Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
dimviii έγραψε:οταν γραφεις καταναλωσεις εσυ και ο Σκοτς,αρρωσταινω.:

γω δλδ που γράφω άνετα 5μισάρα -6παρά, με δίλιτρο, είναι φυσιολογικό;

τι πρέπει να κάνω να σου τραβήξω την προσοχή; :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
JimClark έγραψε:
dimviii έγραψε:οταν γραφεις καταναλωσεις εσυ και ο Σκοτς,αρρωσταινω.:

γω δλδ που γράφω άνετα 5μισάρα -6παρά, με δίλιτρο, είναι φυσιολογικό;

τι πρέπει να κάνω να σου τραβήξω την προσοχή; :lol: :lol:

δεν το ειχα προσεξει Τζιμ :dizzy: καις λιγοτερο απο το παντα(8βαλβιδο 1,2) της γυναικας μου :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#167047 :lol:

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι < από το 1% αυτών των χιλιομέτρων γίνονται σε αστικό περιβάλλον, δλδ σε φάση φανάρι / σταμάτα / ξεκίνα.

Πέρσι,χειμώνα καιρό, είχα μετρήσει στην επιστροφή (55 χλμ ) από δουλειά, πόσες φορές έκανα αλλαγή ταχύτητας. Αν θυμάμαι καλά ήταν 17 ή 18 πατημασιές συμπλέκτη...
Άβαταρ μέλους
By theo13
Anonymous Founder έγραψε:Δεν έχω δει τέτοια κατανάλωση στο δικό μου ποτέ πάντως, υποθέτω απαιτεί οδήγηση στα όρια ταχύτητας ή καλύτερα κάτω από αυτά. :hmmm:
Εγώ μόνον σε κατοικημένες περιοχές δεν τα παραβιάζω πολύ (πάω με καμιά 70αριά, αντί για 50), σε επαρχιακούς δεν τα κοιτάζω ποτέ, σε αυτοκινητόδρομο, πάω με 150 σταθερά, και σε σημεία που βλέπω πως δεν υπάρχει μπλόκο, μπορεί να κάνω και κανένα ανοιγματάκι μέχρι λίγο παραπάνω, ίσα ίσα δηλαδή για το ξεκάρφωμα!
:s_biggrin

Όχι κάτω απ τα όρια δεν πάω αλλά δεν πάω και με 200 . Το αμάξι στις 4000 έχει ακριβώς 140 χλμ και κινούμαι εκεί άντε να πάω 120 αν βαρεθώ (με 115 ατίθασα άτια θέλουν κόπο τα 140+)
Πάντως γενικά μπορώ να πώ πως τον FSI τον έχω δουλέψει αρκετά χλμ σε Ε.Ο. και είμαι ευχαριστημένος απ την ευκολία που κάνει χαμηλές καταναλώσεις. Βοηθά και η 6η βοηθά(;;) και η 100άρα βενζίνη
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#167160 Μέσα στη πόλη πάντως βλέπω ότι καίει το tdi, εκτός αν φταίει το γεγονός ότι είναι ακόμα καινούριο (κι εγώ δεν έχω μάθει να το οδηγώ σωστά ακόμα). Μου καίει ένα 7άρι δηλαδή. :hmmm:

Εκτός καίει 5-6 και το πατάω γενικώς. Έχει ωραία ροπή και εντάξει μερικές φορές κάνεις και λίγο πλάκα στην ΑΟ. :eat:

Κλιματισμός πάντα.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
Nikos! έγραψε:Μέσα στη πόλη πάντως βλέπω ότι καίει το tdi, εκτός αν φταίει το γεγονός ότι είναι ακόμα καινούριο (κι εγώ δεν έχω μάθει να το οδηγώ σωστά ακόμα). Μου καίει ένα 7άρι δηλαδή. :hmmm:

Εκτός καίει 5-6 και το πατάω γενικώς. Έχει ωραία ροπή και εντάξει μερικές φορές κάνεις και λίγο πλάκα στην ΑΟ. :eat:

Κλιματισμός πάντα.

Ειναι και λιγο βαρυ αυτοκινητο οποτε ψιλολογικο νουμερο. Με ενα βενζινοκινητο χαλαρα θα καιγες 2 λιτρα επιπλεον.
Μονο ντιζελ πλεον τρεχουν στο δρομο. Πιανω αριστερη λωριδα για να προσπερασω κανεναν και εχω πισω μου Yaris εταιρικα να μου κολλανε!! :oops:
Meanwhile στο Ford, εχοντας καιρο να μηδενισω το tc, οι ενδειξεις εχουν κολλησει στο 7,1 με μεση ταχυτητα 39 χλμ/ωρα.
Άβαταρ μέλους
By theo13
Nikos! έγραψε:Μέσα στη πόλη πάντως βλέπω ότι καίει το tdi, εκτός αν φταίει το γεγονός ότι είναι ακόμα καινούριο (κι εγώ δεν έχω μάθει να το οδηγώ σωστά ακόμα). Μου καίει ένα 7άρι δηλαδή. :hmmm:

Κλιματισμός πάντα.

Noμίζω αυτό είναι πολύ σημαντικό που λες. Πρέπει να μάθουμε πως μπορεί το αυτοκίνητό μας να λειτουργεί καλύτερα. Βλέπω πολλούς να οδηγούν diesel με νοοτροπία 1,4 ατμόσφαιρας και να ακυρώνουν όλα τα πλεονεκτήματα που μπορει να έχουν.
Εγώ πάντα τρελαινόμουν που βλέπω σε Ε.Ο. κάτι Corsa 1,0 να με προσπερνούν με 160+ και να μένουν πατημένοι όλη την ώρα σε 5000+ στροφές και λέω άραγε αυτοί οι άνθρωποι βγάζουν πάνω από 5ετία με αυτά τα αυτοκίνητα;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#167229 Ακριβώς. Εντάξει, σίγουρα δεν το οδηγώ όπως το si, αλλά μέσα στη πόλη θέλει λίγο δουλειά ή κατάσταση. Δηλαδή αν έχει νόημα να του βάζω πχ και 4η με 1,500 στροφές η να του αφήνω 3η με 2.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
theo13 έγραψε:
Nikos! έγραψε:Εγώ πάντα τρελαινόμουν που βλέπω σε Ε.Ο. κάτι Corsa 1,0 να με προσπερνούν με 160+ και να μένουν πατημένοι όλη την ώρα σε 5000+ στροφές και λέω άραγε αυτοί οι άνθρωποι βγάζουν πάνω από 5ετία με αυτά τα αυτοκίνητα;

Σιγά το ζόρι. Δεν παθαίνουν τίποτα. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#167304 Όσοι και όσες οδηγούν τα ντηζελάκια τους στην πόλη συνέχεια έχοντας αυγό κάτω από το γκάζι πολύ σύντομα θα έρθουν σε επαφή με το πρόβλημα που λέγεται συνεχείς ενεργητικές αναγεννήσεις του DPF με ότι συνεπάγεται αυτό, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες οδήγησης από το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα γιατί το κόστος είναι σημαντικό, ξεκινάει από την αντικατάσταση του DPF που είναι από 1200€ - 2500€ και φτάνει μέχρι σπάσιμο κινητήρα, προσέχουμε για να έχουμε.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#167321 Opel Mokka 1.6 Tdi (της νύφης μου) , το εχει περίπου δύο μήνες, 2200χλμ, από τα οποία εχουν κάνει μια ημερήσια στο Ναύπλιο και ολα τα υπόλοιπα εντός Αττικης. (ατσούμπαλη οδηγός btw) Ο υπολογιστής ταξιδιού γράφει 5,6λτ/100χλμ κατανάλωση.. Αν ειναι αληθινο τι να πώ.. :s_thumbsup ..

Nα της πώ για το DPF να την αγχώσω λίγο ;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
21 quadra έγραψε:Όσοι και όσες οδηγούν τα ντηζελάκια τους στην πόλη συνέχεια έχοντας αυγό κάτω από το γκάζι πολύ σύντομα θα έρθουν σε επαφή με το πρόβλημα που λέγεται συνεχείς ενεργητικές αναγεννήσεις του DPF με ότι συνεπάγεται αυτό, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες οδήγησης από το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα γιατί το κόστος είναι σημαντικό, ξεκινάει από την αντικατάσταση του DPF που είναι από 1200€ - 2500€ και φτάνει μέχρι σπάσιμο κινητήρα, προσέχουμε για να έχουμε.

Νομίζω ότι ίσως ο λόγος που έχω υψηλή κατανάλωση μέσα στη πόλη είναι γιατί το πατάω λίγο. Είπαμε, έχει ωραία ροπή.

Πως πρέπει να οδηγείται δηλαδή?

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#167354 Αν το πατησεις θα ακυρωσεις το οφελος του ντηζελ. Χαμηλη καταναλωση εχεις μονο όταν πηγαίνεις με ελαχιστο γκαζι.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
21 quadra έγραψε:Όσοι και όσες οδηγούν τα ντηζελάκια τους στην πόλη συνέχεια έχοντας αυγό κάτω από το γκάζι πολύ σύντομα θα έρθουν σε επαφή με το πρόβλημα που λέγεται συνεχείς ενεργητικές αναγεννήσεις του DPF με ότι συνεπάγεται αυτό, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες οδήγησης από το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα γιατί το κόστος είναι σημαντικό, ξεκινάει από την αντικατάσταση του DPF που είναι από 1200€ - 2500€ και φτάνει μέχρι σπάσιμο κινητήρα, προσέχουμε για να έχουμε.

Πώς πρέπει να οδηγείται δηλαδή;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#167360 Θέλει ξεκαπνίσματα ενίοτε.