Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#170273 Falken είχα για μια 3ετία στο Golf όταν το πρωτοαγόρασα, αγορασμένα από camskill μάλιστα, άριστα μέχρι τα πρώτα 10-15000 χλμ, μετά έγιναν κούτσουρα, τα άλλαξα στα 35000χλμ με Conti SC5 και ησύχασα.
Για τα 100€ διαφορά δεν το ξαναρισκάρω να πάω σε "εναλλακτικές", την προτιμώ μεγάλη και σίγουρη.....την εταιρεία
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#171426 Σήμερα έκανα το πρώτο ταξίδι (175χλμ, Aθήνα - Πόρτο Χέλι/Κόστα Αργολίδας) με τα νέα λάστιχα, τα Bridgestone Potenza Adrenalin R002 σε διάσταση 225/45/17 και δείκτη 91W. Πριν φόραγα τα S001 σε ίδια διάσταση/δείκτη και είχα 43000χλμ στα μπροστά και 63000χλμ στα πίσω όταν αλλάχτηκαν. Τα νέα λάστιχα τοποθετήθηκαν πριν 15 μέρες και γιαυτό είχαν προλάβει να κάνουν γύρω στα 300χλμ.
Δυστυχώς οι πρώτες εντυπώσεις σε σχέση με τα 001 δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικές. Τι εννοώ. Την διαδρομή αυτή την έχω κάνει άπειρες φορές τα τελευταία 7 χρόνια (έχω γράψει περί τα 40000χλμ σε αυτήν), οπότε ξέρω πολύ καλά ποιότητα ασφάλτου, ποιες στροφές έχουν θέμα και με τι ταχύτητες κλπ. Οι καιρικές συνθήκες σήμερα ήταν ιδανικές (στεγνό οδόστρωμα, θερμοκρασία αέρα σε όλη τη διαδρομή από 23 μέχρι 27 βαθμούς). Ε, λοιπόν, σε πολλά σημεία, όταν έμπαινα με τα ίδια πάνω κάτω χλμ σε σχέση με τα προηγούμενα λάστιχα, ακόμα και ως φαγωμένα, το αμάξι είχε την τάση να ελαφραίνει την ουρά και σε κάποιες περιπτώσεις να γλυστράει ελάχιστα και στους 2 άξονες, όταν με τα 001 πριν ήταν γενικά τραίνο...
Ομολογώ ότι δεν το περίμενα αυτό, και προβληματίστηκα έντονα. Υπόψη ότι αμορτισέρ αλλάχτηκαν πριν 4000 χλμ.
Η μόνη περίπτωση που δίνω περιθώριο να μην είναι τελικές οι κρίσεις για τη συμπεριφορά των 002 είναι λόγω λίγων διανυθέντων χλμ (μαζί με το σημερινό ταξίδι γύρω στα 500) ή/και ενδεχομένως λανθασμένης πίεσης αέρα (έμεινα στην πίεση που έβαλε ο λαστιχάς, νομίζω 30psi μπρος-πίσω). Μακάρι να παίζει κάτι από τα τελευταία ενδεχόμενα και όχι να είναι όντως ψιλομέτρια ελαστικά, γιατί σε τέτοια περίπτωση θα τα λουστώ, λόγω αφραγκίας, για τουλάχιστον άλλα 2,5 χρόνια...
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#171429 ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ.

ότι πριν έκανε τραμπάλα το αμάξωμα πάνω στα λάστιχα δεν το παρατηρουσες;

μάθε να οδηγας με την ανάρτηση / πλαισιο σου και όχι με τα λάστιχα σου.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#171438 Θέλει να αλλάξει ο αδερφός μου τα τωρινά του λάστιχα 4 ετων (Continental Conti Premium Contact 2), διάστασης 205-60-16...έχουν αρχίσει λέει να του γλυστρανε. Του βρήκα άκρως φιλική τιμή τα Michelin Energy Saver+ στη διάσταση αυτή, στα 300 ευρώ. Αμάξι Fiat Sedici 1.6 (δυνητικά 4κινητο), που όμως κινείται κυριως εντος πόλης και καμια διαδρομή προς το εξοχικο, 4κινηση άντε να χρειαστει να βάλει καμια φορά σε αμμουδερη παραλια που πηγαινοφερνει το κανό του.
Τα έβαλα σε xsara 1600αρι (195-55-15) θειου μου πριν κάτι μέρες και λέει ειδε μεγάλη αλλαγή απο τα pirelli cinturato p1 που φορούσε πριν (3-4τιας). Για το Sedici και τις συνθήκες που χρησιμοποιειται είναι κατάλληλα;
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#171451 Περί uniroyal, θα συμφωνήσω με το φίλο markvag ότι τα 550 ήταν απαράδεκτα, τα είχα στη ΖΧ και αλλαχθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Τα Rainsport 2+ μπήκαν στη C4 και οι εντυπώσεις είναι άριστες, φαντάζομαι πως τα 3 θα είναι τουλάχιστον πολύ καλά. Δυστυχώς τα νέα Rainsport 3 δε βγαίνουν ακόμα στην κ@λοδιάσταση 225/60/16 που φοράει η C5, αλλιώς θα τα είχα ήδη βάλει.

.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
popolaros έγραψε:ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ.

ότι πριν έκανε τραμπάλα το αμάξωμα πάνω στα λάστιχα δεν το παρατηρουσες;

μάθε να οδηγας με την ανάρτηση / πλαισιο σου και όχι με τα λάστιχα σου.

Με όλο το σεβασμό και καλοπροαίρετα, εφόσον αναφέρεσαι σε μένα...τι θέλει να πει ο ποιητής; Συγχώρεσέ με τον αδαή, αλλά δεν σε έπιασα..
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
Alxnks έγραψε:Θέλει να αλλάξει ο αδερφός μου τα τωρινά του λάστιχα 4 ετων (Continental Conti Premium Contact 2), διάστασης 205-60-16...έχουν αρχίσει λέει να του γλυστρανε. Του βρήκα άκρως φιλική τιμή τα Michelin Energy Saver+ στη διάσταση αυτή, στα 300 ευρώ. Αμάξι Fiat Sedici 1.6 (δυνητικά 4κινητο), που όμως κινείται κυριως εντος πόλης και καμια διαδρομή προς το εξοχικο, 4κινηση άντε να χρειαστει να βάλει καμια φορά σε αμμουδερη παραλια που πηγαινοφερνει το κανό του.
Τα έβαλα σε xsara 1600αρι (195-55-15) θειου μου πριν κάτι μέρες και λέει ειδε μεγάλη αλλαγή απο τα pirelli cinturato p1 που φορούσε πριν (3-4τιας). Για το Sedici και τις συνθήκες που χρησιμοποιειται είναι κατάλληλα;

Εντελώς πληροφοριακά. Που τα βρήκες σε αυτή τη διάσταση 300 ευρώ? Γιατι πριν εναμιση χρόνο είχα δόσει 420 το σετ κι ηταν το φθηνοτερο που μπορουσα να βρω αφενός κι αφετέρου ούτε τωρα που κοίταξα τα βρίσκω τοσο πουθενά :oops:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#171529 lazo καλημερα,

η μαγικη λεξη ειναι ισορροπια!
ενα αυτοκινητο για να δουλευει ομορφα και να γινει ευχαριστω στην οδηγηση του θα πρεπει οτι δουλευει πανω σε αυτο να αλληλοσυνδεει το ενα με το αλλο.

αν βαλεις 6 πιστονες δαγκανες σε ενα ματιζ χωρις να αλλαξεις ΤΙΠΟΤΕ αλλο πανω στη εργοστασιακη μορφη του αυτοκινητου κανε εικονα πως θα συμπεριφερθει σε καθε πατημα του φρενου,
αν βαλεις 500 αλογα σε ενα ματιζ χωρις να αλλαξεις ΤΙΠΟΤΕ αλλο πανω του τοτε πολυ απλα δεν θα ξεκινησει ποτε το αμαξακι για ευνοητους λογους.
τα παραδειγματα απειρα

ετσι και στα ταπεινα (των περισσοτερων) αυτοκινητων. ο κατασκευαστης εδωσε μια γραμμη για συγκεκριμενο ευρος παραγωγης προσφυσης μεσω του διδυμου πλαισιου / αναρτησης και πανω σε αυτο '' συνηθως'' βαζει και την αντιστοιχη διασταση ελαστικου. ολα ειναι σχεδιασμενα κατα βαση για ομαλες αντιδρασεις και χωρις να μπορουν να μαζευουν απειρα χιλιομετρα μεσα σε μια στροφη γιατι πολυ απλα ο μεσος οδηγος ΔΕΝ μπορει να αντιληφθει και κατ επεκταση για ανταπεξελθει σε καποια ενδεχομενη απωλεια προσφυσης.

σε ενα αυτοκινητο σαν το αστρα αν θυμαμαι σωστα (1.800 / 125ps) η εργοστασιακη διασταση του ελαστικου ειναι 205/55/16 το οποιο σημαινει η τελικη επαφη του αυτοκινητου με τον δρομο ειναι 20,5 εκατοστα σε καθε ακρη. με αυτην την επιφανεια τριβης ο κατασκευστης εκρινε οτι η αναρτηση θα μπορει να διαχειριζεται σωστα την δυναμη του κινητηρα , την δυναμη φρεναρισματος, τον τροπο με τον οποιο η ορμη θα κοντρολαρεται.

οταν εσυ, και οποιος εσυ, ανεβαζεις κατα 2 εκατοστα την επιφανεια τριβης σε καθε ακρη του αυτοκινητου , οπως καταλαβαινεις τα δεδομενα αλλαζουν.

κανε εικονα τον εαυτο σου, να φορας νουμερο παπουτσιου 43 για παραδειγμα και να σου δινει καποιος να φορεσεις 45. δεν θα περπατησεις; θα περπατησεις. η επιφανεια τριβης ομως θα ειναι μεγαλυτερη και φυσικα το παπουτσι πιο βαρυ. με αλλα λογια θα εισαι εξω απο τα νερα σου, ασχετως αν θα μπορεσεις να κινηθεις.

δεν υπαρχει ισσοροπια μεταξυ αναρτησης - ελαστικου

κατι αντιστοιχο ειναι και το θεμα ελαστικου. το S001 ειναι ελαστικο το οποιο απευθυνεται σε αυτοκινητα που εχουν να διαχειριστουν μεγαλυτερη ορμη κατω απο ολες τις συνθηκες. το οτι ταιριαζουν σαν διασταση με την ηδη μεγαλη του αυτοκινητου σου δεν το κανει nicely balanced.
τοσο καιρο ειχες συνηθησει την επαφη του δρομου να την υπερ οριζει το ελαστικο σου και οχι η αναρτηση σου.

το μεγαλο σε διασταση ελαστικο / τροχος ειναι το αλλοθι του κατασκευαστη για το μαρκετινγ και τον μη σοφο σχεδιασμο της αναρτησης ( λογο κοστους φυσικα). ειναι πολυ πιο ευκολο να κοτσαρουν 1 - 2 εκατοστα μεγαλυτερο λαστιχο απο το να κατσουν να σχεδιασουν σοφα την διαχειριση της προσφυσης απο ενα μικροτερο πελμα.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
Orestisren έγραψε:
Alxnks έγραψε:Θέλει να αλλάξει ο αδερφός μου τα τωρινά του λάστιχα 4 ετων (Continental Conti Premium Contact 2), διάστασης 205-60-16...έχουν αρχίσει λέει να του γλυστρανε. Του βρήκα άκρως φιλική τιμή τα Michelin Energy Saver+ στη διάσταση αυτή, στα 300 ευρώ. Αμάξι Fiat Sedici 1.6 (δυνητικά 4κινητο), που όμως κινείται κυριως εντος πόλης και καμια διαδρομή προς το εξοχικο, 4κινηση άντε να χρειαστει να βάλει καμια φορά σε αμμουδερη παραλια που πηγαινοφερνει το κανό του.

Εντελώς πληροφοριακά. Που τα βρήκες σε αυτή τη διάσταση 300 ευρώ? Γιατι πριν εναμιση χρόνο είχα δόσει 420 το σετ κι ηταν το φθηνοτερο που μπορουσα να βρω αφενός κι αφετέρου ούτε τωρα που κοίταξα τα βρίσκω τοσο πουθενά :oops:

Μα αν ηταν να τα βρεις τόσο στο car.gr ή στο λαστιχα σου, πως θα ηταν άκρως φιλική τιμή για μένα; :p
Σε ποια διάσταση τα εβαλες 420?
Άβαταρ μέλους
By elvet

Με τη χρήση που κάνει τα Michelin είναι παραπάνω από επαρκή. Εγώ προσεχώς θα βάλω τρίτο στη σειρά σετ (σε G.punto βέβαια), αλλά ακόμα και τελειωμένα έχουν πρόσφυση και επαφή με το δρόμο.
Στο Sedici (1.9) βάλαμε Gislaved ultra speed και μετά τα εργοστασιακά bridgestone είναι όαση. Πολύ καλύτερο κράτημα, πιο ήσυχα, καλύτερο τιμόνι και κανένα πρόβλημα στους χωματόδρομους που κινείται συχνά. Δεν ξέρω πού κυμαίνονται τώρα οι τιμές τους, αλλά δεν ήταν ακριβά.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
popolaros έγραψε:lazo καλημερα,

ενα αυτοκινητο για να δουλευει ομορφα και να γινει ευχαριστω στην οδηγηση του θα πρεπει οτι δουλευει πανω σε αυτο να αλληλοσυνδεει το ενα με το αλλο.

αν βαλεις 6 πιστονες δαγκανες σε ενα ματιζ χωρις να αλλαξεις ΤΙΠΟΤΕ αλλο πανω στη εργοστασιακη μορφη του αυτοκινητου κανε εικονα πως θα συμπεριφερθει σε καθε πατημα του φρενου,
αν βαλεις 500 αλογα σε ενα ματιζ χωρις να αλλαξεις ΤΙΠΟΤΕ αλλο πανω του τοτε πολυ απλα δεν θα ξεκινησει ποτε το αμαξακι για ευνοητους λογους.
τα παραδειγματα απειρα

ετσι και στα ταπεινα (των περισσοτερων) αυτοκινητων. ο κατασκευαστης εδωσε μια γραμμη για συγκεκριμενο ευρος παραγωγης προσφυσης μεσω του διδυμου πλαισιου / αναρτησης και πανω σε αυτο '' συνηθως'' βαζει και την αντιστοιχη διασταση ελαστικου. ολα ειναι σχεδιασμενα κατα βαση για ομαλες αντιδρασεις και χωρις να μπορουν να μαζευουν απειρα χιλιομετρα μεσα σε μια στροφη γιατι πολυ απλα ο μεσος οδηγος ΔΕΝ μπορει να αντιληφθει και κατ επεκταση για ανταπεξελθει σε καποια ενδεχομενη απωλεια προσφυσης.

σε ενα αυτοκινητο σαν το αστρα αν θυμαμαι σωστα (1.800 / 125ps) η εργοστασιακη διασταση του ελαστικου ειναι 205/55/16 το οποιο σημαινει η τελικη επαφη του αυτοκινητου με τον δρομο ειναι 20,5 εκατοστα σε καθε ακρη. με αυτην την επιφανεια τριβης ο κατασκευστης εκρινε οτι η αναρτηση θα μπορει να διαχειριζεται σωστα την δυναμη του κινητηρα , την δυναμη φρεναρισματος, τον τροπο με τον οποιο η ορμη θα κοντρολαρεται.

οταν εσυ, και οποιος εσυ, ανεβαζεις κατα 2 εκατοστα την επιφανεια τριβης σε καθε ακρη του αυτοκινητου , οπως καταλαβαινεις τα δεδομενα αλλαζουν.

κανε εικονα τον εαυτο σου, να φορας νουμερο παπουτσιου 43 για παραδειγμα και να σου δινει καποιος να φορεσεις 45. δεν θα περπατησεις; θα περπατησεις. η επιφανεια τριβης ομως θα ειναι μεγαλυτερη και φυσικα το παπουτσι πιο βαρυ. με αλλα λογια θα εισαι εξω απο τα νερα σου, ασχετως αν θα μπορεσεις να κινηθεις.

κατι αντιστοιχο ειναι και το θεμα ελαστικου. το S001 ειναι ελαστικο το οποιο απευθυνεται σε αυτοκινητα που εχουν να διαχειριστουν μεγαλυτερη ορμη κατω απο ολες τις συνθηκες. το οτι ταιριαζουν σαν διασταση με την ηδη μεγαλη του αυτοκινητου σου δεν το κανει nicely balanced.
τοσο καιρο ειχες συνηθησει την επαφη του δρομου να την υπερ οριζει το ελαστικο σου και οχι η αναρτηση σου.

το μεγαλο σε διασταση ελαστικο / τροχος ειναι το αλλοθι του κατασκευαστη για το μαρκετινγ και τον μη σοφο σχεδιασμο της αναρτησης ( λογο κοστους φυσικα). ειναι πολυ πιο ευκολο να κοτσαρουν 1 - 2 εκατοστα μεγαλυτερο λαστιχο απο το να κατσουν να σχεδιασουν σοφα την διαχειριση της προσφυσης απο ενα μικροτερο πελμα.

Ο άνθρωπος έκανε μία σύγκριση δύο ελαστικών ίδιας μάρκας, ΙΔΙΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ, σύμφωνα με την ταπεινή του αίσθηση, κι εσύ στην αρχή του απαντάς με ένα επιθετικό, ακαταλαβίστικο και άσχετο ποστ (τα ρίχες κοπανήσει μάλλον) και στη συνέχεια όταν ξενέρωσες μάλλον με ένα κομπλεξικό παραλήρημα με χιλιογραμμένα τσιτάτα σαν το νηπιαγωγό που το όνειρό τουήταν να γίνει καθηγητής πανεπιστημίου. Ήμαρτον ρε πούστη μου με τους ειδήμονες εδώ μέσα... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
elvet έγραψε:

Με τη χρήση που κάνει τα Michelin είναι παραπάνω από επαρκή. Εγώ προσεχώς θα βάλω τρίτο στη σειρά σετ (σε G.punto βέβαια), αλλά ακόμα και τελειωμένα έχουν πρόσφυση και επαφή με το δρόμο.
Στο Sedici (1.9) βάλαμε Gislaved ultra speed και μετά τα εργοστασιακά bridgestone είναι όαση. Πολύ καλύτερο κράτημα, πιο ήσυχα, καλύτερο τιμόνι και κανένα πρόβλημα στους χωματόδρομους που κινείται συχνά. Δεν ξέρω πού κυμαίνονται τώρα οι τιμές τους, αλλά δεν ήταν ακριβά.

Θενξ. Το μονο που με κολωνει είναι κάποια σχόλια/παραπονα που διάβασα (τόσο στο tyrereview όσο και ελληνικά στο site της michelin) οτι στο βρεγμενο θέλουν πολύ προσοχη, παρολο που έχουν και σήμανση Α.
Μιας και τα φοράς καιρό, ποια η άποψη σου πάνω σε αυτο;
Να σημειωσω βέβαια πως τα σχόλια αυτά είναι για τα saver+, για τα παλιότερα saver δεν διάβασα αντίστοιχου βαθμού παράπονα.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
junior gt έγραψε:
popolaros έγραψε:lazo καλημερα,

τα παραδειγματα απειρα

Ο άνθρωπος έκανε μία σύγκριση δύο ελαστικών ίδιας μάρκας, ΙΔΙΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ, σύμφωνα με την ταπεινή του αίσθηση, κι εσύ στην αρχή του απαντάς με ένα επιθετικό, ακαταλαβίστικο και άσχετο ποστ (τα ρίχες κοπανήσει μάλλον) και στη συνέχεια όταν ξενέρωσες μάλλον με ένα κομπλεξικό παραλήρημα με χιλιογραμμένα τσιτάτα σαν το νηπιαγωγό που το όνειρό τουήταν να γίνει καθηγητής πανεπιστημίου. Ήμαρτον ρε πούστη μου με τους ειδήμονες εδώ μέσα... :dizzy:

Παιδιά ψυχραιμία..

Κατ' αρχάς ξαναλέω ότι πραγματικά δεν κατάλαβα τι εννοούσε ο popolaros στην απάντηση που έγραψε εδώ χτες.
Από κει και πέρα αντιπαρέρχομαι το ιδιόρρυθμο/αινιγματικό/offensive/α λα Σ.Χ. (διαλέγετε όποια εκδοχή εισπράττει ο καθένας) ύφος, και προσωπικά, δεχόμενος, έστω, ότι ο φίλος popolaros έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο γραφής, αλλά, μάλλον, όχι κακή προαίρεση, θα εστιάσω στα γεγονότα.
Το αυτοκίνητο φόραγε από τη μαμά 16άρες 6.5x16 με ελαστικά 205/55/16 τόσο στην έκδοση 1.6 (105PS) όσο και στην 1.8 (125PS αρχικά, το 2005, η δική μου έκδοση, και 140PS από 2006 και μετά). Ωστόσο υπήρχε ως option από τη μαμά Opel να παραγγελθεί με εξτρά 17άρες 7x17 και λάστιχα 225/45/17 91V, φόραγε δε από το εργοστάσιο όταν το παρέλαβα τα Potenza RE050A.
Επομένως σε αυτή τη διάσταση ζάντας/ελαστικών χρησιμοποιώ/οδηγώ το αυτοκίνητο τα τελευταία 10 χρόνια/160.000χλμ.
Επιπρόσθετα, το ίδιο πλαίσιο αυτοκινήτου εξόπλιζε και την έκδοση OPC ενώ η ανάρτηση που από τη μαμά φοράει το δικό μου είναι η ρυθμιζόμενη τύπου IDS+ με αμορτισέρ διπλής ρύθμισης απόσβεσης (νορμάλ/σπορ).
Θα συμφωνήσω με τον popolaro ότι 225 λάστιχο σε αμάξι 125 ίππων δεν αποτελεί βέλτιστο συνδυασμό και ελαστικό 205 λογικά φαντάζει πιο ισορροπημένη επιλογή, πλην όμως το γεγονός ότι συνέκρινα 2 ελαστικά 225 του ίδιου κατασκευαστή, το S001 και το RE002, δεν έχει νομίζω σχέση ως σύγκριση με το τι θα ήταν βέλτιστο για το αυτοκίνητο.
Συνοψίζοντας, το γεγονός είναι ότι με το αυτό αμάξι/πλαίσιο/ανάρτηση/διάσταση ελαστικών, ένα συγκεκριμένο ελαστικό (S001) έδινε στο αυτοκίνητο (από ότι καταρχάς φάνηκε) καλύτερο κράτημα υπό ανάλογες συνθήκες δρόμου/οδήγησης από ότι ένα άλλο, θεωρητικά όχι πολύ διαφορετικού χαρακτήρα, ελαστικό του ίδιου κατασκευαστή (RE002). Αυτό έχει την αξία του πιστεύω ως προς τη σύγκριση των 2 ελαστικών μεταξύ τους, και δεν νομίζω ότι επειδή, θεωρητικά, το S001 προορίζεται για αυτοκίνητα υψηλότερων επιδόσεων από ότι το δικό μου, το ότι φαίνεται να έδινε καλύτερα αποτελέσματα στο δρόμο σε σχέση με το 002 είναι κάτι που θα έπρεπε να προσπεράσω στη λογική ότι το 002 είναι του επιπέδου του αυτοκινήτου μου, άρα αναδεικνύει τις αδυναμίες πλαισίου/ανάρτησης/κινητήρα, άρα όλα καλά.
Τελειώνοντας, αλήθεια, από που προκύπτει ότι το 002 είναι χαμηλότερης κλάσης ελαστικό από το 001; Από την τιμή; (10-20 ευρώ φτηνότερη η τετράδα) ή κάτι άλλο; Γιατί στην τελική, η ίδια η Bridgestone, στο δελτίο τύπου της, δεν υποδηλώνει κάτι τέτοιο:
Pure sport

In Bridgestone’s premium sport line-up, the Potenza S001 remains the flagship product for high-performance and luxury cars. Designed for both Original Equipment and replacement markets, the S001 has a perfectly balanced wet-oriented performance.

The Potenza Adrenalin RE002 in contrast is a pure sport tyre for the replacement market tuned mainly for dry performance. It targets a mindset: whether the driver owns a tuned car, two-seat roadster or standard saloon, the Adrenalin promises everyday driving excitement with razor-sharp steering response and precision handling on the urban “circuit
”.
http://www.bridgestonenewsroom.eu/stories/6382
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#171578 Είσαι από τους ελάχιστους που βρήκαν το καινούριο ελαστικό χειρότερο του παλιού, άρα από μόνο του αυτό δείχνει πως κάτι πάει στραβά! Μου θυμίζει την αντικατάσταση των Exalto με τα PS3 της Michelin, όπου οι περισσότεροι βρήκαν τον αντικαταστάτη χειρότερο (γιατί ήταν προσανατολισμένο πλέον στην πιο ήσυχη κύλιση και στην οικονομία).
Μπορεί λοιπόν το νέο σου λάστιχο να έχει διαφορετικό προσανατολισμό και να μην είναι η γόμα του τόσο μαλακή (μαλακή γόμα σε Bridgestone ; ) ή να έχει σκληρότερη γόμα και πιο μαλακά πλαϊνά, ή οποιονδήποτε διαφορετικό συνδυασμό που δεν έχεις συνηθίσει.
Γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να το παρατηρήσεις ξανά και ξανά και να δεις αν όντως ισχύει αυτό που λες. Παίξε και με διαφορετικές πιέσεις, δες και κάποιο review στο Internet αν και κάποιος άλλος λέει τα ίδια ή αντίστοιχα.

Ο popolaros έχει ένα δίκιο σ' αυτά που λέει (αλλά θα πρέπει να τα γράφει πιο όμορφα, γιατί αλλιώς... :adminpower: ), γιατί παίζει να μην συνδυάζεται καλά τέτοιο λάστιχο με το μοτέρ σου. Το λέω κι εγώ που έχω ίδιο πλάτος και 170 ίππους. Αυτή η ιπποδύναμη για εμένα είναι η βάση για τέτοιο πλάτος.
:s_scratchhead
Άβαταρ μέλους
By GTS
#171604 Κοιτα τις πιεσεις και μηπως εκανε καποιο λαθος ο λαστιχας στην τοποθετηση;

Δεν καταλαβαινω γιατι πλατυ λαστιχο σε χαμηλης αποδοσης κινητηρα θα επιρεασει αρνητικα το κρατημα ή την σταθεροτητα στον δρομο. Την καταναλωση και τις επιδοσεις ισως. Τετοια μεγαλα λαστιχα σε μικρους κινητηρες εβαζαν οι Γερμανοι απο 20 χρονια πισω (πχ Γκολφ).