Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
trident1971 έγραψε:
nass έγραψε:
trident1971 έγραψε:...και μολις τελειωσει το period, θα αρχισει το sex: η προσπαθεια ενταξης της Τουρκιας στην ΕΕ, ως κρατους που ΔΕΝ εχει διαπραξει γενοκτονια εναντιον αλλου κρατους που βρισκεται ήδη στην ΕΕ,

Σε τι αναφέρεσαι ? Οι Πόντιοι "κράτος" ? Εναντίον της Ελλάδας ? :dizzy:
Σου υπενθυμίζω ότι εξίσου έγκυρη θέση του ελληνικού κράτους είναι ότι η Τουρκία πρέπει να μπει στην ΕΕ.

Ξεχασα μια λεξη

"η προσπαθεια ενταξης της Τουρκιας στην ΕΕ, ως κρατους που ΔΕΝ εχει διαπραξει γενοκτονια εναντιον πολιτων κρατους που βρισκεται ήδη στην ΕΕ,"

Μωρέ μια χαρά (δεν) βγάζει νόημα αυτό που έγραψες...
Οι Πόντιοι του 1915 πολίτες κράτους της ΕΕ ? Οι Πόντιοι του 1915 πολίτες της Ελλάδας ? :dizzy:
Στο μεταξύ η ιστορία, αν πριν 100 χρόνια η Τουρκία διέπραξε γενοκτονία και αν πριν 500 κατέλαβε την Πόλη και έσφαξε τους κατοίκους της, ΔΕΝ αποτελεί ενταξιακό κριτήριο αλλά δε βαριέσαι :help:
Και το ό,τι η Ελλάδα επισήμως έχει αναγνωρίσει γενοκτονία των Ποντίων και εξίσου επισήμως υποστηρίζει την προσπάθεια της Τουρκίας να μπει στην ΕΕ και άρα ΔΕΝ μπορεί να θέσει θέμα γενοκτονίας, και πάλι δε βαριέσαι :help:
Το σταματώ εδώ, ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε ήδη :s_bored
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#182836 Τρικυμία εν κρανίω, όλη μέρα πάνω απ το πληκτρολόγιο μας έχει πήξει στην edit mod :dizzy:

trident1971 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Θοδωρη προσεξε που κανεις λαθος.
Ο Φιλης δεν επηρεαζει την εξωτερικη πολιτικη της χωρας.
Αν την δηλωση εκανε ο Υπ Εξ η ο Τσιπρας, θα μπορουσε να την επηρεασει.
Που και παλι το οτι την λεει εθνοκαθαρση και οχι γενοκτονια δεν αλλαζει το γεγονος οτι υπηρξε σφαγη την οποια η Τουρκια δεν αναγνωριζει.
Αρα ακομα και αν επηρεαζε την εξωτερικη πολιτικη, δεν υπηρχε περιπτωση η Τουρκια να ελεγε, "Οριστε δεν εκανα γενοκτονια, εκανα εθνοκαθαρση, βαλτε με στην ΕΕ."

Ο Φιλης δεν ειναι ΥΠΕΞ, αλλα ειναι διπλα και πολυ κοντα τους. Σαν να λεει η μανα μου "δεν ειναι πολυ καλος γιατρος ο Trident", ναι γιατρος δεν ειναι η ιδια, αλλα τι εντυπωση δινει? ΛΟΛ ρε παιδια.

Το γεγονος οτι η γενοκτονια ειναι εγκλημα με ποινες και η εθνοκαθαρση οχι, ειναι αρκετα καλος λογος για να ζηταμε αναγνωριση γενοκτονιας. Οσο πιο βαρυ το εγκλημα τοσο πιο σφιχτα κρατας τον Πάπα απο τα φρύδια. Εθνικο συμφερον :rtfm:

:

Ethnic cleansing as a crime under international law[edit]

French troops arriving at Beirut to stop the ethnic cleansing of Lebanese Maronites by the Ottoman Turks, Druze and Sunni Muslims
There is no formal legal definition of ethnic cleansing.[30] However, ethnic cleansing in the broad sense – the forcible deportation of a population – is defined as a crime against humanity under the statutes of both International Criminal Court (ICC) and the International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia (ICTY).[31] The gross human-rights violations integral to stricter definitions of ethnic cleansing are treated as separate crimes falling under the definitions for genocide or crimes against humanity of the statutes.[32]

The UN Commission of Experts (established pursuant to Security Council Resolution 780) held that the practices associated with ethnic cleansing "constitute crimes against humanity and can be assimilated to specific war crimes. Furthermore ... such acts could also fall within the meaning of the Genocide Convention." The UN General Assembly condemned "ethnic cleansing" and racial hatred in a 1992 resolution.[33]

There are however situations, such as the expulsion of Germans after World War II, where ethnic cleansing has taken place without legal redress (see Preussische Treuhand v. Poland). Timothy V. Waters argues that if similar circumstances arise in the future, this precedent would allow the ethnic cleansing of other populations under international law.[34]

Κοίτα, εκτός του ότι λες edit mod, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβεις ότι το να προσπαθείς να στοιχειοθετήσεις επί της σωστής βάσης ένα ιστορικό γεγονός κι όχι επι του θυμικού είναι σε βάθος χρόνου προς το συμφέρον σου.

Κυρίως γιατί δεν πράτεις ως ελλημπάν, όπως καλή ώρα :s_yes
Άβαταρ μέλους
By nass
markvag έγραψε: :help: :help: Φαντάζομαι ότι ήταν πιωμένος, γιατί η εναλλακτική είναι ότι δεν ξέρει βασικές έννοιες διεθνούς δικαίου... Νομίζω ότι αυτή η δήλωση μας βλάπτει πολύ περισσότερο και πολύ πιο άμεσα απ' ότι οι απόψεις του κάθε πικραμένου Φίλη ή Ξεφίλη... Αλλά ΟΚ, δεν επιμένω...

Δε νομίζω ότι μας βλάπτει. Σίγουρα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την χαζο-ιστορία με το Φίλη αλλά κυρίως διότι δείχνει την ιδέα που έχουν οι Ευρωπαίοι για τη διαμάχη μας με την Τουρκία και κατά πόσο έχουμε καταφέρει διαχρονικά να πείσουμε με την εξωτερική πολιτική μας.

EDIT:

trident1971 έγραψε:Το γεγονος οτι η γενοκτονια ειναι εγκλημα με ποινες και η εθνοκαθαρση οχι

Φυσικά και είναι διεθνές έγκλημα (κατά της ανθρωπότητας) η εθνοκάθαρση, γιατί νομίζεις δικάστηκαν στη Χάγη Μιλόσεβιτς, Μλάντνιτς και σια ?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
rx8_drifter έγραψε:
Κοίτα, εκτός του ότι λες edit mod, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβεις ότι το να προσπαθείς να στοιχειοθετήσεις επί της σωστής βάσης ένα ιστορικό γεγονός κι όχι επι του θυμικού είναι σε βάθος χρόνου προς το συμφέρον σου.

Κυρίως γιατί δεν πράτεις ως ελλημπάν, όπως καλή ώρα :s_yes

Για εξηγησε το αυτο με το συμφερον λιγο, να δουμε το βαθος της σκεψης σου. Σε τι ακριβως θα μας συμφερει σαν κρατος να "κανουμε ενα βημα πισω" παραδεχομενοι τελικα εθνοκαθαρση και οχι γενοκτονια?
Υποθετω οτι δεν χρειαζεται να εξηγησω το "ενα βημα πισω"

Απ το ιδιο λινκ

The crimes committed during an ethnic cleansing are similar to those of genocides, but while genocide includes an intent at complete or partial destruction of the target group, ethnic cleansing may involve murder only to the point of mobilizing the target group out of the territory. Hence there may be varied degrees of mass murder in an ethnic cleansing, often subsiding when the target group appears to be leaving the desired territory, while during genocide the mass murder is ubiquitous and constant throughout the process, continuing even while the target group tries to flee.[3][4]

Το οποιο τεινει να συμβαινει με μεγαλη συχνοτητα πχ οταν πηγαινεις πορειες εκατονταδων χιλιομετρων ξυπολητος και πεινασμενος. Ακομα και στα γκουλαγκ με τραινα τους πηγαιναν.

Το γεγονος οτι εχει χαρακτηριστει γενοκτονια και απο αλλες κυβερνησεις και τον https://en.wikipedia.org/wiki/International_Association_of_Genocide_Scholars επισης, δεν μας λεει κατι.

Ισως γελάστηκαν οι τυποι, θα τους κοροϊδεψαμε.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#182880 Εγώ ομολογώ ότι δεν έχω ιστορικές γνώσεις για να κρίνω το ένα ή το άλλο σαν κι εσένα, και όπως βλέπεις είναι και ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση, όπως είπε κι ο Φίλης

Τουλάχιστον καταλαβαίνεις τί παπάτζες έγραφες μεχρι πριν απο λίγο, σχετικά με προδοσίες και ανθέλληνες? Αντιλαμβάνεσαι ότι είναι επίσης επαχθές σαν έγκλημα και τέτοιοι εγκληματιες σαπίζουν σε φυλακές γι αυτό το λόγο?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#182883 Εσύ κατάλαβες πως ο trident1971 είχε δίκιο από την αρχή και οι υπόλοιποι τώρα είδαμε το φως το αληθινό;
Άντε, παραδέξου το να πάμε παρακάτω, αφού ξέρεις πως πάει το πράγμα.
:rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Spartan
rx8_drifter έγραψε:
Ευτυχως έχουμε κάνει και τα εμβόλια :s_drinks

Δηλαδή ΤΙ το ΤΟΣΟ σπουδαίο στοιχειοθετεί το ποστ μου που παρέθεσες νεαρέ φανατισμένε....? Πού να έλεγα δηλαδή, οτι η ΧΑ ήρθε για να μείνει...!!! :lol: Έχει ειπωθεί άπειρες φορές οτι διαμορφώθηκαν κάποιες συγκεκριμμένες συνθήκες και ανέβηκε το κόμμα της ΧΑ και αν αντιστραφούν αυτές τα πράγματα θα αλλάξουν, αλλά πέρα απ΄αυτό, το να εγκαλείς εμένα για χαϊδολογήματα κλπ, με οποιοδήποτε κόμμα, είναι γελοίο.
Θα έγραφα κι άλλα, όμως δε θέλω να χαλάσω τη διάθεσή μου, έχει μια ωραία μέρα έξω σήμερα. 'Εχει γράψει και ο Αdriver κάποια πράγματα, διάβαζε να μαθαίνεις.

Σε ό,τι αφορά τον κύριο Φίλη, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τί επιπτώσεις μπορεί να έχουν στη διπλωματία αυτά που λέει. Αν κρίνω μάλιστα απο τις δηλώσεις Γκλιγκόρωφ κάποτε...

.....ίσως ελάχιστο ρόλο να παίζουν σε διπλωματικό επίπεδο. Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως, είναι ο τρόπος σκέψης του και ο αγώνας στον οποίο έχει επιδοθεί σε σχέση με την κατάργηση του όρου "Γενοκτονία" των Ποντίων.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
nass έγραψε:Δε νομίζω ότι μας βλάπτει. Σίγουρα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την χαζο-ιστορία με το Φίλη αλλά κυρίως διότι δείχνει την ιδέα που έχουν οι Ευρωπαίοι για τη διαμάχη μας με την Τουρκία και κατά πόσο έχουμε καταφέρει διαχρονικά να πείσουμε με την εξωτερική πολιτική μας.

Τους ευχαριστώ που μου θύμισαν την ιδέας που έχουν για τη διαμάχη μας με την Τουρκία . Είχα ξεχάσει την αδιαφορία τους στα Ίμια και την άδεια που έδωσαν όλοι τους για την εισβολή στην Κύπρο.
Όταν όμως εμείς πάμε να τους φέρουμε κοντά στη Ρωσία , τρώμε φάπες.
Δεν πειράζει, επανάληψη μήτηρ μαθήσεως.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Spartan έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:
Ευτυχως έχουμε κάνει και τα εμβόλια :s_drinks

Δηλαδή ΤΙ το ΤΟΣΟ σπουδαίο στοιχειοθετεί το ποστ μου που παρέθεσες νεαρέ φανατισμένε....? Πού να έλεγα δηλαδή, οτι η ΧΑ ήρθε για να μείνει...!!! :lol: Έχει ειπωθεί άπειρες φορές οτι διαμορφώθηκαν κάποιες συγκεκριμμένες συνθήκες και ανέβηκε το κόμμα της ΧΑ και αν αντιστραφούν αυτές τα πράγματα θα αλλάξουν, αλλά πέρα απ΄αυτό, το να εγκαλείς εμένα για χαϊδολογήματα κλπ, με οποιοδήποτε κόμμα, είναι γελοίο.
Θα έγραφα κι άλλα, όμως δε θέλω να χαλάσω τη διάθεσή μου, έχει μια ωραία μέρα έξω σήμερα. 'Εχει γράψει και ο Αdriver κάποια πράγματα, διάβαζε να μαθαίνεις.

Σε ό,τι αφορά τον κύριο Φίλη, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τί επιπτώσεις μπορεί να έχουν στη διπλωματία αυτά που λέει. Αν κρίνω μάλιστα απο τις δηλώσεις Γκλιγκόρωφ κάποτε...

.....ίσως ελάχιστο ρόλο να παίζουν σε διπλωματικό επίπεδο. Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως, είναι ο τρόπος σκέψης του και ο αγώνας στον οποίο έχει επιδοθεί σε σχέση με την κατάργηση του όρου "Γενοκτονία" των Ποντίων.

Κοίτα σπάρταν, μη μας ζαλίζεις πολύ, είναι απλά τα πράγματα.

edit mod. Μην το παρακάνεις. [Admin]
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
nass έγραψε:[...]γιατί νομίζεις δικάστηκαν στη Χάγη Μιλόσεβιτς, Μλάντνιτς και σια ?

Για τη γενοκτονία της Βοσνίας.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_B ... osecutions

Άβαταρ μέλους
By mousatos
#183118 Βέβαια έχει ένα δίκιο ο nass. Αν οι ευρωπαίοι θεωρούν την Τουρκία σχεδόν μέλος της ένωσης (όντας μέλος του ΝΑΤΟ) , τότε κι εμείς θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε μειώνοντας τις αμυντικές μας δαπάνες στο 1/10 .
Άβαταρ μέλους
By criuser
KWSN-Men έγραψε:
nass έγραψε:[...]γιατί νομίζεις δικάστηκαν στη Χάγη Μιλόσεβιτς, Μλάντνιτς και σια ?

Για τη γενοκτονία της Βοσνίας.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_B ... osecutions

Βασικά γιατί έχασαν τον πόλεμο και δεν ήταν Κροάτες που είναι στην Πρωσσική σφαίρα επιρροής . :whistlink:

Μου αρέσει που ψάχνετε δικαιοσύνη στην διεθνή πολιτική :lol:

Τόσα εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες δίπλα σας , δεν σας λένε κάτι ?

Ακόμη επειδή τις τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί πολλά για το θέμα του Κουμουτσάκου και η αστυνομία έπιασε μόνο αυτόν που τον προστάτευε , του βρήκαν λέει κάτι αυτοκόλλητα που βόλευαν πολιτικά , αλλά βγήκαν οι Πόντιοι και είπαν ότι το παιδί είναι δικό τους με δράση στους συλλόγους τους . Εναν άλλον που ήταν σύμφωνα με τους συμμορίτες των καναλιών της ΧΑ , είχε ατράνταχτο άλλοθι και τον άφησαν . Ολο το σκηνικό πάντως είναι πολύ περίεργο . Η χαλάρωση των ελάχιστων αστυνομικών και ότι δεν βρίσκεται κάποιος βασικός φταίχτης , μπορεί να σημαίνουν πολλά . Σαν κάποιους που παίζουν παιχνιδάκια στις διαδηλώσεις :whistlink:

Οσο για το άγχος ορισμένων του παρεακίου , να πούμε ότι η λογική των δύο άκρων , είναι απόλυτα ρεαλιστική και δεν τσιμπάμε σε διαχωρισμούς και ψεύτικες αθωότητες ολοκληρωτικών καθεστώτων και των θαυμαστών τους . :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#183476 Το σχολιάσαμε και στο οπλοτοπικό. Τέτοια γελοιότητα δεν θα έγραφαν ούτε οι Συνταγματάρχες στην Χούντα... :tomato: