belgarion έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι φθείρονται κυρίως τα εξωτερικά πλαϊνά των ελαστικών.
Ξεφούσκωτα.
Αν μάλιστα βλέπεις και τρυπούλες σαν να τις έσκαψες με το νύχι, τότε τα λάστιχα δούλευαν ΠΟΛΥ ΞΕΦΟΥΣΚΩΤΑ.
— Margaret Thatcher
belgarion έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι φθείρονται κυρίως τα εξωτερικά πλαϊνά των ελαστικών.
Orestis.D έγραψε:Τωρα θα πειραξουμε το στησιμο του αυτοκινητου για να μη τρωει τα λαστιχα? Ορεξουλες εχετε!
mirage έγραψε: Ενταξει αλλος βαζει coilover. Χομπυ ειναι αυτα.
.Έχω coilover και εν οψει πολλών χλμ σπιτι δουλειά "έστρωσα" λίγο την γεωμετρία μπροστά (κυρίως σύγκλιση) στην τελευταία αλλαγή ελαστικών (προσανατολισμένο το αποτέλεσμα για πολλά χλμ παρά για "πολεμικότητα" στις στροφές). Το αποτέλεσμα οσον αφορά τη μακροζωία είναι φανταστικό, τουλάχι 10-15 χιλιάδες χλμ πάνω η τετράδα + εντελώς ομοιόμορφη φθορά.
...
belgarion έγραψε:Κάνω 1Και μιλάμε για την παλιά εθνική οδο Ιωάννινα Ηγουμενίτσα...
αλλά τί μου θύμισες, καφέ στη Λευκοθέα, φουρκέτες στη Βροσίνα, και γρήγορη κατάβαση δίπλα στον Καλαμά
elvet έγραψε:belgarion έγραψε:Κάνω 1Και μιλάμε για την παλιά εθνική οδο Ιωάννινα Ηγουμενίτσα...
![]()
αλλά τί μου θύμισες, καφέ στη Λευκοθέα, φουρκέτες στη Βροσίνα, και γρήγορη κατάβαση δίπλα στον Καλαμά
belgarion έγραψε:Θέλω να αλλάξω λάστιχα στο Clio 4 1.5 dci που έχω.Διάσταση 195/55/16.Το πρόβλημά μου είναι ότι το αυτοκίνητο είναι βαρύ μπροστά και τρωει πολύ γρήγορα λάστιχο,ενώ δεν βοηθάει το γεγονός οτι κινούμαι καθημερινά σε επαρχιακό με πολλές στροφές και το αμάξι μου αρέσει να το οδηγώ σβέλτα.Μέχρι στιγμής έχω κάνει 25.000χλμ με τα Continental EcoContact 5 που είχε από καινούριο και 21.000χλμ με τα Dunlop BlueResponse που φόρεσα στην συνέχεια τα οποία αυτή τη στιγμή είναι σε άθλια κατάσταση,λίγο πριν το δείκτη αλλαγής.Τα Dunlop μου άρεσαν καλύτερα ιδίως στο βρεγμένο αλλά έπεσαν πολυ γρήγορα και κόστισαν και 400 ευρώ.Το ερώτημα λοιπόν είναι οικολογικό λάστιχο για περισσότερα χιλιόμετρα αλλά χειρότερο στρίψιμο και φρενάρισμα,ιδίως στο βρεγμένο,οπότε σκέφτομαι τα Pirelli P1,ή touring λάστιχο αλλά με καλύτερη αντοχή από τα Dunlop οπότε ποιο?![]()
Σε touring σκέφτομαι και τα Hankook Ventus Prime 2 αλλά και τα Toyo cf2 σαν μια πιο οικονομική επιλογή.Δυστυχώς η διάσταση μου είναι τέτοια που δεν έχω πολλές επιλογές σε καλό touring λάστιχο,ενώ έχω όλες τις επιλογές σε eco.
O Hamilton γιατί δεν έκανε δεύτερη προσπάθεια στο […]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]