Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#205357 Πριν καιρο με προσεγγισε μια εταιρεια μεσω linkedin. Επειδη οι καιροι ειναι μυστηριοι και δεν κλεινουμε την πορτα σε κανεναν τους ειπα οτι θελω να μιλησω μαζι τους και να δουμε τι ζητανε ακριβως με τι προτζεκτ ασχολουνται και τα σχετικα, οποτε κλεινουμε ραντεβου για μια τηλεφωνικη συνεντευξη.

Η τηλεφωνικη συνεντευξη γινεται μου φαινονται ενδιαφεροντα αυτα που ακουω και τους φαινομαι και εγω μαλλον καλος γι αυτο που θελουν και κλεινουμε ραντεβου για συνεντευξη στον χωρο τους.

Τα λεμε απο κοντα για τεχνικες λεπτομερειες, τους εξηγω τι ξερω πιο καλα, που μπορω να βοηθησω στο προτζεκτ, μου εξηγουν με λεπτομερεια τις αναγκες της θεσης, την λειτουργια και μεχρι στιγμης ολα φαινονται ωραια και μεσα μου σκεφτομαι να το προχωρησω οσο παει.

Μετα απο μερες με καλουν και μου λενε οτι θελουν να με ξαναδουν απο κοντα για το τελευταιο σταδιο της συνεντευξης. Βρισκω χρονο μετα απο δυσκολια για να ξανανεβω Αθηνα και τα λεμε με τον υπευθυνο. Τα ειπαμε μια χαρα, μεχρι που φτανουμε και στο οικονομικο. Στην επαρχια που δουλευω του λεω παιρνω μεικτα x χρηματα του λεω, οποτε για να μετακομισω θα πρεπει να ειναι τοσα η περισσοτερα για να αξιζει τον κοπο να κανω την μεταγραφη.

Μου λεει αυτος μας αρεσεις οποτε περιμενε οικονομικη προταση.

Μετα απο μερες σκαει email με την οικονομικη προταση.

Αυτη ηταν 0.6*x απο τα λεφτα που παιρνω στην δουλεια που ειμαι. Και ερωτω: οταν εκαναν αυτην την προταση τι σκεφτονταν που πιστευαν οτι θα την δεχτω; (εκτος απο το ενδεχομενο οτι πιστευαν οτι τους παπατζωνα; )
Άβαταρ μέλους
By dimik
#205360 Βασικά χέστηκαν αν θα την δεχτείς....μάλλον έκαναν την ίδια πρόταση τουλάχιστον σε 2-3 άλλους και έχουν σιγουράκι ότι κάποιος θα δεχτεί.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#205361 Ή αυτό ή σκέφτηκαν (ειδικα αν το x ήταν μεγαλουτσικο) οτι "παπατζες για να καλύψει τα έξοδα εδώ διαμονης και να αυξήσει και το μισθό κιόλας...οποτε μάλλον κάπου 0.5*x παιρνει, αρα με 0.6*x θα δεχτεί"
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
bibendum έγραψε:
Μετα απο μερες σκαει email με την οικονομικη προταση.

Αυτη ηταν 0.6*x απο τα λεφτα που παιρνω στην δουλεια που ειμαι. Και ερωτω: οταν εκαναν αυτην την προταση τι σκεφτονταν που πιστευαν οτι θα την δεχτω; (εκτος απο το ενδεχομενο οτι πιστευαν οτι τους παπατζωνα; )

Θα τους γειωσεις η θα ασχοληθείς να απαντήσεις;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bibendum έγραψε:

κλασσικος Ελληνας εργοδοτης. Του κανεις,αλλα σε θελει με -40% απο τις ηδη υπαρχουσες αποδοχες σου.

Τα ιδια συνεβηκαν στην γυναικα μου προ λιγων μηνων.Προτιμησαν καποιον αλλον με λιγοτερες αποδοχες,τον προσελαβαν ,και μετα απο 2 μηνες ξαναψαχνουν γιατι δεν τους ''βγηκε''
Τωρα την ξαναφωναζουν για συνεντευξη.Ειμαι περιεργος να δω τι προσφορα θα της κανουν.
Η εν λογω εταιρια που μιλαμε οικονομικο προβλημα δεν εχει.Απλα τωρα μεσα στη κριση θα δουλευουν τζαμπα οι υπαλληλοι,γιατι απλα μπορουμε.
Τελευταία επεξεργασία από dimviii και 10 Ιαν 2016, 17:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
KiloMeater έγραψε:

και βεβαια πρεπει να τους απαντησει.Απλα να συνταξει ωραια το χεστηριο μειλ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:
bibendum έγραψε:

κλασσικος Ελληνας εργοδοτης. Του κανεις,αλλα σε θελει με -40% απο τις ηδη υπαρχουσες αποδοχες σου.

Τα ιδια συνεβηκαν στην γυναικα μου προ λιγων μηνψν.Προτιμησαν καποιον αλλον με λιγοτερες αποδοχες,τον προσελαβαν ,και μετα απο 2 μηνες ξαναψαχνουν γιατι δεν τους ''βγηκε''
Τωρα την ξαναφωναζουν για συνεντευξη.Ειμαι περιεργος να δω ποσα θα τι προσφορα θα της κανουν.
Η εν λογω εταιρια που μιλαμε οικονομικο προβλημα δεν εχει.Απλα τωρα μεσα στη κριση θα δουλευουν τζαμπα οι υπαλληλοι.

και θα παει για συνέντευξη σε εταιρεία που αποδεδειγμένα συμπεριφέρεται έτσι στους υπαλλήλους της? :hmmm:

dimviii έγραψε:
KiloMeater έγραψε:

λάθος, ποτέ δεν κλείνεις πόρτες γιατί ποτέ δεν ξέρεις.....διπλωματία :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
dimviii έγραψε:
KiloMeater έγραψε:

αν ήταν μεγάλη εταιρία, και εγώ θα απαντούσα καταλλήλως, μάλλον.
Αν είναι μαγαζάκι, don't bother
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:
και θα παει για συνέντευξη σε εταιρεία που αποδεδειγμένα συμπεριφέρεται έτσι στους υπαλλήλους της? :hmmm:

με τα σωστα χρηματα ναι.Και τωρα σε αυτους που ειναι μια απο τα ιδια συμπεριφερονται.
ο καθενας κοιταει το συμφερον του.

dimik έγραψε:λάθος, ποτέ δεν κλείνεις πόρτες γιατί ποτέ δεν ξέρεις.....διπλωματία :rtfm:

σε εργοδοτη που σε θελει να δουλεψεις με -40% απο τις σημερινες αποδοχες σου ενω του κανεις και εχεις δουλεια,και ενω πρεπει να μετακομισεις στην Αθηνα με ενοικια κλπ εξοδα,τον γραφεις κανονικα στις @ρχιδαρες σου.
Δεν ξερω εαν καταλαβες αλλα τα χρηματα που του προσφερε δεν ειναι μονο -40%,μονο το ενοικιο να βαλεις που θα πληρωνει στην Αθηνα θα παει -60% και παραπανω ακομα και με γκαρσονιερα υπογεια.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
dimik έγραψε:
λάθος, ποτέ δεν κλείνεις πόρτες γιατί ποτέ δεν ξέρεις.....διπλωματία :rtfm:

Άμα ο άλλος φέρεται τόσο σα μ@λ@κας, όχι μόνο την κλείνεις, τη χτυπάς δυνατά κιόλας.