Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Hannibal έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Για τους ανοιχτούς χώρους όμως δεν δέχομαι κουβέντα, όποιος γκρινιάζει και ενοχλείται, να πάει να καθίσει αλλού, μην φτάσουμε σε νέα επίπεδα δυσκοιλιότητας! Ο καπνιστής στον ανοιχτό χώρο θα κάνει το τσιγαράκι του όπου του αρέσει. Εκεί είναι πια υποχρέωση του άλλου να μετακινηθεί.

Πχ κάθομαι στο παγκάκι στο πάρκο, έρχεσαι εσύ κάθεσαι κι ανάβεις τσιγάρο.
Προφανώς και θα σου ζητήσω ή να το σβήσεις ή να φύγετε κύριε να πάτε αλλού.

Ο καπνιστής έχει υποχρέωση να περιορίσει τη βλαβερή του συνήθεια για τον εαυτό του...

Αν ερθει και κατσει στο ιδιο παγκακι που εισαι πρωτος, το σωστο (απο αποψη ευγανειας) θα ειναι να σε ρωτησει πρωτα.
Αν ομως πας εσυ στο παγκακι που καθεται και αναψει τσιγαρο μετα απο λιγο θα του πεις το ιδιο? :innocent:

Υ.Γ. Το τι υποχρεωση εχει στον εαυτο του ειναι δικο του θεμα. :iconcool:

Αν εγώ κάθομαι στο παγκάκι και εσύ έρθεις πχ με μωρό που κλαίει και ενοχλεί;
Αν έρθεις με σκύλο που δεν τα γουστάρω ή τα αντιπαθώ;

Τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι παράνομα εκ του νόμου (ούτε το κάπνισμα) και απλά επαφίεται στους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Αν ενοχλώ, θα φύγω. Αν ενοχλείς,, θα φύγεις.
Το ότι το μωρό ή το κατοικίδιο είναι περισσότερο "αποδεκτό" κοινωνικά, δεν αλλάζει κάτι κατ' εμέ...
Το σίγουρο είναι πως δεν βλέπω το λόγο να τσακωνόμαστε, αλλά να βρίσκουμε τρόπους να συνυπάρξουμε.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#155452 Δεν θα του πω το ίδιο. Ο HF είπε 'όποιος γκρινιάζει και ενοχλείται, να πάει να καθίσει αλλού".

Έχει υποχρέωση απέναντι στους γύρω του. Ξαναδιαβάσε τι έγραψα.
Δεν με ενδιαφέρουν οι αυτοκτονικές τάσεις...

Edit: Το μωρό δύσκολα σκοτώνει... Δεν είναι θέμα ενόχλησης. Είναι θέμα υγείας... όταν το καταλάβετε, παίζει να μπορούμε να συνυπάρξουμε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
MIXOStsi έγραψε:Δεν θα του πω το ίδιο. Ο HF είπε 'όποιος γκρινιάζει και ενοχλείται, να πάει να καθίσει αλλού".

Έχει υποχρέωση απέναντι στους γύρω του. Ξαναδιαβάσε τι έγραψα.
Δεν με ενδιαφέρουν οι αυτοκτονικές τάσεις...

Edit: Το μωρό δύσκολα σκοτώνει... Δεν είναι θέμα ενόχλησης. Είναι θέμα υγείας... όταν το καταλάβετε, παίζει να μπορούμε να συνυπάρξουμε.

To τσιγάρο σε ανοιχτό χώρο δεν σκοτώνει κανέναν το παθητικό κάπνισμα. Σε κλειστό να συμφωνήσουμε, καμία αντίρρηση.
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#155773 Αν κάποιος είναι σε κλειστό χώρο και «αερίζεται» συνεχώς, οι παρακείμενοι καπνιστές έχουν ηθικό έρεισμα, να κάνουν παράπονα;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#155774 Φυσικά, το να «αερίζεσαι» συνεχώς δεν είναι κι ο,τι καλύτερο για τους γύρω σου. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By skous
Anonymous Founder έγραψε:To τσιγάρο σε ανοιχτό χώρο δεν σκοτώνει κανέναν το παθητικό κάπνισμα. Σε κλειστό να συμφωνήσουμε, καμία αντίρρηση.

Είμαι γήπεδο (ανοικτό) και ανάβει ο μπροστινό τσιγάρο και με έχει φλομωσει. Του λέω ευγενικά να το σβήσει ή να πάει παρακάτω και μου ρίχνει ένα ήπιο μπινελίκι....
Στο επόμενο σύννεφο που μου έρχεται αποφασίζω να αρχίσω να φύσαω προς τον τύπο φέρνοντας του τον καπνό στην μάπα... Δεν του πολύάρεσε, σηκώθηκε για τα ρέστα αλλά όταν συνειδητοποιησε τα κυβικά κι ότι θα έφευγε με τα Λάκη Στραικ στον κωλο αποφάσισε να αλλάξει θέση.

Έκτοτε όταν κάποιος μου στέλνει ντουμανια, τα τρώει στην μάπα με το γνωστό κόλπο του φυσηματος, και πότε κανένας δεν έχει διαμαρτυρηθει.... Τι θα πει άλλωστε ότι τον πνίγουν με τον καπνό του?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#155792 Με μια μικρη (δεν χρειαζονται μαγικα πραγματα) δοση ευγενειας και κατανοησης και απο τις δυο πλευρες, το οποιοδηποτε θεμα σχετικα με το καπνισμα μπορει να διευθετηθει, χωρις να θιγει ιδιαιτερα κανεις απο τους εμπλεκομενους.

Ψιλα γραμματα για Ελληνες.
Άβαταρ μέλους
By avel
#155843 Και από τις δύο πλευρές... lol

- Συγνωμη, θα μπορουσατε να σβησετε το τσιγαρο ή να πάτε λιγο πιο περα;

Πιθανες απαντησεις

- Σοβαρα μιλας;;!
- Πλακα κανεις ετσι; ειμαστε σε ανοιχτο χωρο
- Αν σε ενοχλει να μην εισαι εδω

κ.λπ. κ.λπ.

Είναι προφανές ποια πλευρά από τις δύο είναι ο bully της υπόθεσης.
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
drdino έγραψε:Φυσικά, το να «αερίζεσαι» συνεχώς δεν είναι κι ο,τι καλύτερο για τους γύρω σου. :rtfm:

Ενώ οι καπνιστές, έχουν το δικαίωμα να καπνίζουν....;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
skous έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:To τσιγάρο σε ανοιχτό χώρο δεν σκοτώνει κανέναν το παθητικό κάπνισμα. Σε κλειστό να συμφωνήσουμε, καμία αντίρρηση.

Είμαι γήπεδο (ανοικτό) και ανάβει ο μπροστινό τσιγάρο και με έχει φλομωσει. Του λέω ευγενικά να το σβήσει ή να πάει παρακάτω και μου ρίχνει ένα ήπιο μπινελίκι....
Στο επόμενο σύννεφο που μου έρχεται αποφασίζω να αρχίσω να φύσαω προς τον τύπο φέρνοντας του τον καπνό στην μάπα... Δεν του πολύάρεσε, σηκώθηκε για τα ρέστα αλλά όταν συνειδητοποιησε τα κυβικά κι ότι θα έφευγε με τα Λάκη Στραικ στον κωλο αποφάσισε να αλλάξει θέση.

Έκτοτε όταν κάποιος μου στέλνει ντουμανια, τα τρώει στην μάπα με το γνωστό κόλπο του φυσηματος, και πότε κανένας δεν έχει διαμαρτυρηθει.... Τι θα πει άλλωστε ότι τον πνίγουν με τον καπνό του?

Κορυφαίο! :lol:

Το οποίο φυσικά διαψεύδει και τον μύθο του ότι ο καπνός δεν ενοχλεί στους ανοιχτούς χώρους.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#155954 το γήπεδο με τα 50 άτομα/τ.μ. (που λέει ο λόγος) δεν είναι ακριβώς το παράδειγμα του "ανοιχτού χώρου".
Προφανώς και οπουδήποτε αν κάποιος καπνίζει απευθείας στη μούρη σου, θα είναι ενοχλητικό. Σε ένα συνήθη ανοιχτό χώρο, αυτό συμβαίνει δύσκολα. Και όντως δεν νομίζω πως σε ένα νορμάλ ανοιχτό χώρο τίθεται θέμα κινδύνου υγείας.

Επειδή αναφέρθηκε όμως, δεν είναι "ελληνικό" το θέμα του τι ορίζει ο νόμος.
Σε πολλά κράτη που υπάρχουν τέτοιες απαγορεύσεις (δεν ξέρω αν είναι η πλειοψηφία), είναι καθολικές και για κλειστούς και για ανοιχτούς χώρους. Η Μέση Ανατολή (που επίσης αναφέρθηκε) δεν είναι ακριβώς το τυπικό παράδειγμα.
Άβαταρ μέλους
By skous
mjacob έγραψε:το γήπεδο με τα 50 άτομα/τ.μ. (που λέει ο λόγος) δεν είναι ακριβώς το παράδειγμα του "ανοιχτού χώρου".
Προφανώς και οπουδήποτε αν κάποιος καπνίζει απευθείας στη μούρη σου, θα είναι ενοχλητικό. Σε ένα συνήθη ανοιχτό χώρο, αυτό συμβαίνει δύσκολα. Και όντως δεν νομίζω πως σε ένα νορμάλ ανοιχτό χώρο τίθεται θέμα κινδύνου υγείας.

Τίθεται θέμα ενόχληση εάν ο καπνός έρχεται στα μούτρα του άλλου (προσωπικά αν είμαι σε ανοιχτό χώρο και δεν το μυρίζω δεν έχω θέμα και δεν θα πω σε κάποιον παραπέρα να το σβήσει.

Προχθεσινή ανάποδο παράδειγμα η γκομενα στο πίσω τραπέζι που κρατούσε το τσιγάρο αναμενο στο ύψος των ζυγωματικων, και λόγο ανέμου το έτρωγα όλο εγώ που ήμουν πίσω της.
Αν και ξυνισε, το έσβησε και μετά πρόσεχε.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
avel έγραψε:Και από τις δύο πλευρές... lol

- Συγνωμη, θα μπορουσατε να σβησετε το τσιγαρο ή να πάτε λιγο πιο περα;

Πιθανες απαντησεις

- Σοβαρα μιλας;;!
- Πλακα κανεις ετσι; ειμαστε σε ανοιχτο χωρο
- Αν σε ενοχλει να μην εισαι εδω

κ.λπ. κ.λπ.

Είναι προφανές ποια πλευρά από τις δύο είναι ο bully της υπόθεσης.

Υπαρχει και το "με συγχωρειτε, θα κατσω διπλα". Παντα φυσικα υπαρχει ο τριμαλακας.

Εχω δει σκηνικα και απο τις δυο πλευρες, τρομπες που καπνιζουν οπου να 'ναι (σε βαθμο που να ενοχλουν και εμενα που ειμαι φουγάρο), και τρελλους που αναβεις τσιγαρο στο διπλανο παγκακι και ενοχλουνται.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#156181 Δεν μπορούν να καταλάβουν οι καπνιστές πόσο ενοχλητικό είναι. Και φυσιολογικά δηλαδή, αφού το έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι.
Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος ανάψει τσιγάρο σε διπλανό παγκάκι, ακόμα κι αν δεν έρχεται όλο πάνω μου, με πέθανε. Προφανώς και δε θα του πω τίποτα, αλλά θα προσπαθήσω να φύγω από εκεί. Υποφέρω αδιανόητα. Δε συναντάω πουθενά καπνό στην καθημερινότητά μου κι έχω καλομάθει.