Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By leonp
belgarion έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι φθείρονται κυρίως τα εξωτερικά πλαϊνά των ελαστικών.

Ξεφούσκωτα.

Αν μάλιστα βλέπεις και τρυπούλες σαν να τις έσκαψες με το νύχι, τότε τα λάστιχα δούλευαν ΠΟΛΥ ΞΕΦΟΥΣΚΩΤΑ.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#159135 Τυχαίνει καμιά φορά να αργήσω να τα κοιτάξω άλλα άντε αντι για 32 psi να τα εχω βρει 30,εκτός και αν πιστεύετε ότι πρέπει να τα βάλω ακόμη παραπάνω απο ότι λέει ο κατασκευαστής.Πάντως η ζημιά στα τωρινά έχει γίνει,το θεμα είναι τι να βάλω απο εδώ και πέρα

.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#159138 Καλα δεν ειναι αναγκη να ναι ξεφουσκωτα για να μαγουλιαζουν και να φθειρονται στο πλαι... Απλα τα στριβει ο ανθρωπος στους επαρχιακους... Θες κατι να μη μαγουλιαζει τοσο και φθειρεται πριν την ωρα του... Ειδα τι επιλογες εχεις στη διασταση σου και δεν ειναι πολλες εκτος απο οικολογικα/|λογοκρισία|... Δοκιμασε Bridgestone ή τα ER300 ή τα νεοτερα Τ001... Θα βοηθουσε σε δεικτη V για να ναι πιο σφιχτη η κατασκευη τους.

(α και το βαρος που αναφερεις ειναι φυσιολογικο για supermini, και σα νουμερο και σα κατανομη, δεν εχεις θεμα απο κει)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#159143 Αν φθείρονται τα εμπρός στην έξω πλευρά τους ίσως δεν είναι θέμα πίεσης αλλά απλά στροφών, μπορεί όμως τότε να δοκιμάσει αλλαγή στην ευθυγράμμιση πχ να τους αυξήσει αρνητικό κάμπερ. Αλλά πρέπει πρώτον να το επιτρέπει αυτό η μαμά ανάρτηση και δεύτερον ο ευθυγραμμισάς να ξέρει τι κάνει, τι σημαίνει αυτό κλπ.
Και αν το λάστιχο είναι μη συμμετρικό τότε θα μπορούσε εύκολα όταν τα πάει εμπρός πίσω να τα κάνει και δεξιά αριστερά με τρόπο ώστε οι εξωτερικές πλευρές να γίνονται εσωτερικές.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
Orestis.D έγραψε:Τωρα θα πειραξουμε το στησιμο του αυτοκινητου για να μη τρωει τα λαστιχα? Ορεξουλες εχετε! :lol:

mirage έγραψε: Ενταξει αλλος βαζει coilover. Χομπυ ειναι αυτα.

ΝΤαξ, για μένα λέτε :lol: .Έχω coilover και εν οψει πολλών χλμ σπιτι δουλειά "έστρωσα" λίγο την γεωμετρία μπροστά (κυρίως σύγκλιση) στην τελευταία αλλαγή ελαστικών (προσανατολισμένο το αποτέλεσμα για πολλά χλμ παρά για "πολεμικότητα" στις στροφές). Το αποτέλεσμα οσον αφορά τη μακροζωία είναι φανταστικό, τουλάχι 10-15 χιλιάδες χλμ πάνω η τετράδα + εντελώς ομοιόμορφη φθορά.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#159161 Κάνω 100 χλμ την ημέρα σε δρόμο που για τα πρωτα 30 θέλω 20 λεπτά και για τα επόμενα 20 θέλω 25 με 30 πηγαίνοντας όπως είπα σβέλτα στα πλαίσια του αυτοκινήτου.Και μιλάμε για την παλιά εθνική οδο Ιωάννινα Ηγουμενίτσα στο πρωτο κομμάτι και εντελώς βουνό σε χωριά στο υπόλοιπο με κομμάτια που ισα που χωράει το αυτο κινητό,κατολισθήσεις,νεροφαγωματα,χώμα για κάποια μέτρα και πολλές ανηφορικες και κατηφορικες φουρκετες.Με τα conti είχα 3 κλαταρισμενα λάστιχα στο πρωτο οκτάμηνο.Τώρα για να πειράξω ευθυγράμμιση δεν ξέρω ποιος ξέρει εδώ να το κάνει,όσο για αλλαγή ανάρτησης,με αυτά που σας έγραψα για τους δρόμους καταλαβαίνετε ότι θα μαζεύουμε το αμάξι με το κουταλάκι αν γίνει πιο σκληρό,ήδη τριζει αρκετά .

.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#159230 Πάντα "πρωτοποριακή" η ρενό στην επιλογή διαστάσεων ελαστικών :roll: ...
Αν χωράνε τα 205/55 πάντως, η αύξηση στη διάμετρο είναι μικρή (+ 11mm) και παίρνεις λάστιχα με 300 €.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#159243 Το ξέρω αλλά είναι που είναι πτώμα από επιδόσεις άμα τα φαρδυνω κι αλλο θα γίνει εντελώς τάφος.Πάντως υπάρχουν και χειρότερα όπως το 1,2 tce του αδερφού που φοράει 195/50/16...

.
Άβαταρ μέλους
By elvet
belgarion έγραψε:Κάνω 1Και μιλάμε για την παλιά εθνική οδο Ιωάννινα Ηγουμενίτσα...

:offtopic: :offtopic: αλλά τί μου θύμισες, καφέ στη Λευκοθέα, φουρκέτες στη Βροσίνα, και γρήγορη κατάβαση δίπλα στον Καλαμά :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
elvet έγραψε:
belgarion έγραψε:Κάνω 1Και μιλάμε για την παλιά εθνική οδο Ιωάννινα Ηγουμενίτσα...

:offtopic: :offtopic: αλλά τί μου θύμισες, καφέ στη Λευκοθέα, φουρκέτες στη Βροσίνα, και γρήγορη κατάβαση δίπλα στον Καλαμά :yahoo:

Στα χωριά γύρω από τη Βροσίνα κινούμαι συνήθως,οπότε ξέρεις για τι δρόμο μιλάμε,ο οποίος δυστυχώς έχει αφεθεί στην τύχη του.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
belgarion έγραψε:Θέλω να αλλάξω λάστιχα στο Clio 4 1.5 dci που έχω.Διάσταση 195/55/16.Το πρόβλημά μου είναι ότι το αυτοκίνητο είναι βαρύ μπροστά και τρωει πολύ γρήγορα λάστιχο,ενώ δεν βοηθάει το γεγονός οτι κινούμαι καθημερινά σε επαρχιακό με πολλές στροφές και το αμάξι μου αρέσει να το οδηγώ σβέλτα.Μέχρι στιγμής έχω κάνει 25.000χλμ με τα Continental EcoContact 5 που είχε από καινούριο και 21.000χλμ με τα Dunlop BlueResponse που φόρεσα στην συνέχεια τα οποία αυτή τη στιγμή είναι σε άθλια κατάσταση,λίγο πριν το δείκτη αλλαγής.Τα Dunlop μου άρεσαν καλύτερα ιδίως στο βρεγμένο αλλά έπεσαν πολυ γρήγορα και κόστισαν και 400 ευρώ.Το ερώτημα λοιπόν είναι οικολογικό λάστιχο για περισσότερα χιλιόμετρα αλλά χειρότερο στρίψιμο και φρενάρισμα,ιδίως στο βρεγμένο,οπότε σκέφτομαι τα Pirelli P1,ή touring λάστιχο αλλά με καλύτερη αντοχή από τα Dunlop οπότε ποιο? :help:
Σε touring σκέφτομαι και τα Hankook Ventus Prime 2 αλλά και τα Toyo cf2 σαν μια πιο οικονομική επιλογή.Δυστυχώς η διάσταση μου είναι τέτοια που δεν έχω πολλές επιλογές σε καλό touring λάστιχο,ενώ έχω όλες τις επιλογές σε eco.

Ο αδερφός μου έχει το Clio TCe με διάσταση 195/50R16. Επειδή στην μαμά διάσταση οι επιλογές ήταν ελάχιστες και πανάκριβες και μόνον Eco, του έβαλα σε 205/45R16 Ta Fulda SportResponce με 300€. Το βρήκα εξαιρετικό λάστιχο για τα λεφτά του και τώρα μένει να δούμε και την αντοχή στον χρόνο. Δεν παρατήρησα κάποια διαφορά στις επιδόσεις, είναι λίγο πιο φαρδύ και λίγο πιο μικρή η διάμετρος (1% περίπου), άρα μάλλον ανεπαίσθητες διαφορές.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν στην διάστασή σου, πάντως υπάρχουν τα εξαιρετικά Dunlop SPORT MAXX RT αν και λίγο τσιμπημένα στα 400€
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyr ... 6-87w.html

Στα προτείνω ανεπιφύλακτα, για μένα το καλύτερο λάστιχο που έχω βάλει. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#159424 Για τον αδερφό σου το θυμάμαι ότι είχατε κάνει αυτή την αλλαγή και την είχα στο μυαλό μου να την προτείνω στον δικό μου όταν ξανα αλλάξει λάστιχα.Για μένα δεν νομίζω ότι παίζουν σπορ λάστιχα εκτός απο το uniroyal rain expert 3 το όποιο είναι καλο στη βροχή φυσικά αλλά θα φαγωθεί πολύ γρήγορα φοβάμαι ενω έχω διαβάσει και κάτι περίεργα για την συμπεριφορά τους λόγω του υπερβολικά ασσυμετρου πέλματος

.