Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By criuser
Anonymous Founder έγραψε:Όλα τα παραπάνω σε πρόσφυγες; :dizzy:
Το αγορά περιουσίας εδώ γιατί το βάζεις; Εγώ δεν έχω περιουσία, δεν μπορώ να βρίσκομαι εδώ;
Μήπως πρέπει ν'αγοράσω σπίτι για να θεωρούμαι Έλληνας; :svivhaha: :protest:
Πόσοι από αυτούς που έρχονται απελπισμένοι μπορούν να αντέξουν τους όρους σου; Κανένας μήπως;
Σαν τον Ορμπάν που σε μία μέρα εξέτασε και τις 16 αιτήσεις για άσυλο και πρόλαβε και τις απέρριψε όλες! :lol:
Μόνον ο Ορμπάν είναι πατριώτης, οι υπόλοιποι που βοηθούν τους πρόσφυγες να φτάσουν στον προορισμό τους είναι πουλημένοι και άχρηστοι...
:s_whiteflag

Η αγορά περιουσίας και όσα άλλα αναφέρω αρχικά , αφορούσε αυτούς που είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και το γράφω σαφέστατα στο σχόλιο μου .

Εγραψα πρώτα μαθαίνεις πόσους έχεις ήδη , πόσα χρόνια είναι ο καθένας , τι έχει κάνει αυτά τα χρόνια , αν τον θέλεις να τον κρατήσεις , αν τον θέλεις να μείνει και μετά βλέπεις τι θα κάνεις με τους άλλους .

Και να σου πω κάτι , τύπους που βγάζουν λεφτά στα φανάρια , σου λέω υπάρχει άτομο που είναι εκεί πάνω από 10 χρόνια , ινδοπακιστανικής εμφάνισης , που τέτοιους ΔΕΝ τους θέλω , εκτός αν πληρώσουν χοντρά γιατί τόσα χρόνια είναι φύρα για την χώρα , όπως και άλλοι που βρίσκονται στην μαύρη οικονομία .

Εχουμε ανθρώπους που είναι εδώ χρόνια , σοβαροί , οικογενειάρχες , με περιουσία που αγαπούν την Ελλάδα και τους έχουμε στην ίδια μοίρα με παράσιτα , με λαμόγια που νοικιάζουν σπίτια στην Κυψέλη και σε άλλες υποβαθμισμένες περιοχές , δεν πληρώνουν νοίκια , κοινόχρηστα , δεκο , κάνουν ζημιές και φεύγουν και πάνε στο επόμενο θύμα .

Ε αυτούς πρέπει να τους διώξω . Αυτά ΔΕΝ μπορούσες να τα κάνεις αυτά στην Βόρεια Ιταλία πριν 40 χρόνια , όπως θα σου πεί κάθε Ελληνας φοιτητής της εποχής εκείνης και πόσο εύκολα η αστυνομία μάζευε τους εξυπνάκηδες .
40 χρόνια μετά δεν μπορούμε να είμαστε σοβαρό κράτος ?
Άβαταρ μέλους
By kobulis
criuser έγραψε:Πόσοι είναι από την Συρία δεν το ξέρει κανείς , όπως δηλώθηκε από τα επισημότερα χείλη του αρχηγού της Φρόντεξ . :rtfm:
Οπως καταλαβαίνεις όποιος μιλάει αραβικά δηλώνει ότι θέλει .

Πάντως είναι πολύ απλό θέμα το να καταλάβει κάποιος Σύριος αν ο απέναντί του που μιλάει αραβικά είναι Σύριος ή όχι.

Σκεφτείτε πχ να έρθει κάποιος κ να σας πεί πως είναι Έλληνας.
- Από πού είσαι;
- Από Θεσσαλονίκη.
- Πες μου σε παρακαλώ 4 κεντρικούς δρόμους της πόλης/ πές μου περίπου την απόσταση Καλαμαριάς-Σίνδου/ πές μου τί χρώμα λεοφορεία έχει ο ΟΑΣΘ/ πώς λέγεται ο δήμαρχος κλπ

- Είμαι από Φλώρινα.
- Ποιά μέρα γίνεται λαική στη Φλώρινα; Ποιές μέρες είναι κλειστά τα μαγαζιά το απόγευμα; Πεταγόσασταν συχνά στην Ελευσίνα για καφεδάκι;

Είναι θέμα δευτερολέπτων....
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:Τι θα έκανες λοιπόν; Ό,τι κάνει ο Ορμπάν; Με τι λεφτά; Προφανώς θα χρειαστείς πολύ περισσότερα από αυτά που ξοδεύονται τώρα με την μεταφορά τους στα σύνορα.

Ρε παλικαρι μου, σταματα επιτελους να προκρινεις ως (ακομα και πιθανη, ποσο μαλλον καλυτερη) τη "μεταφορα τους στα συνορα". Καταλαβε το επιτελους.
Corto Maltese έγραψε:
nass έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:To πρώτο πράμα που διαβάζει ένας Σύριος όταν πλακώνουν οι Ταλημπάνοι στο χωριό του είναι οι δηλώσεις της Τασίας. Δηλαδή αν τους έλεγε ο υπουργός μετανάστευσης της Ουρουγουάης ελάτε θα διασχίζανε τον Ατλαντικό με τις βάρκες :slap: :lol:

Ωραία εξυπνάδα :help: Η μικρή λεπτομέρεια είναι, ότι δεν χρειάζεται ο Σύρος στο χωριό να ξέρει ποιά διαδρομή είναι ευκολότερη-αποτελεσματικότερη, αυτό το ξέρουν μια χαρά τα κυκλώματα διακίνησης, και προσαρμόζουν αντίστοιχα τα τιμολόγιά τους.

edit mod. Μπορείς και καλύτερα.[Admin] :s_smile

Κατά τα άλλα αν δεν ήσουν τόσο edit mod και δεν είχες τόσο άγχος μιά φορά στη ζωή σου να βρεις κάτι να μου την πεις, θα μπορούσες να καταλάβεις ότι το τι είναι βολικό για το δουλέμπορο είναι άσχετο με το τι είναι βολικό για τον πρόσφυγα από τη στιγμή που θα τελειώσει η διαδρομή του. Από την άλλη μπορεί και να ζητάω πολλά ως επίπεδο αντίληψης και κακώς εξηγώ μερικά αυτονόητα

Ενταξει, οτι πεις. ΔΕΝ μαθευτηκε σε καθε ενδιαφερομενο (προσφυγα ή οχι) με ταχυτητα αστραπης οτι στην Ελλαδα η αρμοδια υπουργος ειπε "μπατε σκυλοι αλεστε, θα σας υποδεχτουμε και θα σας βοηθησουμε να πατε οπου γουσταρετε". Δεν γινονται αυτα τα πραγματα εν ετει 2015.
nass έγραψε:
kacey έγραψε:Και στη τελικη, τι προτεινετε ρε μαγκες?

Δεν έχω καταλάβει όμως να προτείνεις και συ κάτι ρεαλιστικό για ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήσαμε εμείς (ασχέτως μαλακιών της ηλίθιας γριάς).

Οταν σου εμφανιστεί ο Σύρος πρόσφυγας με τα παιδιά του (άσε τον Πακιστανό οικονομικό μετανάστη, αυτόν τον στέλνεις πακέτο πίσω πες και καλά κάνεις) μέσα στη φουσκωτή βάρκα έξω από το Φαρμακονήσι, τι κάνεις ?

1) οποιος δεν μπορει να αποδειξει με (ικανοποιητικα για εμας) εγγραφα, ποιος ειναι και απο που ερχεται --> σε μια "ανθρωπινη" αμυγδαλεζα μεχρι να το κανει*.
2) οποιος ειναι οντως προσφυγας ---> οτι προβλεπουν οι νομοι και οι διεθνεις συμβασεις.
3) οποιος δεν ειναι ---> σπιτι του αυριο, με συνοπτικες διαδικασιες.

γενικα, κανεις γνωστο σε ολη την υφηλιο οτι εδω περα ΔΕΝ ειναι "μπατε σκυλοι αλεστε και θα σας βοηθησουμε να πατε οπου γουσταρετε", ωστε να πλακωνουν ολοι εδω και μετα οι απο πανω χωρες να κλεινουν (ευκολακι) τα χερσαια τους συνορα με εμας.

και το πρωτο και το τελευταιο παραπανω, να εφαρμοζονται αυστηρα για ολους μεχρι να συμφωνησουμε με τα υπολοιπα κρατη για το τι θα τους κανουμε ολους αυτους.

*αν δεις, το τοπικ το ξεκινησα εγω με την απορια "τι κανεις αυτον που δεν εχεις τη παραμικρη ιδεα ποιος ειναι και απο που ηρθε, και δεν σου λεει (και συμπληρωνω τωρα) ή σου λεει οτι τον συμφερει". και η απαντηση καποιου ηταν "αμυγδαλεζα".
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#160285 Ε, αφου δεν κλεβουν τα μπουρνουζια, τοτε ειναι ενταξει η φαση :svivhaha:

Τα ειρωνικά ποστάκια αυτού του τύπου, με εξόφθαλμο flame bait, θα πρέπει να σταματήσουν από όλους σιγά-σιγά. Δυστυχώς κάποιοι έχετε εξαντλήσει κάθε καλή πρόθεση. Όσοι αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις μας, θα έχουν warn. [Admin] :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By criuser
trident1971 έγραψε:Ε, αφου δεν κλεβουν τα μπουρνουζια, τοτε ειναι ενταξει η φαση :svivhaha:

http://www.kathimerini.gr/830367/intera ... #thirdPage

Ολο το άρθρο .

Στις φωτό βλέπουμε και τα χαρτιά που παίρνουν και λένε που να πάνε και που να μην πάνε :whistlink:

Το πιό ενδιαφέρον είναι εκεί που λέει
Αρ Διαβατηρίου (αν έχει)
και η απάντηση αφιερωμένη στα παλικάρια εδώ

ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ :rtfm:

Οοοοοόχι δεεεεεεεεν τα σκίζουν , εδώ και 3 χρόνια :s_sarcastic :s_whiteflag :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#160308 Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται και ο edit mod ( :shifty: )επιμένει.

Επειδή ένας δεν είχε διαβατήριο, πάει να πει πως όλοι τα σκίζουν. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#160333 θες να συμφωνησετε στο οτι αυτοι που ειναι πραγματικα προσφυγες δεν τα σκιζουν γιατι τους συμφερει να τα εχουν, αυτοι που ΔΕΝ ειναι προσφυγες (οι χιλιαδες που σιγουρα θα εχουν πλακωσει εδω εκμεταλλευομενοι τη κατασταση) τα σκιζουν γιατι επισης τους συμφερει, εκτος αν εχουν πλαστα, να τελειωνουμε?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#160383 Το προβλημα με τη λογικη "Guys αυτος δε ειναι Συριος για ΝοτιοΙρακινο τον κοβω", ΑΠΟΨΗ που θα μπορουσε να διατυπωσει ενας διερμηνεας, ειναι οτι αυτη μπορει να ειναι λανθασμενη, μουσαντένια κλπ, περα απο το γεγονος οτι δεν μπορει να στηριχθει πανω της τιποτα.
Αποτελει ενδειξη, οχι αποδειξη καταγωγης. Δεν μπορεις να στειλεις καποιον "πισω" σε καποια χωρα, αν δεν εχει συμφωνησι η πρεσβεια του κλπ, και μονο αν κανει follow up καποιος και το κυνηγησει θα μπορεσει να μαθει την αληθεια, ειτε με το καλο, ειτε με χαστουκια, ειτε με οποιο αλλο προσφορο τρόπο.
Εφοσον προφανως χαστουκια δεν παιζουν και επειδη επισης η εισροη ειναι τοσο μεγαλη που δεν μπορει να παιζει κανονικη ανακριση, το εχουμε χεσει το πραγμα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#160514 edit mod. Δεν κάνουμε quote το moderating κείμενο

Δεν μπορουμε δηλαδη να σχολιασουμε ΟΥΤΕ την ειδηση καθ' εαυτή? :(

Βρηκε καποιος ενα (αμφιλεγομενο για εμενα αλλα τελος παντων) λινκ, αντε το εβαλε, εκανε και αλλα σχολια, λεει "παιδια βρηκα αυτο", το σερβιρει αν θες στους αδηφαγους. Καλως πράττει.

Ο επομενος δεν εκανε καν τον κοπο, παιρνει μια εικονα απο το λινκ που εβαλε ο προηγουμενος, με τιτλους τυπου λαϊκης ατακτα εριμμενους και την μοστραρει σαν την πλακα με τις δεκα εντολες του Μωϋση, χωρις κανενα σχολιο. Λες και οι υπολοιποι δεν ξερουν να διαβαζουν...

Ισως ομως να φοβηθηκε οτι καποιοι δεν θα καναν κλικ στο λινκ και δεν θα ανακαλυπταν την συγκεκριμενη σπουδαια ειδηση. Θεωρησε λοιπον σωστο να τη βαλει.Τι φοβερο μας δειχνει η εικονα? Ποια ειδηση περιεχει?

Η ειδηση λοιπον ειναι οτι ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΙΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ.

Που ακριβως ειναι το εξοφθαλμο flame bait? Την είδηση σχολιασα... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#160527 @trident1971
Δεν σχολίασες την είδηση όπως το κάνεις τώρα, πέταξες την ειρωνεία σου, έτσι στο άσχετο για να γίνει μπούγιο.
Παραδέξου και μια φορά το λάθος σου, δεν έγινε και κάτι.
Όλοι μπορούν να βγάλουν το συμπέρασμά τους.
Όσο γι'αυτό που λες, την είδηση πρώτος την έβαλα εγώ και με ερωτηματικό για την αξιοπιστία του μέσου.
Κατόπιν η φωτογραφία που μπήκε ΔΕΝ είναι από την σελίδα που έβαλα εγώ, άρα απλά ο δεύτερος δεν είχε πάρει χαμπάρι την δική μου δημοσίευση.
Αν δεν σου αρέσει η είδηση, σχολίασε αυτήν, η φράση σου όμως δεν είναι καν σχόλιο.
Την επόμενη φορά δοκίμασε κάτι καλύτερο, είμαι σίγουρος πως μπορείς.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:@trident1971
Δεν σχολίασες την είδηση όπως το κάνεις τώρα, πέταξες την ειρωνεία σου, έτσι στο άσχετο για να γίνει μπούγιο.
Όσο γι'αυτό που λες, την είδηση πρώτος την έβαλα εγώ και με ερωτηματικό για την αξιοπιστία του μέσου.
Κατόπιν η φωτογραφία που μπήκε ΔΕΝ είναι από την σελίδα που έβαλα εγώ, άρα απλά ο δεύτερος δεν είχε πάρει χαμπάρι την δική μου δημοσίευση.
Αν δεν σου αρέσει η είδηση, σχολίασε αυτήν, η φράση σου όμως δεν είναι καν σχόλιο.

Καλα εκανες και εβαλες ερωτηματικο, μια και απο τον τιτλο μονο, καταλαβαινει κανεις οτι ειναι επιπεδο ΣΤΟΧΟΥ.
Φαντασου τι επιπεδο ειναι η εικονιτσα σκετη.

Εν τω μεταξυ, απο το λινκ που εβαλες:

ANDREAS GASPARATOS επισκέπτης 16/09/2015 09:07:30
- Θέλω να σας πληροφορήσω ότι η υποτιθέμενη αναφορά μου σε οδηγούς που περιλαμβάνεται σε άρθρο που αναρτήθηκε στο fb είναι ψευδής. Επίσης ουδέποτε ανέφερα οτιδήποτε περί μπουρνουζιων και λοιπών λευκών ειδών και λοιπών ανοησιων.....Ή συνέντευξη είναι βιντεοσκοπημενη και αποδεικνύεται το αναληθές. Συνιστώ στον κύριο Δημήτρη Δρακοπουλο να διαβάσει πιο προσεκτικά το άρθρο της Καθημερινής .. Είναι προφανές ότι ξεσήκωσε αποσπάσματα από το άρθρο,τις φωτογραφίες, τα μαγειρεψε κατά το δοκούν ,χρέωσε σε εμένα τις δηλώσεις αυτές και χρησιμοποίησε σκοπίμως τον βαθμό μου για να δημιουργήσει εντυπώσεις ...Αν ο Κύριος αυτός είναι Άντρας ,θα πρέπει να παραδεχτεί ότι η δημοσίευση του είναι ψευδής και να την αποσύρει..

Εσυ τουλαχιστον ειχες τη φρόνηση να εκφρασεις την επιφυλακτικοτητα σου... :s_yes
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται και ο edit mod ( :shifty: )επιμένει.

Τον κάνατε τον άνθρωπο να αυτεντιτάρεται... :lol: :lol:

Αν ρίξει μπαν στον εαυτό του θα ανησυχήσω... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
trident1971 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:@trident1971

Καλα εκανες και εβαλες ερωτηματικο, μια και απο τον τιτλο μονο, καταλαβαινει κανεις οτι ειναι επιπεδο ΣΤΟΧΟΥ.
Φαντασου τι επιπεδο ειναι η εικονιτσα σκετη.

Εν τω μεταξυ, απο το λινκ που εβαλες:

ANDREAS GASPARATOS επισκέπτης 16/09/2015 09:07:30
- Θέλω να σας πληροφορήσω ότι η υποτιθέμενη αναφορά μου σε οδηγούς που περιλαμβάνεται σε άρθρο που αναρτήθηκε στο fb είναι ψευδής. Επίσης ουδέποτε ανέφερα οτιδήποτε περί μπουρνουζιων και λοιπών λευκών ειδών και λοιπών ανοησιων.....Ή συνέντευξη είναι βιντεοσκοπημενη και αποδεικνύεται το αναληθές. Συνιστώ στον κύριο Δημήτρη Δρακοπουλο να διαβάσει πιο προσεκτικά το άρθρο της Καθημερινής .. Είναι προφανές ότι ξεσήκωσε αποσπάσματα από το άρθρο,τις φωτογραφίες, τα μαγειρεψε κατά το δοκούν ,χρέωσε σε εμένα τις δηλώσεις αυτές και χρησιμοποίησε σκοπίμως τον βαθμό μου για να δημιουργήσει εντυπώσεις ...Αν ο Κύριος αυτός είναι Άντρας ,θα πρέπει να παραδεχτεί ότι η δημοσίευση του είναι ψευδής και να την αποσύρει..

Εσυ τουλαχιστον ειχες τη φρόνηση να εκφρασεις την επιφυλακτικοτητα σου... :s_yes

Επίπεδο Στόχου δεν ξέρω, Πρώτου Θέματος ή Ομάδας Αλήθειας σίγουρα...
Εγώ έβαλα ένα λινκ και τίποτε άλλο, κανένα σχόλιο.
Εσύ ειρωνείες πέταξες χωρίς λόγο. Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#160578 Το πλοίο είναι τις ΑΝΕΚ . Εχει πετσέτες της ΑΝΕΚ στις λαϊκές η μόνο της Μπλού Σταρ ? :lol:

Μπουρνούζια εννοούν τις μεγάλες πετσέτες , γιατί μπουρνούζια φορετά δεν έχουν στα πλοία πέρα από τις λούξ καμπίνες και αυτό είναι σχετικό . Αλλά οι λούξ είναι 5-6 οπότε τα φορητά μπουρνούζια σε κάθε ταξίδι είναι γύρω στα 10 .

Δεν με πειράζει που με βρίζει ο HF . Απλά δείχνει εκνευρισμό και έλλειψη επιχειρημάτων .

Οσο για τα διαβατήρια , ο άλλος είπε με στόμφο και πληροφορίες από τους ναυάρχους του λιμενικού ότι εδώ και 3 χρόνια , δεν σκίζουν τα διαβατήρια . Εγώ έβγαλα πηγή ότι τον Μάιο , πριν 4 μήνες έσκιζαν τα διαβατήρια , ότι στον Βενιζέλο δεν είχαν διαβατήρια κάποιοι και ότι σύμφωνα με δήλωση του αρχηγού της φρόντεξ υπάρχει φάμπρικα κατασκευής πλαστών συριακών διαβατηρίων και δεν τα ελέγχουν ουσιαστικά .

Αρα είναι προφανές ότι οι πληροφορίες των λιμενόμπατσων , όπως πιθανότατα και οι ίδιοι είναι μουσαντένιοι :metalo:

Τώρα αν υπάρχει δήλωση του καπετάνιου , ότι του παραποίησαν την συνέντευξη , κανονικά ο γραφιάς πρέπει να παλουκωθεί με την γραφίδα του και με ρολλό τα φράγκα που του δίνουν για να γράφει ψεμματάκια που βολεύουν κάποιους .