Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
manosky έγραψε:http://m.news247.gr/eidiseis/politiki/fpa/tropologia-gia-ton-fpa-sthn-ekpaideysh-tha-katathesei-o-d-koytsoumpas.3740253.html

ΚΚΕ με τον Pluto?
Δεν ξέρω, δεν ξέρω....

Το οτι το ΚΚΕ δεν βλεπει την καμπουρα του, δεν σημαινει οτι δεν μπορει να αναγνωρισει τα λαθη των αλλων. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By nass
criuser έγραψε:Δεν είπα αυτό . Η όλη συζήτηση ξεκίνησε από την φράση Δημοκρατική Παράδοση της Ευρώπης .
Εκεί υπήρξε η διαφωνία .

Εμ αυτό είπες:

criuser έγραψε:Η Δημοκρατία όπως την εννοούμε βασίζεται στον σεβασμό των ανθρώπινων ελευθεριών και δικαιωμάτων .
Προφανώς όταν σέβεσαι τα δικαιώματα των Λονδρέζων , αλλά καταπατάς αυτά των κατοίκων της Λευκωσίας εκτελώντας ανήλικους γιατί θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι , ΔΕΝ είσαι Δημοκράτης .

Και γω σου λέω ότι ιστορικά δεν υπάρχει καμία δημοκρατία όπως τη θες, που να μην καταπατά δικαιώματα "κάπου": από την αρχαία Αθήνα (δικαιώματα σκλάβων, γυναικών και αποικιών), αρχαία Ρώμη (που το γύρισε τελικά σε αυτοκρατορία με διακοσμητική Σύγκλητο) έως τις αποικιοκρατικές δυνάμεις του χτες, τις ΗΠΑ χτες και σήμερα κοκ.

Και ο λόγος είναι απλός: η δημοκρατία απαιτεί από τους πολίτες ένα ελάχιστο οικονομικό επίπεδο, ώστε να υπάρχει χρόνος και (προσωπικό = οικονομικό και οικογενειακό) ενδιαφέρον για ενασχόληση με τα κοινά. Οταν δεν έχεις στη ζωή άλλη έγνοια από την επιβίωση, δημοκρατία, ελευθερία και άλλες έννοιες "πολυτελείας" του δυτικού κόσμου, πάνε στον κάλαθο. Γιαυτο άλλωστε και η δημοκρατία είναι ένα καθεστώς δημοφιλές μόνο στο δυτικό κόσμο (και την Ινδία η οποία το πήρε από τους κακούς αντιδημοκράτες Αγγλους), παντού αλλού παίζουν μοναρχίες του ενός ή του άλλου είδους.

Και επίσης η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δυτικού τύπου πάει πακέτο με τον καπιταλισμό, ο οποίος επίσης έχει στοιχεία ανθρώπινης εκμετάλλευσης.

Με άλλα λόγια, ναι, δεν το λες άμεσα αλλά "πίσω από την κουρτίνα" μας λες ότι η δημοκρατία δεν υπήρξε και δεν υπάρχει πουθενά.

Με το οποίο δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω όχι μόνο για το προφανές αλλά και για το "κάτω από το χαλί": αφού δεν υπάρχει δημοκρατία έτσι και αλλιώς, δεν πειράζει και αν την καταλύσουμε.

(Εννοείται ότι συμφωνώ ότι η σύγχρονη Ευρώπη έχει δημοκρατικό έλλειμα αλλά και πάλι είναι ότι κοντινότερο στο ιδανικό υπάρχει)
Άβαταρ μέλους
By markvag
#178843 Σας πρόλαβαν...

Εικόνα

και...

Εικόνα

Καλά τα λέει εδώ νομίζω, αν και κάποιοι θα πουν ιμπεριαλιστής, ρατσιστής, κτλ... :lol: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#178847 Ξέχασες ένα λινκ. Είναι σημαντική η είδηση για τον λογαριασμό του Φλαμπουράρη για το νερό, να σχολιαστεί ανάλογα.
:roll:
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
manosky έγραψε:http://m.news247.gr/eidiseis/politiki/fpa/tropologia-gia-ton-fpa-sthn-ekpaideysh-tha-katathesei-o-d-koytsoumpas.3740253.html

ΚΚΕ με τον Pluto?
Δεν ξέρω, δεν ξέρω....

Σε μια περιοδο που το βασικο ειναι η διατηρηση των υποδομων σου που ειναι υπο καταρρευση (δημοσια εκπαιδευση και υγεια , για παραδειγμα η εκπαιδευση των ΑΜΕΑ μαθητων ειναι υπο διαλυση) , "Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη γνωστή θέση του ΚΚΕ να μην επιβληθεί κανένας νέος φόρος σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που «έρχεται να προστεθεί στη φορολεηλασία της λαϊκής οικογένειας». Άλλωστε, όπως επισήμανε, το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε το Μνημόνιο 3 και τα προαπαιτούμενα που το συνόδευαν, ανάμεσα στα οποία και η επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση" .

Τα παιδια των λαικων οικογενειων (ποια ειναι η λαικη οικογενεια ? ) πηγαινουν σε ιδιωτικα σχολεια (μ.ο διδακτρων μαθητη δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης €7,000 ) . Σουρ

Να ανεβασεις και τη θεση του ΚΚΕ για τα ισοδυναμα (της φορολογησης της ιδιωτικης εκπαιδευσης) μετρα. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 27 Οκτ 2015, 11:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#178857 Η Δημοκρατία είναι η πιο πρακτική αστική ουτοπία, είδαμε και τους Ανατολικούς - Δημοκράτες - πως περνούσαν τη Δημοκρατία τους από τις Ντάτσες τους στο πόπολο, μου φαίνεται ότι κοροϊδευόμαστε προσπαθώντας να αναλύσουμε ποιά είναι τα καλύτερα συστήματα διακυβέρνησης όταν αυτά προέρχονται και κατευθύνονται από και προς το ατελές ον που είναι ο άνθρωπος του οποίου η απληστία έχει χεσμένα όλα τα συστήματα διακυβέρνησης και αυτό που επικρατεί είναι μια ζούγκλα με λιγότερο ή περισσότερο λούστρο επάνω τους με διάφορες επιφάσεις και ορολογίες του κώλου για να πουλάνε το προϊόν τους σε όσους έχουν ευήκοα ώτα και προδιάθεση να δεχτούν ότι τους πουλάνε τα τσακάλια που στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει μόνο η απληστία για το χρήμα και η νομή της εξουσίας που θα τους προσφέρει ευκολότερα αυτό το χρήμα.

Οι περισσότεροι από τους μη κυβερνητικούς που το παίζουν Δημοκράτες και είναι ενταγμένοι στις διάφορες οργανώσεις επέλεξαν να βρίσκονται εκεί γιατί εκεί βρίσκεται συγκεντρωμένο και ανεξέλεγκτο χρήμα που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν αλλιώς, οι υπόλοιποι αληθινοί ιδεαλιστές Δημοκράτες είναι εκτός όλων των συστημάτων πνιγμένοι στην ιδανική τους νιρβάνα αποκομμένοι από οτιδήποτε αληθινό υπάρχει γύρω τους, είναι ζόμπι με την καλή έννοια του όρου ζώντας στον εικονικό τους κόσμο, είναι δαχτυλοδεικτούμενοι επίσης με την καλή έννοια του όρου και πρέπει να είναι προστατευόμενο είδος.

Ναί είμαι πεσιμιστής, ναί με έκαναν πεσιμιστή και μηδενιστή, αλλιώς γεννήθηκα, έτσι κατέληξα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#178858 Καλά τα φροντιστήρια όλοι τα ξεχνάτε έτσι?Περίεργο.
Επίσης θα μπορούσε αντι για την εισφορά της ΕΡΤ να μπει εισφορα για τη δημόσια υγεία και παιδεία.
Και να έχουμε ένα δημόσιο κανάλι με 500 εργαζόμενους.Μου ήρθε ιδέα απο άλλο topic...
Άβαταρ μέλους
By Serf
giannik1977 έγραψε:Πάντως πολύ νερό καταναλώνουν στην Αίγινα... :whistlink:

Πηγή: Newsit.gr

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το εξής: του έκαναν την έκπτωση επειδή υπήρξε ασυνήθιστα μεγάλη κατανάλωση, κάτι που το κάνει και η ΕΥΔΑΠ κάποιες φορές σε περίπτωση βλάβης, ή απλά του έκαναν έκπτωση έτσι χωρίς συγκεκριμένο λόγο;
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#178866 Για τα φροντιστηρια προβλεπεται 6% ΦΠΑ . Ας απορροφησει το μισο η επιχειρηση . Οι θεσμοι (κουαρτετο ) ζητανε 23% ή 0% για ολους. Τα παραπονα σας στους θεσμους.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#178867 Η τρόικα :) λέει οτι υπάρχει κοινοτική οδηγία που απαγορευει τους διαφορετικούς συντελεστές.
Απο τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφασισε να επιβάλλει το φόρο χωρίς να της το ζητήσει κανείς ,τα παραπονα μου θα τα κάνω σε αυτη.Ειδικά όταν μας βάζει φόρους που δεν υπήρχαν και όπως είπε την ενδιαφέρουν κυρίως οι ψηφοφόροι της. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#178878 Μήπως αν μας χαλάει το 0, 6% και 13% να το πάμε στο 23% για όλους; Ή καλύτερα, να γυρίσουμε στο 23% στο μοσχάρι, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο...
Πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα; Η κυβέρνηση πρέπει να βρει κάποια εκατομμύρια από νέους φόρους. Από κάπου θα πρέπει να τα βρει. Δεν έχει να κάνει με κόψιμο δαπανών, η αύξηση φόρων θα γίνει ούτως ή άλλως, συμφωνίες με την τρόικα είναι ΚΑΙ αυτή, απαιτούν μεγαλύτερα ποσά στα ταμεία από τον ΦΠΑ.
Η κυβέρνηση το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μην τα πάρει από την ιδιωτική παιδεία και να τα πάρει απ' αλλού (κι αυτό δεν είμαι σίγουρος, αλλά πως πρέπει να φέρει το Χ ποσό από ΦΠΑ είμαι σίγουρος πως κάπου έχει υπογραφεί).
Αν θεωρείτε άδικο αυτό το μέτρο, προτείνετε κάποιο πιο δίκαιο να το κουβεντιάσουμε.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#178880 @kostis20

Τροικα λαστ γιαρ , τωρα κουαρτετο.

Η δηλωση του Σεβαστακη διαστρεβλωθηκε , ΔΕΝ ειπε οτι ενδιαφερεται μονο για τους ψηφοφορους τους. Βαλε το βιντεο να δουμε τι λεει. Καπως πρεπει να στηριζεις αυτα που ισχυριζεσαι.

Τα παραπονα σου , φυσικα , μπορεις να τα απευθυνεις οπου θελεις. Εγω σου λεω που θα ηταν το σωστο να τα απευθυνεις.

Δεδομενων των συνθηκων και δεδομενου του οτι η πολιτεια παρεχει δημοσια εκπαιδευση και δεδομενου του οτι η ιδιωτικη εκπαιδευση ειναι επιχειρηματικη δραστηριοτητα ειναι λογικο να μπει ΦΠΑ (οπως και στι υπολοιπες επιχειρηματικες δραστηριοτητες) . Τα εχουμε πει , μη τα ξαναλεμε.
Άβαταρ μέλους
By gianik
Anonymous Founder έγραψε:Ξέχασες ένα λινκ. Είναι σημαντική η είδηση για τον λογαριασμό του Φλαμπουράρη για το νερό, να σχολιαστεί ανάλογα.
:roll:

Γράφω από κινητό , δεν μπορούσα να βάλω λινκ γι αυτό έβαλα κ την πηγή.
Το αν είναι σημαντική η είδηση ας το κρίνει ο καθένας. Εδω γράφονται άλλα κ άλλα...