Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#172310 Επειδή οι μοδς με γράψανε στα @ τους για την διάσπαση ώστε να υπάρχει λίγο καλύτερη οργάνωση (ολοκληρο τόπικ ταξίδια στην ελλάδα :tomato: ) και καθότι πρωτοβουλιακός τύπος :s_cool πάμε μια μικρή ανασκόπηση του φετινού ταξιδακίου στην Κρήτη.

Σχεδόν όλο το καλοκαίρι πέρασε Ολλανδία (εκτός από λίγο Βραζιλία, Ρίο-->νομίζω τεράστιο φέηλ ως τουριστικού προορισμού αν και δεν ξέρω τί παίζει το καρναβάλι και Σιγκαπούρης-->άλλο φέηλ απο κει) μιας και τα δύο καράβια ήρθαν Ρόττερνταμ φέτος, οπότε η απόφαση για #menoume_Ellada ήταν κοινή και αδιαπραγμάτευτη. Το θέμα είναι ότι μέσα Σεπτέμβρη Λευκάδα είναι ένα ρίσκο λόγω βροχών, οπότε η Κρήτη φάνταζε ιδανική επιλογή: Μεγάλη και σίγουρη.

Ο χρόνος για οργανωθεί το ταξίδι ήταν ελάχιστος, μιας και μέχρι και το Σάββατο της αναχώρησης έπρεπε να δουλεύω, αλλά έχοντας πάει στην Κρήτη συνολικά ένα μήνα δεν αγχωνόμουν για δωμάτια. Αλλωστε θα εκμεταλλευόμασταν και το off season. Το μόνο που έκλεισα ήταν οι απευθείας πτήσεις για Ηράκλειο, one way μιας και η συνέχεια δεν είχε αποφασιστεί, το αμάξι και η πρώτη διανυκτέρευση.

Για το αμάξι, θυμόμουν την ιδιάζουσα περίπτωση της Κρήτης και δεν ασχοληθηκα με τις μεγάλες φίρμες μιας και ήταν αρκετά πιο ακριβές απ τις τοπικές. Εκανα ένα search, πήρα 5-6 τηλέφωνα και έκλεισα ένα yaris or equivalent με 20€ την ημέρα, μεικτή με 0 € απαλλαγή, απεριόριστα χλμ για 8 μέρες με δυνατότητα παράδοσης στα χανιά για άλλα 30€.

Για την πρώτη βραδιά ήθελα να έχω κλεισμένη διαμονή μιας και θα φτάναμε αργά στο αεροδρόμιο και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να έχω στο κεφάλι μου να ψάχνω για δωμάτια. Διαμονή στο Ηράκλειο επίσης αποκλείοταν ένεκα ασχήμιας και μιας και οι δυο μας είχαμε δεί το αρχαιολογικό (που είναι και το μόνο που αξίζει :lol: )

Με λίγο ψάξιμο και κουβέντα με φίλο Κρητικό, κλείνω μια βραδυά στο Ζαρό, ένα ορεινό χωριό νότια του Ηρακλείου, γνωστό για το εμφιαλωμένο νερό. Ετσι θα σπάγαμε και τη διαδρομή προς τα κάτω .

Σαββάτο λοιπόν αναχώρηση και άφιξη κατά τις 10:30 στο Ηράκλειο. Συνεφιά και ψιλόβροχο, αλλά ο καιρός ζεστός και οι προβλέψεις θετικές. Πάμε προς τα ενοικιαζόμενα, μας λέει το τυπόνι έχω αυτή τη στιγμή ένα Accent κι ενα Rio σ αυτή την κατηγορία, ποιο θέλετε? Τσιμπάμε το Accent, υπογράφουμε, φορτώνουμε, γεμίζουμε βενζίνα στο πρώτο βενζινάδικο και ξεκινάμε.
Φευ, με το που κάνουμε λίγα χλμ ακούω θορύβους από μπροστα η ζαμφόρ χοροπήδαγε (καλός |λογοκρισία| κι εγώ, το βασικό να κάνεις ενα μικρό τεστ ντράιβ πριν ξεκινήσεις δεν το έκανα :tomato: ) . Να κάνουμε 1000 χλμ με τετοιο θόρυβο δεν έπαιζε, επιστροφή, σου ξου μου ξου, μα δεν κάνει, έμπα μέσα γκαπγκουπ, πω έχεις δίκιο δεν παλεύεται. Τι να σου δώσω?

Θα μου δώσεις το focus που είναι πένα. Με την βενζίνα γίνεται να μας το αφαιρέσεις απ το ενοίκιο? Τσου, αλλά μην αγχώνεσαι, θα την κάνουμε τράμπα. Ξύλωμα κάθισμα, αποσύνδεση τρόμπας, βραχυκύκλωση ρελέ και νασου 30 λίτρα βενζίνα στο φικο :s_cool

Μεταφόρτωση και οριστική πλέον αναχώρηση (αφού προηγήθηκε και ανεφοδιασός σε πιτόγυρο) για τα βουνά, μιας και είχαμε μπροστά μας 1.5 οδήγηση. Φτάσαμε στο Ζαρό περασμένα μεσάνυχτα, ο ξενώνας ήταν κλειστός, αλλά είχαμε ήδη ειδοποιήσει

Εικόνα

Ανεβαίνουμε πάνω στο δωμάτιο, πεντακάθαρο, και ξεραινόμαστε. Το πρωινό μας περίμενε για να επιβραβεύσει την επιλογή. (βασικά ο λόγος που επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος ξενώνας ήταν το πρωινό :s_cool )

To concept είναι απλό: yaya ξυπνάει απ τις 3 το πρωί με τα κοκόρια και φτιαχνεί πίτες. Πολλές πίτες. Σφακιανές, χορτόπιτες, μυζιθρόπιτες, πιπερόπιτες γενικά πιτόπιτες. Κάθεσαι στο τραπέζι και σκάει μύτη δίσκος και ξεφορτώνει. Εν τω μεταξύ προσγειώνεται ζεστό γάλα κατσίκας, τσάι του βουνού, καφές, ταχίνι με μέλι. Εσύ τρώς και το τραπέζι ανατροφοδοτείται εως ότου να ΜΠΟΥΚΩΣΕΙΣ. Μετά έρχεται μια χαρτοσακούλα για να φορτώσεις τα πολεμοφόδια για το υπόλοιπο της μέρας :metalo:
Εκεί που είμασταν έτοιμη προς αναχώρηση, πιάνω την κουβέντα σε ενα ζευγάρι δίπλα μας. Ο τυπάς, 30 χρονια τώρα κατεβαίνει κρήτη κάθε καλοκαίρι για κυνήγι, μας αρχίζει κι αυτος πού θα πάτε κλπ, του λέμε το πλάνο για Αγιοφάραγγο, Φαιστό και μας λέει ότι το βράδυ να κανονίσουμε να βρεθούμε στον Ομαλό, για το πανηγύρι του Σταυρού. Ρωτάω οδηγίες αλλά φαίνεται ότι με το νοικιάρικο δε θα φτάναμε, θα χρειαζόταν να κάνουμε οτοστόπ στα αγροτικά μετά από κάποιο σημείο να μας πάρουν στην καρότσα. Μας φάνηκε καταπληκτική ιδέα, τον ευχαριστήσαμε για τις πληροφορίες κι εκεί που είμασταν έτοιμοι να φύγουμε κάτι σιγοκουβεντιάζει με την γυναίκα του και μας σκάει η πρόταση.

"Μήπως θέλετε να έρθετε μαζί μας σε ένα άλλο ιδιωτικό γλέντι το βράδυ? Πάει αμάξι κανονικά οποτε κάθεστε όσο θέλετε"

That's a plan my friend, δίνουμε ραντεβού στις 19:30 και αμολιόμαστε στις παραλίες.

Πρώτη στάση Φαιστό, ευτυχώς φτάσαμε σχετικά νωρίς και μπορέσαμε να απολαύσουμε τον χώρο πρωτού πιάσει μεσημέρι. Σεπτέμβρης μεν, αλλά ο ήλιος έκαιγε για τα καλά, ειδικά για τα ξεμαθημένα ολλανδά. Ο χώρος είναι εντυπωσιακός και λόγω της περιόδου με λίγους συγκριτικά τουρίστες. Αρνητική εικόνα διάφοροι ηλίθιοι που επέμεναν να σκαρφαλώνουν σε διάφορα μέρη που υπήρχε απαγορευτικό για να βγάλουν σέλφι με το σελφομπάστουνο, πραγματικά έχει καταντήσει αηδία η όλη φάση :vava:

Τελικός προορισμός της μέρας ήταν το Αγιοφάραγγο, αλλά μιας και είχα ξεχάσει τα μπανιερά Ολλανδία, κάναμε μία στάση Μάταλα (τουριστίλα, αλλά εκτός εποχής κάπως ψιλοπαλεύεται) και συνεχίσαμε. Ο δρόμος είναι κακός χωματόδρομος από ένα σημείο και πέρα, αλλά βατός, απλά θέλει πολύ προσοχή. Αφού περάσεις δύο σιδερόφρακτα ανοίγματα καταλήγεις σε ένα σημείο απ το οποίο συνεχίζεις με τα πόδια για περίπου ενα μισαωράκι.

Εικόνα

Η διαδρομή είναι όμορφη αλλά αυτό που πραγματικά μαγεύει είναι η παραλία.

Εικόνα

Μαύρα βότσαλα, απίστευτα τυρκουάζ νερά και μιας και φύσαγε βοριάς όλες τις μέρες, θάλασσα λάδι. Η φάση χρειάζεται και μάσκα, πολύ όμορφα βραχάκια τριγύρο. Βρήκαμε μια σκιά κάτω απ τους βράχους, βγάλαμε τα πρωινά πολεμοφόδια και αράξαμε μέχρι το απόγευμα.

Η συνέχεια της μέρας όμως ήταν η κορυφαία στιγμή των διακοπών. Αφού ετοιμαστήκαμε, μπαίνει ο κυνηγός μπροστά με την τζιπάρα, απο πίσω εγώ και ξεκινάμε προς Γέργερη με προορισμό ένα μιτάτο (τυροκομίο) στα βουνά του Ηρακλείου. Δρόμος άσφαλτος, φρεσοκοστρωμένος, είχε πέσει και η νύχτα και ευτυχώς η :inlove: δεν εβλεπε τα γκρέμια. Σε κάποια φάση η άσφαλτος τελειώνει ξεκινάει η παράνοια :s_cool Μπροστά το τζίπ απο πίσω το φόκους και όσο προχωράγαμε τα πράγματα δυσκόλευαν. Αρχίσαν να με ζωνουν τα φίδια, σκεφτόμουν ότι δικό μου τζιπ δεν υπήρχε περίπτωση να το βάλω σε τέτοιο δρόμο, πόσο μάλλον επιβατικό :vava: Το χειρότερο μας το φύλαγε για το τέλος όμως, αφού φτάνοντας στο γλέντι αργά, είχαν ήδη αρχίσει κάποιοι να φεύγουν. Να φύγετε κύριε να πάτε αλλού, αλλά εδώ δε χωράμε καλά καλά εμείς στο κατσικοδρόμι, πώς να περάσετε? Ο κυνηγός να βάζει την γυναίκα του να του κάνει μανούβρα στο θηρίο, αυτή να τον βρίζει, να τον πηγαίνει μία στο γκρεμό και μία στα βράχια, τη δικιά μου να την έχει πιάσει κλάμα και πανικός. Την κατεβάζω, την βάζω στην άκρη, πέρνω ένα φακό, κάνω μια ψακτική και βλέπω στα 200 μέτρα ενα άνοιγμα ανάμεσα στα βράχια. Ξεκινάω δειλά δειλά την όπισθεν, αφού κάνω εναν εκβραχιονισμό και καταφέρνω να το παρκάρω. Εν τω μεταξύ ο κυνηγός καβάτζωσε το άλλο ανοίχτωμα και είμασταν πλεον έτοιμοι για τα πανηγύρια :s_music

Η καλτιά της βραδιάς ήταν σε δυσθεώρητα επίπεδα, κρητίκαροι να κάθονται σε πετρόχτιστα κυκλικά τραπεζάκια, να σκάει μύτη ο αρχηγός της φαμίλιας με το αντικριστό κατσίκι στα χέρια, να σου κόβει κομμάτι με τη μαχαίρα και να στο δίνει στο στόμα. Τυριά απίστευτα, λίγη τσικουδιά γιατί είχαμε το ζόρι της επιστροφής, γαλακτομπούρεκα και μαντινάδες μέχρι το πρωί. Σε κάποια φάση είχαμε ΜΠΟΥΚΩΣΕΙ στις χοληστερίνες, αλλά ο μαυροφορεμένος δεν σήκωνε όχι :ninja:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Αργάμιση, κι αφού μας είχε ψιλοκόψει το κρύο, τους ευχαριστήσαμε για την μοναδική βραδυά, τους υποσχεθήκαμε ότι θα ξανανταμώσουμε (αμα ξαναρθετε να φέρετε και κοπέλια :svivhaha: ) και κουτρουβαλήσαμε μέχρι τον Ζαρό.

Για την ιστορία, πρέπει να βρεθήκαμε κάπου εδώ:

https://www.google.nl/maps/dir/35.22107 ... 35.1324304

Την επόμενη μέρα σηκωθήκαμε, φάγαμε το πρωινό, χαιρετίσαμε τους οικοδεσπότες και γατόνι
Εικόνα
, πήραμε δωράκι ένα φακελάκι τσάι του βουνου, πληρώσαμε 70 ευρώ για τις δύο διανυκτερεύσεις! και φύγαμε προς Αγια Γαλήνη. Στάση για πλύσιμο μέσα έξω στο αυτοκίνητο το οποίο είχε γίνει εντελώς κ@λος, μεζεδάκι, μπυρίτσα
Εικόνα

Ακόμα μία στάση σε Αγιο Παύλο και Τριόπετρα (όμορφες παραλίες)
[img][IMG]http://i1189.photobucket.com/albums/z423/rx8drifter1/Creta/IMG_2337-25_zpsfhb0vvzm.jpg[/img][/img]
και η απόφαση πάρθηκε για διανυκτέρευση στον Πλακιά. Τουριστικό μέρος που δεν έχει τπτ το ιδιαίτερο, αλλά θέλαμε να σπάσουμε λίγο τη διαδρομή ώστε την άλλη μέρα πρωι πρωι να βρεθούμε στην Πρέβελη, πριν σκάσουν μύτη όλα τα καραβάκια και γίνει πανικός. Την παραλία την προσεγγίσαμε αυτή τη φορά από άλλη μεριά, όχι μέσω της μονής αλλά απο μια διαφορετική διαδρομή που έχει λίγο περισσότερο οδήγημα αλλά λιγότερη κατάβαση με τα πόδια.

Εικόνα

Πάλι σταθήκαμε τυχεροί, ο βοριάς επέμενε και η θάλασσα ήταν λάδι. Πριν χρόνια την είχα πετύχει με νοτιά, η άμμος σε μαστίγωνε, δε μπορούσες να σταθείς. Ξεπλυθήκαμε στο ποτάμι, και κατευθυνθήκαμε προς Χώρα Σφακίων.
Εικόνα
Αραγμα, καφές βιβλίο και εκπληκτικά γλυκά στην κυρία Δέσποινα, άλλη μια βουτιά στην παραλία απ την πίσω μεριά
Εικόνα
και ήρθε η ώρα να ανηφορίσουμε προς Χανιά. Η διαδρομή προς Χανιά είναι μαγευτική και ιδανική για Π.Ο.©
Εικόνα

Το συμμετοχικό φόκους με λάστιχα που δεν κάνουν ούτε για ντόκο διέπρεψε και μας έφερε σε χρόνο Δτ στα Χανιά. Είχαμε βρει απο πρίν δωμάτια στο ίντερνετ, κοντά στην παλιά πόλη αλλά απ την μεριά της καινούργιας, ωστε να μην έχουμε θέμα με παρκάρισμα. Αφιξη, ντουζάκι ντύσιμο και δείπνο παραλιμανίως σε ένα πάρα πολύ συμπαθητικό εστιατόριο (Κερτος) με φοβερό φαγητό. Σαλάτα ρόδι σταμναγκάθι έδωσε ρέστα :eat:

Επόμενη μέρα εγερτήριο, βόλτα στα Χανιά (μα τί όμορφη πόλη είναι αυτή τελοσπάντως :inlove: ) μεσημεριανή ψαρόσουπα MUST στο μαριδάκι και αναχώρηση για φαλάσαρνα, να κάνουμε μπανάκι με την δύση του ηλίου. Η παραλία για κάποιο λόγο είναι γεμάτη ζευγαράκια που βγάζουν φωτό για ΦΕΗΣΜΠΟΥΚΣ, δώστου τα σελφομπάστουνα δώστου οι φωτό με καρδούλες στον ήλιο, μόνο για γέλια :lol: Επιστρόφη όμως, γιατί η επόμενη μέρα είχε....

ΣΑΜΑΡΙΑ :metalo:

Εγερτήριο στις 5 το πρωί, φούρνος, προμήθεια σε φαγώσιμα, ΚΤΕΛ για Ομαλό, αφιξη στις 7:30 και 8 ξεκινάμε την κατάβαση. Η αρχή πολύ κατηφορική, παπούτσια ακατάλληλα, αλλά κρατήσαμε δυνατό ρυθμό και με δύο στάσεις σε 4 ώρες βγαίναμε με πόνους στα γόνατα :lol: Μας είχαν φοβήσει για την δυσκολία και για τη ζέστη, αλλά με αυτό το ρυθμό δεν μας πρόλαβε ο ήλιος στο τελευταίο κομμάτι που βαράει κατακόρυφα.
Μαγευτικό μπάνιο στην Αγία Ρουμέλη, άραγμα στις ξαπλώστρες, και καραβάκι για Σούγια
Εικόνα
όπου κακώς μας ενημέρωσαν οτι θα είναι πιο γρήγορη η επιστροφή Χανιά. Το ΚΤΕΛ πήγε μέσω ΟΜΑΛΟΥ :s_crazy και μετά απο 3 ώρες φτάσαμε Χανιά.

Αργοπορημένο ξύπνημα το πρωί, κατά τις 10 τελειώνουμε το πρωινό και το αμάξι αποφασίζει ότι πρέπει να μείνει απο μπαταρία, οπότε το ελαφονήσι ήρθε λίγο αργότερα στο πρόγραμμα. Άψογη εξυπηρέτηση απ την εταιρία, καινούργια μπαταρία και μεσημεράκι φτάνουμε στην παραλία. Όντως καταπληκτική, δεν θέλω όμως να φανταστώ πως είναι τον Αύγουστο, ακόμα και τώρα ήταν γεμάτη! Περπατήσαμε προς το νησάκι, πραγματικά πανέμορφη φύση με το ροζ χρώμα της άμμου και επιστροφή ξεθεωμένοι στη βάση.

Η επόμενη μέρα είχε χαλαρό πρόγραμμα, το αμόρε θα βολτάριζε κι εγώ είχα βρεί μέσω γνωστο γνωστού καταδυτική σχολή για να κάνω μια βουτιά. Ο τύπος επαγγελματίας, εξοπλισμός άψογος, πολύ ωραία ατμόσφαιρα, και φοβερές τοποθεσίες, σε κάτι σπηλιές κοντά στα χανιά

http://www.divingchania.com/pages.aspx?id=4&lang=en

ο mjacob μπορεί να αισθάνεται περήφανος, ήμουν ο πιο newbας και σε 2 τελείωσε ο αέρας πολύ νωρίτερα απο μένα, με κράτησε ο dive master μαζί με άλλους 2 για έξτρα χρόνο :s_gamer

Τελευταία μέρα, αναχώρηση για Ηράκλειο, πτήση για Λευκάδα και η συνέχεια στα γνωστά στέκια γι αυτούς που ξέρουν-μπορουν

bottom line, #menoume_Ellada, Κρήτη είναι ΤΟP προορισμός και oι διακοπές το Σεπτέμβρη ΓΑΜΟΥΝ :metalo:

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#172318 Εύγε νέε μου, πάντα τέτοια και του χρόνου, εύχομαι να τα καταφέρουμε να διακοπάρουμε παρέα ξανά!
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#172323 Απολαυστική περιγραφή κε δρίφτερ! Αν είχε δε το πρόγραμμα λίγο Ρέθυμνο και Μπάλο θα ήταν super!

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#172324 Γύρισα 2500 χλμ την Κρήτη πριν 3 χρόνια, σωστά όλα αυτά. ΓΑΜΑΤΟ ποστ σαν παρουσίαση, αλλά σαν τη φύση της Πίνδου δεν έχει (κάτι να με κερδίσει εμένα τον βουνίσιο νε διαδρομές, νε κουζίνα, νε τοπία).

Έμεινα 10 μέρες, επιβεβαίωσα το ότι οι Κρήτες είναι του ύψους κ του βάθους, Οι δρόμοι τους δεν είναι το κακό χάλι που συχνά αναφέρεται, η οδηγική τους παιδεία δεν είναι τόσο χειρότερη (κ πέρασα και από τον βοακ 2-3 φορές και περπάτησα και στα Ζωνιανά) όσο π.χ. των Χαλκιδικιωτών και δεν πρόκεται να ξαναπάω που να με πληρώνουν :lol: . Άντε ίσως πάω μια φορά να δω ότι άφησα, μισό νομό Ηρακλείου + Λασιθίου.

Αυτό που μου άφησε σαν εικόνα είναι οτι η ρακή δε με πιάνει, τα κίτρινα ξεραΐλας τοπία βγάζουν μια έτσι φωτογένεια, οι παραλίες δεν είναι κάτι το ουάου (η Χαλκιδική έχει να δώσει 10άδες παραπάνω παραλιάρες κάθε 3 χλμ), το φαΐ έχει κάτι να πει. ((Μπεστ οφ, το μοσχοκαπνιστό σύγκλινο στα Σφακιά, (που βέβαια δεν πιάνει μία στην προβατίνα που έφαγα μια ό,τι νάναι μέρα, σε άδειο ταβερνάκι στην πλατεία του Αθανάσιου Διάκου Ρούμελης πριν 1 χρόνο, που σβούριζε γύρες του σύγκλινου...))
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#172399 Για τις παραλίες, έχοντας πάει και Χαλκιδική κι όντας από Λευκάδα, νομίζω ότι είσαι τέρμα φάουλ :lol: (όπως και για το φαϊ)

btw, 10 μέρες στην Κρήτη δεν είναι απολύτως τπτ, έχω κάτσει συνολικά πλέον 40 μέρες και αυτή τη φορά το μόνο που ξαναείδα ήταν η Πρέβελη, απλά για λόγους αναμνήσεων :oops:

Σκοτσέζε, Ρέθυμνο και μπάλο τα είχα επισκευθεί πριν χρόνια, Χανιά δεν είχα πάει καθόλου, και τα θεωρώ ομορφότερα :)
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#172523 Ωραίος ρε.
Τώρα το ειδα. Χανιά είναι αγαπημένα και για μένα.
Απο τις καλύτερες διακοπές εβερ και απο τις ελάχιστες φορες που γυρισα απο διακοπές βαρύτερος (!) παρα τις άπειρες ώρες κολύμπι.
Το φαι απλα γαμουσε! Παντού!
Οπου και να φαγαμε σκασαμε, όλα ηταν πεντανοστιμα και φρέσκα και μας κερνουσαν διάφορα (και μάλιστα αν δεν τα τρωγες παρεξηγιοντουσαν)..
Άβαταρ μέλους
By g8777
#172530 :inlove: :inlove: :inlove:

Περιττο να αναφερω οτι(οπως και του Jim Clark) bookmarked για future reference.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#172541 Η Κρητη ειναι αγαπημενος προορισμος, αφου μετα απο 3 επισκεψεις και 60 μερες συνολικα , με πανω απο 5000χλμ εχω δει το 50-60% του νησιου. Την επομενη φορα θα παω εκει, http://cretazine.com/crete/routes/route ... os-viannou.

Εντυπωσιακο το καλεσμα στο γλεντι και η επισκεψη στο μιτατο, ειστε πολυ τυχεροι.

Απο παραλιες, εχει τα παντα,
http://cretazine.com/crete/routes/beaches, ορεξη να εχεις και φιλους ντοπιους να στις δειξουν.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#172585
JimClark έγραψε:Γύρισα 2500 χλμ την Κρήτη πριν 3 χρόνια, σωστά όλα αυτά. ΓΑΜΑΤΟ ποστ σαν παρουσίαση, αλλά σαν τη φύση της Πίνδου δεν έχει (κάτι να με κερδίσει εμένα τον βουνίσιο νε διαδρομές, νε κουζίνα, νε τοπία).

Έμεινα 10 μέρες, επιβεβαίωσα το ότι οι Κρήτες είναι του ύψους κ του βάθους, Οι δρόμοι τους δεν είναι το κακό χάλι που συχνά αναφέρεται, η οδηγική τους παιδεία δεν είναι τόσο χειρότερη (κ πέρασα και από τον βοακ 2-3 φορές και περπάτησα και στα Ζωνιανά) όσο π.χ. των Χαλκιδικιωτών και δεν πρόκεται να ξαναπάω που να με πληρώνουν :lol: . Άντε ίσως πάω μια φορά να δω ότι άφησα, μισό νομό Ηρακλείου + Λασιθίου.

Αυτό που μου άφησε σαν εικόνα είναι οτι η ρακή δε με πιάνει, τα κίτρινα ξεραΐλας τοπία βγάζουν μια έτσι φωτογένεια, οι παραλίες δεν είναι κάτι το ουάου (η Χαλκιδική έχει να δώσει 10άδες παραπάνω παραλιάρες κάθε 3 χλμ), το φαΐ έχει κάτι να πει. ((Μπεστ οφ, το μοσχοκαπνιστό σύγκλινο στα Σφακιά, (που βέβαια δεν πιάνει μία στην προβατίνα που έφαγα μια ό,τι νάναι μέρα, σε άδειο ταβερνάκι στην πλατεία του Αθανάσιου Διάκου Ρούμελης πριν 1 χρόνο, που σβούριζε γύρες του σύγκλινου...))

Συμφωνώ σε όλα.
3 χρονιές έχω κάνει διακοπές Κρήτη, καμιά 40αρα μέρες στο σύνολο δλδ.
Αλλά επειδή θεωρώ ότι ο κάθε τόπος είναι τόσο όμορφος όσο οι ανθρωποι του :lipsealed: , στην Κρήτη δεν ξαναπάω. Μόνο αν με πάνε.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#172718 Γιατί το λες αυτό;

@drifter
Πολύ ομορφη η περιγραφή σου.
Αν θες γράψε ποσο σου κόστισε όλο το πακέτο και τι (αν υπάρχει κάτι ) σε χάλασε..
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#172722
Bayern7 έγραψε:Αλλά επειδή θεωρώ ότι ο κάθε τόπος είναι τόσο όμορφος όσο οι ανθρωποι του :lipsealed: , στην Κρήτη δεν ξαναπάω. Μόνο αν με πάνε.

"Ωραίο νησί η Κρήτη αλλά έχει πολλούς Κρητικούς" που λένε.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#172811
giannik1977 έγραψε:Γιατί το λες αυτό;

@drifter
Πολύ ομορφη η περιγραφή σου.
Αν θες γράψε ποσο σου κόστισε όλο το πακέτο και τι (αν υπάρχει κάτι ) σε χάλασε..

Δεν ασχολήθηκα να κάνω λογαριασμό, βάλε 170€/άτομο αεροπορικά, 35-40€ το δικλινο, 20€/μερα το αμαξι και μετά φαγητά εισιτήρια κλπ κλπ να χαλαγαμε στο πολύ λαρτζ 50€ την μέρα? Ή πιο ακριβή μέρα ήταν η εξορμηση στη Σαμαρια λόγω πολλών εισιτηρίων.

Είμαι σίγουρος πάντως ότι οι εντυπώσεις θα ήταν τελείως διαφορετικές αν πηγαίναμε Αύγουστο.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#173079 Η Κρήτη τα έχει όλα . Εχω πάει 4-5 φορές και έχω πάει από τα Φαλάσαιρνα στο Βάι και στην Ιεράπετρα στην Χρυσή , στα Σφακιά . Γενικά έχω γυρίσει σχεδόν όλα τα παραλιακά μέρη , υστερώ λίγο στον νότο και έχω πάει και σε μερικά ορεινά μέρη .

Καλό φαί , μέτριες θάλασσες στον νότο , ανύπαρκτες στον βορρά . Οι ντόπιοι όμως έχουν ένα θέμα . Και με το οδήγημα και με το στυλάκι ειδικά στα ορεινά μέρη . Το έχουν και σε άλλα μέρη την περιέργεια , αλλά αυτός ο συνδυασμός που έχουν εκεί τους κάνει αφιλόξενους στα μάτια μου .

Βέβαια αν σε πάνε είναι αλλιώς , αλλά παντού είναι αλλιώς αν σε πάνε .

Συμφωνώ λοιπόν με τους προλαλήσαντες :innocent:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#173183 Αυτό το η Κρήτη τα έχει όλα νομίζω την περιγράφει απόλυτα.

Πάντως το να λέει κάποιος ότι δεν έχει παραλίες ή καλό φαγητό το βρίσκω αστείο :dizzy: Να μου πεις ότι σε ενοχλεί η συμπεριφορά κάποιων ντόπιων να το δεχτώ, αλλά και πάλι είναι τόσο τεράστια που όλα αυτά χάνονται.

Επιμένω πάντως ότι η περίοδος που θα πας διακοπές επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα που θα σχηματίσεις για ένα μέρος
Άβαταρ μέλους
By criuser
#173487 Για το φαί έγραψα ότι είναι καλό .
Αλλά τα τελευταία χρόνια .

Είχα πάει στην Κρήτη το 1995 και οι τιμές ήταν πανάκριβες και το φαγητό μετριότατο .
Ξαναπήγα το 2002 , οι τιμές είχαν μειωθεί και το φαγητό είχε βελτιωθεί .
Τελευταία φορά ήταν το 2007 . Οι τιμές πολύ φτηνότερες και το φαγητό πολύ καλό .

Ρώτησα και έμαθα τον λόγο .
Ο λόγος λέγεται all inclusive . Πλέον στα εστιατόρια έτρωγαν Ελληνες και ελάχιστοι ξέμπαρκοι ξένοι .

Οπότε το φαγητό βελτιώθηκε .

Για τις παραλίες υπάρχουν υποκειμενικά κριτήρια . Αλλοι κάνουν μπάνιο και άλλοι λιάζονται και απλά ξεπλένονται από τον ιδρώτα . Αλλες οι προτεραιότητες τους .