Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#147395 Αν είναι κάτι που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι κατασκευαστές δεν έχουν ενσωματώσει ακόμα κάμερες ατυχημάτων στα εργοστασιακά αξεσουάρ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Pitt έγραψε:Φυσικά υπάρχουν και ακριβότερες με chip Ambarella αντί της Novatec που χρησιμοποιεί η Α118.

Συμπαθητική μου φαίνεται η
Monkon 0805 η οποία είναι μικρή σε μέγεθος, έχει GPS και φοράει το "καλό" chip που ανέφερες (και οικονομική). Θα πεταχτώ αύριο στο Halford's να ρωτήσω για εγκατάσταση κι αν το αναλαμβάνουν ίσως το προχωρήσω (αν δεν υπάρχει ένσταση για την monkon ή εναλλακτική πρόταση μ' αυτά τα χαρακτηριστικά).

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#147828 Αυτή που λες είναι η Mini 0805.
Αφού διαβάσεις την παρουσίαση, ρίξε και μια ματιά στο forum να δείς τι λένε αυτοί που την έχουν και αν είσαι ικανοποιημένος προχώρα. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#147835 Τελικά έκανα την μετάβαση σε mirrorless.Έδωσα την Χ100S fuji,μια φανταστική μηχανή αλλά τελικά ο περιορισμός του φιξ 35αρη φακού στην πορεία με χάλασε.
αγοράστηκε η fuji xt10 με τον 18-55 2.8-4.0 φακό.Δεν έχω βγάλει Ακόμα πολλές φωτο.μιας και είμαι σε φάση φουλ δουλειάς. Το Σεπτέμβρη όμως αν κάτσει η φάση που σχεδιάζω για Ιταλία με μηχανή , η fuji θα πάρει φωτιά.

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Χρήστος Λάππας έγραψε:Καλορίζικη. Να πας στα χωριά που μου έδειξες, θα ξεσκιστείς να τραβάς φωτογραφίες!

Εννοείται η Ιταλία έτσι και αλλιώς είναι φωτογραφική πόλη. Τοσκάνη,Ρώμη,Νότια παραλία ποσιτανο αμαλφιτανο και ιταλική Ριβιέρα cinque terre ..Έτσι λένε τα σχέδια μου. Για να δούμε ..

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#148082 Τι γνώμη έχετε για τη Nikon 1 S2 στα 200 ευρώ; Δεν ξέρω πολλά από φωτογραφικές και δεν έχω υψηλές απαιτήσεις, αρχικά έλεγα να δώσω 100-150 ευρώ για μια compact αλλα αν είναι να βγάζω τις ίδιες φωτογραφίες με ένα καλό κινητό, ας δώσω κάτι παραπάνω αν αξίζει. Κάποια άλλη πρόταση μέχρι 200 ευρώ υπάρχει ή όλες είναι ίδιες σ'αυτές τις τιμές; Πρόσφατα έβγαλα με την d3100 ενός φίλου και μου άρεσε πολύ αλλά η 3200 πλησιάζει τα 400 ευρώ και δεν τα δίνω :oops:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Pitt έγραψε:Αυτή που λες είναι η Mini 0805.
Αφού διαβάσεις την παρουσίαση, ρίξε και μια ματιά στο forum να δείς τι λένε αυτοί που την έχουν και αν είσαι ικανοποιημένος προχώρα. :s_bye

Δε διαβάζω άσχημα σχόλια γενικά (για την τιμή της). Έχεις αντίθετη άποψη; Τη διαφορά για εμένα, σε σχέση με αυτή που μου προτείνεις, κάνει κυρίως το ενσωματωμένο GPS module (μικρότερη επιφάνεια στο παρμπρίζ).

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#148664 Όπως σου έγραψα παραπάνω, την εγκατάσταση της Α118 την έκανα μόνος μου και σου παρέθεσα links με τα τρία πραγματάκια που χρησιμοποίησα. Τα επιπλέον που χρειάσθηκαν ήταν ένα κολλητήρι για να συνδέσω την έξοδο του μετατροπέα τάσης στο καλώδιο USB και την είσοδό τους στην διπλή ασφαλειοθήκη, 2-3 κομμάτια θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι για να καλύψω τις συνδέσεις και μια βίδα με παξιμάδι, ροδέλα και γκρόβερ που βίδωσα σε ένα μεταλλικό μέρος κοντά στην ασφαλειοθήκη για "γείωση". Επίσης χρησιμοποίησα και πολύμετρο για να βρώ από ποια ασφάλεια θα μπορούσα να πάρω ρεύμα. Αν μπορείς να τα καταφέρεις, εσύ το ξέρεις.

Σχετικά με το GPS, σκέψου αν το χρειάζεσαι πραγματικά. Δεν ξέρω για ποιο λόγο την θέλεις την κάμερα, αλλά εγώ συνειδητά (και για λόγους που ίσως φαντάζεσαι) δεν χρησιμοποιώ το GPS στις καταγραφές μου. Το ίδιο βλέπω ότι συμβαίνει και με την πλειοψηφία των μελών στο forum που σε παρέπεμψα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#148672 Γιατί φοράω 46 νούμερο παπούτσι και καμιά φορά το γκάζι πατιέται περισσότερο απ΄ όσο πρέπει.
Xωρίς να το θέλω βεβαίως, βεβαίως... :s_wink