Στο αυτοκίνητο δεν είναι τα πάντα νούμερα. Ούτε οι επιδόσεις, ούτε το κόστος. Πριν 10 χρόνια δεν θα αγόραζα με τίποτα το αμάξι που έχω σήμερα, όπως και σήμερα δεν θα αγόραζα με τίποτα αυτό που πήρα σχεδόν 10 χρόνια πριν. Άλλες εποχές, άλλες ανάγκες. Πραγματικές ή πλασματικές.
Το μόνο που προσφέρει το πετρέλαιο είναι οικονομία και αυτονομία. Δεν είναι ασήμαντο. Αλλά αυτό είναι. Από τον 3λιτρο turbodiesel, θα προτιμούσα σαφώς τον βενζινοκίνητο 5,7 V8. Αλλά δεν θα μπορούσα να τον πληρώσω σε χρήση.
Και μιλάμε για οικονομία στην Ελλάδα. Που η διαφορά diesel-βενζίνης είναι 0,35€. Στο εξωτερικό που η όποια διαφορά είναι ελάχιστη, το κέρδος είναι πολύ μικρότερο. Οι δε βλάβες όπως γράφτηκε κοστίζουν. Πέρυσι πλήρωσα στην γεννήτριά μου σχεδόν 1000€ για καθαρισμό αντλίας-μπεκ, λόγο καυσίμου. Η δε περιβόητη ροπή του πετρελαιοκινητήρα, στις μέρες μας με την χρήση της τουρμπίνας σε μικρά βεζινοκίνητα, δε λέει κάτι. Το ίδιο και η μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο-χλμ.
Αν και ιδιοκτήτης diesel, θα αγόραζα ξανά πετρέλαιο είτε αν έκανα πάρα πολλά χλμ, είτε σε μεγάλο SUV.
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας


