Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
criuser έγραψε:Ζούν ακόμα θύματα του παιδομαζώματος έστω και σε βαθύ γήρας .

Μιλάμε για το αριστερό ή το δεξιό παιδομάζωμα;;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By criuser
Corto Maltese έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Τι ακριβώς σε ενόχλησε εσένα στο άρθρο; :hmmm:

Είναι ιδεοληπτικοί και χρήσιμοι ηλίθιοι :rtfm:

Ευχαριστώ που με πρόλαβες . :whistlink: :innocent:

markvag έγραψε:

Νομίζω ότι προηγήθηκε το αριστερό . Το δεξιό μάζεψε τα ορφανά , αλλά βέβαια έκανε την πολιτική του . Δεν έχει σχέση όμως με το προηγούμενο , όπου χωρίστηκαν οικογένειες , γιατί τότε επικρατούσε η λογική του Η μαζί μου , Η εναντίον μου

Το άρθρο λέει τις γνωστές μισές αλήθειες και αρκετά ψέμματα , προκειμένου να προπαγανδίσει την διεθνιστική λογική .

Τελικά ίσως η δήλωση της Λεπέν χτες να περιγράφει την πραγματικότητα . Δεν υπάρχει πια Δεξιά και Αριστερά . Υπάρχουν διεθνιστές και πατριώτες . Βέβαια οι διεθνιστές θα αποκαλέσουν αλλιώς τους πατριώτες και οι πατριώτες αλλιώς τους διεθνιστές . Αλλά η ουσία είναι ότι 70 χρόνια ειρήνης στην Ευρώπη , αντί να αυξήσει την ευρωπαϊκή λογική , πηγαίνει σε λογικές περιχαράκωσης των εθνικών κρατών . Προφανώς αυτή την δουλειά μπορεί να την κάνει καλύτερα η ακροδεξιά και για αυτό ανεβαίνει και ακόμα και αν δεν παίρνει την πλειοψηφία , περνάει την λογική της και στα άλλα κόμματα .
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
gto250swb έγραψε:
21 quadra έγραψε:Τουλάχιστον όσο και η δογματική εξίσωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με τον φασισμό, βάσει της (επίσης ορθής) διαπίστωσης ότι και τα δυο καθεστώτα συνιστούν πολιτικές μορφές κυριαρχίας του κεφαλαίου πάνω στις εργαζόμενες μάζες.

Μου ανακατεύουν τα άντερα οι έννοιες της εργαζόμενης μάζας και της εκμετάλλευσης τους από το κεφάλαιο τη στιγμή που όσοι δεν είναι με το κεφάλαιο πιέζουν και εκμεταλλεύονται με άλλους τρόπους την ίδια εργαζόμενη μάζα.

Έλεος πια με τις ταμπέλες και τους αφορισμούς, ούτε οι μεν είναι καλοί ούτε οι δε, όλοι προσβλέπουν σε μια μορφή εξουσίας, είναι όλοι τους εξουσιαστές των μαζών, το ζητούμενο είναι με ποιούς περνάει καλύτερα την καθημερινότητα του ο απλός κόσμος.

Όποιος μπορέσει και την κάνει πιο ανθρώπινη και πιο άνετη θα έχει την στήριξη μου ( χέστηκε η φοράδα στο αλώνι δηλαδή ) αλλά κατά την γνώμη μου είναι όλοι τους αποτυχημένοι, δεν υπάρχουν ιδανικά συστήματα, δεν υπάρχουν ιδανικά στους εξουσιαστές, δεν υπάρχουν τελικά ιδανικοί άνθρωποι, είμαστε ατελή όντα με ατελή συστήματα.

Όσοι έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση του ρόλου τους όταν βρεθούν σε θέση εξουσίας βοηθούν περισσότερο, αυτό είναι όλο κι όλο, όχι δεν είμαι μηδενιστής, είμαι με τον άνθρωπο που τον ταλαιπωρούν οι ταμπέλες και οι διακρίσεις των ευτελών της όποιας εξουσίας που έχουν χαμηλά ιδανικά και μοναδικό στόχο μόνο την ατομική τους οικονομική άνοδο και την προβολή του εγώ τους.

Σου ανακατευουν ή οχι τα αντερα ο αρθρογραφος παταει σε μια συγκεκριμενη ερμηνευτικη παραδοση, τα δικα σου εργαλεια ερμηνειας ειναι ελλιπη εως ανυπαρκτα, οταν λες "χαμηλα ιδανικα" ή "ατελη οντα" εχεις κανει διακρισεις και εχεις βαλει ταμπελες πιο δυσδιακριτες και αχρειαστες επομενως, (τι να τη κάνεις τη ταμπελα αν δεν βλεπεις τι γραφει?).

Το αρθρο σημειωνει την αναγκη για τη χρηση "δικαιων" ορισμων προς οφελος της κατανοησης και της διακρισης με στοχο τη συννενοηση(?), η αντιδραση σου μαλλον δεν συμβαλει προς αυτη τη κατευθυνση. Αρνουμενος ορισμους και αντικαθιστώντας τους απο ενα νεφελωδες -ιδανικος,ατελης κλπ.- αθελα σου καταστρεφεις και τη τελευταια πιθανοτητα για επικοινωνια, εκτος κι αν αυτος ειναι ο σκοπος σου-μου-του, μια εντεχνη σημειωτικη ομιχλη προς οφελος και μιας συνθηματικης αντιδρασης.

Με αλλα λογια αυτα που γραφεις στρεφονται πρωτα κατα του εαυτου σου, προκαλοντας μανιχαϊστικες αντιδρασεις του τυπου, αυτοι ειναι κακοι εμεις ειμαστε οι καλοι, ή ολοι ειμαστε παρτακιδες και η πολιτικοι ειναι χρησιμοι ως διαχειριστες της καφριλας, ή το ατυχές... το ζητούμενο είναι με ποιούς περνάει καλύτερα την καθημερινότητα του ο απλός κόσμος.

Υ.Γ. ωραιο ποστ egobrain :s_yummy

Προσωπικά συνέχισε να ρίχνεις νερό στο μύλο των πολιτικάντηδων και των διανοούμενων που σφυράνε αδιάφορα την ώρα της καταστροφής παραμένοντας σε βαθειές αναλύσεις ( καλή ώρα ) χτυπώντας το σαμάρι αντί τον γάϊδαρο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
criuser έγραψε:
markvag έγραψε:

Νομίζω ότι προηγήθηκε το αριστερό . Το δεξιό μάζεψε τα ορφανά ,

Ε, καλά... όλα σχετικά είναι... Τόσο και για το πιο προηγήθηκε όσο και για τον ορισμό του "ορφανού"...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
markvag έγραψε:
criuser έγραψε:
markvag έγραψε:

Νομίζω ότι προηγήθηκε το αριστερό . Το δεξιό μάζεψε τα ορφανά ,

Ε, καλά... όλα σχετικά είναι... Τόσο και για το πιο προηγήθηκε όσο και για τον ορισμό του "ορφανού"...

Για ριξε και τη δικη σου σχετικοτητα του θεματος.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#196838 ορφανό = το παιδί των κομμουνιστών που πιάναμε... για παράδειγμα...

χρονικά είναι η αλήθεια δεν μπορώ να βρω αυτή τη στιγμή ποιος το ξεκίνησε, όχι ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία. Ήταν αηδιαστική πρακτική και από τους δύο.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#197025 Αηδιαστικη πρακτικη η φροντιδα των ορφανων απο την επισημη (τοτε) πολιτεια?

Ιδιο ειναι με το να μαζευουν παιδια οι αντικυβερνητικες ομαδες με το ετσι θελω
- για να μην ασχολουνται με αυτα οι μαναδες τους αλλα να πολεμουν για λογαριασμο ξενης δυναμης
- για να εχεις cannon fodder λογω ανυπαρκτης εισροης εθελοντων

???
Άβαταρ μέλους
By markvag
trident1971 έγραψε:Αηδιαστικη πρακτικη η φροντιδα των ορφανων απο την επισημη (τοτε) πολιτεια?

Αηδιαστική η πρακτική "βαφτίσματος" οφανών από την επίσημη τότε πολιτεία, ώστε αυτά να μην μεγαλώσουν με τους γονείς τους, αλλά με "σωστές" πολιτικά οικογένειες, εντός ή εκτός Ελλάδος (με το αζημίωτο βέβαια). :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#212373 Virtual tour σε ένα μέρος που πολύ θα ήθελα να επισκεφθώ (φαντάζομαι και άλλοι) και που η συναισθηματική φόρτιση πρέπει να χτυπάει κόκκινα.
http://www.panorama.auschwitz.org/
Άβαταρ μέλους
By mirage
#212384 Δεν ειναι απαραιτητο να εχεις χασει συγγενεις. Εχω επισκεφτει ενα αρκετα αγνωστο στρατοπεδο συγκεντρωσης και μπορω να πω πως η ολη φαση ειναι γροθια στο στομαχι.

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#212398 όταν περνάς έξω από έναν αρχαίο ιππόδρομο νιώθεις την ίδια γροθιά ή χαζεύεις την αρχιτεκτονική;
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
QsisVTS έγραψε:γιατί να χτυπάει κόκκινα; έχεις χάσει συγγενείς;

Δεν χρειάζεται να έχεις χάσει συγγενείς για να συντριβείς σε ένα τέτοιο μέρος.
Άβαταρ μέλους
By g8777
QsisVTS έγραψε:όταν περνάς έξω από έναν αρχαίο ιππόδρομο νιώθεις την ίδια γροθιά ή χαζεύεις την αρχιτεκτονική;

Μονο που οι θηριωδιες του ιπποδορομου/Κολοσσιαιου/ περαν των μη υπαρξης οπτικοακουστικων ντοκουμεντων δεν φτανουν στον επισκεπτη ειτε μεσω αμεσης βιωσης των γεγονοτων ή το πολυ-πολυ απο 1ου βαθμου συγγενειας.

Για να μην πιασουμε τη φυση και το σκοπο εκαστων θηριωδιων.