Οι οδηγίες όντως λείπουν.
fubar.gr έγραψε:BASSstarlet έγραψε:fubar, αυτός ο φορτιστής της einhell (με άλλο όνομα, που είναι φασόν απ'ότι φαίνεται) ακόμα και στο low όταν τον έχω, πλησιάζει επικίνδυνα τα 15volt μετά από ώρα.
Στο high δεν το συζητάμε, τον είχα ξεχάσει μια νύχτα και το πρωί η μπαταρία είχε βγάλει ασπρίλες (ασβέστιο) στο πάτωμα..
Ο Einhel του λίνκ που έβαλα δέν έχει καμία ρύθμιση HIGH-LOW, τον συνδέεις όπως είναι. Και τον έχω αφήσει για μέρες πάνω σε μπαταρία χωρίς πρόβλημα.
Μήπως ο δικός σου είναι ταχυφορτιστής και ανεβάσει τόσο μεγάλη τάση?
BASSstarlet έγραψε:Τον φοβάμαι μήπως μου χαλάσει μια AGM που την έχω 4-5 χρόνια...
drdino έγραψε:Εννοείς ότι υπάρχει παύση μεταξύ κίνησης κλειδιού και εμπλοκής της μίζας; Ή η μίζα γυρίζει πιο αργά;
lazarefa έγραψε:Καλημέρα και χρόνια μας πολλά. Τις τελευταίες 5-6 μέρες που έχει πέσει και η θερμοκρασία, ιδιαίτερα τα πρωινά, παρατηρώ ότι όταν πάω να βάλω μπροστά τον κινητήρα νωρίς το πρωί (7 παρά, θερμοκρασία γύρω στους 14-15 βαθμούς) για τη δουλειά μου, η μίζα δεν αρπάζει αμέσως αλλά κάνει ένα μικρό δισταγμό, όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά εγώ που οδηγώ το αμάξι συνέχεια το καταλαβαίνω. Η μπαταρία αλλάχθηκε ακριβώς πριν 2 χρόνια (Οκτώβριος του 2013) και είναι μια Delkor 54AH. Τη συγκεκριμένη την είχα τοποθετήσει ο ίδιος και είχα φροντίσει να τη φορτίσω πριν την τοποθέτηση σε ηλεκτρονικό φορτιστή που έχω. Το αμάξι κάνει καθημερινά (Δευτ. - Παρ.) περί τα 28 χλμ (14 ανά διαδρομή προς δουλειά και τούμπαλιν), και ο κινητήρας λειτουργεί τουλάχιστον 45-50 λεπτά καθημερινά, οπότε λογικά δε νομίζω να τίθεται θέμα ανεπαρκούς φόρτισης της μπαταρίας από το δυναμό, λόγω ακινησίας, μικρών διαδρομών κλπ. Επίσης από το κρυφό μενού του αυτοκινήτου (opel astra h GTC 1.8) βλέπω την τάση του δυναμό συνήθως μεταξύ 13.9 και 14.2 Volt. Είναι λογικό η μπαταρία υπό αυτές τις συνθήκες να δείχνει αυτό το μικρό δισταγμό στην εκκίνηση; Οι προηγούμενες μπαταρίες στα 10 χρόνια ζωής του αυτοκινήτου άντεξαν η μεν πρώτη 4 έτη και 4 μήνες (έκοψε στοιχείο λογικά και δεν έκανε κιχ όταν πήγα να βάλω μπροστά χειμώνα ένα πρωί) η δε δεύτερη, αλλάχθηκε προληπτικά στα 3 έτη και 10 μήνες οπότε και τοποθετήθηκε η τωρινή.
lazarefa έγραψε:drdino έγραψε:Εννοείς ότι υπάρχει παύση μεταξύ κίνησης κλειδιού και εμπλοκής της μίζας; Ή η μίζα γυρίζει πιο αργά;
Αν αναφέρεσαι σε μένα Κωνσταντίνε, εννοώ ότι υπάρχει μια μικροκαθυστέρηση στην απόκριση της μίζας στο γύρισμα του κλειδιού.
21 quadra έγραψε:lazarefa έγραψε:Καλημέρα και χρόνια μας πολλά. Τις τελευταίες 5-6 μέρες που έχει πέσει και η θερμοκρασία, ιδιαίτερα τα πρωινά, παρατηρώ ότι όταν πάω να βάλω μπροστά τον κινητήρα νωρίς το πρωί (7 παρά, θερμοκρασία γύρω στους 14-15 βαθμούς) για τη δουλειά μου, η μίζα δεν αρπάζει αμέσως αλλά κάνει ένα μικρό δισταγμό, όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά εγώ που οδηγώ το αμάξι συνέχεια το καταλαβαίνω. Η μπαταρία αλλάχθηκε ακριβώς πριν 2 χρόνια (Οκτώβριος του 2013) και είναι μια Delkor 54AH. Τη συγκεκριμένη την είχα τοποθετήσει ο ίδιος και είχα φροντίσει να τη φορτίσω πριν την τοποθέτηση σε ηλεκτρονικό φορτιστή που έχω. Το αμάξι κάνει καθημερινά (Δευτ. - Παρ.) περί τα 28 χλμ (14 ανά διαδρομή προς δουλειά και τούμπαλιν), και ο κινητήρας λειτουργεί τουλάχιστον 45-50 λεπτά καθημερινά, οπότε λογικά δε νομίζω να τίθεται θέμα ανεπαρκούς φόρτισης της μπαταρίας από το δυναμό, λόγω ακινησίας, μικρών διαδρομών κλπ. Επίσης από το κρυφό μενού του αυτοκινήτου (opel astra h GTC 1.8) βλέπω την τάση του δυναμό συνήθως μεταξύ 13.9 και 14.2 Volt. Είναι λογικό η μπαταρία υπό αυτές τις συνθήκες να δείχνει αυτό το μικρό δισταγμό στην εκκίνηση; Οι προηγούμενες μπαταρίες στα 10 χρόνια ζωής του αυτοκινήτου άντεξαν η μεν πρώτη 4 έτη και 4 μήνες (έκοψε στοιχείο λογικά και δεν έκανε κιχ όταν πήγα να βάλω μπροστά χειμώνα ένα πρωί) η δε δεύτερη, αλλάχθηκε προληπτικά στα 3 έτη και 10 μήνες οπότε και τοποθετήθηκε η τωρινή.
Aν χρησιμοποιείς πολύ την μίζα ή αν το αυτοκίνητο είναι πάνω από 6-7 χρόνια το πιθανότερο είναι ότι έχει έρθει η ώρα του service της μίζας, καθάρισμα συλλέκτη, καινούργια καρβουνάκια, γρασάρισμα το γρανάζι κλπ.
Ο δισταγμός είναι είτε από το ρεύμα στα κάρβουνα / συλλέκτη ή από στέγνωμα του γράσο στο γρανάζι, μάλλον κάρβουνα / συλλέκτης.
H εντολή "είσαι σε καλό λάστιχο πήγαινε πιο […]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]