Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Scotch έγραψε:Έχει καρύδα η massala;

εεπ massala σημαίνει "μίγμα μπαχαρικών". Οπότε από μόνο του, μπορεί να περιέχει οτιδήποτε :)

nass έγραψε:Το κανονικό, το ινδικό, δεν έχει.

Νομίζω πως το "tikka massala" δεν είναι "κανονικό" ινδικό εξ αρχής :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By nass
#175073 Είναι, διάβαζα προ ετών ένα σχετικό άρθρο σε περιοδικό αεροπορικής εταιρείας (QR, EK δεν θυμάμαι) που έλεγε για έναν τύπο που έψαχνε το τέλειο massala στα περίχωρα της Βομβάης.
Οντως είναι μίγμα μπαχαρικών, η καρύδα ήταν προσθήκη αγγλική.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#175078 έψαχνε το τέλειο massala στα περίχωρα της βομβάης; :hmmm: :hmmm:
Γιατί παίζουν πολύ πιο φημισμένες πόλεις για τις αγορές μπαχαρικών τους.

Επίσης το ότι έψαχνε το τέλειο massala, γιατί σημαίνει ότι η συνταγή για tikka είναι original ινδική;
Είμαι σίγουρος, ας πούμε, ότι παίζουν πολλές fusion ελληνικές συνταγές τα υλικά των οποίων καλό θα ήταν να τα βρεις στην ελλάδα. Αυτό δεν τις κάνει τις συνταγές "ελληνικές" όμως.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Μόνο Tindaloo να μην πήρατε εύχομαι!!! Έχω ακόμα ένα πιρούνι που έλιωσε όταν πήγα να το ακουμπήσω αυτό το ανοσιούργημα... :help: :s_cry

Vindaloo :rtfm: Και όντως δεν παλεύεται σε κανονική (ινδική) εκδοχή :omg:

Ξέρεις βέβαια ότι αυτό που έτρωγες στην Αγγλία ως "Ινδικό" δεν έχει μεγάλη σχέση με το πραγματικό Ινδικό. Πχ. "Chicken Tikka Massala" στην Αγγλία είναι ένα κοτόπουλο με παχιά κόκκινη σάλτσα με καρύδα μέσα. Καμία σχέση. "Θέλετε να σας φτιάξουμε κανονικό Tikka Massala ?" μου είπε στο τηλέφωνο ο deliver-ας και αυτό που ήρθε ήταν τελείως άλλο πράγμα (και πολύ πιο καυτερό :superman: )

Chicken Jalfrezi ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα :inlove:

Όχι φιλαράκι, tindaloo. Είναι spiked έκδοση του vindaloo. :omg: :s_hang Προφανώς στα υπόλοιπα συμφωνούμε.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 18 Οκτ 2015, 14:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By trident1971
nass έγραψε:Είναι, διάβαζα προ ετών ένα σχετικό άρθρο σε περιοδικό αεροπορικής εταιρείας (QR, EK δεν θυμάμαι) που έλεγε για έναν τύπο που έψαχνε το τέλειο massala στα περίχωρα της Βομβάης.
Οντως είναι μίγμα μπαχαρικών, η καρύδα ήταν προσθήκη αγγλική.

mjacob έγραψε:έψαχνε το τέλειο massala στα περίχωρα της βομβάης; :hmmm: :hmmm:
Γιατί παίζουν πολύ πιο φημισμένες πόλεις για τις αγορές μπαχαρικών τους.

Επίσης το ότι έψαχνε το τέλειο massala, γιατί σημαίνει ότι η συνταγή για tikka είναι original ινδική;
Είμαι σίγουρος, ας πούμε, ότι παίζουν πολλές fusion ελληνικές συνταγές τα υλικά των οποίων καλό θα ήταν να τα βρεις στην ελλάδα. Αυτό δεν τις κάνει τις συνταγές "ελληνικές" όμως.

Μπας και λετε για τον Heston Blumenthal?
Ειχε μια σειρα "In search of perfection" που πηγαινε σε διαφορα μερη για να βρει τη "σωστη" συνταγη κλπ
Δελχί πηγε.

http://www.dailymotion.com/video/xndufg_in-search-of-perfection-s2e1-chicken-tikka-masala_lifestyle

Άβαταρ μέλους
By gianik
rx8_drifter έγραψε:Όσοι αθηναίοι, για τσεκάρετε μια λίστα με ιταλικά:

http://portfolio.oneman.gr/forza-italia

Εχεις να προτεινεις καλο jazzομπαρο εν Αθηναις;
(να σερβιρει ομως και λιγο μαμ) :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#182516 Jazz bar και φαγητό; Το Ζάχαρη και Αλάτι στα Εξάρχεια μπορώ να σκεφτώ.
Παίζει μουσική από Jazz radio, το φαγητό του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ενώ οι τιμές του είναι ακριβές.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#182524 Εχεις δίκιο δεν το εξήγησα καλά , δεν εννοώ φαγητό να φάμε να σκάσουμε όπως στα Καλύβια , εννοώ να έχει καμμιά ποικιλία τυριών ή κάτι τέτοιο τέλοσπάντων.. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#182605 Για το φαγητό στα Καλύβια δεν έχω ιδέα, στο συγκεκριμένο έχει ελαφρώς γκουρμεδιάρικες επιλογές, αρκετά τσιμπημένες. Εστιατόριο και μπαρ είναι ταυτόχρονα, αναλόγως που θα καθίσεις.
Εννοείται πως δεν είναι κλασικό jazz bar, ούτε το καλύτερο. Η Αθήνα έχει δύο τέτοια, αλλά αυτά δεν έχουν φαγητό.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#182700 Κελαρι Athenaeum, Αδριανου 3

the Party, Καραϊσκάκη 31, Ψυρρή

«56», Κλεομένους 56, Κολωνάκι (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα)

afrikana ιεροφαντων 13, γκαζι (συνηθως παιζει λαιβαρα)
FLORAL Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια (παιζει και τζαζ)
jazz in jazz, Δεινοκράτους 4, Δεξαμενή Κολωνάκι (δεν εχω παει, έχω ακούσει καλά λόγια)

Κελάρι και αφρικάνα παίζει τσιμπιτρό.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#182701 Νομίζω το jazz in jazz έχει κλείσει. Είναι τέλειο αν υπάρχει ακόμα, δεν πρέπει να έχει φαγητό όμως, ουισκάρες μόνο

< using some app