- 01 Ιούλ 2015, 17:02
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν..... η ταχύτητα λήψης αποφάσεων εξαναγκασμού θυμίζει άλλες εποχές.... η περίοδος της δικτατορίας του Παπαδόπουλου θα αποτελεί σύντομα ευχάριστη ανάμνηση.
Νομίζω ότι πολλά μηχανάκια θα "χαλάσουν" μετά από ατυχήματα όπως βίαια επαφή τους με σφυρί ή βαρειά, πτώση από ύψος με γκελ σε μεταλλική αντλία, πάτημα από οδοστρωτήρα....
Το αν έχετε περιουσία έξω στο Ε1 είναι εκεί εδώ και χρόνια, απλά πολλοί τώρα μόνο το προσέξανε.
Είναι απόλυτα νόμιμο μέσα στην ευρωπαική ένωση να μεταφέρεις τα νόμιμα λεφτά σου όπου θέλεις. Για τα παράνομα υπάρχει ένα θέμα πχ η HSBC έφαγε χοντρό πρόστιμο για κάτι λαμογιές που είχε κάνει. Φυσικά και τα παράνομα αν μπορούσαν/ήθελαν θα τα είχαν βρει και δεν θα έλεγαν όποιος θέλει να τα φέρει πίσω θα πληρώσει μόνο **% φόρο για να τα νομιμοποιήσει. Τώρα βέβαια ούτε αφορολόγητα δεν θα τα φέρουν.
Είμαστε λοιπόν στις πρώτες μέρες εκτός μνημονίου και εκτός βοηθημάτων στις τράπεζες, δανείων κλπ. Κάτι που αν δεν προκύψει γρήγορα συμφωνία (μνημόνιο ή όπως αλλιώς θα σκαρφιστούν να το πούνε) θα είναι μόνιμη κατάσταση. Η αρχή της γιατί σύντομα τα λεφτά θα τελειώσουν. Συνεχίζουμε να είμαστε στο ευρώ απλά δεν θα έχουμε ευρώ στις τράπεζες. Το κράτος λοιπόν τι θα κάνει με τι θα πληρώσει τους ΔΥ;;
Τυχαία πριν από λίγο καιρό μιλούσα με υψηλόβαθμο υπάλληλο της ΔΕΗ και αν θυμάμαι καλά το 55% της ενέργειάς μας το παράγουμε από πετρέλαιο. (φυσικά θα μπορούσαμε να είμαστε ανεξάρτητοι με ΑΠΕ αλλά που τέτοιο πράμα). Με τι λεφτά θα αγοράσει η ΔΕΗ το πετρέλαιο. Μένουμε με το 45% του ρεύματος που σημαίνει ρεύμα με ωράριο.
Χωρίς πετρέλαιο δεν παίζουν ούτε τραίνα ούτε φορτηγά οπότε και οι μεταφορές καπούτ. Άδεια τα σούπερμάρκετ. Όχι δεν έχει τη μάρκα μου στο κοντινό μου αλλά δεν έχει τίποτα κανένα σούπερ μάρκετ. Και χωρίς ΜΜΜ δεν μπορείς να πας και σε πολύ μακρινό ΣΜ για να δεις. Καλά για βενζίνη και φάρμακα δεν συζητάμε.
Στο μεταξύ μισθοί συντάξεις γιοκ. Κι αν έρθει ο χειμώνας θα μαζευόμαστε πολλοί μαζί να ζεσταινόμαστε.
Τι μπορεί να κάνει ένα κράτος σε τέτοιες συνθήκες, γρήγορα. Τυπώνει άλλο νόμισμα, IOUs κλπ. Αλλά πως αυτά σχετίζονται με τα άλλα νομίσματα. Ποια είναι η διαδικασία, επιτρέπεται από την Ευρώπη ή πρέπει να φύγουμε για να το κάνουμε.
Σε τι συνίσταται η ανθρωπιστική βοήθεια; Κονσέρβες, κουβέρτες και φάρμακα;
aka onyx !