Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
dimik έγραψε:Δεν ξέρω γιατί αλλά όλα αυτά μου κάνουν περισσότερο για χιπστερομηχανάκια παρά για vintage μοτοσυκλέτες που απευθύνονται σε easy riders που δεν τους ενδιαφέρει να στρίψουν ή να πιάσουν τα 250 αλλά μια ήρεμη νωχελική βόλτα.

Η sr είναι 100% the real thing*, αν εξαιρέσεις τον ψεκασμό που ούτε καν τον βλέπεις και έχει ανταλλαξιμα εξαρτήματα με την αυθεντική!! Τα υπόλοιπα σίγουρα είναι πολύ πιο σοφτ από ότι η εμφάνισή τους προδίδει αλλά δεν είναι και "δήθεν". Απέχουν από το πρωτότυπο αλλά δεν τα λες και μοντέρνες μηχανές (όπως πχ το xsr700). Σίγουρα οι κάθε λογής χιπστερο-τύποι έχουν συμβάλλει στο να αναδειχθεί η κατηγορία, ΟΜΩΣ, πιστεύω ότι εξυπηρετεί και ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου της μηχανής που θέλει κάτι σχετικά κλασσικό σε εμφάνιση αλλά σε πιο ήρεμο "πακέτο" από ότι προσφέρεται ως μέσος όρος αυτή τη στιγμή. Για αυτό και σπανίως βλέπεις πιτσιρικαρία με τέτοια μηχανάκια...

Για την ήρεμη και νωχελική βόλτα δε διαφωνώ καθόλου, όμως, τι τα θες τα 110 άλογα και τα 230 κιλά;

Εικόνα

*Μιας και το ανάφερες, από τις αυθεντικές που συζητάμε καμία δεν είναι vintage. Η αλήθεια έιναι ότι το έχουν κάνει αχταρμά οι δημοσιογράφοι με τις ορολογίες... Γενικά όταν μιλάμε για οχήματα vintage είναι εποχή μεσοπολέμου WW-I -1930 και post-vintage 1931-WW-II.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#180634 Για εμένα η μοτό είναι όχημα απλό μονοκύλινδρο και ελαφρύ, αν πρέπει ντέ και καλά να είναι δικύλινδρο να είναι V στον διαμήκη άξονα, βάρος μέχρι 140 - 150 kg να έχει μεγάλους ( κανονικούς τροχούς ) όχι μεγέθους σκούτερ, να έχει απλά ηλεκτρικά/ ηλεκτρονικά άντε το πολύ να έχει ψεκασμό για να είναι σημερινό και αξιόπιστο το μοτέρ και να έχει ποιοτικά φρένα ABS και αναρτήσεις να είναι μέχρι 600 cc και μέχρι 70 ΗΡ, thats all.

Δεν εννοώ με μια τέτοια μοτό ότι θα την πάρεις για να γυρίσεις την Ελλάδα ή τον πλανήτη, αλλά για κάθε μέρα κια κοντινές βόλτες των 100-200 χλμ
Άβαταρ μέλους
By Morx
#180637 Η μηχανη θα πρεπει να ειναι οικονομικη, ΔΥΝΑΤΗ τοσο ωστε να ανοιγεις το γκαζι και ο μπροστινος τροχος να παλευει να μεινει στο δρομο ακομα και μεχρι τα 200χαω, να μπορει να παει στο χωμα, να παρεχει προστασια απο τα καιρικα φαινομενα, να ειναι ανετη και ταξιδιαρα ... να να να να ...

Γι'αυτο και υπαρχουν τοσες κατηγοριες Quadra. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
D-Jet έγραψε:
dimik έγραψε:Δεν ξέρω γιατί αλλά όλα αυτά μου κάνουν περισσότερο για χιπστερομηχανάκια παρά για vintage μοτοσυκλέτες που απευθύνονται σε easy riders που δεν τους ενδιαφέρει να στρίψουν ή να πιάσουν τα 250 αλλά μια ήρεμη νωχελική βόλτα.

Η sr είναι 100% the real thing*, αν εξαιρέσεις τον ψεκασμό που ούτε καν τον βλέπεις και έχει ανταλλαξιμα εξαρτήματα με την αυθεντική!! Τα υπόλοιπα σίγουρα είναι πολύ πιο σοφτ από ότι η εμφάνισή τους προδίδει αλλά δεν είναι και "δήθεν". Απέχουν από το πρωτότυπο αλλά δεν τα λες και μοντέρνες μηχανές (όπως πχ το xsr700). Σίγουρα οι κάθε λογής χιπστερο-τύποι έχουν συμβάλλει στο να αναδειχθεί η κατηγορία, ΟΜΩΣ, πιστεύω ότι εξυπηρετεί και ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου της μηχανής που θέλει κάτι σχετικά κλασσικό σε εμφάνιση αλλά σε πιο ήρεμο "πακέτο" από ότι προσφέρεται ως μέσος όρος αυτή τη στιγμή. Για αυτό και σπανίως βλέπεις πιτσιρικαρία με τέτοια μηχανάκια...

Για την ήρεμη και νωχελική βόλτα δε διαφωνώ καθόλου, όμως, τι τα θες τα 110 άλογα και τα 230 κιλά;

Εικόνα

*Μιας και το ανάφερες, από τις αυθεντικές που συζητάμε καμία δεν είναι vintage. Η αλήθεια έιναι ότι το έχουν κάνει αχταρμά οι δημοσιογράφοι με τις ορολογίες... Γενικά όταν μιλάμε για οχήματα vintage είναι εποχή μεσοπολέμου WW-I -1930 και post-vintage 1931-WW-II.

Γιατί η μοτοσυκλέτα πέρα από την αίσθηση της ελευθερίας σου προκαλεί το αίσθημα να τιθασεύσεις το θηρίο ανάμεσα στα σκέλια σου. Ακόμα και στην πιο νωχελική βόλτα κάποια στιγμή θα θελήσεις να στρίψεις τον καρπό τέρμα, να νιώσεις την φυγόκεντρο στην στροφή κλπ κλπ, για να μην μιλήσω για παθητική και ενεργητική ασφάλεια, αναρτήσεις, φρένα.

π.χ το Scrabler που έβγαλε η Ducati είναι ένα καθαρό money maker υπο την καθοδήγηση της Audi για να τα αρπάξει από τους wannabe κλασικούς.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#180646 Καλά και το sxr700 σε σχέση με τον mt07 που βασίζεται τιμολόγειται κάνα χιλιάρικο παραπάνω ενώ δεν νομίζω να κοστίζει παραπάνω στο εργοστάσιο.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Νίκος Παππάς έγραψε:Καλά και το sxr700 σε σχέση με τον mt07 που βασίζεται τιμολόγειται κάνα χιλιάρικο παραπάνω ενώ δεν νομίζω να κοστίζει παραπάνω στο εργοστάσιο.

Από το Moto G

xsr 700

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
dimik έγραψε:π.χ το Scrabler που έβγαλε η Ducati είναι ένα καθαρό money maker υπο την καθοδήγηση της Audi για να τα αρπάξει από τους wannabe κλασικούς.

Money maker γιατί είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θέλει ο κόσμος. Όμορφη (όχι όμως κλασσική... απλά με στοιχεία εποχής) στο σουλούπι, με ευκολία χρήσης χωρίς να είναι βαρετή, λιγότερο πολύπλοκη, προσιτή σε όλα τα ύψη αναβατών με ωραίους μοχλούς για εύκολη οδήγηση μέσα στην πόλη και το κυριότερο φτηνή.
Σκοράρει σε όλα, με άλλα λόγια και αυτή θα έπρεπε να κοιτάνε, οι Εγγλέζοι, όχι την ¨ειδική¨ Norton...
Όπως ακριβώς το πρώτο monster που ξεσκιστήκανε να πουλάνε για 15 χρόνια.
Δε νομίζω ότι το κοινό της είναι σώνει και καλά wannabe κλασσικοί και αυτοί που προτιμούν το κλασσικό δεν είναι ντε και καλά θύματα μιας, όπως όλες, τρεντιάς όπως μας προέκυψε η χιπστεροκουλτούρα τώρα πρόσφατα... απλά αυτή η εντομόμορφη αισθητική (σκέφτομαι το καταπληκτικό κατά τα λοιπά mt07) που εφαρμόζουν συντριπτικά στα μοντέλα τους οι κατασκευαστές δε νομίζω ότι αρέσει σε όλους. Και μικρό ποσοστό να είναι στο σύνολο αυτοί που θέλουν κάτι πιο γήινο, σκέψου ότι σαν αριθμός είναι τεράστιο νούμερο.
Άλλωστε ανέκαθεν υπήρχε το κλασσικό στη μοτοσυκλέτα, πολύ πριν τους χιπστερς (ήδη από τη δεκαετία του '80 και του '90, πχ σκέψου BMW R80R, kawasaki zephyr, honda GB κ.α.)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#180653 Αλέξανδρε, αυτο με τους μοχλούς που λες δεν ισχύει. Όταν πηγα σε έκθεση να την δω δεν μου άρεσε το πολυ μεγάλο τιμόνι. Δεν βολεύει καθόλου στην πόλη και τεντώνει πολυ τα χέρια σε ελιγμούς. Είμαι και 1,87 και το είδα σαν πρόβλημα, σκέψου άλλοι πιο κοντοί.

Ακόμα δεν έχω δει κανένα στον δρόμο, δεν ξέρω αν πουλά στην Ευρώπη αλλά απο αυτο θα κριθούν όλα. Αν πάρει πωλήσεις απο άλλα μοντέλα όλα καλά.
Πάντως απο φίλους Ducatisti, κάνεις τους δεν θέλει να ξανά αγοράσει Ducati. Κοιτάνε άλλες μάρκες

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Morx έγραψε:Η μηχανη θα πρεπει να ειναι οικονομικη, ΔΥΝΑΤΗ τοσο ωστε να ανοιγεις το γκαζι και ο μπροστινος τροχος να παλευει να μεινει στο δρομο ακομα και μεχρι τα 200χαω, να μπορει να παει στο χωμα, να παρεχει προστασια απο τα καιρικα φαινομενα, να ειναι ανετη και ταξιδιαρα ... να να να να ...

Γι'αυτο και υπαρχουν τοσες κατηγοριες Quadra. :lol:

Ακριβώς, όλες οι κατηγορίες είναι για όσους θέλουν να επιλέξουν τη χρήση της, εγώ ανέφερα ποιά είναι η μοτό πασπαρτού για την κάλυψη περισσότερων αναγκών με μια μοτό, αν εσύ θέλεις 1300cc για να πηγαίνεις στη δουλειά σου 6-10 χλμ μακρυά με σούζες κανείς δεν σε εμποδίζει, αλλά η φιλοσοφία του δίτροχου τουλάχιστον για εμένα δεν είναι 1300cc 230> kg 250HP, ο καθένας επιλέγει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια άλλωστε εσύ είπες ότι οι κατηγορίες είναι πολλές για να πάρει ο καθένας ότι θέλει έτσι δεν είναι απαραίτητο και να συμφωνούμε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Νίκος Παππάς έγραψε:Αλέξανδρε, αυτο με τους μοχλούς που λες δεν ισχύει. Όταν πηγα σε έκθεση να την δω δεν μου άρεσε το πολυ μεγάλο τιμόνι. Δεν βολεύει καθόλου στην πόλη και τεντώνει πολυ τα χέρια σε ελιγμούς. Είμαι και 1,87 και το είδα σαν πρόβλημα, σκέψου άλλοι πιο κοντοί.

Ακόμα δεν έχω δει κανένα στον δρόμο, δεν ξέρω αν πουλά στην Ευρώπη αλλά απο αυτο θα κριθούν όλα. Αν πάρει πωλήσεις απο άλλα μοντέλα όλα καλά.
Πάντως απο φίλους Ducatisti, κάνεις τους δεν θέλει να ξανά αγοράσει Ducati. Κοιτάνε άλλες μάρκες

Από το Moto G

Τα πολύ φαρδιά τιμόνια κι εμένα μου φαίνονται κάπως άβολα να πω την αλήθεια και σωστά νομίζω λες πως στην πόλη ίσως είναι και πρόβλημα.
Αυτό με τους φίλους ducatisti εξήγησέ το λίγο: ποιοι είναι οι λόγοι που τους στέλνουν σε άλλες μάρκες;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#180659 Ότι πλέον ανήκει στην Αουντι, δεν είναι ιταλική εταιρεία.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By Morx
Νίκος Παππάς έγραψε:Αλέξανδρε, αυτο με τους μοχλούς που λες δεν ισχύει. Όταν πηγα σε έκθεση να την δω δεν μου άρεσε το πολυ μεγάλο τιμόνι. Δεν βολεύει καθόλου στην πόλη και τεντώνει πολυ τα χέρια σε ελιγμούς. Είμαι και 1,87 και το είδα σαν πρόβλημα, σκέψου άλλοι πιο κοντοί.

Από το Moto G

Ενας vlogger (snowcat87) που πηρε το ματι μου, το Hypermotard του το βαζει και το βγαζει στο συνεργειο για ηλεκτρικα, τροφοδοσια, μιζα, δισκοπλακες και ενα καρο σφαλματα στην ecu... το ενα μετα το αλλο στην κυριολεξια. Καλο, χρυσο το ρημαδι, πανεμορφο αλλα να μπαινει για μιζα εγγυηση και στα 10χλμ απο το συνεργειο να επιστρεφει με το καντραν χριστουγεννιατικο δεντρο, ειναι |λογοκρισία|! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#180662 Η μόνες ιταλικές εντελώς είναι η Aprilia και η Moto Guzzi (και οι δύο ανήκουν στην Piazzio). Και η MV Agusta έχει αγοραστεί από την Mercedes-AMG.
Δεν τον θεωρώ όμως σοβαρό λόγο αυτόν.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Νίκος Παππάς έγραψε:Ακόμα δεν έχω δει κανένα στον δρόμο, δεν ξέρω αν πουλά στην Ευρώπη αλλά απο αυτο θα κριθούν όλα. Αν πάρει πωλήσεις απο άλλα μοντέλα όλα καλά.

Από το Moto G

Γιατί κοιτάζουν άλλες μαρκες;
Μη βλέπεις στην Ελλάδα τι γίνεται που είμαστε κινούμενα ζόμπι..εξω εχει ξεσκιστει να πουλάει και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο:
https://ultimatemotorcycling.com/2015/0 ... f-of-year/
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Η μόνες ιταλικές εντελώς είναι η Aprilia και η Moto Guzzi (και οι δύο ανήκουν στην Piazzio). Και η MV Agusta έχει αγοραστεί από την Mercedes-AMG.
Δεν τον θεωρώ όμως σοβαρό λόγο αυτόν.

Γι εσένα και εμένα δεν είναι σοβαρός λόγος, για φανατικούς Ducatisti είναι αιτία πολέμου. Ακριβώς αυτές τις εταιρείες αναφέρουν ως επιλογές.

Από το Moto G