Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By sxinthecity
#16195 Αλλάζοντας μπαταρία πρόσφατα,ο ηλεκτρολόγος μού είπε ότι όλοι δυστυχώς τις έχουν σκαρτέψει και ότι δύσκολο να βρεις μπαταριά με δύο χρόνια εγγύηση πλέον.
Άβαταρ μέλους
By drdino
otso έγραψε:οχι , η δικη μου σκεψη ειναι οτι οι μπαταριες αυτοκινητων δεν εχουν καμμια τεχνολογια

Είσαι εντελώςλάθος.

sxinthecity έγραψε:Αλλάζοντας μπαταρία πρόσφατα,ο ηλεκτρολόγος μού είπε ότι όλοι δυστυχώς τις έχουν σκαρτέψει και ότι δύσκολο να βρεις μπαταριά με δύο χρόνια εγγύηση πλέον.

Yπάρχουν φυσικά.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#16199 Η Exide που παρήγγειλα έχει 2 χρόνια.

Otso δεν μίλησε κανείς για τεχνολογία. Ποιότητα πληρώνεις. Ότι θα δουλεύει και δεν θα ψοφήσει. Βέβαια υπάρχει και η εξαίρεση της Bosch. Αλλά γενικά ότι πληρώνεις παίρνεις.
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#16247 Η τεχνολογία και τεχνογνωσία είναι μια και ενιαία.
Η ποιότητα είναι αυτή που αλλάζει στης πολύ ακριβές.
Οι κατασκευαστές εξισώνουν την ποιότητα, για να έχουν συναγωνίσιμες τιμές και να κερδίζουν.
Έκτος από της πολύ ακριβές, τα εργοστάσια δίνουν εγγύηση 2
Χρόνια.
Antonis-team.
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:οχι πληρωνεις την διαστημικη τεχνολογια.
οταν δουλευα πιτσιρικας σε ενα εργοστασιο εκανα παρεα με ενα παιδι που ηταν ο ηλεκτρολογος των οχηματων.
παραπονιομουν οτι ειχα αλλαξει 2 μπαταριες στα 5 χρονια η μια βαρτα που τις διαφημιζαν τοτε. κατσε ρε μαλ να σου φτιαξω μια μου λεει. εμεινα καγγελο δεν φανταζομουν οτι μπορεις να φτιαξεις μονος σου .
η μπαταρια του σταυρου κρατησε 8.5 χρονια , μαλλον της ειχε ριξει διαστημοσκονη μεσα.ακομα του κανω πλακα για εκεινη την μπαταρια αμα βρεθουμε.

Γιατί δεν σου φτιάχνει και τώρα μία;
Άβαταρ μέλους
By elteo
antonis-team έγραψε:Η τεχνολογία και τεχνογνωσία είναι μια και ενιαία.
Η ποιότητα είναι αυτή που αλλάζει στης πολύ ακριβές.
Οι κατασκευαστές εξισώνουν την ποιότητα, για να έχουν συναγωνίσιμες τιμές και να κερδίζουν.
Έκτος από της πολύ ακριβές, τα εργοστάσια δίνουν εγγύηση 2
Χρόνια.
Antonis-team.

Οι του κιλού που κοίταζα είχαν 1 έτος εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
By otso
bill33 έγραψε:
οταν δουλευα πιτσιρικας σε ενα εργοστασιο εκανα παρεα με ενα παιδι που ηταν ο ηλεκτρολογος των οχηματων.
παραπονιομουν οτι ειχα αλλαξει 2 μπαταριες στα 5 χρονια η μια βαρτα που τις διαφημιζαν τοτε. κατσε ρε μαλ να σου φτιαξω μια μου λεει. εμεινα καγγελο δεν φανταζομουν οτι μπορεις να φτιαξεις μονος σου .
η μπαταρια του σταυρου κρατησε 8.5 χρονια , μαλλον της ειχε ριξει διαστημοσκονη μεσα.ακομα του κανω πλακα για εκεινη την μπαταρια αμα βρεθουμε.

γιατι ηταν πασοκ και πριν πολλα χρονια μπηκε στην δεη και τωρα ειναι κατι που δεν λερωνει τα χερια του , κανει μανικιουρ στο γραφειο. ουτε για τον εαυτο του δεν φτιαχνει πλεον. εξαργυρωσε την αφισσοκοληση που εκανε το 80 και τωρα κανει μια ζωη που ουτε θα κανουμε εγω και συ μπιλλ αλλα και ουτε να φανταστουμε.
αν και εσυ ανθρωπος του μεροκαματου υπερασπιζεσαι τους χαρτογιακαδες.
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:
bill33 έγραψε:

γιατι ηταν πασοκ και πριν πολλα χρονια μπηκε στην δεη και τωρα ειναι κατι που δεν λερωνει τα χερια του , κανει μανικιουρ στο γραφειο. ουτε για τον εαυτο του δεν φτιαχνει πλεον. εξαργυρωσε την αφισσοκοληση που εκανε το 80 και τωρα κανει μια ζωη που ουτε θα κανουμε εγω και συ μπιλλ αλλα και ουτε να φανταστουμε.
αν και εσυ ανθρωπος του μεροκαματου υπερασπιζεσαι τους χαρτογιακαδες.

:s_no
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#17747 Κι εμένα που άλλαξα μπαταρία πρόσφατα μου είπε ότι δεν τις φτιάχνουν όπως παλιότερα. Μιλάμε για αντίστοιχης κατηγορίας μπαταρία.
Τεχνολογία μπαταριών αυτοκινήτου σαφώς και υπάρχει (και είναι πολλά τα σημεία στα οποία εφαρμόζεται) το κατά πόσο είναι όσο σημαντική θέλουν να λένε αυτοί που την πουλάνε, είναι κάτι που συζητιέται. Θεωρώ πιθανό ότι στη διάρκεια της μπαταρίας, που είναι αυτό που μας ενδιαφέρει, η χρήση και το σύστημα φόρτισης παίζουν εξίσου ή και σημαντικότερο ρόλο.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#17752 Το ματακι της μπαταριας μου εδω και πανω απο ενα χρονο, απο πρασινο εχει γινει μαυρο, πρεπει να ανησυχησω οτι δε θα μου τον βγαλει τον φετινο χειμωνα? Κλεινει 3 χρονια τωρα, η μαμα ειναι.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Orestis.D έγραψε:Το ματακι της μπαταριας μου εδω και πανω απο ενα χρονο, απο πρασινο εχει γινει μαυρο, πρεπει να ανησυχησω οτι δε θα μου τον βγαλει τον φετινο χειμωνα? Κλεινει 3 χρονια τωρα, η μαμα ειναι.

Δεν είναι καθόλου αξιόπιστη ένδειξη. Καλύτερα να πας να τη μετρήσεις.
Στο 107 το "ματάκι" ηταν καταπράσινο, παρ'ολα αυτά έμεινα ξαφνικά απο μπαταρία.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
saxon_747 έγραψε:
Orestis.D έγραψε:Το ματακι της μπαταριας μου εδω και πανω απο ενα χρονο, απο πρασινο εχει γινει μαυρο, πρεπει να ανησυχησω οτι δε θα μου τον βγαλει τον φετινο χειμωνα? Κλεινει 3 χρονια τωρα, η μαμα ειναι.
Η κατάσταση του ηλεκτρολύτη και φόρτισης δεν έχει σχέση με το πότε θα βραχυκυκλώσει και θα σε αφήσει ξαφνικά.
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
Η κατάσταση του ηλεκτρολύτη και φόρτισης δεν έχει σχέση με το πότε θα βραχυκυκλώσει και θα σε αφήσει ξαφνικά.

Το ματάκι μετράει ύψος υγρού σε ένα απο τα στοιχεία,παντελώς αναξιόπιστο κατά την γνώμη μου.
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#17975 Το ματάκι είναι ένδειξη και όχι απόδειξη.
Δεν μετράει στάθμη μα πυκνότητα.
Η μέτρηση γίνετε με το κατάλληλο εργαλείο – βολτόμετρο – εκφορτιστεί.
Antonis-team.