδομα ταμείου, το να κάνει λάθος ένας ταμίας που συναλλάσσεται με πολύ κόσμο δεν είναι και τόσο σπάνιο
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 11 Φεβ 2016, 15:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#218762 Οταν το αφεντικο δινει 500 ευρω το μηνα σε καποιον υπαλληλο και τον θεωρει υπευθυνο που εχασε δουλεια εκατονταδων χιλιαδων λογω σφαλματος του κατι δεν παει καλα. Κατα την αποψη μου, το αφεντικο πρεπει να κραταει τον υπαλληλο χαρουμενο. Αν δεν του κανει τον διωχνει, αν του κανει τον κραταει και του δινει συνεχεια ενα τυρακι για να δινει το κατι παραπανω. Το κοψιμο μισθου ειναι γυφτια.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
bibendum έγραψε:Οταν το αφεντικο δινει 500 ευρω το μηνα σε καποιον υπαλληλο και τον θεωρει υπευθυνο που εχασε δουλεια εκατονταδων χιλιαδων λογω σφαλματος του κατι δεν παει καλα. Κατα την αποψη μου, το αφεντικο πρεπει να κραταει τον υπαλληλο χαρουμενο. Αν δεν του κανει τον διωχνει, αν του κανει τον κραταει και του δινει συνεχεια ενα τυρακι για να δινει το κατι παραπανω. Το κοψιμο μισθου ειναι γυφτια.

ακριβώς

σε συζήτηση που έκανα με το πατέρα μου επί του θέματος μου έλεγε ότι έχει πληρώσει ένα σωρό πράγματα χωρίς να τα παίρνουν καν οι άλλοι χαμπάρι

δεκτό και ευχαρίστως να το έκανα, εγώ όμως δε γυρνάω σπίτι στο τέλος του μήνα με 5000 όπως έκανε αυτός για να δώσω και μια φορά κάνα δυο χιλιάδες και να πω δε τρέχει κάστανο, εμένα και το 100αρικο θα μου κοστίσει

και bibendum κανείς δε διώχνει υπάλληλο 500-600-700 και 1000 σου λέω εγώ ευρώ

και φυσικά δεν τον ενδιαφέρει και αν είναι χαρούμενος, αφού ξέρει ότι δεν είναι , το μέγα ζητούμενο είναι να κάνει τη δουλειά έστω και με κάποια λάθη με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα

απλά θα πάει να παίξει αυτή τη γυφτιά που λες γιατί είναι εκ των πραγμάτων γύφτος που δίνει τόσα (όταν τα δίνει γιατί μπορεί και όχι γιατί δε βγαίνει, εκεί είναι άλλο)
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 11 Φεβ 2016, 15:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By nass
#218769 Ενώ αν του δίνει 5000 είναι ΟΚ ? Οπως και να 'ναι, αυτό είναι μέρος του επαγγελματικού κινδύνου. Το να σου κρατήσει τη ζημιά από το μισθό σου είναι γελοίο. Το σωστό είναι, αν επαναληφθεί το λάθος (πόσες φορές ? όσο "αντέχει" το αφεντικό) να πάρεις πόδι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#218771 φυσικά και όταν παίρνεις τόσα λεφτά το καλύπτεις μόνος σου

εγώ ξέρω συναδέλφους που και με 700αρια πάνε και πληρώνουν μόνοι τους μικροπρόστιμα για να μην τα πάρει χαμπάρι πρωτίστως ο πελάτης και δευτερευόντως ο εργοδότης τους και για να νιώσουν και οι ίδιοι καλύτερα

και το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; ότι ο εργοδότης το παίρνει σε αρκετές περιπτώσεις αλλά δε λέει κουβέντα γιατί έτσι τον βολεύει

φυσικά υπάρχουν και άνθρωποι που αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη των επιλογών τους (μεταξύ των οποίων και ο λάθος υπάλληλος ή ο υπάλληλος που δεν είναι τέλειος) και απλά αξιολογούν τον υπάλληλο στο αν θα τον κρατήσουν ή όχι και όχι αν θα του δώσουν το συμφωνημένο μισθό ή όχι

το έχω ξαναπεί όποιος δε βγαίνει να πληρώνει σωστά τους υπαλλήλους ας τους διώξει και ας δουλέψει περισσότερο ο ίδιος, ή να τα σκάσει να του έρθει ένας γαμάτος

αλλά ούτε το ένα θέλουν, ούτε το άλλο οι περισσότεροι και θα κάτσουν στη συνέχεια να κάνουν κουβέντα και για τα 10ευρα