KiloMeater έγραψε:Είπα στους ντόπιους εδώ ότι έκλεισα τη θέρμανση τελείως για δύο εβδομάδες που έφυγα διακοπές και δεν το πιστεύανε, με κοίταγε σαν ουφο
Να τους πεις οτι το 2015 στησαμε 2 φορες καλπες με το ιδιο αποτελεσμα, εαν δε το γνωριζουν!
Θα το παρουν πιο "ζεστα" το ζητημα!
Για πέστε για το παρακάτω.
http://www.tsampas.gr/product/13829/sam ... 8jsfsburx-κλιματιστικό-τοίχου-inverter-18.000btu-aa
Θέλω για το σαλόνι.
https://www.horas.com.gr/eshop/kaminades/inox-amonotes/eythigrammo-tmima-inox-1m.html
Το συνολικό μήκος της καμινάδας είναι γύρω στα 4 μέτρα. Μιας και βλέπω ότι δεν πουλάνε δίμετρες καμινάδες, θα έχω πρόβλημα αν βάλω 4 του ενός μέτρου;
Ξέρω ότι πιθανότατα θα έχω θέμα με τις υγροποιήσεις, αλλά για τον λόγο αυτό στο κάτω μέρος της καμινάδας θα βάλω τάπα (συλλέκτη υγρών).
Ο κύριος λόγος για τον οποίο θέλουμε να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση είναι ότι η γωνία που ενώνει την καμινάδα με τον τοίχο είναι και αυτή από αμίαντο και στο σημείο εκείνο μαζεύεται πολύ στάχτη με αποτέλεσμα να βουλώνει και να θέλει συχνά καθάρισμα. Έχει τύχει επίσης, επειδή στην γωνιά δεν υπάρχει κάποια τρύπα για να φεύγουν οι υγροποιήσεις, να βγουν βρώμικα από την κάπνα νερά μέσα στο δωμάτιο.
Τα περιβόητα ψιλά γράμματα, σπάνια τα διαβάζουμε. Ειδικά, όταν ξέρουμε πως θα κάνουμε κάποια κατανάλωση (όπως και σε ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ) και θα πληρώνουμε ανάλογα. Ομοίως, όταν δεν θα κάνουμε κατανάλωση, θα πληρώνουμε τυχόν πάγιο κλπ. Και όλα αυτά πάντα εμπρόθεσμα!
Ναι?
Οχι όμως στο ΦΑ!
Εχω 2 παροχές: Μία για θέρμανση (με την ανάλογη ισχύ περίπου 27Κw ) κα 1 για εστίες κουζίνα (7 Κw).
Επειδή η κουζίνα δεν χρησιμοποιείται, παρά 5-6 φορές το χρόνο, η κατανάλωση ήταν <5Κw για όλο το περασμένο 12 μηνο.
Το πάγιο (κουζίνας) ήταν περί τα 6 €/ 2μηνο, ενώ σε περίπτωση κατανάλωσης, δεν ξεπέρασε ποτέ τα 10€.
Οι λογαριασμοί της θέρμανσης έρχονται κάθε μήνα , ενώ της "κουζίνας", κάθε 2μηνο και....
ΣΑΦΩΣ και πληρώνονται άμεσα-εμπρόθεσμα πάντα.
Παρ΄όλα αυτά :
'Ελαβα πρόσφατα επιστολή απο το ΦΑ Αττικής , όπου γινόταν μνεία του άρθρου 14.1(ε) της σύμβασης (Γενικοί όροι συναλλαγών) , και θα γινόταν διακοπή της παροχής, επειδή δεν έγινε κατανάλωση για 12 συνεχόμενους μήνες, κάτ΄ελάχιστον.
Για τυχόν διευκρινήσεις-παράπονα , υπήρχε τηλ επικοινωνίας (5ψήφιο) , αλλά έπρεπε να γίνει "διευθέτηση" του θέματος εντός 30 ημερών.
Διαφορετικά, η διακοπή ήταν δεδομένη, ενώ διατηρούν (για αργότερα) και το δικαίωμα αφαίρεσης του μετρητή.
Επικοινώνησα την επομένη με την εξυπηρέτηση πελατών, ενημέρωσα για τους λόγους μη κατανάλωσης και πως , εν πάσει περιπτώσει, θα πραγματοποιηθεί κατανάλωση απο τούδε και στο εξής. Η υπάλληλος με "πέρασε" στο σύστημα, οπότε και δεν θα γίνει "διακοπή', αλλά τίθεμαι "υπό παρακολούθηση" για την κατανάλωση, ώστε να μην εφαρμοστεί πλέον το υπόψη άρθρο.
Δεν αρκεί λοιπόν να είσαι "φεσαδόρος" για να σου διακόψουν την παροχή.
Αρκεί και το να πληρώνεις στην ώρα σου το πάγιο αλλά να έχεις ΜΗΔΕΝ κατανάλωση!
Αυτά τα ολίγα, πρός γνώση και συμμόρφωση!
Στα βιοκαυσιμα ο οποιος φορος ( οκ πλην ΦΠΑ ) εμεινε ιδιος....???
Συγκρινοντας με τα ορυκτά καυσιμα και το ρευμα...
Να φανταστω οτι δουλευει η εξωτερικη μοναδα καιντομολο κυκλωμα ψυξης αλλα απλα δεν χρειαζεται ο ανεμιστηρας?
Όταν μεσα εχω την θερμοκρασια που εχω ζητησει και πεφτουν οι στροφές της εξωτερικής μοναδας, εχει τυχει ακομα και να σταματησουν τελειως.
γιατι ηδη το κύκλωμα εχει αρκετη θερμοκρασία να αποδιδει για τους βαθμούς που θες χωρις να χρειαζεται να ξαναψυχθει το φρεον
how to do a screen shotΤωρα αυτα τα φιλτρα καθαρισμου εμπλουτισμου κλπ κλπ κλπ, κανουν δουλεια ή μας δουλευουν?
Στο σπίτι εδώ στη Σκωτία έχω έναν baxi megaflo 2, για υποδαπέδια θέρμανση και ζεστό νερό.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω ειναι το εξής: ακόμα και όταν δεν υπάρχει ανάγκη για θέρμανση ή ζεστό νερό, ακούω τον καυστήρα να δουλεύει. Δεν καίει αέριο γιατι η φλόγα ειναι σβηστή στην οθόνη αλλα κάτι λειτουργεί παρόλα αυτά (ανεμιστήρας απαγωγής;). Επειδή ειναι τρέλα ενοχλητικό, έχει κανένας ιδέα τι μπορεί να παίζει;